marchewka - 20163 przepisów (strona:981/1345)

Szybkie danie dla studenta za 2,50 zł/os. 277

osoby. Ryż z warzywami, soczewicą i makaronem babuni :) (4 osoby - 9,90 zł) Składniki: 1 torebka ryżu parboiled, 100 g 1 puszka soczewicy 8 pieczarek 1/2 opakowania warzyw mrożonych (marchewka, groszek, zielona fasolka) 2 ząbki czosnku 1/3 opakowania makaronu babuni (cieniutki jak do rosołu) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego trochę kiełków, np. brokuła oliwa z oliwek pieprz, sos chili, sos sojowy

vegetanie
Zupa szczawiowa z lanymi kluskami i karmelizowaną fasolką szparagową. 234

idealnie zbalansowało smak i mogę stwierdzić, że to jedna z moich ulubionych zup jest od dziś. Czego użyłem? Do bulionu: -kawałek wołowiny (antrykot) -szyja indycza -skrzydełko indycze -4 marchewki -3 pietruszki -pół dużego selera -dwa ząbki czosnku -por cały -kawałek kapusty włoskiej -cebula opalona -natka pietruszki -sól -ziele angielskie -liście laurowe -pieprz czarny ziarnisty Mięso umyte zalewamy zimną wodą, doprowadzamy

BaRepas
PIEROGI LENIWE Z BATATÓW. BEZGLUTENOWE. 191

pasują najlepiej. Gładkie, delikatne, trwałe (nie rozwalają się w wodzie/na talerzu itd.). Można je podgrzewać, można jeść na drugi dzień. Możemy więc stwierdzić, że jedliśmy jadalną plastelinę o smaku marchewki. Matko. Brzmi jak nowa seria opowieści Plastusia. Odcinek "O kuchnia!".  Z leniwymi jest trochę jak z plackami ziemniaczanymi - każdy je je inaczej, z innym dodatkiem. Te przetestowałyśmy: - z masłem

Wypisz Wymaluj
Dorsz z warzywami w rzymskim garnku 331

Garnek rzymski namaczamy w wodzie, nie zimnej i nie gorącej W tym czasie dorsza delikatnie oprószamy solą - odstawiamy Cukinię dokładnie myjemy, nie obieramy, wydrążamy środek i kroimy w kostkę Marchew i ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę Do wymoczonego garnka, na dno, układamy warzywa Zalewamy bulionem warzywnym Na wierzch układamy dorsza... ... i układamy na wierz masło Przykrywamy i wkładamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Surówka z kiszonej kapusty 288

soku. Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki. Cebule obieramy i kroimy w  drobną kosteczkę. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce. W misce mieszamy kapustę, cebulę, marchew i jabłko. Dodajemy olej i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
Krem z batatów i serka topionego 165

śmietankowy- 4 szt. * koncentrat pomidorowy- 1 czubata łyżka * suszona papryczka chili- po 1,5 łyżeczki * sól, pieprz, koperek- do smaku * olej do smażenia Do bulionu warzywnego włożyć pokrojone warzywa: marchew, pietruszkę, seler oraz bataty i zagotować. Cebulę wraz z czosnkiem zeszklić na oleju i przełożyć do do garnka z gotującymi się warzywami. Kiedy warzywa będą już miękkie, dodać koncentrat, serek

Kraina Miodem Płynąca
Gulasz 189

dodałam bulionetkę do mięs duszonych Knorr...nie każdy je lubi i używa ,ale od czasu do czasu można je wykorzystać w swojej kuchni. 80 dkg mięsa wieprzowego  1 marchew  1 cebula  2 ząbki czosnku  sól, pieprz  majeranek  ziele angielskie, listek laurowy  bulionetka do duszonych mięs Knorr Mięso pokroić w kostkę , obtoczyć w mące

Moje domowe kucharzenie
Gulasz z serc indyka z kurkami 212

zalać 2 szklankami wrzącego bulionu. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, gałkę muszkatową, imbir, paprykę i goździki i gotować pod przykryciem 15 minut. Dodać kurki i gotować kolejny kwadrans. Marchew pokroić w talarki. Dodać do serc i gotować, aż będzie miękka (potrwa to ok. 15 minut). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać gorące

W SMAK
Słownik kuliarny: Pot pie 230

źródło: flickr.com: jeffreyww) Pot pie to amerykańska zapiekanka przyrządzona w jednym garnku. Bazą zapiekanki jest mięso: wołowina, jagnięcina, mięso z indyka lub kurczaka oraz warzywa (ziemniaki, marchewkę, groszek i fasolę). Mięso i warzywa zapieka się w cieście

WojnaNaSmaki.pl
Sosy 225

już pierwsze piękne okazy prawdziwków, podgrzybków i kozaków. Dziś zrobiłam  pyszny sos grzybowy, doprawdy palce lizać! SKŁADNIKI: świeże grzybki - ile macie(ja miałam około 1/2 kg. gotowanych) 2 marchewki 1 pietruszka  kawałek selera i pora 1 średnia cebula śmietanka 18% słodka 1 łyżka mąki, 2-3 łyżki masła klarowanego sól, pieprz, odrobinę vegety WYKONANIE: grzyby czyścimy, myjemy, następnie

Kuchnia Beaty
Fasola czarne oczko na obiad 206

świetnie zastępują mięso i łagodzą objawy menopauzy. Składniki 250 g fasoli czarne oczko u mnie od Skworcu Karahi Chicken Masala/przyprawa bez chemii/ od Skworcu sól himalajska różowa majeranek czosnek marchewka seler- korzeń cebula sok pomidorowy- u mnie do picia -bez konserwantów, bez chemii. Zupa jest łatwa w przygotowaniu. Nie należy zapominać jednak o ważnej rzeczy- fasolę należy najpierw opłukać

Z Kuchni Do Kuchni
GĘSTA JARZYNOWA Z ZACIERKAMI 231

ząbek czosnku 3 łodygi selera naciowego 1 cebula 1 swojska kiełbasa olej śmietana 12% natka pietruszki sól pieprz liść laurowy ziele angielskie Zacierki: 1/2 szkl. mąki pszennej woda Wykonanie: Marchew, pietruszkę kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce na dużych oczkach. Seler naciowy, por kroimy w paski. Kalafior rozdrabniamy. Warzywa zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy

Walijskie Pichcenie
Tradycyjna sałatka jarzynowa 144

zielonego groszku  1/2 małej cebuli 6 jaj  1 słoik majonezu ( u mnie 400 g) 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany sól, pieprz, musztarda do smaku Sposób przygotowania: Ziemniaki, marchew, selera i  pietruszkę gotujemy w mundurkach do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia.Obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.Ja używam do krojenia takiego okrągłego sitka.Jajka gotujemy na twardo, studzimy

Gosia gotuje
Flaki po Staropolsku 184

wyczyn.Ot tak właśnie jest z typowym niejadkiem : )      SKŁADNIKI: 2 kg flaków wołowych w całości  0,5 kg wołowiny z kością 1/2 dużego selera 1 duża marchew 1 średnia pietruszka 1 cebula  1/2 średniego pora 1 gałka muszkatołowa w całości 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki 2 łyżki majeranku 1,5 łyżki mąki 1 liść laurowy

Gosia gotuje
Domowy pasztet 167

ziarenek ziela angielskiego 4 goździki 2 czubate łyżki majeranku sól i pieprz do smaku pół kostki smalcu Przygotowanie: Mięso umyć i w całości włożyć do garnka.Dodać obranego selera marchew i cebulę.Dorzucić  ziele, listek laurowy i goździki.Zalać zimną wodą i gotować 1 godzinę. Do garnka dorzucić oczyszczoną wątróbkę  i gotować jeszcze 30 minut. Po tym czasie

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania