mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:30/400)

Ciasto ze śliwkami, migdałami i czekoladą 161

cytryny (dobrze wyszorowanej, sparzonej, a najlepiej ekologicznej) 175 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g mielonych migdałów 175 g masła w temperaturze pokojowej 100 g zwykłego cukru 3 jaja   Przygotowanie ciasta ze śliwkami: Piekarnik nagrzać do 175°C (grzałka góra-dół). Okrągłą tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki umyć, przepołowić(...)najlepiej ekologicznej) Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do miski i wymieszać ze zmielonymi migdałami. 175 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g mielonych migdałów Miękkie masło utrzeć z cukrem do białości (mikserem nawet z 10 minut) . Nie przerywając ucierania dodawać kolejno po jajku (każde następne jajo dodawać dopiero, gdy poprzednie dobrze połączy się

Moja Delicja
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 386

podsmażone pieczarki. Ja kurczaka doprawiam jedynie solą oraz pieprzem, jeśli ktoś lubi to oprószyć można go przyprawą gyros, mieloną papryką bądź dowolną inną przyprawą do drobiu. Kolejno, ser z kurczakiem i pieczarkami zwijamy w roladę i wkładamy ponownie do piekarnika na około 40 minut. Zapraszam po przepis na roladę serową z kurczakiem i pieczarkami i życzę smacznego. Znajdziesz mnie

MeCooks
Polvorones con jengibre y naranja - imbir, pomarańcza i polworony w roli głównej 214

wstaw do piekarnika. Praż je przez 40 minut w temperaturze 150 °C, przemieszając co 10 minut, aby wszystko było równomiernie uprażone. Pozostaw w piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Mąkę, orzechy i migdały można uprażyć wieczorem na dzień przed robieniem polworonów, mogą wtedy spokojnie stygnąć całą noc.Wsyp do dużej miski wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, sól, mielone orzechy i siekane(...)nią pracować (ciasto pod wpływem temperatury otoczenia staje się mniej zwarte i przykleja się do wałka). Jeśli nie chcesz czekać aż 2 godzin, wstaw masę do zamrażarnika.Nastaw piekarnik na temperaturę 180 °C. W tym czasie wyjmij masę z lodówki, odetnij kawałek, a resztę schowaj z powrotem. Rozwałkuj ciasto na grubość 1 cm (lub ciut więcej), następnie wykrawaj szklanką, albo

Grahamka, weka i kajzerka
Ciastka kocie łapki. 260

kocie łapki .Tak je nazwałyśmy z córką jak jeszcze siedziały w piekarniku i zostało. Zrobione identycznie jak chałka żyrafa,tyle,że z kruchego ciasta .Cudowne,prawda? . Składniki:na około 20 ciastek. 150 g masła,temperatura pokojowa 250 g mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 30 g mielonych migdałów ,jeśli nie macie zastąpcie mąką 2 łyżki ciemnego kakao dodatkowe(...)cały wałek ciasta na niewielkie plastry, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 18 minut . Uwagi : Jeśli ciasto za bardzo się klei podczas wyrabiania można podsypać mąką. Jeśli nie macie mielonych migdałów można je zastąpić mąką

Ladylaura.
Kotlety Schabowe Inaczej wersja z warzywami z ryżem basmati ze szczypiorkiem 356

średnia cebulaolej z awokado Greencadopapryka słodka mielona Skworcusólświeżo zmielony pieprzmąka do obtoczeniakmin rzymskipapryka wędzona słodka Skworcupomidory mielone Skworcu Ryż:200 g ryżu basmati Skworcu1 i 3/4 szklanki wody1 łyżka oleju z awokado Greencado1 cebulka dymka razem ze szczypiorkiemsólWykonanie:Plastry schabu rozbiłam tłuczkiem do mięsa. Przyprawiłam solą, pieprzem i papryką mieloną słodką. Cebulę pokroiłam w półksiężyce(...)czasu aż ryż wchłonie wodę.Kiedy ryż wchłonął wodę, garnek wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i trzymałam go tam 15 minut. W czasie, w którym ryż dochodził w piekarniku, ja wróciłam do schabu z warzywami. Odkryłam woka, doprawiłam kminem rzymskim roztartym w moździerzu, mielonymi pomidorami, papryką wędzoną słodką, solą i pieprzem oraz malutką torebką mieszanki warzyw

Blondynka Gotuje
Placki ziemniaczane z piekarnika 218

przy tradycyjnych plackach- można komponować wg własnych preferencji, ja  najbardziej lubię z kwaśną śmietaną :) Tych, co nie jedli placków z piekarnika zachęcam do wypróbowania, być może ta wersja bardziej przypadnie Wam do gustu? :) A jakbyście mieli chęć na bardziej 'wypasione' placki, to polecam te  z marchewką i cukinią  :)  Około 30 szt. (średnica 7-8 cm) * ziemniaki(...)łyżkę mąki ziemniaczanej). Doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać porcje masy ziemniaczanej, lekko spłaszczyć (grubość około 7 mm) i wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni. Piec  30-35 minut , do lekkiego zarumienienia. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
SZYBKIE CIASTO Z OWOCAMI, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ LAKTOZY I BEZ CUKRU 302

cukru)Składniki mokre:- 400ml mleczka kokosowego (cała puszka)- 100g oleju kokosowego (stopionego)- 2/3 szklanki mleka ryżowego lub owsianego- 4 jajkaDodatkowo:- 2 jabłka- 200g malin (dałam mrożone)- mielony ksylitol do oprószenia ciasta (nie trzeba)- płatki migdałów do posypania ciastaSkładniki kruszonki:- 170g mąki orkiszowej typ750- 50g stopionego oleju kokosowego- 100g ksylitolu- 30g płatków migdałów- 1 łyżka mleka ryżowego lub owsianegoZ podanych(...)pieczenia, wyrównujemy. Układamy na cieście zamrożone maliny i obsypujemy całość przygotowaną wcześniej kruszonką. Ja posypałam jeszcze dodatkowo płatkami migdałów. Pieczemy w piekarnika nagrzanym do 200*C ok.35 minut na programie góra-dół.Wystudzone ciasto posypałam mielonym ksylitolem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Kebab "Gniewus" z mięsem mielonym 255

wieprzowinką i takim to sposobem powstał ten kebab :) Ps. Nazwałam tego kebaba Gniewusem, ze względu na jego wściekłą minę :) Składniki na kebab (na 4 – 5 osób): Ok. 600g mięsa mielonego wieprzowego (np. łopatki lub karkówki) 3 łyżki oleju 1 sałata np. lodowa 2 – 3 pomidory 2 średnie czerwone cebule 2 łyżeczki przyprawy Gyros Ok. ½ łyżeczki soli Dodatkowo: 5 bułek(...)pozostawiamy na około 15 – 20 minut, by lekko wyrosły. Następnie bułki wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około 15 – 20 minut. Upieczone bułki wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy, by przestygły. Nadzienie Na patelnie wlewamy olej, lekko rozgrzewamy, dodajemy mięso mielone i smażymy około 10 minut na wolnym ogniu, co pewien czas mieszając. Po tym czasie

Smakowy Raj
Tarta z gruszkami, orzechami włoskimi i gorgonzolą 83

paru miejscach, przykrywamy folią aluminiową i obciążamy np. surową fasola. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 15 minut, następnie ściągamy folię i rumienimy około 10 minut. W międzyczasie w misce mieszamy śmietanę z jajkami, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, odstawiamy. Umyte gruszki (ja je jeszcze dodatkowo obrałam, ale nie musicie tego robić) kroimy wzdłuż(...)pół, wykrawamy z nich gniazda nasienne, kroimy w plasterki. Ciasto wyciągamy z piekarnika, wylewamy na nie śmietaną z jajkami, wykładamy na to plasterki gruszki, małe kawałki gorgonzoli i orzechy włoskie. Tartę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Przed podaniem całość można jeszcze posypać natką pietruszki i liśćmi rozmarynu. Ilość ciasta wystarczyła na formę

Kardamonovy
Słodkie środy - Śniegowe kule migdałowe 229

kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczamy.     Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 12-15 minut. Po upieczeniu posypujemy z wierzchu cukrem pudrem.   Do przygotowania ciasteczek wykorzystałam prażone mielone migdały , które otrzymałyśmy od firmy Skworcu w ramach współpracy.  Dzięki temu dodatkowi ciasteczka nabrały ciekawego smaku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Faszerowane pieczarki prażonym kuskusem 200

duża biała cebula, 2 łyżeczki kapary, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 50 ml oleju rzepakowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, 5 - 10 g sera camembert. Przygotowanie: Kuskus wysypujemy na blachę i prażymy na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Przesypujemy do miski i zalewamy gorącą wodą 2 mm powyżej powierzchni kaszki, odstawiamy. Pieczarki oczyszczamy

Moniki Smakołyki
Słodkie środy - Kawowiec z nutą porzeczki 188

Następnie stale miksując dodajemy po jednym żółtku i porcjami przesiane mąki.  Na koniec dodajemy kakao i mielona kawę.  Blachę do pieczenia smarujemy tłuszczem (u mnie masło) i oprószamy bułka tartą, wylewamy ciasto. Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez około 35 minut - do suchego patyczka. Przestudzony biszkopt przekrawamy na pół, nasączamy espresso i smarujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Chlebki naan 108

gładkiego i elastycznego ciasta. Z ciasta utwórz kulę, przykryj folią spożywczą lub bawełnianą ściereczką i odstaw na 70 minut do wyrośnięcia. Wybierz ciepłe miejsce. Możesz nagrzać piekarnik maksymalnie do 35 st. C, wyłączyć piekarnik i tam wstawić ciasto. Po 70 minutach ciasto powinno podwoić swoją objętość. Ciasto chwilę wyrób na stolnicy lekko podsypanej mąką. Podziel je na cztery części. Każdy(...)też rozwałkować. Placki naan smaż z obu stron na dobrze rozgrzanej i suchej patelni. Usmażone placki naan polecam posypać mieloną słodką papryką, oregano i polać delikatnie oliwą. Udekoruj posiekaną natką, koperkiem, kolendrą.. Chlebki naan możesz także upiec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Piecz je około 8 minut aż ładnie

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 232

posiekanego szczypiorku sól pieprz szczypta papryki ostrej Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło , zrumienić cebulkę pokrojoną w kostkę , dodać drobno posiekany czosnek i  mięso mielone. Smażyć do momentu aż mięso gotowe.  Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na łyżce masła do momentu odparowania całkowitego wody. Doprawić solą i pieprzem. Połączyć z mięsem(...)minut. Do naczynia żaroodpornego włożyć mięso z pieczarkami , a następnie ugotowany makaron. Posypać startym parmezanem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 15-20 minut. Zapiekankę podawać posypaną szczypiorkiem. zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

O kuchni z uczuciem
Sernik krakowski 284

wkładamy do lodówki. Odkrojoną część wałkujemy na placek o wielkości blaszki, wykładamy na blaszkę, nakłuwamy gęsto widelcem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 20 min. SER - Składniki: 1 kg sera tłustego lub półtłustego, mielonego dwukrotnie 8 jajek 100 g masła w temp. pokojowej 250 g cukru 3 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie(...)Pozostałe ciasto wałkujemy dosyć cienko i wycinamy paski, które układamy pod skosem na wierzchu masy serowej, tak by utworzyła kratkę. Na końcu smarujemy paski ciasta żółtkiem. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 50 - 60 min w 170 stopniach. Sernika nie wyjmujemy od razu z piekarnika, czekamy na jego ostudzenie w piekarniku (z zamkniętymi drzwiczkami

psgotujemy