marynata na grilla - 1000 przepisów (strona:45/67)

Czosnkowo - limonkowy kurczak z sałatką z mango 313

pieprz,Wykonanie;Piersi z kurczaka marynujemy w marynacie; soku z limonki, czosnku i w oliwie z oliwek od 2 do 10 godzin.Składniki sałatki kroimy na małą kostkę i mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Piersi z kurczaka można podać w całości lub w formie szaszłyków. Smażymy kurczaka na patelni grillowej lub elektrycznym grillu. Gotujemy ryż wg. przepisu na opakowaniu...Smacznego

Anioły w kuchni
Czosnkowo - limonkowy kurczak z sałatką z mango 250

pieprz, Wykonanie;Piersi z kurczaka marynujemy w marynacie; soku z limonki, czosnku i w oliwie z oliwek od 2 do 10 godzin.Składniki sałatki kroimy na małą kostkę i mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Piersi z kurczaka można podać w całości lub w formie szaszłyków. Smażymy kurczaka na patelni grillowej lub elektrycznym grillu. Gotujemy ryż wg. przepisu na opakowaniu...Smacznego

Anioły w kuchni
Grillowana karkówka z fasolową sałatką 235

składniki:6-7 plastrów karkówki1 łyżeczka miodu4 łyżki soku z cytryny6 łyżek oleju rzepakowego2 łyżki sosu sojowego2 ząbki czosnku1 łyżka przyprawy do karkówki z grilla1 łyżeczka

Monia miesza i gotuje
piersi z grilla z prawdziwkami na obiad... 194

curry Royal Brand, solą, pieprzem, przyprawą w płynie i odstawić na 1 godzinę do lodówki do zamarynowania patelnię grillową na sucho mocno rozgrzać, położyć na ruszcie piersi z marynatą z każdej strony grillować z 10 minut na rumiano pokrojone prawdziwki zagotować i wylać na sito, w rondlu na maśle zeszklić pokrojoną cebulę, wsypać z sita prawdziwki, dodać pieprz, kucharka, podsmażać(...)mieszając z 5 minut, wlać śmietanę i na mniejszym ogniu dusić z 10 minut, wsypać natkę pietruszki - piersi podać z grzybami, ziemniakami gotowanymi w mundurkach, które też można na grillu podpiec - smaczne, syte danie...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Grillowane szaszłyki z wątróbką i warzywami 122

łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, bazylia, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Wątróbkę oczyszczam z błonek. Olej mieszam z majerankiem, papryką mieloną oraz odrobiną soli i pieprzu. Do marynaty wkładam wątróbkę. Mieszam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. 2. Cukinię kroję w grubsze plastry. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję na ćwiartki(...)patyczki do szaszłyków nadziewam naprzemiennie wątróbkę, cebulę, cukinię, paprykę oraz pomidora. Tak postępuję, aż do wyczerpania składników. Szaszłyki skrapiam oliwą i oprószam solą, pieprzem oraz bazylią. Układam na rozgrzanym grillu i grilluję po około 10 minut z każdej strony. Szaszłyki podaję na ciepło, obficie polane keczupem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Recenzja książki "Dania i potrawy z grilla Siostry Marii" 159

Guziak pt. "Dania i potrawy z grilla Siostry Marii". Książka ma solidną, twardą oprawę i liczy 288 stron. Pierwsza strona zawiera rubryczkę, w której możemy napisać do kogo należy dana książka. Jest to bardzo fajnym ułatwieniem, gdy chcemy komuś sprezentować książkę. Znajdziemy w niej 128 przepisów podzielonych na poszczególne kategorie: Masła, sosy, marynaty Wieprzowina Wołowina i cielęcina Drób Ryby

Z miłości do słodkości
GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA 113

oknem piękna pogoda, idealna na biesiadowanie przy grillu.  No ale niestety nie każdemu taki wypoczynek jest dany. U mnie dzisiaj namiastka grillowania. Zamiast tradycyjnego grilla , patelnia grillowa :) Ale też było smacznie. Ps. uciekam do pracy. SKŁADNIKI: 3 piersi z kurczaka sos sojowy ocet balsamiczny pieprz A jak to zrobić: Piersi umyć i oczyścić z błonek. Jeśli są duże(...)pokroić na mniejsze kawałki. Z sosu sojowego, octu i pieprzu przygotować marynatę. Przełożyć do niej mięso i dobrze  wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum 2-3 godziny, najlepiej na całą noc. Tak zamarynowane mięso układamy na mocno rozgrzanej patelni grillowej i opiekamy je po 3-4 minutyi z każdej strony. Mięso podałam z grillowanymi ziemniakami i fasolką szparagową zasmażaną

Kuchnia w opałach
Polędwiczki teriyaki mirin z czereśniami. 194

teriyaki mirim. Trzymać w tej marynacie około 1 godzinę. Wiśnie wydrylować . Polędwiczki nabić na patyczki, przekładając wiśniami. Grillować około 10 minut. W trakcie grillowania przełożyć na drugą stronę. Plastry polędwicy są cienkie i 10 minut wystarczy. Polędwiczki podałem z ryżem,  warzywami  i owocami w sosie kwaśno słodkim. Salsa do dań z grilla. Składniki. 0,5 szt. papryka czerwona

Kulinarny karnet Christophera
59. Słoneczna majówka i pieczona w owocach pierś z gęsi. 143

zakasać rękawy i aby nie zatracić się w tym majówkowym zastoju zrobić coś pożytecznego i  przygotować pyszny posiłek dla siebie i bliskich. Dla tych, którzy nie wybierają się na grilla proponujemy pyszną pieczoną w owocach pierś z gęsi z puree ziemniaczanym i sosem żurawinowym. Do dzieła! Składnikipierś z gęsiPierś dokładnie myjemy i usuwamy kości tak, aby nie uszkodzić mięsa. Odcinamy(...)kawałka pomarańczysporo majerankusól pieprz ziarnistyłyżeczka lub dwie miodu (najlepiej drahimskiego wielokwiatowego - produkt regionalny z pomorza)odrobina octu balsamicznegopół łyżeczki musztardyWykonanieSkładniki wsypujemy do moździerza i łączymy. Pierś nacieramy marynatą z każdej strony dokładnie tak, aby zużyć całość. Mięso wkładamy do szklanego naczynia, przykrywamy i chowamy do lodówki na godzinę lub dłużej. Składniki na pureeok. 1 kilogram ziemniaków kilka łyżek

Symfonia Smaków
Kurczak z grilla 119

1 kurczak 3 łyżki oliwy 3 łyżki wina białego sól pieprz 2 łyżeczki miodu pieprz ziołowy szczypta lubczyku szczypta mięty  szczypta oregano Kurczaka poporcjować, umyć

Gotowanie jest łatwe
Szaszłyki z kurczakiem słodko-pikantnym 217

składniki wystarczyły aby skomponować szaszłyczki na grilla. Szaszłyki nie tylko świetnie smakowały ale też całkiem ładnie się prezentowały. składniki: 800 g piersi z kurczaka 6 średnich cebul (3 żółte i 3 czerwone) 1 duża czerwona papryka 10 łyżek słodko-pikantengo sosu chili 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oleju rzepakowego Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, sok z cytryny

Monia miesza i gotuje
Grill z wieprzowiną QAFP 191

szykowaliśmy:  - Schab z grilla marynowany z mango rozmarynem jałowcem i solą morską z dodatkiem białego wina  - Polędwiczka wieprzowa marynowana w musztardzie francuskiej z miodem i żubrówka  - Karczek marynowany w ciemnym piwie z przyprawami korzennymi  - Sałatka ziemniaczana z grillowanym kabanosem  - I dodatkowo cała masa grillowanych warzyw Mięsa marynowane były w rozmaitych marynatach, ale sądzę

Stare Gary
Sprytny sposób na pyszne żeberka 104

planujemy ucztę z potrawami z grilla najczęściej wybieramy takie składniki, które nie tylko będą smaczne, ale także w miarę szybko będą gotowe. Są jednak sposoby na to, żeby troszkę oszukać, ułatwić sobie życie i przyspieszyć proces grillowania tych bardziej wymagających.  Prezentuję Wam dzisiaj moją podpowiedź na zjawiskowo pyszne żeberka w słodko-pikantnej marynacie. Mięsne żeberka, około

Pichceniomania
Pieczony boczek 129

surowego, ja kupiłam gotowe na grilla (te bez panierki) 2 pomidory malinowe 500 g bobu 2 łyżki domowej mieszanki przypraw BARBECUE- czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska dodałam jeszcze odrobinę kminku i rozmarynu łyżka oleju ryżowego PRZYGOTOWANIE: Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Plastry boczku wysmarować marynatą 2 łyżki domowej przyprawy barcecue

ClauditteMissCooking
"Paprykarz" z grillowanej cukinii 120

sól, pieprz, przyprawy do grilla  1/2 szklanki ryżu Kabaczka pokroić w plasterki (jeżeli jest młody to nie trzeba go obierać ze skórki), następnie obficie posolić i pozostawić na pół godziny. Po tym czasie papierowym ręcznikiem "zdjąć" powstałą wodę i sól.  Czosnek zmiażdżyć i razem z olejem i pozostałymi przyprawami wymieszać. Kabaczka posmarować marynatą i grillować z obu stron

Jadło i czytadło