polemizować, która z nich wiedzie prym pierwszeństwa, ale niewątpliwie jest wraz z ogórkową i rosołem w pierwszej trójce. Zapraszam na moją wersję Składniki: 1 korpus z kurczaka 1 marchewka 1/3 selera 1 cebula 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki pelati sól,pieprz do smaku szczypta słodkiej papryki szczypta suszonego oregano natka pietruszki 1 łyżka cukru 100 g śmietany
Gosia gotujerozgrzany położyć kotlety. Smażyć na średnim ogniu po około 4-5 minut z każdej strony. Podawać zaraz po upieczeniu. Idealnym dodatkiem do takiego kotleta będzie puree z ziemniaków, marchewka z groszkiem i sałata z winegretem. Smacznego
Gosia gotujekwaśnej gęstej śmietany sól, pieprz, musztarda do smaku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka musztardy francuskiej szczypta cukru kilka listków sałaty i tymianku Sposób przygotowania: Ziemniaki, marchew, selera i pietruszkę gotujemy w mundurkach do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia.Obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Ja używam do krojenia takiego okrągłego sitka. Jajka gotujemy na twardo
Gosia gotujemajonezu 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany sól, pieprz, musztarda do smaku kilka listków sałaty i parę małych podgrzybków do dekoracji Sposób przygotowania: Ziemniaki, marchew, selera i pietruszkę gotujemy w mundurkach do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia, obieramy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Wszystko kroimy w drobna kostkę . Dorzucamy drobniutko zszatkowaną cebulę , odsączone z zalewy pokrojone podgrzybki
Gosia gotujekiszonej kapusty 1 marchewka 1 nieduża cebula 3-4 łyżki oleju lub oliwy sól i pieprz do smaku 1 płaska łyżeczka cukru Sposób przygotowania: Kapustę lekko pokroić. dodać marchew startą na grubej tarce i cebulkę pokrojoną w drobną kosteczkę. Wymieszać. Doprawić olejem, pieprzem , solą i koniecznie cukrem. Jeszcze raz wymieszać i można podawać. Smacznego
Gosia gotujemojej kuchni, jak zwykle mało atrakcyjne, no ale nie zawsze można fotografować w oknie z odpowiednim oświetleniem. Składniki: 1 kurczak 2 duże marchewki 1 średnia pietruszka 1/4 średniego selera 1 cebula 1/2 średniego pora 1 jałązka lubczyku sól i pieprz do smaku domowy wg tego przepisu makaron Sposób przygotowania: Kurczaka oczyścić
Gosia gotujeobieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na złoto.. Na patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oliwy dodajemy startą marchew, pietruszkę i seler.Solimy, przykrywamy patelnię i dusimy...po 5 minutach podlewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości. Na koniec do warzyw wrzucamy usmażoną cebulę, koncentrat, cukier. Mieszamy
Gosia gotujełyżki kwaśnej gęstej śmietany 2 łyżki musztardy francuskiej sól, pieprz do smaku Dodatkowo: pomidorki koktajlowe,plastry ogórka, jajko i listki pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Ziemniaki, marchew, selera i pietruszkę ugotować w mundurkach do miękkości i odstawić do ostygnięcia. Obierać i pokroić w drobną kosteczkę. Ja używam do krojenia takiego okrągłego sitka. Jajka ugotować na twardo, obrać i również
Gosia gotujemożna dowolnie modyfikować przyprawami i ziołami, zatem ilość możliwości smakowych jest ogromna niczym paleta barw. Składniki: 500 g rozbefu wołowego 2 udka kurze 5 niedużych kapeluszy suszonych prawdziwków 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 średniego selera 1 podpieczona cebula 2-3 ząbki czosnku 1 liść kapusty 1 listek laurowy 2-3 ziela angielskie 3 łyżki mrożonego
Gosia gotujeSkładniki: 50g płatków owsianych 10g mielonego siemienia lnianego 200g serka twarogowego 1 starta na małych oczkach marchewka opcjonalnie słodzidło sok z cytryny Serek mieszamy z siemieniem i odstawiamy. Płatki, marchew i opcjonalnie słodzidło zalewamy wrzątkiem i gotujemy. Gdy lekko zgęstnieje, dodajemy serek i dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do miseczki, dodajemy plasterki marchewki i skrapiamy sokiem z cytryny
Kuchenny Skrawek Niebadalmatyńskich, ½ łyżeczki suszonego lubczyku, ½ łyżeczki suszonej bazylii, szczypta papryki ostrej mielonej, szczypta chili – mix, 1 łyżka musztardy francuskiej, 1/3 łyżeczki skórki pomarańczowej krojonej, 6 średniej wielkości ziemniaków, 150 g marchwi w kostce, 1 duża pomarańcza, 1 duża główka czosnku, 2 małe białe cebule, 100 g cukinii, 10 pomidorków koktajlowych, 5 łyżek oliwy z oliwek, pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Moniki Smakołykiupiekłam. I rzeczywiście było smacznie. Podczas pieczenia piwo wypływa z butelki (jeśli stawia opór, dodajemy 1/3 łyżeczki soli, wtedy na pewno wypłynie). Na blaszce rozłożyłam również ziemniaki i marchew wymieszane z olejem i przyprawami, one również idealnie się upiekły. Swoją drogą, obciąć kurczakowi głowę, obedrzeć z piór i godności, nadziać na butelkę i nazwać generałem - nie wiem
Szefowa kuchniziarna / kleks oliwy i zioła / kukurydza - ziarenka itd. Co kto woli. WYKONANIE: Gotujemy wywar mięsno-warzywny - u nas żołądki indycze (1-1,5 kg) i tacka warzyw (2 marchewki, 2 pietruszki, seler, 2 pory, kawałek kapusty + przyprawy: pieprz czarny, domowa typu vegeta, ziele angielskie, liść laurowy). Wywar przecedzamy, gotujemy w nim obrane, pokrojone w kostkę ziemniaczki - jeśli wykorzystujemy kukurydzę
Wypisz Wymalujpropozycja na prostą i smaczną surówkę, która pojawiała się w moim rodzinnym domu. Parę dni temu podzieliłam się z Wami moim przepisem na najprostszą surówkę z marchewki , dziś dla odmiany na tapecie będzie seler. Jedyna modyfikacja jaką wprowadziłam w stosunku do tradycyjnego przepisu, to dodatek rodzynek. Wiem, że nie każdy je lubi, więc możecie ją serwować również
Kulinarne przygody Gatity