maxi - 130 przepisów (strona:8/9)

Kilka wspomnien i malinowy deser 141

przestygnieciu wykladamy je na serek. Z reszty bialej czekolady za pomoca obieraczki do warzyw robimy wiorki, ktore wykladamy na wierzch deseru. Deser odkladamy do lodowki do schlodzenia. Smacznego! Zrodlo: Maxi cuisine N°59 czerwiec/lipiec 2010 Uwagi: Pierwotny przepis podaje by deser zrobic w wysokich szklankach, ale jak dla mnie bylo to troche niewygodne. Ciezko bylo sie przebic przez orzechy

Przysmaki Karolki
Pieczarki. Boczek. Parmezan. Terrina. 195

bedzie na slono. Mimo to mam nadzieje, ze i tak bedzie smacznie. Przepis na to danie wpadl mi w oko juz dawno. Znalazlam go w mojej ulubionej francuskiej gazecie "Maxi cuisine" n°61 pazdziernik/listopad 2010. Do tej pory nie mialam jednak okazji by go przetestowac. Robiac porzadki w lodowce wykorzystalam to co mialam pod reka, tym samym zmienilam nieco oryginalna

Przysmaki Karolki
Gdy w ogrodzie kroluje cukinia 289

cukinia. Mam nadzieje, ze zdolam je zamiescic na blogu zanim sezon cukiniowy dobiegnie konca. Dzis proponuje klopsiki z kurczaka z dodatkiem tartej cukini. Pomysl zaczerpnelam z francuskiej gazety "Maxi cuisine" N°66. Klopsiki kurczakowo-cukiniowe skladniki: 2 piersi kurczaka (okolo 400g) 2 male cukinie 80g tartego sera ementaler (ja dalam goude i parmezan w proporcji pol na pol) 1 jajko

Przysmaki Karolki
Szparagowy sezon 106

mnie szparagowe szalenstwo. Wlasciwie moglabym jesc je codziennie i nie musialabym wymyslac nic specjalnego by je przygotowac. Przetestowalam jednak przepis, ktory wypatrzylam jakis czas temu w mojej ulubinej francuskiej "Maxi cuisine"  i tak na naszych talerzach zagoscily szparagi po flamandzku. Szparagi po flamandzku skladniki: 2 peczki zielonych szparagow 2 jajka ugotowane na twardo natka pietruszki szczypiorek 125g masla

Przysmaki Karolki
C - Francuskie warkocze Cioci Eli 258

czosnkiem, pod koniec dodaję pokrojoną w kostkę jedną konserwową paprykę, solę do smaku. Siekam natkę pietruszki. Ciasto francuskie (gotowe, schłodzone) rozwijam i dzielę na trzy części (jeżeli mam wersję maxi długą - bo i w takiej można kupić schłodzone ciasto francuskie, wówczas są to 4 części). Boki każdego kawałka nacinam tak jak to widać na zdjęciu

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Roladki z bagietki - z cyklu: IMPREZOWE PRZEKĄSKI 1622

odłożyć do schłodzenia do lodówki na około 1,5 godziny. Po tym czasie pokroić na około 2cm porcje. P.S. Na zdjęciu roladki występują w towarzystwie słonych paluchów w wersji maxi (tzn. grubszych niż standardowe) owiniętych w plastry szynki wysmarowanej serkiem śmietankowym i w towarzystwie liści rukoli (ciekawie prezentuje się szynka parmeńska lub plastry wędzonego łososia - o czym pisałam TUTAJ

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ciasto MaxiKing 202

    Moi Drodzy Czytelnicy- oto słodki owoc mojej współpracy z marką Polskie Młyny. Tym razem wzięłam się za testowanie Ciasta Czekoladowego. Byłam ciekawa samego ciacha

Domowe ciasta
ciasto maxi king – bez pieczenia 177

składniki: 250 g masła, miękkiego 350 g mleka w proszku (nie granulowanego) 200 ml mleka, świeżego 100 g cukru kryształu 2 łyżeczki cukru z prawdziwa wanilią

Domowy Smak Jedzenia
ciasto maxi king – bez pieczenia 972

składniki: 250 g masła, miękkiego 350 g mleka w proszku (nie granulowanego) 200 ml mleka, świeżego 100 g cukru kryształu 2 łyżeczki cukru z prawdziwa wanilią

Domowy Smak Jedzenia
Świąteczne przepisy na ciasta 284

Święta już za pasem i najwyższa pora zacząć przygotowania… zapewne wielu z nas wertuje internet, gazetki w poszukiwaniu nowych inspiracji i ciekawych przepisów kulinarnych na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto Maxi King 517

Na wstępie muszę napisać, że jest to bardzo słodkie ciasto Spód i boki ciasta tworzą herbatniki pomieszane z masłem, czekoladą i kakao. W środku same słodkości

Ania i Marcin gotują
Maxi King 254

Chwilkę mnie tutaj nie było ale to nie dlatego, że zapomniałam ale dlatego, że im bliżej "Dnia 0" tym ja mam mniej czasu. No ale nic

Krakowskie smaki Ani