Szparagowy sezon

Szparagowy sezon

Szparagowy sezon

Uwielbiam wiosne! Ta pora roku sprawia, ze na chwile zapominam o codziennym zmeczeniu. Moja Mlodsza Krolewna czasem daje w kosc, czesto w ciagu dnia oczy same sie zamykaja. Teraz jednak czuje nowa energie, wiecej rzeczy mi sie chce. Wrocilam tez do kuchni z glowa pelna pomyslow, nie wiem tylko czy czasu wystarczy by wszystkie przetestowac.   Teraz ogarnia mnie szparagowe szalenstwo. Wlasciwie moglabym jesc je codziennie i nie musialabym wymyslac nic specjalnego by je przygotowac. Przetestowalam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Dusia, 11 maja 2012 00:19:42

nigdy szparagów nie jadłam, a tak ładnie podane

Majana, 11 maja 2012 00:43:15

Jak fajnie z tymi jajkami! Muszę spróbować takiego wydania :)

Katie, 11 maja 2012 01:55:32

Z jajkami! Ja niedawno robiłam z pomarańczami, ale chyba zmodyfikuję i zrobię jeszcze raz, bo zbyt kwaśny sos wyszedł.

Panna Malwinna, 11 maja 2012 09:19:24

Smakowita propozycja. U mnie szaleństwo szparagowe także trwa;)

Gosia, 12 maja 2012 11:31:32

ja wlasnie nie obieram nigdy zielonych,a tylko je naginam i w miejscu,gdzie powinny,to same sie odlamuja :)myje i gotuje...uwielbiam zielone,chyba bardziej niz biale...tak podane,jak Ty to zrobilas bardzo przemowily do moich slinianek....mniam....Pozdrawiam :)

aga, 14 maja 2012 00:15:38

zjadlabym ze smakiem takie danie:)

Karolka, 14 maja 2012 13:16:10

Dusia polecam szparagi z calego serca. Ja tez dlugo ich nie jadlam, a jak sprobowalam to sie w nich zakochalam bez reszty.Majanko szparagi z jajkami i ta cytryna smakuja bardzo fanie, polecam.Katie a moze tych pomaranczy bylo zbyt duzo?Gosiu chyba musze przestac je obierac, aleciagle mam jakies opory hihihi