masło czosnek - 2197 przepisów (strona:71/147)

PIZZA Z PALUSZKAMI SEROWYMI 203

POMIDOROWY: 4 łyżki oliwy z oliwek 0,5 średniej cebuli albo 1 mała 2 duże ząbki czosnku mała garść świeżej bazylii (opcjonalnie 3-4 łyżeczki suszonej) 2 duże pomidory lub 1 puszka pomidorów bez skórki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki masła cukier sól pieprz DODATKOWO: mozzarella ser morski parmezan salami albo ulubiona wędlina oliwki pomidorki koktajlowe piórka cebuli SKŁADNIKI(...)niej obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory (lub pomidory z puszki), koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną drobno świeżą bazylię (lub suszoną), cukier (około 2 łyżeczki), sól i pieprz do smaku. Zagotuj całość aż zgęstnieje i dodaj masło. Wymieszaj. Zdejmij z ognia. PIZZA: Piekarnik nagrzej do temperatury 250 stopni C. Kamień do pizzy (lub blachę) wstaw

Słodko-Słony Świat Ilony
Lasagne.... warzywne 264

warzyw Iglotex cukinia baby por bazylia i tymianek- świeże pieprz ziołowy Skworcu pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim  Skworcu  Karahi Chicken Masala Skworcu mąka orkiszowa typ 650 Mlyn Kopytowa koncentrat pomidorowy Dworski ser żółty , u mnie Rycki CEZAR jajo masło oliwa z oliwek sól Wykonanie jest bardzo proste ,a efekt- bardzo zdrowy ! Najpierw zabieramy się za warzywa Iglotex(...)zdrowe, nie zaszkodzą,w ręcz przeciwnie, mogą sporo pomóc. Kolejno dodajemy pieprzu ziołowego, sól oraz suszone pomidory z czarnuszka i czosnkiem niedziwedzim Skworcu.  Mieszamy i przykrywamy ,aż się ładnie uduszą. Odkładamy na bok. Smarujemy naczynie do zapiekania masłem. Następnie robimy sos pomidorowy. Gotujemy wodę i dodajemy do niej koncentratu pomidorowego Dworski, bazylię. Dosypujemy Karahi Chicken Masala od Skworcu- jest

Z Kuchni Do Kuchni
Kuleczki z mięsa mielonego z pieczarkami. 168

pieczarkami- pieczone. Polecam SKŁADNIKI : 1 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej ( może być inne mięso) 30 dag pieczarek 2 jajka  jedna cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki tartej suchej bułki 1 łyżka masła sól, pieprz do smaku WYKONANIE: Cebulkę kroimy w kostkę obsmażamy na maśle dodajemy pokrojone drobno pieczarki -smażymy na małym ogniu. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Studzimy

W kuchennym oknie Ewy
Makaron z łososiem i szpinakiem 148

plastrach 150g 10 kostek szpinaku 2 ząbki czosnku makaron z czosnkiem niedźwiedzim lub makaron pełnoziarnisty  tagliatelle sól, pieprz Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Czosnek przeciskamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem, chwilę podsmażamy i dorzucamy szpinak,  dusimy do momentu rozmrożenia szpinaku i pozbycia się wody. Następnie dorzucamy rozdrobnionego łososia.  Podsmażamy na koniec możemy dodać łyżkę

Cukier&Puder
Pieczeń wieprzowa 206

piekła się ok 1,5 godziny. Po upieczeniu mięso zawinąć w folię aluminiową , a sos przelać  przez sito    na głęboką patelnię , przecierając czosnek i cebulę.  Zagotować, zagęścić dodając dużą łyżkę masła, wymieszaną z 2 - 3 łyżeczkami mąki (ilość masła i mąki zależy od ilości wytworzonego sosu) . Sos zabielić śmietaną. Pokrojone w plastry mięso podgrzewać w sosie

Stare Gary
Pierogi z Pieczarkami 237

ciasto: 600 g mąki 1 i 1/4 szklanki ciepłej wody 2 łyżki oleju szczypta soli farsz: 500 g pieczarek duża cebula przyprawy: bazylia, oregano, czosnek w proszku, sól, pieprz   ok. 2 łyżki masła cebula + masło (do okraszenia) Pierogi z Pieczarkami - Sposób przygotowania: Farsz: Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Do zeszklonej cebulki dodajemy

Słodka Strona
Zupa z cukinii z serkiem topionym 196

młode cukinie. Pyszna zupa krem z cukinii z serkiem topionym z dodatkiem groszku ptysiowego. Składniki: 1 marchewka mniejsza 1 pietruszka 1 cebula średnia 3 ząbki czosnku 2 ziemniaki 1 cukinia mniejsza 1 łyżka masła 1 l bulionu warzywnego 80 g serka topionego kremowego sól pieprz kurkuma Przygotowanie: Wszystkie warzywa oczyścić,umyć i pokroić w kostkę. W garnku roztopić masło dodać

Ala piecze i gotuje
Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni, soczewicą i suszonymi pomidorami 177

jajka 4 plastry suszonych w słońcu pomidor 1/2 szklanki soczewicy z puszki opłukanej kiełbaska peperoni szczypta suszonego oregano szczypta przyprawy Specialite suszone pomidory z czosnkiem i bazylią sól i pieprz do smaku masło do wysmarowania patelni  Przygotowanie:  Do miseczki wbijamy dwa jajka, dodajemy oregano, przyprawę Specialite, sól oraz pieprz, całość mieszamy widelcem do uzyskania jednolitej konsystencji. Patelnię lekko

Moja smaczna kuchnia
Placuszki dyniowe z leczo z dynią ;-) 183

pomysł na obiad dla dzieciaków. Polecam! Składniki na leczo z dynią: - dynia 1/2  - puszka pomidorów - oliwki zielone - 3 marchewki - 1 papryka czerwona - 3 ząbki czosnku - sól, pieprz -chili czerwone - imbir świeży - cebula - masło i oliwa z oliwek Na maśle i oliwie, podsmażamy posiekaną cebulkę, dodajemy dynię, marchew. Po 10 minutach dolewamy 1/2 szkl. wody i wszystkie pozostałe składniki oprócz

SMYKWKUCHNI
Szaszłyki z papryką i kukurydzą 225

Post Szaszłyki z papryką i kukurydzą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 458

Post Cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 16805

Post Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Tarta ze szpinakiem, pomidorkami, ricottą i parmezanem 238

Post Tarta ze szpinakiem, pomidorkami, ricottą i parmezanem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Tarta ze szpinakiem 223

oraz żelazo. Tarta ze szpinakiem Spód: 200 g mąki gryczanej Melvit; 100 g mąki pszennej; 3 łyżki otrębów żytnich Kupiec ; 150 g masła; 1 żółtko (białko będzie potrzebne do farszu);  szczypta soli, pieprzu cayenne, czosnku niedźwiedziego. Farsz: 450 g mrożonych liści szpinaku (Hortex); 100 g pora; 10 sztuk suszonych pomidorów w oleju; 2 ząbki czosnku; szczypta pieprzu, gałki

Życie na widelcu
Flaczki z boczniaków 428

pewno jeszczce zagoszczą na moim stole. Składniki: 800 ml przegotowanej wody lub bulionu 400 g boczniaków 2 marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 1 pietruszka 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 czubata łyżka masła 1 łyżka oleju 1 mały pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki(...)Zupę przygotowujemy w dużej, wysokiej patelni z nieprzywierającym dnem, ale można także w szerokim rondlu. Rozgrzewamy olej wraz z masłem. Podsmażamy na nim przez 2 minuty cebulę. Po tym czasie dorzucamy do niej marchew i pietruszkę oraz wyciskamy dwa ząbki czosnku. Podsmażamy chwilkę i dodajemy boczniaki. Smażymy razem przez trzy minuty, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie zalewamy warzywa

Poezja smaku