mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:25/400)

Bezglutenowy piernik z orzechami 86

Dolci Nutrifree  50 g mielonych migdałów  2 łyżeczki sody oczyszczonej  100 g posiekanych orzechów  250 ml mleka 2 jajka   Mielone migdały do wysypania   W garnku umieść masło, miód, cukier, przyprawy i kakao.  Podgrzej do rozpuszczenia i połączenia składników. Odstaw z ognia i lekko przestudź. Mix per dolci wymieszaj(...)chwili dodaj mleko i orzechy, wymieszaj. Na koniec dodaj jajka i ponownie wymieszaj. Keksówkę o wymiarach ok. 23 cmx12 wysmaruj masłem i wysyp mielonymi migdałami. Ciasto wylej do formy i wyrównaj powierzchnię. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopnia na ok. 45-45 minut – do tzw. Suchego patyczka

Kuchnia bezglutenowa
Siekane kotlety kebab/gyros z fileta - pieczone 3724

smaku uwielbianego przez wszystkich gyrosa:). Małe, kebabowe kotleciki podbiją podniebienia degustujących. Robi się je szybko i nie wymagają wymyślnych składników. Są pieczone w piekarniku, zrobione z drobiowego mięsa a więc dużo zdrowsze od tradycyjnych mielonych. 500g filetów z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula 1 duża czerwona papryka 1 jajko L 1/2 pęczka natki pietruszki 3-4 łyżki bułki

Szefowa kuchni
Kiełbaski w cieście francuskim 138

cieście francuskim wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 20-25 minut (ciasto musi się lekko przyrumienić). Po wyjęciu z piekarnika kiełbaski w cieście należy oprószyć grubą solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Kiełbaski w cieście francuskim przecinamy wzdłuż co dwie i porcjujemy. Podajemy na gorąco z ulubionymi dodatkami. Post Kiełbaski w cieście francuskim pojawił się poraz

Pociąg Do Kuchni
DROŻDŻÓWKA Z MASŁEM ORZECHOWYM 121

końce.  Przekładamy drożdżówki na wysmarowaną olejem blaszkę. Czekamy 15 minut aby ładnie podrosły, smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy 30 minut w nagrzanym piekarniku do 180-190 *C. Po ostudzeniu polewamy lukrem i posypujemy mielonymi orzechami.  Chałka z masłem orzechowym jest pyszna również na drugi i trzeci dzień. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik w czekoladzie - tort na roczek córeczki 202

konieczne. Jednak ucieranie masła będzie trudniejsze i dłużej potrwa. Twaróg "zmiel" w malakserze na gładką masę lub zmiel przynajmniej dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Żółtka utrzyj z cukrem na jasną pienistą masę. Włącz piekarnik na 160stC. Przygotuj tortownicę: spód i boki lekko natłuść i wyłóż papierem do pieczenia, najlepiej osobno boki, wykorzystując małe paski papieru. Brzegi sernika będą dzięki

Anioszek w kuchni
Pieczone topinambury 119

myjemy, osuszamy i oczyszczamy z wszelkich "odnóg". Kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do naczynia z cebulą. Dodajemy oliwę z oliwek, majeranek, tymianek, świeżo mielony pieprz oraz jeszcze trochę soli. Całość dokładnie mieszamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 40 minut, aż topinambury będą miekkie. Pieczone topinambury podajemy jako dodatek do dania głównego lub przekąskę. Topinambur cały

My Chcemy Jeść
Klops inaczej 148

Klopsa zawsze piekłam w piekarniku. Tutaj trochę inna wersja, ale również bardzo smaczna. Uwielbiam kotlety mielone , ale nie zawsze chce mi się je smażyć i wyszukałam szybsze i zdrowsze rozwiązanie: klops gotowany. Gdy pierwszy raz przygotowywałam to danie miałam przygotowane składniki na zupę meksykańską w razie gdy podczas gotowania mięso miałoby się rozpaść na kawałki :) Ale jak widać

NA MOIM TALERZU
FILETY Z KURCZAKA W SŁONECZNIKU, Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, TZATZIKAMI Z KISZONYCH OGÓRKÓW I SAŁATKĄ 385

piersi kurczaka (2 x ok. 200 g) 2 szklanki słonecznika  (260 g) 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka wody słodka mielona papryka sól i pieprz oliwa do smażenia WYKONANIE: ZIEMNIACZKI PIECZONE:  Piekarnik nagrzej do temperatury 220 stopni C . Ziemniaki obierz ze skórki, umyj i pokrój w ósemki. Przełóż je na blachę wyłożoną folią aluminiową, polej

Słodko-Słony Świat Ilony
Faszerowana cukinia z sosem paprykowo-czosnkowym 142

czasie gotuję ryż w posolonej wodzie. Ryż mieszam z sosem i tartym serem żółtym. Masę przekładam do cukinii, obsypuję całość ziołami i mieloną papryką. Cukinie wkładam do naczynia żaroodpornego i piekę w nagrzanym piekarniku. Pod koniec pieczenia na wierzch kładę kilka kawałków sera, Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 50 minut

Kuchnia co dnia
flaugnarde z truskawkami 157

truskawek :) FLAUGNARDE Z TRUSKAWKAMI przepis inspirowany tym // naczynie żaroodporne o śr.21cm ~300ml mleka (użyłam sojowego) ~130g cukru (użyłam trzcinowego) ~3 jajka ~łyżeczka mielonej wanilii ~szczypta soli ~120g mąki pszennej ~truskawki - użyłam ok. 200g Piekarnik rozgrzać do 180*C. Mleko, cukier, jajka i sól dokładnie zmiksować blenderem. Dodać wanilię, przesiać mąkę i wymieszać. Połowę masy wylać do formy

chili & sugar
Pieczona faszerowana papryka 86

się nie przepracować ;) Dziś pora na czerwoną paprykę, która przez swój kształt aż się prosi o nafaszerowanie czymś apetycznym :) Ja skusiłam się na mielone mięso z indyka, cebulę, jajko i zioła. Całość upiekłam w piekarniku. Efekt był naprawdę pyszny - sami sprawdźcie

Milion Smaków
Sernik 193

dodać rozpuszczone masło. Wyłożyć na dno tortownicy tworząc wyższy brzeg (Moja tortownica to około 26 cm). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 10 minut. Wystudzić. 2. Twaróg zemleć trzykrotnie, ja użyłam takiego z wiaderka, więc go nie mieliłam. Partiami dokładać twaróg i miksując dodawać śmietanę, jajka, cukier, cukier wanilinowy oraz mąkę ziemniaczaną. Wylać na ostudzone ciasto. Całość

dom-agi.pl
Krajanka z suszonymi morelami i orzechami 204

gorącej wody  30 ml likieru cointreau  15 g cukru  2 łyżeczki suszonej skórki pomarańczowej Gold Pak  Na warstwę migdałową [orzechową]: 3 jajka  90 g mielonych migdałów [ orzechy laskowe tarte Back Mit]  50 g cukru  Morele pokroić na mniejsze kawałki i zalać gorącą wodą. Dolać cointreau. Odstawić na 30 minut. Dodać cukier(...)oddzielając żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty kogel-mogel.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.Do kogla-mogla wmieszać mielone migdały [ orzechy]. Do powstałej masy delikatnie dodać pianę z białek.Piekarnik rozgrzać do temp. 180 st. C (grzanie góra-dół).Formę do pieczenia (prostokątną o wym. 20 x 30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia

Moje domowe kucharzenie
Sandacz pieczony w sosie śmietanowo-czosnkowym pod żółtym serem 200

minut (w zależności od grubości filetów). Kiedy ryba jest już upieczona układamy na wierzch plasterki sera i trzymamy jeszcze przez chwilę w piekarniku tak długo, żeby ser się rozpuścił.4. Nakładamy na talerze, mielimy na rybę odrobinę kolorowego pieprzu. Zamiast tego można też posypać ją odrobiną świeżego koperku.Świetnie smakuje z ziemniakami, ale polecam też z ryżem, polany sosem

Kraina Tysiąca Smaków
Domowa nutella 216

kakao120 ml mleka kondensowanego niesłodzonegoWykonanie:Orzechy wrzucić do blendera, mielić chwilkę.Dodać cukier, kakao i olej oraz mleko - miksować. Jeśli krem wydaje się za gęsty - dodać jeszcze mleka.UWAGA: jeśli nie możesz znaleźć tartych orzechów, użyj całych. Przed mieleniem rozsyp je na blasze i wstaw  na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C.   Smacznego

kolorowotorcikowo