Składniki: 1 kg wołowiny 3 cebule 1 koncentrat pomidorowy 2 duże marchewki 1 pietruszka seler por 300 g pieczarek 3 ząbki czosnku sól, pieprz, ziele angielskie liść laurowy 0,5 łyżeczki papryki chili 125 g masła oliwa Zasmażka 2 łyżki mąki Wykonanie: Mięso z cebulą kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na maśle, które dzielimy na 3 części z odrobiną
kgwjanczewopóźniej, wiosna zbliża się coraz większymi krokami. Zapraszam na konsultacje dietetyczne, które umożliwią Ci zdrową redukcje masy ciała. 791 - 616 - 467 Składniki: - pierś z kurczaka - 1 sztuka - marchew - 2 sztuki - papryka (3 kolory) - 3 sztuki - czerwona cebula - 1 sztuka - mleczko kokosowe - 1 opakowanie - makaron pełnoziarnisty wstążki - 1 szklanka - czosnek - 2 ząbki - pieprz, sól
Fit-aminaobsmażymy na patelni (ja zrobiłam to w dużym garnku), po podsmażeniu dolewamy około 2 litry wody i gotujemy aż żeberka zmiękną. Następnie dorzucamy pokrojoną w pół plasterki marchewkę, całą pietruszkę, seler, por. Ziemniaki obieramy kroimy w średniej wielkości kostkę. Gdy nasza włoszczyzna jest już prawie miękka (gdy pietruszka, por i seler są już miękkie wyciągam je z garnka
Amatorka kuchennaBulion z winem podgrzać. Roztopić pozostałe masło z 1 łyżką oleju. Dodać grzyby i smażyć aż brzegi lekko się zbrązowią - 3 do 5 minut. Dodać marchewkę, cebulę, czosnek i sól i chwilę przesmażać mieszając. Do misy wolnowaru włożyć warzywa z grzybami, na nich ułożyć perliczkę. Posypać boczkiem, dodać wino, bulion i tymianek. Przykryć i gotować
Stare Garytutaj . W tym poście znajdziesz przepis na specjalną pastę do namaczania ciecierzycy. Składniki : 250 g ciecierzycy 200 g boczku - opcjonalnie 2 kiełbaski śląskie - opcjonalnie 2 - 3 ziemniaki 2 - 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera i pora 2 l wody 2 listki laurowe 4 -5 kulek ziela angielskiego sól, pieprz, majeranek zielenina - opcjonalnie Wykonanie : wieczorem namoczyć ziarna cicierzycy wypłukaną ciecierzycę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mnie!. Po powrocie do domu postawiłam na coś prostego, skomponowałam kilka łatwo dostępnych produktów i domowa pasta kanapkowa gotowa. Szybko, smacznie i bardzo tanio!. Składniki: 3 marchewki, ok.20 dag 6-7 kawałków pomidorów w oleju 1/4 selera, ok.5 dag 3-4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz zioła wg. upodobań, tymianek, majeranek, bazylia www.Skworcu.com.pl
Apetyczna babeczkamare! SKŁADNIKI dla 2 osób : 1/2 opakowania ryżu arborio cebula 3 ząbki czosnku papryczka chili ok. 4 łyżek masła 100 ml wytrawnego białego wina 1 l bulionu warzywnego (2 marchewki, 1 por, 1 pietruszka, 1/2 cebuli, 1/2 selera) 500 g mieszanki owoców morza 1/2 pęczka pietruszki sól, pieprz koszt.: ok. 30 zł. KROK 1 Sporządzenie bulionu; Do garnka wlewam
smacznieinatematŻurek to tradycyjna polska zupa, przygotowywana na zakwasie. Z powodzeniem może być podana jako główne danie, ponieważ jest bardzo syta. SKŁADNIKI (dla 4 osób) : 2 marchewki 1/2 selera 4 białe kiełbasy 4 wędzone kiełbasy 20 dkg wędzonego boczku 0,5 l zakwasu pół szklanki śmietanki 18 % łyżka masła 4 duże ziemniaki sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liście laurowe 4 jajka
smacznieinatematdyni. Składniki: 0,5 kg marchwi 75 dag miąższu z dyni 2 udka z kurczaka pół litra bulionu warzywnego sól pieprz papryczka chilli posiekany koperek 2 łyżki gęstej śmietany Marchewkę kroimy na talarki i gotujemy w bulionie warzywnym. Dodajemy dynię, papryczkę chilli (może być w płatkach lub świeża drobno pokrojona). Wszystko miksujemy i gotujemy. Dodajemy ugotowane , pokrojone w paski mięso
Salonik smakówszklanki oleju rzepakowego 6 jaj- oddzielnie białka i żółtka 2 szklanki startej na grubych oczkach marchwi (w praktyce są to 2 bardzo duże lub 3-4 mniejsze marchewki) 1 puszka ananasa (ja używam samego soku, ale mozecie się pokusić o dodanie również pokrojonego w kostkę owocu) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę
Zawsze głodna!wyjątki, bo generalnie warzywa uwielbiam i jem często. Pewnego dnia robiłam kurczaka pieczonego w warzywach. Miało być pysznie i aromatycznie, więc w naczyniu żaroodpornym znalazło się mnóstwo warzyw-ziemniaki, marchewka, papryka, pietruszka, cebula, czosnek, zielony groszek. Większość warzyw do zjedzenia, niektóre (pietruszka) dla aromatu. Gotowe danie wyglądało bardzo apetycznie, aż chciało się od razu zabrać do jedzenia. Jakoś tak przypadkowo
Zawsze głodna!możecie zjeść na ciepło lub zabrać ze sobą do szkoły/pracy :) Przepis dodaję do Wyzwania Kulinarnego jako "Nowy produkt w roli głównej". Porcja dla dwóch osób: Pół batata Duża marchewka Dwa korzenie pietruszki Odrobina oleju rzepakowego Jedna łodyżka selera naciowego Pół szklanki suchej ekologicznej komosy ryżowej 3 kolory Symbio Ulubione przyprawy (polecam sól, pieprz, ostrą paprykę, czosnek) Czarnuszka Łyżka
Zawsze głodna!ponieważ jedli z apetytem. Składniki: papier ryżowy 1 pojedyncza pierś z kurczaka po 2 łyżki mrożonego groszku zielonego, kukurydzy i marchewki 2 łyżki kiełek fasoli mung sól pieprz pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku 2 łyżki
Amatorka kuchennasklepach możecie tę kaszę znaleźć także w wersji drobnej i grubej, wybierzcie tę, która najbardziej Wam odpowiada). Składniki (na duży garnek): - ok. 800 g żeberek cielęcych lub wieprzowych - 3 marchewki - 3 ziemniaki - 2 pietruszki (korzeń) - 1 biała część pora - kilka suszonych grzybów leśnych - 6 czubatych łyżek kaszy jęczmiennej - 2 listki laurowe - 3 ziarna ziela angielskiego - pieprz czarny mielony - sól - posiekana
W SMAKOsiem godzin przed przystąpieniem do gotowania zupy trzeba też namoczyć fasolę (jeśli nie chcecie użyć takiej z puszki). Składniki (na duży garnek): ok. 800 g żeberek 2 cebule 2 marchewki 2 duże buraki 2 spore ziemniaki 1 korzeń pietruszki 1/4 selera korzeniowego 400 g białej fasoli 1/8 główki białej kapusty kilka suszonych grzybów leśnych ok. 150 g dobrej kiełbasy
W SMAK