marchewka z jabłkiem - 1612 przepisów (strona:66/108)

Barszcz polsko-ukraiński 144

połączenia replik składników zauważonych w malborskich spiżarniach, a często serwowaną przez Moją Mamę.   Barszcz  polsko-ukraiński Składniki: 3 buraki 4  marchewki 1 pietruszka 1/4 główki posiekanej kapusty 1/3 selera   2 cebule 1 jabłko 2 puszki pomidorów   1/2 puszki białej fasolkii (lub namoczonej i ugotowanej)   80 dag ziemniaków 1/2  łyżeczki kminku 5 ziarenek angielskiego(...)wylewaj wody po ugotowaniu. ·         Pokrój w drobną kosteczkę cebulę i smaż na oliwie, na małym ogniu, przez 2 minuty razem z marchewką startą na tarce o dużych oczkach. ·      Dodaj starą na tarce pietruszkę, seler, 1 surowy burak, czosnek, cukier, 2 łyżki octu oraz pomidory i zmaż na małym ogniu

Moja Mama Gotuje
Tradycyjna sałatka jarzynowa 142

zimowe stoły. No i ma milion wersji - co kucharka/ kucharz to inny przepis i smak:-) Składniki: 3 ziemniaki sałatkowe - średniej wielkości 3 duże marchewki 1/2 korzenia selera 1 duża pietruszka 4 jajka ugotowane na twardo 3 jabłka - ewentualnie obrane ze skórki 4-5 ogórków kiszonych - jeśli ogórki są malutkie można użyć nawet 8 sztuk majonez - moim zdaniem najlepszy tradycyjny...:-) duża

Ze smakiem bez glutenu
Sernik Marchewkowa Galaktyka 166

Śnieżnobiały sernik na zimno połączony z ciastem marchewkowym , jabłkami i kremem budyniowym. Poezja smaku...Kto chętny? SERNIK MARCHEWKOWA GALAKTYKA Składniki: ciasto marchewkowe: 1 szkl mąki 1 szkl startej marchewki 1/2 szkl cukru 1/2 szlk oleju 1/2 szkl posiekanych drobno orzchów 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta cynamonu masa serowa: 500 g mascarpone 220 g sera białego(...)cukru masa jabłkowa: 2 jabłka 1 galaretka brzoskwiniowa sok z cytryny 2 łyżki cukru cynamon krem budyniowy: 2 budynie 0,5 mleka 90 g masła Przygotowanie: ciasto marchewkowe: (blaszka 17 cm)  Jajka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz orzechami.  D o utartej masy dodajemy marchewkę, mieszamy dokladnie.  Masę

Bon appetit mon amie
Sok wielowarzywny - gęsty i schłodzony pyszny na upały 170

Składniki na 4 - 5 szklanek:2 buraki (opcjonalnie sok buraczany)3 duże pomidoryzielony ogórek1duża marchew (albo sok z marchwi)pół jabłka (opcjonalnie sok z jabłek)1 czerwona papryka4 łodygi selera naciowego pół małej cebuliwodasól, pieprzzioła: natka pietruszki, bazylia tymianek, koperekjeśli lubimy pikane soki to możemy dodać czosnek albo papryczkę chilli  Buraki obieramy i gotujemy. Ugotowane kroimy w kostkę. Paprykę(...)nasienne. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę.  Pomidory parzymy, obieramy ze skóry i kroimy na niewielkie kawałki.  Seler naciowy także drobniej kroimy. Marchewkę szorujemy pod bieżącą wodą, odcinamy ogonki i kroimy w kosteczkę. Jabłko obieramy i kroimy na mniejsze części. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera dosypujemy umytą i posiekaną natkę

Bon Appetit Małgorzaty
POTRAWKA z MIELONEGO INDYKA i KAPUSTY PEKIŃSKIEJ oraz OWOCOWA SALSA 155

łodygi pora (biała część) 1 łyżka oliwy 1 łyżka śmietany 12% natka pietruszki do przybrania Salsa owocowa: 1 twarde i soczyste jabłko 1 twarda, zielona gruszka 1/2 mango 1 łyżka soku z cytryny łyżeczka posiekanych listków mięty Marchewkę i seler obrać, pokroić w kostkę o boku 1/2 cm. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojone w kostkę warzywa korzeniowe. Chwilę

Dietolog
SURÓWKI DO OBIADU. MOJA LISTA TOP. 165

dzieciaki polubiły ją w pierwszej kolejności. Ma bardzo łagodny smak i pasuje do mięs i ziemniaczków. Standardowych obiadów rodzinnych. SKŁADNIKI: - 2 małe marchewki - 2 garście jarmużu - 1/2 część zielonego pora - 1/3 kapusty pekińskiej - 1 jabłko - pieprz cytrynowy - sól - majonez lub jogurt grecki Jabłko, marchew obierz ze skóry i zetrzyj na tarce. Jarmuż umyj i posiekaj na małe kawałki. Pora

SMYKWKUCHNI
Sos warzywno-pomidorowy do słoików na zimę 200

intensywnie warzywny o pięknym pomarańczowym kolorze. Niesamowitego aromatu dodały mu też przyprawy. Warzywno - pomidorowy sos na zimę   4 kg pomidorów lima 3 jabłka 5 dużych cebul 2 duże czerwone papryki 1 duża główka czosnku 2 marchewki 1 nieduża pietruszka 1/4 selera 1 papryczka chili (można więcej) 3 łyżki oleju 60 ml octu winnego Przyprawy: 10 łyżek cukru (można zmniejszyć

sierotka maRysia w kuchni
Trendy kulinarne 2017 - sztuczne mięso, gotowanie z odpadków i gofry 196

gofrem z odpadków i surówką z części warzyw uznawanych co najmniej za mało wartościowe.  Składniki: - mąka pszenna - kostki bulionowe - marchewka - cebula - musztarda  - mieszanka przypraw do mięsa - olej - "wczorajsze" ugotowane ziemniaki - łodyga brokułu - głąb kapusty - jabłko Wykonanie: Z prawie całej ilości mąki i wody robimy ciasto. Taką zbitą kulę, która zachowuje kształt i nie lepi się do ręki. Wkładamy(...)pieczeni i łyżkę musztardy. To będzie nasz sos. Resztki marchewki, cebuli, "wczorajszych" ziemniaków i innych rzeczy, które przyjdą nam do głowy trzemy , drobno kroimy lub ugniatamy jeśli było ugotowane, dodajemy trochę mąki i wody, i taką masę umieszczamy w gofrownicy. Czas na surówkę. Łodygę brokułu, głąb od kapusty i jabłko trzemy na drobnej tarce. Dodajemy soli, pieprzu i oleju

Kryzysowa Książka Kucharska
Koktajl na odporność wg Juicemana + recenzja książki 230

wody mineralnej szczypta zmielonego cynamonu 1 łyżka miodu manuka* 2,5 cm świeżego korzenia imbiru, obranego i pokrojonego na kawałki 1/2 obranej cytryny 1 jabłko, wydrążone i pokrojone na kawałki 1 obrana pomarańcza 2 marchewki, pokrojone na kawałki *moje wskazówki – ilość wody można dostosować do własnych upodobań i soczystości pomarańczy – u mnie gęstszy koktajl, bo takie lubię. Jeśli

Słodkie okruszki
Kiszona marchew z natką pietruszki i jabłkiem 243

kapusty. Można również do startej marchwi dodać uszatkowanej kapusty w proporcji 1 część kapusty na 2 a nawet 3 części marchwi. Wtedy otrzymamy kiszoną marchewkę z dodatkiem kapusty. Kiszona marchew z natką pietruszki i jabłkiem Kiszona marchew z natką pietruszki i jabłkiem • 2kg marchwi / waga po obraniu /, • 40g soli kamiennej, • Pęczek natki pietruszki, • Kawałek startego chrzanu, • 2-3 jabłka winne

Leśny Zakątek
Gęś pieczona z kapustą kwaszoną na słodko 175

imbiru 2 łyżki oliwy Sól morska do smaku Pieprz kolorowy utarty w moździerzu do smaku Kapusta na słodko: 1 litr  kapusty kwaszonej z marchewką 20 dag chudego boczku 1 duża cebula 1 duże jabłko ½ szklanki miodu 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka rodzynek lub suszonych wiśni ½ litra wody 1 łyżka mąki pszennej Sól i pieprz do smaku Sposób wykonania

Wanilia i Kardamon
Sałatka jarzynowa z marynowaną cebulką 149

Normal 0 21 Marchewka – 4-5 szt Pietruszka – 3 szt Seler –1/2  szt Jabłka – 2 szt Jajka –5 szt Cebulka marynowana – 3-4 łyżki Majonez Sól Pieprz Marchew, pietruszkę i seler obrać i ugotować,   ostudzić. Jajka ugotować i ostudzić, Jabłka obrać i wykroić gniazda nasienne. Marchew, pietruszkę, seler, jajka, jabłka pokroić w drobną kostkę, cebulkę posiekać w kosteczkę

Camilla w kuchni
Sałatka jarzynowa 246

Najbardziej zapamiętana z dzieciństwa, królowa wszystkich imprez...... Składniki: puszka groszku puszka kukurydzy 2 ziemniaki 4 marchewki 1 pietruszka ½ selera korzeniowego 4 jajka 1 cebula czerwona jabłko ogórki kiszone lub konserwowe 3 łyżki majonezu 3 łyżki  śmietany lub jogurtu greckiego 1 łyżka musztardy sól , pieprz  Wykonanie: Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.Warzywa korzeniowe gotujemy w skórkach, następnie po ostudzeniu

Anioły w kuchni
Surówka z białej kapusty z sosem jogurtowo-musztardowym / surówka Coleslaw 218

Post Surówka z białej kapusty z sosem jogurtowo-musztardowym / surówka Coleslaw pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Puree selerowo – ziemniaczano- jabłkowe 215

minut Składniki : ¼ selera 4 średnie ziemniaki 1 jabłko 1 łyżka masła ¼ szklanki słodkiej śmietanki 1 łyżeczka soli 2 łyżki usiekanej natki pietruszki Obrać i umyć ziemniaki, seler i jabłko. Pokroić w kawałki wielkości ćwiartki ziemniaka. Zalać wodą , osolić . Ugotować do miękkości. Odcedzić .  Utłuc jak na normalne puree z dodatkiem masła i śmietanki . Postawić garnek na małym gazie i mieszając(...)wczoraj - z tym , że samego mięsa w odrobinie sosu , bez marchewki. Podgrzałam podlewając kilkoma łyżkami śmietanki i dodając masła.A że nie było marchewki to mogłam zrobić do niej kremowe puree z dodatkiem selera i jabłka. Zamiast surówki podałam cieniutkie plasterki jabłka

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania