mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:24/400)

Szaszłyki z frytkami z batatów 140

Danie robi się w piekarniku, więc nie używamy tuczącego oleju do smażenia kotletów i głębokiego tłuszczu do przygotowania frytek :) Bataty to inaczej słodkie ziemniaki - puszyste i bardzo uniwersalne ... są o wiele zdrowsze niż nasze rodzinne ziemniaki.     Składniki na 8 szaszłyków, czyli 4 porcje: ok. 1/2 kg mięsa mielonego sól, pieprz(...)ostra papryka przyprawa do mięsa mielonego 2 jajka 1 duża cebula ząbek czosnku 1/2 szkl. bułki tartej 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 16 szt. małych pieczarek Składniki na frytki (4 porcje): 2 średnie bataty pieprz, tymianek 4 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Do miski wrzucamy: mięso mielone, jajka, drobno posiekaną cebulę

Alutka-Gotuje
Seromakowiec 571

zetrzeć na tarce jarzynowej, albo pokroić w plasterki (ja tak właśnie zrobiłam). Wyrównujemy powierzchnię. Ciasto gęsto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15 – 20 minut. W międzyczasie szykujemy masę serową. Twaróg mielimy trzykrotnie. Masło ucieramy robotem, z cukrem na puszystą masę. Porcjami dodajemy zmielony twaróg, budynie i esencję migdałową. Następnie dodajemy - po jednym - całe(...)ciasto kruche wykładamy masę makową, równamy powierzchnię. Na masę makową wykładamy masę serową. Z masy serowej i makowej zostawiłam po 6 łyżek, które wykorzystałam na tartaletki makowo serowe. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170°, wstawiamy seromakowiec na środkowa półkę, obniżamy temperaturę do 150°C i pieczemy 1,5 godziny. Wystudzony polewamy lukrem, polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Z pozostałego ciasta

mojewypiekiinietylko
Lasagne bolognese – klasyczny przepis 65

wskazówki do przygotowania idealnego sosu bolońskiego w przepisie na ragù alla bolognese Sprawdź też inne pszyne przepisy na obiad: Hiszpański gulasz z kurczakiem i chorizo Meksykańskie tacos z mięsem mielonym Pieczone polędwiczki wieprzowe Drukuj Lasagne bolognese – klasyczny przepis #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star(...)piekarnika, prosty obiad, ragu alla bolognese, rodzinny obiad, sos beszamelowy, sos boloński, tani obiad, włoski obiad, zapiekanka makaronowa Całkowity czas przygotowania 4 hours Porcje 6 porcji Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Sprzęt 1 Forma do pieczenia o wymiarach 25 x 20 cm Składniki Bolognese 2 łyżeczki masła klarowanego 2 łyżki oliwy 400 g mięsa mielonego

Na-talerzu.pl
Rolada z polędwiczką wieprzową 185

Polędwiczkę oczyścić z błon, posypać solą, pieprzem i papryką. Odstawić. Cebulę bardzo drobno posiekać ( najlepiej w blenderze) posypać solą, wymieszać, odstawić. Czosnek przecisnąć przez praską. W misce wymieszać dokładnie mielone mięso z przyprawami (cebulą, czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem), dodać  jajka, wymieszać do połączenia składników. Można zrobić mały płaski kotlecik i usmażyć na patelni aby sprawdzić(...)nią było później owinąć mięso. Na dno foremki, posypane kminkiem, położyć równomiernie trochę więcej niż połowę mielonego mięsa. Zrobić wzdłuż wgłębienie i ułożyć w nim polędwiczkę. Przykryć pozostałym mielonym mięsem, tworząc roladę, wyrównać . Posypać wierzch kminkiem przykryć folią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st C i piec ok 60 - 65 min. 15 minut przed końcem pieczenia odkryć

Stare Gary
Tort bezowy z owocami leśnymi 172

białek 200 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z limonki 1 łyżka skrobi ziemniaczanej krem: 200 ml śmietanki 30% 250 mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kawy mielonej 1 łyżeczka likieru kawowego lub ew. łyżeczka kawy rozpuszczonej w łyżce wody dekoracja: świeże owoce sezonowe: u mnie jeżyny, truskawki, maliny, borówka Beza: Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia(...)delikatnie wyłóż na narysowane koła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 140 stopni na 1 godzinę. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i tak pozostaw bezy do wystygnięcia. Krem: Śmietankę kremową ubij „na gęsto” , a pod koniec wsyp cukier puder. Następnie cały czas miksuj i dodawaj stopniowo serek mascarpone. Na koniec wsyp kawę mieloną i wlej likier lub kawę. Delikatnie wymieszaj

Kuchnia bezglutenowa
Kolejne roladki, tym razem z mięsa mielonego 223

jakieś nowe warianty ;) Jeśli chcecie go wypróbować, to wystarczy tylko chwilka pracy, hop do piekarnika i danie gotowe. Żeby też wszystko było takie proste ;) Roladki z mięsa mielonego z warzywami (przepis na 12 niewielkich roladek) Do przygotowania roladek będziemy potrzebować: 0,5 kg mielonego mięsa z kurczaka/indyka 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 3-4 niewielkie ogórki konserwowe(...)prowansalskie (lub inne ulubione, np. majeranek lub tymianek), sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 1-2 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo do roladek proponuję (porcja dla 2 osób): 3-4 ziemniaki ok. 25 dag pieczarek przyprawy: sól morska, zioła (te same, których użyliśmy do mięsa) Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i przyprawami na jednolitą, dość

Ratunku obiad
Warzywny pasztet z groszkiem i selerem 137

łyżeczki cząbru ½ łyżeczki mielonej kolendry 2 łyżki sosu sojowego sól pieprz Groch odcedź i ugotuj według instrukcji na opakowaniu w świeżej nieosolonej wodzie.  Piekarnik rozgrzej do 200°C. Seler obierz, pokrój w plastry, a te następnie na mniejsze kawałki i rozłóż je na wyłożonej papierem blasze i skrop 1 łyżką oliwy. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut(...)wszystkie składniki: ugotowany groch, upieczony seler, cebulkę, ¼ szklanki oliwy, mielone orzechy, odciśniętą z wody bułkę oraz wszystkie przyprawy. Sięgnij po ręczny blender i zmiksuj całość na gładką masę. Spróbuj i dopraw jeszcze do smaku solą i pieprzem. Przełóż ją do wyłożonej papierem keksówki i piecz 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C. Przed podaniem pasztet powinien pozostać

Roślinna - blog wegański
Muffinki migdałowe - John Flanagan "Drużyna. Góra Skorpiona" 138

założyłam, że mogły to być babeczki w różnych smakach. SKŁADNIKI 100 g mielonych migdałów 250 g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 2 jajka 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 330 g kwaśnej śmietany 12% 90 ml oleju WYKONANIE Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, formy do muffinek wysmarować tłuszczem i posypać(...)dodać cukier, cukier waniliowy, kwaśną śmietanę i olej, dobrze wymieszać. W drugiej misce wymieszać mielone migdały, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Obie masy (suchą i mokrą) połączyć i dobrze wymieszać. Nakładać do foremek do 3/4 wysokości, piec na środkowej półce piekarnika około 25 minut na złotobrązowy kolor.  Muffinki można dodatkowo udekorować polewą czekoladową i płatkami

Passions hobbies life
Kotleciki rybne 204

sklepie, bo wiem ile jest "ryby w rybie". Szybkie w przygotowaniu, zdrowe. Przygotowuję je na dwa sposoby smażę lub piekę w piekarniku. Polecam! Składniki: 3 filety z ryby cebula czosnek przyprawa do ryb pieprz czarny mielony natka pietruszki jajko łyżka mąki pszennej ewentualnie bułka tarta Rybę,  natkę pietruszki,  posiekaną cebulę i czosnek, miksujemy na gładką masę(...)pomocą miksera. Dodajemy jajko, mąkę i przyprawy i dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki i albo układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku aż się zarumienią lub smażymy na małej ilości tłuszczu z dwóch stron. Podajemy na obiad z ziemniaczkami i ulubioną surówką. Jak widać na zdjęciu ja podałam z fasolką szparagową w bułce tartej, którą uwielbiamy

NA MOIM TALERZU
Bakłażany faszerowane mięsem w stylu arabskim 126

drobno posiekaj. Wnętrze bakłażanów posyp odrobiną soli, posmaruj oliwą i wstaw na blasze do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 20-30 min, aż staną się miękkie.  W tym czasie posiekaj cebulę i czosnek i podsmaż na patelni na oliwie. Dodaj mielone mięso i smaż mieszając, aż mięso zmieni kolor. Dodaj miąższ bakłażana i przyprawy(...)wymieszaj i smaż, aż wszystko będzie dobrze usmażone, jakieś 10 min. W razie potrzeby dolej oliwy. Upieczone bakłażany wyjmij z piekarnika i wypełnij przygotowanym farszem. Podawaj polane jogurtem naturalnym i posypane posiekaną natką pietruszki. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Roladki z kurczaka po włosku, zapiekane z sosem marinara i mozarellą 410

Wykładamy pokrojony szpinak i dusimy go około 2-3 minut, mieszając, aż zmięknie i zmniejszy objętość. Doprawiamy go solą, pieprzem i koniecznie mieloną gałką muszkatołową. Wykładamy serek ricotta i łyżkę startego parmezanu. Całość dokładnie mieszamy. Piekarnik ustawiamy na 190-200⁰C, bez termoobiegu. Formę do zapiekania lub naczynie żaroodporne bez pokrywki smarujemy masłem. W głębokim talerzu mieszamy bułkę tartą(...)układajcie ich bardzo blisko siebie, bo nierówno się upieką, a bułka nie zdąży się ładnie zrumienić. Zostawcie między nimi około dwucentymetrowe odstępy. Tak naszykowanego kurczaka wkładamy do nagrzanego piekarnika, na środkowy poziom. Po około 20-25 minutach mięso powinno być już upieczone. Polewamy każda roladkę po środku łyżką sosu marinara i rozkładamy na wierzchu plastry pokrojonej mozarelli.   Pieczemy

Karo in the Kitchen
Ravioli zapiekane w mięsnym sosie ze szpinakiem / Baked ravioli with meat and spinach sauce 357

dente makaronu200 g mięsa mielonego (wieprzowina, wołowina, indyk)1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę1 łyżka oleju roślinnego1 łyżeczka ziół prowansalskich2 szklanki sosu pomidorowego albo passaty1 duża garść szpinaku, posiekanego½ szklanki startej mozzarelli¼ szklanki startego na tarce parmezanuPrzygotowanie:Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC.Na dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż mięso mielone i rozdrobnij

karmelowy
Kotlety z warzywami w sosie pomidorowym 193

opakowaniu. Wystudzić. Marchewkę obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki). Kapustę pekińską umyć, osuszyć, drobno poszatkować. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać wystudzony ryż, startą marchewkę, posiekaną kapustę, natkę pietruszki, jaja, bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Z masy mięsno-warzywnej uformować(...)być lżejsze, nie trzeba obtaczać w bułce tartej i podsmażać. Można surowe, uformowane kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem i zapiec w piekarniku (temperatura i czas pieczenia bez zmian). Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego np. drobiowego, wieprzowego, wołowo-wieprzowego. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Fit ciasto z orzechów włoskich (bezglutenowe) 281

mnie mix - jagody goji, maliny, truskawki, trochę rodzynków, kilka szt. pokrojonych daktyli i moreli) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu 4-5 jajek (w zależności od wielkości) Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. 2. Jajka ubić mikserem na puszystą masę. 3. Orzechy zmielić drobno w malakserze na mąkę

Domowa Cookierenka Agi
Pęczak z dynią, fetą i jarmużem 189

ząbki czosnku 1 nieduża cebula 1 łyżka posiekanych igieł świeżego rozmarynu szczypta mielonej gałki muszkatołowej szczypta mielonego cynamonu sól morska, świeżo mielony pieprz do posypania: pestki dyni'; document.write(" "); Zaczynamy od upieczenia dyni. Piekarnik nagrzewamy do 200°C (może być termoobiegiem). Dynię kroimy na pół. Wydrążamy włókna i pestki. Wydrążoną dynię kroimy wraz ze skórką

Poezja smaku
Bezglutenowy piernik z orzechami 86

Dolci Nutrifree  50 g mielonych migdałów  2 łyżeczki sody oczyszczonej  100 g posiekanych orzechów  250 ml mleka 2 jajka   Mielone migdały do wysypania   W garnku umieść masło, miód, cukier, przyprawy i kakao.  Podgrzej do rozpuszczenia i połączenia składników. Odstaw z ognia i lekko przestudź. Mix per dolci wymieszaj(...)chwili dodaj mleko i orzechy, wymieszaj. Na koniec dodaj jajka i ponownie wymieszaj. Keksówkę o wymiarach ok. 23 cmx12 wysmaruj masłem i wysyp mielonymi migdałami. Ciasto wylej do formy i wyrównaj powierzchnię. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopnia na ok. 45-45 minut – do tzw. Suchego patyczka

Kuchnia bezglutenowa
Siekane kotlety kebab/gyros z fileta - pieczone 3724

smaku uwielbianego przez wszystkich gyrosa:). Małe, kebabowe kotleciki podbiją podniebienia degustujących. Robi się je szybko i nie wymagają wymyślnych składników. Są pieczone w piekarniku, zrobione z drobiowego mięsa a więc dużo zdrowsze od tradycyjnych mielonych. 500g filetów z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula 1 duża czerwona papryka 1 jajko L 1/2 pęczka natki pietruszki 3-4 łyżki bułki

Szefowa kuchni
Kiełbaski w cieście francuskim 138

cieście francuskim wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 20-25 minut (ciasto musi się lekko przyrumienić). Po wyjęciu z piekarnika kiełbaski w cieście należy oprószyć grubą solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Kiełbaski w cieście francuskim przecinamy wzdłuż co dwie i porcjujemy. Podajemy na gorąco z ulubionymi dodatkami. Post Kiełbaski w cieście francuskim pojawił się poraz

Pociąg Do Kuchni
DROŻDŻÓWKA Z MASŁEM ORZECHOWYM 121

końce.  Przekładamy drożdżówki na wysmarowaną olejem blaszkę. Czekamy 15 minut aby ładnie podrosły, smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy 30 minut w nagrzanym piekarniku do 180-190 *C. Po ostudzeniu polewamy lukrem i posypujemy mielonymi orzechami.  Chałka z masłem orzechowym jest pyszna również na drugi i trzeci dzień. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik w czekoladzie - tort na roczek córeczki 202

konieczne. Jednak ucieranie masła będzie trudniejsze i dłużej potrwa. Twaróg "zmiel" w malakserze na gładką masę lub zmiel przynajmniej dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Żółtka utrzyj z cukrem na jasną pienistą masę. Włącz piekarnik na 160stC. Przygotuj tortownicę: spód i boki lekko natłuść i wyłóż papierem do pieczenia, najlepiej osobno boki, wykorzystując małe paski papieru. Brzegi sernika będą dzięki

Anioszek w kuchni
Pieczone topinambury 119

myjemy, osuszamy i oczyszczamy z wszelkich "odnóg". Kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do naczynia z cebulą. Dodajemy oliwę z oliwek, majeranek, tymianek, świeżo mielony pieprz oraz jeszcze trochę soli. Całość dokładnie mieszamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 40 minut, aż topinambury będą miekkie. Pieczone topinambury podajemy jako dodatek do dania głównego lub przekąskę. Topinambur cały

My Chcemy Jeść
Klops inaczej 148

Klopsa zawsze piekłam w piekarniku. Tutaj trochę inna wersja, ale również bardzo smaczna. Uwielbiam kotlety mielone , ale nie zawsze chce mi się je smażyć i wyszukałam szybsze i zdrowsze rozwiązanie: klops gotowany. Gdy pierwszy raz przygotowywałam to danie miałam przygotowane składniki na zupę meksykańską w razie gdy podczas gotowania mięso miałoby się rozpaść na kawałki :) Ale jak widać

NA MOIM TALERZU
FILETY Z KURCZAKA W SŁONECZNIKU, Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, TZATZIKAMI Z KISZONYCH OGÓRKÓW I SAŁATKĄ 385

piersi kurczaka (2 x ok. 200 g) 2 szklanki słonecznika  (260 g) 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka wody słodka mielona papryka sól i pieprz oliwa do smażenia WYKONANIE: ZIEMNIACZKI PIECZONE:  Piekarnik nagrzej do temperatury 220 stopni C . Ziemniaki obierz ze skórki, umyj i pokrój w ósemki. Przełóż je na blachę wyłożoną folią aluminiową, polej

Słodko-Słony Świat Ilony
Faszerowana cukinia z sosem paprykowo-czosnkowym 142

czasie gotuję ryż w posolonej wodzie. Ryż mieszam z sosem i tartym serem żółtym. Masę przekładam do cukinii, obsypuję całość ziołami i mieloną papryką. Cukinie wkładam do naczynia żaroodpornego i piekę w nagrzanym piekarniku. Pod koniec pieczenia na wierzch kładę kilka kawałków sera, Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 50 minut

Kuchnia co dnia
flaugnarde z truskawkami 157

truskawek :) FLAUGNARDE Z TRUSKAWKAMI przepis inspirowany tym // naczynie żaroodporne o śr.21cm ~300ml mleka (użyłam sojowego) ~130g cukru (użyłam trzcinowego) ~3 jajka ~łyżeczka mielonej wanilii ~szczypta soli ~120g mąki pszennej ~truskawki - użyłam ok. 200g Piekarnik rozgrzać do 180*C. Mleko, cukier, jajka i sól dokładnie zmiksować blenderem. Dodać wanilię, przesiać mąkę i wymieszać. Połowę masy wylać do formy

chili & sugar
Pieczona faszerowana papryka 86

się nie przepracować ;) Dziś pora na czerwoną paprykę, która przez swój kształt aż się prosi o nafaszerowanie czymś apetycznym :) Ja skusiłam się na mielone mięso z indyka, cebulę, jajko i zioła. Całość upiekłam w piekarniku. Efekt był naprawdę pyszny - sami sprawdźcie

Milion Smaków
Sernik 193

dodać rozpuszczone masło. Wyłożyć na dno tortownicy tworząc wyższy brzeg (Moja tortownica to około 26 cm). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 10 minut. Wystudzić. 2. Twaróg zemleć trzykrotnie, ja użyłam takiego z wiaderka, więc go nie mieliłam. Partiami dokładać twaróg i miksując dodawać śmietanę, jajka, cukier, cukier wanilinowy oraz mąkę ziemniaczaną. Wylać na ostudzone ciasto. Całość

dom-agi.pl
Krajanka z suszonymi morelami i orzechami 204

gorącej wody  30 ml likieru cointreau  15 g cukru  2 łyżeczki suszonej skórki pomarańczowej Gold Pak  Na warstwę migdałową [orzechową]: 3 jajka  90 g mielonych migdałów [ orzechy laskowe tarte Back Mit]  50 g cukru  Morele pokroić na mniejsze kawałki i zalać gorącą wodą. Dolać cointreau. Odstawić na 30 minut. Dodać cukier(...)oddzielając żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty kogel-mogel.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.Do kogla-mogla wmieszać mielone migdały [ orzechy]. Do powstałej masy delikatnie dodać pianę z białek.Piekarnik rozgrzać do temp. 180 st. C (grzanie góra-dół).Formę do pieczenia (prostokątną o wym. 20 x 30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia

Moje domowe kucharzenie