mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:36/400)

Mazurek czekoladowo-orzechowy 202

papierem) do blaszki o wymiarach około 22 x 33 cm. i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 10 minut. Rozetki orzechowe: Orzechy laskowe prażymy na suchej patelni, aż lekko się zrumienią i skórka będzie łatwo odchodzić. Następnie studzimy i mielimy na gładką pastę. Ucieramy masło z cukrem. Dodajemy jajka, kakao, zmielone orzechy i mąkę. Wszystkie

Oryginalny smak
Dyniowy chlebek z czekoladową nutą 192

wilgotny, oscylujący między puddingiem a ciastem. I do tego jeszcze rozpływające się w ustach kawałki czekolady… Robiłam go po raz pierwszy ale z pewnością nie ostatni! Po wyjęciu z piekarnika i spróbowaniu go od razu pobiegłam po notes, aby za pamięci zapisać przepis i wrzucić go tutaj. Często się zdarza, że podczas mojego buszowania w kuchni nagle wpadam na jakiś(...)drobno, nie chodzi o wiórki, tylko o małe kosteczki)  gorzkiej czekolady ½ szkl. rodzynek przyprawy: 1 łyżeczka cynamonu, po ¼ łyżeczki mielonych goździków i imbiru Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Piekarnik rozgrzej do 180 °C. Przygotuj sobie foremkę do chleba (ok. 22 x 12 cm) i wyłóż ją papierem do pieczenia. Do dużej miski

Roślinna - blog wegański
Halloween'owe ciasto z kremem oreo 176

naturalnego 120 g cukru pudru 2 opakowania oreo (2 x 176 g) WYKONANIE Ciasto: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, dno blaszki o wymiarach 25x30 cm posmarować masłem i posypać mąką.  Do miski wsypać oba rodzaje mąki orkiszowej, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, sodę, mielony cynamon, goździki, gałkę muszkatołową i kardamon, wymieszać. Do kolejnej miski wbić jajka, dodać(...)koniec dodać składniki sypkie i zmiksować na najwolniejszych obrotach miksera. Do powstałej masy wsypać suszoną żurawinę i rodzynki, wymieszać i równomiernie przelać do formy. Piec na środkowej półce piekarnika około 35 minut. Gotowe ciasto wyciągnąć z piekarnika i zostawić do ostudzenia. Krem oreo: Z kilku ciasteczek oreo (około 8) zeskrobać krem i tak powstałe suche ciasteczka na razie odłożyć

Passions hobbies life
Falafel w tortilli z surówką z czerwonej kapusty i sosem czosnkowym! CUUUDOOOO!!!! 623

tych, którzy z falafelem nie mieli jeszcze do czynienia, to informuję wszem wobec, że jest to bardzo popularna potrawa wegetariańska w krajach arabskich, w postaci kotlecika bądź kulki wykonywana z ciecierzycy i smażona na głębokim tłuszczu. W Restauracyjce Literackiej na głębokim tłuszczu nie smażymy NEVER!!!, więc to będzie wersja z piekarnika! Wariant, słowo daję, o niebo lepszy! porcja(...)szczypta pieprzu cayenne mała szczypta soli morskiej  świeżo mielony pieprz  Cebulę wraz z pokrojonym czosnkiem zrumieniamy na patelni na odrobinie oleju rzepakowego. Sezam i przyprawy ugniatamy w moździerzu. W wysokim naczyniu łączymy ciecierzycę, cebulę i czosnek, sezam z przyprawami. Blendujemy na jednolitą masę. Wykładamy na blachę piekarnika wyłożonego papierem do pieczenia, tworząc łyżką średniej wielkości płaskie kotleciki

Restauracyjka Literacka
Ciastka pieguski z czekoladą i orzechami 115

zachować zapas miejsca. Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu studź na kratce, która pomoże pozbyć się nadmiaru wilgoci. BIAŁE PIEGUSKI Białą czekoladę oraz bakalie (orzechy włoskie i migdały) poszatkuj nożem na drobniejsze kawałki. Suche składniki: mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną przesiej przez sito. Dodaj mielone migdały i przemieszaj całość(...)u0105, proszek do pieczenia i sod\u0119 oczyszczon\u0105 przesiej przez sito. Dodaj mielone migda\u0142y i przemieszaj ca\u0142o\u015b\u0107.","text":"Suche sk\u0142adniki: m\u0105k\u0119 pszenn\u0105, proszek do pieczenia i sod\u0119 oczyszczon\u0105 przesiej przez sito. Dodaj mielone migda\u0142y i przemieszaj ca\u0142o\u015b\u0107.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/ciastka-pieguski-z-czekolada-i-orzechami

ProstePesto.pl
Zapiekane jajka z kabanosami 167

średnicy ok. 12 cm: 3 jajka, 3 łyżki śmietany 12%, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 50 g bardzo cienkich kabanosów, 1 płaska łyżka mąki, garść listków świeżej bazylii, ponadto: kiełki rzodkiewki. Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy na 175°C. Kabanosy kroimy w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Do jajek dodajemy śmietanę

Moniki Smakołyki
Stek z kalafiora 173

przepadłam :) Polecam! Do przygotowania tego dania idealnie nadaje się brytfanka, którą można używać na kuchence i w piekarnika. Moja pochodzi ze sklepu www.garneczki.pl Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 10 minut + 15 minut pieczenia Składniki 1 kalafior Łyżka oleju roślinnego Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz Kalafior rozcinamy na pół, tak by przeciąć głąb na środku. Z każdej(...)połówki odmierzamy mniej więcej 2 cm i ścinamy resztę. Można ją wykorzystać np. do zupy. Rozgrzewamy patelnie lub brytfankę z łyżką oliwy. Koniecznie taką, którą można później wstawić do piekarnika. Kalafiora oprószamy solą i pieprzem. Delikatnie przenosimy na rozgrzaną brytfankę przyprawami do dołu. Oprószamy z drugiej strony. Po 2 minut obracamy steki. Po kolejnych 2 wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Kolizje Smaków
biała surowa pieczona z jabłkami,cebulą... 222

mielona 1 łyżeczka, majeranek 1 łyżka, maggi 1 łyżeczka, jabłka 4 sztuki, cebula 2 sztuki, woda 1 szklanka białą surową kiełbasę ponakłuwać z każdej strony olej, papryki, przyprawa w płynie wymieszać i natrzeć z każdej strony kiełbasę do naczynia żaroodpornego dać pokrojone w ósemki jabłka, talarki cebuli, wlać resztę oleju , wsypać majeranek i wymieszać, na wierzchu ułożyć kiełbasę piekarnik

W Mojej Kuchni Lubię
Papryka z kaszą gryczaną PYSZNA! 169

lepsza jeszcze z jednego powodu mianowicie poprzednia była pieczona w piekarniku, z kolei ta duszona w garnku pod przykryciem. Pierwsza wyszła sucha, dzisiejsza dokładnie taka jaka być powinna - rozpływająca się w ustach, soczysta i aromatyczna. Składniki 12 papryk (10 do nadziania, 2 do farszu) 0,5 kg mięsa mielonego 1 woreczek kaszy gryczanej   1 kostka rosołowa(...)przepisu na opakowaniu, wraz z 1 kostkę rosołową. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, oraz pokrojone w plasterki, bądź kosteczkę pieczarki.  Do miski wrzucić surowe mięso mielone, ugotowaną kaszę, podsmażone pieczarki z cebulką, dodać 2 czerwone papryczki pokrojone w kostkę, oraz stary żółty ser. Całość przyprawić i wymieszać. Nadzieniem wypełnić papryki, przykryć odkrojonymi górnymi częściami

Kuchenne aromaty
Kruche ciasto ze śliwkami, cynamonem i budyniem 147

wcale niewymagające wielkiego wkładu pracy. 330g mąki krupczatki 125g masła śmietankowego 300g śliwek węgierek 450ml mleka 3 jajka 1 op. budyniu bananowego 5 łyżek cukru cukier puder cynamon mielony + dwie łyżki masła do gotowania budyniu 1. Ciasto Do wysypanej na stolnicy mąki wrzucamy zimne masło, pokrojone na grube wiórki. Siekamy je nożem razem z mąką i 5 łyżkami cukru(...)ciasto. Na budyń kładziemy według uznania połówki śliwek (oczywiście bez pestek ;) ), które zasypujemy dość obficie mielonym cynamonem. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i łyżeczką cukru pudru. Wykładamy je na całości ciasta i dobrze wygładzamy. Wstawiamy do nagrzanego, jak poprzednio piekarnika i zapiekamy do otrzymania złotego koloru. Po wyjęciu z pieca, jeszcze w blaszce, ciasto wkładamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Lasagne 104

zapiekanka makaronowa z płatów makaronu do lasagne z farszem z mięsa mielonego i sosu pomidorowego. Bardzo często przygotowuje się lasagne bolognese. Jednak lasagne to nie tylko mięso i sos pomidorowy to również włoska mozzarella i beszamel. Lasagne jemy bez dodatków, wystarczy sama zapiekanka z mięsem mielonym i sosem. To danie tylko z pozoru wydaje się trudne i skomplikowane(...)zagranicznych stronach. Klasyczna lazania składa się z makaronu, mięsa mielonego, sosu pomidorowego, mozzarelli i beszamelu. Czasem swoją wersję tej włoskiej zapiekanki robię z dodatkiem bakłażanu, marchewki. Smak tego dania podkręci również dodatek świeżej bazylii. Jeśli nie zjecie całego dania, możecie schować ją w lodówce i zagrzać w piekarniku następnego dnia przykryte folią aluminiową, aby wierzch za mocno się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MAKOWIEC Z WIŚNIAMI NA SPODZIE PIERNIKOWYM 175

mielonych migdałów, orzechów lub mąki pszennej  4 łyżki wiórków kokosowych 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich + 3 łyżki do dekoracji 4 łyżki smażonej w cukrze skórki pomarańczowej 100 g posiekanej gorzkiej czekolady 1 szklanka odsączonych wiśni z nalewki + kilka do dekoracji POLEWA KAJMAKOWA 400 ml śmietanki 30 % 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu WYKONANIE SPÓD: Piekarnik rozgrzewamy(...)kruszonka. Przesypujemy do blaszki, uklepujemy. Pieczemy ok. 15 minut, po czym blachę z ciastem wyjmujemy na blat.  Piekarnika nie wyłączamy. Na lekko przestudzony spód wykładamy powidła śliwkowe i równo je rozsmarowujemy. MASĘ MAKOWĄ przekładamy do miski. Dodajemy roztopione masło, mielone migdały, wiórki kokosowe, odsączone wiśnie, posiekane orzechy, smażoną w cukrze skórkę pomarańczową oraz posiekaną czekoladę i roztrzepane

cool and minty
Szarlotka z bezą kokosową 209

Porę na szarlotki czas zacząć :). Do masy jabłkowej dodałam zmielone orzechy i dodałam kolendrę mieloną firmy Skworcu. Zapach podczas pieczenia nie do opisania :). Kruche ciasto samo w sobie mega pyszne  :) Inspiracja : książka " Serniki, szarlotki. makowce" Wymiary foremki : średnica 26 cmCzas pieczenia : 30 minut + 30 minutTemp. pieczenia : 180 C ; 150 CSkładniki: 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej(...)papierem do pieczenia tortownicy. Wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i piec ok. 30 minut. ( ciasto musi zrobić się złote) Masa jabłkowo-orzechowa: Jabłka myjemy, obieramy , kroimy w ćwiartki ,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dusimy z 2 łyżkami wody i dodajemy cukier , cukier waniliowy , kolendrę mieloną.Wyłączamy jabłka wtedy kiedy całkowicie odparują i wrzucamy zmielone orzechy

Słodkości i nie tylko
Zapiekanka z pulpecikami, cukinią, marchewką i kaszą pęczak 144

jednogarnkowe. Kaszy wcześniej nie trzeba ugotować, ponieważ upiecze się w piekarniku. Wbrew pozorom zapiekanka przygotowana w poniższy sposób nie będzie w ogóle sucha ani za mocno spieczona.  Składniki na porcję dla 3-4 osób: 1 woreczek kaszy pęczak (100g) 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 2 marchewki 1/2 cukinii 1/2 dużej czerwonej cebuli(...)szklanki wody sól, pieprz natka pietruszki bułka tarta Marchewki oraz cukinię obrać, umyć i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Mięso mielone przełożyć do miski. Przyprawić solą, pieprzem oraz natką pietruszki (może być suszona jak i świeża). Na sam koniec wsypać 1-2 łyżki bułki tartej. Masę wyrobić i uformować pulpeciki wielkości piłeczki ping-pongowej. Na dnie

Ugotować
Pieczone pałki z kurczaka 217

jest aromatyczny i soczysty. Jedyne co musimy zrobić to wieczorem zamarynować mięso, a następnego dnia wsadzić do piekarnika. Po około godzinie mamy pyszny, domowy obiad.  Składniki: 8 pałek z kurczaka, 1/2 łyżeczki papryki, 1 łyżeczka kuminu, 1/2 łyżeczki kolendry mielonej, 1/2 łyżeczki soli, 2 szczypty tymianku, pieprz, 3 łyżki oleju rzepakowego Pałki kurczaka dokładnie umyć, oczyścić i osuszyć(...)przyprawy razem z olejem, powstałą marynatą polać kurczaka. Dokładnie rozprowadzić marynatę i dobrze wmasować w mięso. Miskę zakryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki.* Następnego dnia nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, układamy pałki na blaszce i pieczemy ok. 50-60 minut.  Smacznego.  * Marynuje mięso zawsze wieczorem - koło 20-21 i piekę mięso w porze obiadowej - przez

Plate of Joy