marchewka - 20163 przepisów (strona:974/1345)

915. Marchewka w omlecie. 158

coś mi się takiego stało  akurat jak za oknem pojawiła się cudowna wiosenna pogoda >.< Składniki: ok.35-40g płatków owsianych + ok.60ml wrzątku 20g mąki razowej jajko marchewka starta na drobnych oczkach (ok.90-100g) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej cynamon coś do posłodzenia ew. kapka Płatki zalewam wrzątkiem, odrobinę solę. Odstawiam, pod przykryciem. (zrobiłam to wieczorem

More food, love and dreams
Najlepsza grochówka. Co zdrowego znajdziesz w grochu? 321

najwartościowsze, w tym smaku także. Bardzo polecam moją grochówkę. Jest bez dodatku cebuli, czosnku, zasmażki, mocno grochowa, jednocześnie bardzo delikatna w smaku. Składniki : 250 g całego grochu 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera, pora 3 średnie ziemniaki 2 łyżki zielonych liści selera i lubczyku (mam zamrożone) 4-5 ziarenek ziela angielskiego 2 listki laurowe 2 łyżki suszonego majeranku lub tymianku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wegańskie muffiny z granolą 194

łyżeczka sody ¼ łyżeczki soli 300 ml roślinnej „maślanki” (roślinne mleko-ja użyłam ryżowego o smaku wanilii- +2 łyżki soku z cytryny) 3 duże łyżki puree z dyni , batatów lub marchewek (warzywa pieczemy lub gotujemy do miękkości i miksujemy – zdrowy zastępnik jaj i tłuszczu) ½ szkl. syropu klonowego lub  ¾ szkl. pasty daktylowej 250 g wegańskiej granoli Rozgrzej piekarnik

Roślinna - blog wegański
Pasta z jajkiem i awokado oraz słów klika na temat wafli GoodFood 281

chronić organizm przed wieloma chorobami. Dostarcza też witamin B, E, K, kwasu foliowego oraz błonnika . Spożywane z innymi produktami, ułatwia wchłanianie niektórych ich składników np. beta-karotenu zawartego w marchwi . Mogłabym tak jeszcze długo wymieniać, ale żeby działało, musi posmakować, tak więc przejdźmy do konkretów.  Cała porcja pasty (150g- to, co jest na zdjęciach) to 234kcal

peanutbuttermonster
Curry z kurczakiem i warzywami w sosie kokosowym 321

kości 1 łyżka żółtej pasty curry 400 ml mleka kokosowego 1 puszka pomidorów pelati 200 g śmietany 30% 3 ząbki czosnku 2 cebule 5 cm korzeń imbiru 400 g marchewki 400 g cukinii 100 ml oleju Kujawskiego z czosnkiem 1 pęczek kolendry 40 g miodu 1 papryczka chili pieprz i sól Dodatki: ryż bosmati 1 limonka 1 papryczka chili Przygotowanie

Smakowity Blog Kulinarny
Ziemniaki zapiekane z mięsem mielonym 253

./skórka powinna być chrupiąca,  a ziemniak  wewnątrz upieczony/. W międzyczasie: -Rozgrzać na patelni pozostałą oliwę , wsypać  pokrojoną cebulę, delikatnie zeszklić. -Dodać drobno pokrojoną  marchewkę  ,seler i listki szałwii. -Całość podsmażyć kilka minut, wlać wino , a po odparowaniu alkoholu wlać bulion i dodać przecier pomidorowy. -Wymieszać i  dusić na małym ogniu ok.30 minut

Zakamarki mojej kuchni
Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami - na ciepło lub zimno 256

jeden rodzaj, dodając do tego jeszcze np. kukurydzę, żeby było kolorowo.   SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki) 1 jajko (L) 3 cebule 1 duża marchew 1 ząbek czosnku miąższ z 2 kromek chleba 1 papryka 15 dag małych pieczarek 2 łyżki majonezu 3 łyżki keczupu 10 dag drobno startego żółtego sera  1 łyżeczka soli

Kto ugości moich gości?
Krem z kurek 193

duża cebula 2 marchewki pietruszka 2 większe ziemniaki 2 łyżki masła  śmietana sól, pieprz Marchewkę pokroić w kostkę i podsmażyć. Do lekko gotującego się bulionu dodać podsmażoną marchew i pokrojoną w kostkę pietruszkę. W tym samym czasie podsmażyć na maśle cebulę i kurki. Dodać do bulionu cebulę z kurkami oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i podgotować na małym ogniu

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Męską ręką: pieczeń wołowa z pieczonymi warzywami, ziemniakami i sosem winnym 180

próbuję w tym temacie z nim konkurować ;) Obecnie leżę przeziębiona i wracam myślami do tego obiadu - pysznej, idealnie wypieczonego kawałka mięsa wołowego z pieczonymi ziemniakami i warzywami, glazurowaną marchewką i sosem ze zredukowanego czerwonego wina.  Niebo w gębie, po prostu

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Zupa gulaszowa: Listopadowe Wyzwanie Blogerek 171

oleju. Cebulę zdjąć z patelni, wrzucić na nią pokrojoną w kostkę wołowinę i zrumienić z każdej strony. Dodać podsmażoną cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w krążki marchew po czym przykryć i dusić pod przykryciem, mieszając co jakiś czas, przez 5-10 minut aż papryka się lekko zrumieni. Dodać bulion, przecier pomidorowy, liście laurowe, obie papryki i gotujemy

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Wątróbka smażona 212

wiele innych przypraw ze sklepu Rafex  [ polecam - duży wybór różnych przypraw ] i musiałam ją od razu wykorzystać.W skład tej przyprawy wchodzą :imbir, cytryna grys, majeranek, curry, marchewka, czosnek granulowany, kminek, kozieradka, sól, pietruszka, gorczyca oraz kolendra .U mnie akurat jest to wątróbka wieprzowa,ale może być i drobiowa .. wątróbka wieprzowa mąka  cebula przyprawa do wątróbki

Moje domowe kucharzenie
Pieczone roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca 520

Wyciągamy roladki z pieca i okrywamy folią aluminiową. Zostawiamy przykryte, aby odpoczęły min. 5 minut. Kroimy w plastry i przekładamy na talerze. Podajemy np. z ziemniakami puree i gotowaną marchewką lub z Salsą z mango i chilli. The post Pieczone roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Oczyszczający i usuwający zmęczenie sok z buraka, marchewki i jabłka 199

średni burak (najlepsze do soków są podłużne) 2 marchewki 3 jabłka odrobina świeżo wyciśniętego soku z cytryny pół łyżeczki dobrej oliwy extra virgin lub oleju (opcjonalnie)   Przygotowanie: Marchew i buraka obrać, umyć. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne, umyć i pokroić w ćwiartki. Przy użyciu sokowirówki lub wolnoobrotowej wyciskarki wycisnąć sok, przelać do szklanki. Dodać sok z cytryny, oliwę, wymieszać

Moja Delicja
Sok z jabłek i marchewki 159

łatwo i szybko. Wystarczy tylko zaopatrzyć się w sokowirówkę. Jeśli dodacie do takiego soku odrobinę oleju dobrej jakości (np. oleju lnianego), przyswoicie więcej witamin. Składniki: (2 porcje) 0.5 kg marchwi 1 kg jabłek sok z połowy cytryny 1 łyżeczka oleju dobrej jakości (opcjonalnie)   Przygotowanie: Jabłka i marchewki umyć, obrać. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne. Przy pomocy sokowirówki wycisnąć

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania