Uwielbiam surówkę z marchewki i często ją robię, przeważnie w wersji najprostszej czyli po prostu starta marchew z jabłkiem, doprawiona sokiem z cytryny i olejem. To pyszna klasyka, ale czasami trzeba coś odmienić. Ponieważ zaczyna się sezon na słodką kukurydzę to do mojej surówki marchewkowej dodałam właśnie ziarna kukurydzy. Jeśli chcecie ułatwić sobie pracę przy tej prostej surówce użyjcie kukurydzy
Smaczna PyzaKlasyka na polskim stole w każde Święta i spotkania rodzinne - warzywna sałatka z majonezem. Znam różne wersje - z szynką i jabłkiem czy z dodatkiem żółtego sera - jednak na Święta zawsze robię wersję klasyczną. Składniki: 4 marchewki 1 duży seler 4 pietruszki 6 jajek 6 dużych ziemniaków 8 ogórków kiszonych puszka groszku puszka kukurydzy musztarda sarepska majonez sól pieprz Sałatkę
Gotowanie i blogowanieregularnie spożywać - szczególnie w okresie zimowym kiedy trudno o świeże warzywa. Składniki (na niewielką miskę): 20 dag kapusty kiszonej z marchwią 1/2 marchewki 1 niewielki ogórek kiszony 1/4 średniego ogórka zielonego 2-3 plastry cebuli 1/2 małego jabłka 1/5 czerwonej papryki pieprz mielony 2 łyżki oliwy ulubione przyprawy (suszony koper, czosnek granulowany, tymianek, rozmaryn, kminek) kilka kropli octu winnego Przygotowanie
Kuchnia po mojemudomu od święta a także na co dzień . składniki na 4 porcje 4 jajka ugotowane na twardo 3 ugotowane marchewki 1 ugotowany seler 2 ugotowane pietruszki 3 ugotowane ziemniaki 3 ogórki kiszone 1 obrane jabłko 300 g groszku konserwowego 250 g majonezu sól i pieprz przepis Wszystkie ugotowane warzywa, jajka, jabłko i ogórki kiszone
Smakowite Daniajarzynowej. Przekładam do garnka, wlewam wodę około dwie szklanki, dodaję ziele angielskie i gotuję aż kapusta z marchewką będzie miękka. Cebulę przesmażam na maśle klarowanym, przekładam na talerz. Na tej samej palni smażę boczek i kiełbasę pokrojone w kostkę, obrane i pokrojone jabłko, i dalej smażę. Na końcu dodaję kapustę, cebulę. Doprawiam solą, pieprzem. Posypuję koperkiem
wesoła kuchniafareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Tradycyjna sałatka jarzynowa Składniki: 4 marchewki 2 pietruszki 1 seler korzeniowy 3 jajka ugotowane na twardo 2 duże ogórki kiszone 1 jabłko 1 mała cebula 1 puszka groszku konserwowego Majonez Musztarda Sól,pieprz Sposób wykonania: Marchew, pietruszkę i seler obrać, zalać zimną wodą
Smaki Nataliidynią Jaglane z dynią Z selera Marchewkowe Z cukinii Z cukinii z miętą Rybne Kukurydziane z zsiadłego mleka Maślankowe z jabłkiem Bananowe Gryczane Dyniowe z kiełbasą Ziemniaczano- serowe Ziemniaczane z cukinią Ziemniaczane z makiem Ziemniaczane z marchewką (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Twarogowe Miodowe z migdałami
Tradycyjna Kuchniapasuje zarówno do mięsa jak i do ryb. Ta surówka ma cztery podstawowe składniki: kiszona kapusta, jabłko, cebula i marchew, oraz dodatki: sól, cukier, pieprz, natka pietruszki oraz olej. Można też surówki przygotować inaczej: Surówka z kiszonej kapusty bez cebuli Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka do ryby smażonej Surówka z kapusty pekińskiej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięINSALATA RUSSA dodają tuńczyka w zalewie naturalnej.I dodatkowo, dlaczego będzie to włoska sałatka? Bo oni nie dodają cebuli, jabłka,ogórka kiszonego.Podróż niedaleka, gdyż Piemont leży pod Francją. To znacznie bliżej niż Sycylia na przykład!Składniki według upodobań-ziemniaki-marchewka-korzeń pietruszki-groszek z puszki-kukurydza z puszki-jaja-majonez-http://indexfood.pl/callipo/produkty/produkt-single/product/tunczyk-w-sosie-wlasnym-w-kawalku-160g-w-sloiku/-sól,pieprzUgotuj marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki , wszystko osobno(...)pognieść na papkę składników. Popieprz i dodaj znów majonezu.Udekoruj i włóż do lodówki do schłodzenia!Sałatka jest łagodna ,a poprzez dodanie tuńczyka ..jest taka śródziemnomorska. Brak cebuli ,ogórka i jabłka sprawia, że jest również zdrowsza i do wzdęć nas nie doprowadzi.Smacznego
Z Kuchni Do KuchniSurówka ta to taki mix. Z jednej strony jabłko i por, z których u mnie w domu często robiło się dodatek do obiadu. Ja wtedy za
gotować!Prawdopodobnie dopadła mnie tęsknota za tradycyjnymi smakami – wczoraj były racuchy z jabłkami, a dziś żądna byłam typowo mięsnego smaku; i choć nie lubię zamykać się na jeden rodzaj kuchni, należę do osób, które na zawsze pozostaną miłośnikami typowego zestawu kotlet plus ziemniaki plus surówka. Pisząc „kotlet” mam na myśli oczywiście ten na bazie świeżych warzyw lub tofu z dodatkiem różnych(...)Zrazy: 1 łyżka oliwy ½ szklanki posiekanej cebulki dymki 1 ząbek czosnku, posiekany ½ papryczki chili, pozbawionej nasion i posiekanej 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 450 g startej na drobnych oczkach marchewki ½ łyżeczki soli 3 duże łyżki masła orzechowego (u mnie z orzechów ziemnych) 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry plus jeszcze trochę do podania 100g bułki tartej (pełnoziarnistej lub zwykłej) odrobina mąki
Roślinna - blog wegańskimasła, oleju i octu. Od tamtej pory powstało tysiące przepisów na coleslawa - ze śmietaną, maślanką, tartym seler, jabłkiem czy ananasem. Oto nowy przepis na coleslawa w wersji fit z jogurtem greckim, szalotkami i koperkiem. Składniki ½ główki białej kapusty 1 mała marchewka 2 szalotki 1 małe opakowanie odtłuszczonego jogurtu greckiego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka miodu(...)łyżeczka białego octu balsamicznego kilka gałązek koperku sól pieprz Białą kapustę ścieramy na dużych oczkach tarki - to najszybszy sposób na szybkie rozdrobnienie kapusty. Marchewkę obieramy i również ścieramy na tarce. Szalotki kroimy w kostkę. Koperek siekamy. Wszystkie warzywa mieszamy w jednej misce. Dodajemy jogurt grecki, sok z cytryny, miód i biały ocet balsamiczny. Dokładnie mieszamy, aby składniki dobrze się
My Chcemy JeśćMarwit buraczano-jabłkowym, który idealnie podkreśla smak zupy, w tym przypadku barszczu ukraińskiego. Nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że jabłka też do niego pasują. To sekret naszych babć! 2 udka z kurczaka 3 nieduże ziemniaki 2 marchewki 2 buraki 1/2 małej główki kapusty (1/4 dużej główki) 1 puszka czerwonej fasoli 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 250ml
Szefowa kuchnismaku i korzyści będzie baaaaardzo długoterminowa. A więc...DO DNA! ANTYRAKOWE SMOOTHIE Składniki: kilka kostek lodu 1 szklanka marchewki, posiekanej w talarki 2 szklanki świeżego ananasa pokrojonego w kostkę 1 szklanka soku pomarańczowego 1 szklanka jabłka obranego ze skórki i pokrojonego pół szklanki jeżyn lub jagód Przygotowanie: Wrzuć składniki do miksera i blenduj, aż powstanie gładkie smoothie
Gotowanie to kochanie