domu a także poza domem. Mały i zgrabny, przygotuje w nim smoothie zaledwo w kilka minutek. Dziś zdrowy smoothie szpinakowo-owocowy :) SKŁADNIKI: 25g szpinaku 80g melona 50g malin 90g soku (pomarańcza,maracuja,kaki) 1/2 łyżeczki miodu WYKONANIE: 1. Szpinak, melona, maliny i miód umieszczamy w blenderze. Zalewamy sokiem, obracamy górą do dołu uruchamiamy blendy go, po chwili obracamy
Dziś Ja gotujekiwi, gdyż masa jogurtowa nie stężeje). Składniki: 1000 g jogurtu greckiego 200 g białej czekolady 2 łyżki mleka 5 łyżeczek żelatyny ok. 300-350 g owoców (np. truskawki, borówki, maliny, jagody) cukier puder (opcjonalnie) Dodatkowo: 200 g podłużnych biszkoptów 1 galaretka owocowa (u mnie: malinowa) Wykonanie: Czekoladę białą łamiemy na kawałki i umieszczamy w miseczce do rozpuszczania czekolady(...)wlewamy z powrotem do miski z masą. Miksujemy do połączenia składników. Owoce myjemy pod bieżącą wodą i dokładnie osuszamy. W przypadku truskawek kroimy je w kostkę, jagody, borówki i maliny pozostawiamy w całości. Owoce dodajemy do masy jogurtowej. Delikatnie mieszamy łyżką. Do blaszki (20 x 30 cm) wykładamy biszkoptami. Na biszkopty wylewamy masę jogurtową z owocami. Wyrównujemy
Kuchnia MagdaLenykiwi, gdyż masa jogurtowa nie stężeje). Składniki: 1000 g jogurtu greckiego 200 g białej czekolady 2 łyżki mleka 5 łyżeczek żelatyny ok. 300-350 g owoców (np. truskawki, borówki, maliny, jagody) cukier puder (opcjonalnie) Dodatkowo: 200 g podłużnych biszkoptów 1 galaretka owocowa (u mnie: malinowa) Wykonanie: Czekoladę białą łamiemy na kawałki i umieszczamy w miseczce do rozpuszczania czekolady(...)wlewamy z powrotem do miski z masą. Miksujemy do połączenia składników. Owoce myjemy pod bieżącą wodą i dokładnie osuszamy. W przypadku truskawek kroimy je w kostkę, jagody, borówki i maliny pozostawiamy w całości. Owoce dodajemy do masy jogurtowej. Delikatnie mieszamy łyżką. Do blaszki (20 x 30 cm) wykładamy biszkoptami. Na biszkopty wylewamy masę jogurtową z owocami. Wyrównujemy
Kuchnia MagdaLenyblaszki. składniki 2 paczki biszkoptów długich 500 g sera białego 250 g serka ricotta Smietany 300 ml 36 procentowej 1/2 szklanki cukru kryształ żelatyna 1 łyżka cukru pudru Borówki ,maliny ,posypka czekoladowa przygotowanie żelatynę ok4 łyżki rozpuścić w przegotowanej wodzie .Twaróg utrzeć z serkiem ricottą..potem dodać cukier kryształ. Śmietanę ubijamy z 1 łyżką cukru pudru .i potem ją dodajemy(...)masa nie była za gęsta. kolejność biszkopty na to pierwsza połowa masy i znów biszkopty druga połowa masy ,na masę posypać borówkami jak nam zostały ,ja miałam końcówkę malin to dodałam i posypałam posypką czekoladową
Moje Wyrobymusi znaleźć się w Twojej spiżarni ! Zawiera on mnóstwo cennych witamin, a na dodatek jest obłędnie smaczny ! Składniki : 2 kg owoców aronii 1 kg świeżych malin lub 1/2 kg suszonych 2 cytryny 1/3 szklanki świeżych listków mięty lub 1 łyżeczka suszonej 1 kg cukru ( najlepiej trzcinowego ) 3 l wody ( najlepiej źródlanej ) Sposób wykonania : A ronię(...)owoców więcej soku. Pod koniec gotowania wsyp cukier, wymieszaj, aby się rozpuścił. Garnek zdejmij z ognia, wsyp miętę ( jeśli dodajesz świeżą , umyj ją wcześniej i drobno posiekaj ostrym nożem ) , maliny, wlej świeżo wyciśnięty i przecedzony przez gęste sitko sok z cytryny, wymieszaj. Garnek przykryj pokrywką i odstaw na około 10 - 12 godzin, najlepiej na noc. Po tym czasie przecedź owoce
Przepisy i porady kulinarneŚMIETANY KREMÓWKI 250 G SERKA MASCARPONE LUB ŚMIETANKOWEGO 2 ŁYŻECZKI CUKRU WANILIOWEGO 2-3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU 1 GALARETKA MALINOWA + 500 ML WRZĄTKU 250 – 300 G MROŻONYCH MALIN OWOCE DO OZDOBY ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: SZPINAK ZBLENDOWAĆ. DO BLENDERA DODAĆ MĄKE I BLENDOWAĆ DO POŁĄCZENIA SIĘ OBU SKŁADNIKÓW. NASTĘPNIE DO BLENDERA DODAĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI NA CIASTO(...)MOJA 26 CM. CIASTO PIEC W 180 ST. C. 30 – 45 MINUT DO SUCHEGO PATYCZKA. GALARETKĘ PRZYGOTOWAĆ WEDŁUG PRZEPISU NA OPAKOWANIU. LEKKO SCHŁODZIĆ I DODAĆ DO NIEJ MROŻONE MALINY. PRZELAĆ DO FORMY MNIEJSZEJ NIŻ TA, W KTÓREJ PIEKLIŚMY CIASTO, MOJA 22 CM. FORMĘ WYŁOŻYĆ FOLIA SPOŻYWCZĄ, GALARETKĘ WSTAWIĆ DO LODÓWKI DO STĘŻENIA. PRZYGOTOWAĆ KREM : W MISCE UBIĆ SEREK
Pani M - kuchnia smakowitadekoracji: 1) 50 g czekolady gorzkiej 2) 50 g śmietanki 30% 3) mrożone maliny Sposób przygotowania: 1. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. 2. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. 3. W misce miksujemy mąkę, mleko(...)tort. Układamy jedną warstwę gofrów, wyciskamy na nią krem sernikowy, przykrywamy kolejnymi goframi, wyciskamy krem czekoladowy, przykrywamy kolejnymi goframi. Wierzch tortu polewamy polewą czekoladową, dekorujemy kremem sernikowym i mrożonymi malinami. Smacznego
Na kulinarnym poligoniepieczenia, 1\/2 szklanki cukru, 2 \u0142y\u017cki wody, s\u00f3l, barwnik niebieski,\r"," MASA \u015aMIETANOWA: 500ml \u015bmietanki 30%, serek mascarpone,\r"," OWOCE: bor\u00f3wki, truskawki i\/lub maliny (wedle uznania),\r"," GALARETKA: galaretka niebieska."],"name":"Niebieski tort","recipeCategory":"desery, torty","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["BISZKOPT: Bia\u0142ka ubi\u0107 na sztywno z cukrem.\r","Nast\u0119pnie doda\u0107(...)jajek, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki wody, sól, barwnik niebieski, MASA ŚMIETANOWA: 500ml śmietanki 30%, serek mascarpone, OWOCE: borówki, truskawki i/lub maliny (wedle uznania), GALARETKA: galaretka niebieska. Przygotowanie: BISZKOPT: Białka ubić na sztywno z cukrem. Następnie dodać po jednym żółtku i dalej miksować. Dodać wodę, proszek do pieczenia oraz 1/2 szklanki cukru
Bardzo Gruby Smoku0141A: 250ml \u015bmietanki 30%, 1 du\u017cy jogurt naturalny, 2 \u0142y\u017cki cukru pudru, 1 \u0142y\u017cka \u017celatyny, 1\/3 szklanki gor\u0105cej wody,\r","OWOCE: bor\u00f3wki, maliny do dekoracji."],"name":"Tort z mas\u0105 jogurtow\u0105 z bor\u00f3wkami","recipeCategory":"ciasta, desery, torty","cookTime":"PT0H40M","prepTime":"PT0H40M","recipeInstructions":["Bia\u0142ka ubi\u0107 na sztywno z cukrem. Nast\u0119pnie(...)żelatyny, 1/3 szklanki gorącej wody, borówki, MASA ŚMIETANOWA BIAŁA: 250ml śmietanki 30%, 1 duży jogurt naturalny, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżka żelatyny, 1/3 szklanki gorącej wody, OWOCE: borówki, maliny do dekoracji. Przygotowanie: Białka ubić na sztywno z cukrem. Następnie dodać po jednym żółtku i dalej miksować. Dodać mąkę, wodę, proszek do pieczenia i sól i miksować na niskich obrotach
Bardzo Gruby Smokserka waniliowego homogenizowanego 250 g serka mascarpone 400 ml mleczka kokosowego 90 % 100 g czekolady białej 5 łyżeczek żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka jagód 500 g malin Spód migdałowy: Migdały rozkruszam na pył w misie blendującej. Przekładam do miski, dodaję cukier, kakao roztopione masło i palcami łącze. Dno formy o wymiarach wykładam papierem do pieczenia. Wysypuję masę migdałową(...)kąpieli wodnej. Do żelatyny dodaję trzy łyżki masy serowej żeby ją zahartować. Wlewam cienkim strumieniem do sera i mieszam mikserem. Do formy wylewam 1/2 masy serowej, układam połowę malin, jagód. Druga połowa sera i układam resztę owoców. Wstawiam do lodówki do stężenia najlepiej
wesoła kuchniaśniadanie – budyń malinowy Składniki na jedną porcję: 130 g białej fasoli z puszki 30 g mleka kokosowego z puszki 30 g płatków owsianych średni, dojrzały banan 100 g malin łyżka masła orzechowego Sposób przygotowania: Fasolę przełóż na sito, przelej wodą i zostaw na chwilę. Następnie przełóż ją do naczynia blendera. Potem do fasoli dodaj płatki owsiane, banana pokrojonego(...)kawałki, maliny oraz masło orzechowe i mleko kokosowe. Całość dokładnie zmiksuj. Na koniec gotowy budyń przełóż do miski, udekoruj owocami lub innymi, ulubionymi dodatkami Smacznego Artykuł Ekspresowy pomysł na pożywne śniadanie pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia
365 dni dookoła kuchnizimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko Nadzienie: 2 budynie po 40 g każdy bez cukru 600 ml mleka 2 % 3 łyżki cukru owoce u mnie maliny 1. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder i posiekane masło. Całość siekamy nożem, dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. 2. Ciasto owijamy w folię i odstawiamy na 30 minut do lodówki(...)wlewamy do niego i gotujemy budyń. 2. Jak zgęstnieje to odkładamy do przestudzenia. 3. Jeszcze ciepły (nie gorący) przekładamy na ciasto i odkładamy do całkowitego wystudzenia. 4. Maliny myjemy, osuszamy i układamy na budyniu. Możemy posypać je cukrem pudem. Smacznego
kruche babeczkidwie porcje ) - 220 ml gorącej przegotowanej wody - 4 pełne łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 2 płaskie łyżeczki żelatyny - 5 łyżeczek cukru - 150 ml śmietanki 30% - 3-4 łyżeczki cukru pudru - kilka malin do dekoracji Wykonanie Kawę zalałam gorącą wodą, dodałam cukier i żelatynę. Dokładnie wymieszałam do rozpuszczenia żelatyny. Następnie do mieszaniny dodałam połowę śmietanki, wymieszałam, przelałam do szklaneczek i odstawiłam do lodówki(...)stężenia. Drogą połowę śmietanki ubiłam na sztywno z cukrem pudrem. Nałożyłam na stężały krem kawowy, udekorowałam malinami. Smacznego :) inspiracja : Smaker
Kuchnia z widokiem na ogródksylitolu Nutura -odrobinę kw. cytrynowego -proszek z liofilizowanego buraka (tyle aby uzyskać łady kolor) -2 łyżeczki żelatyny + ¼ szkl. gorącej wody Dodatkowo -woda, kw. cytrynowy, ksylitol (do nasączania blatów) -maliny, wiórki kokosowe RÓŻOWY BISZKOPT 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (można z odrobiną soli). 2. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol i miksować(...)dół przeciąć na dwa blaty. 2. Pierwszy blat umieścić w rancie lub tortownicy, nasączyć go wodą z ksylitolem i odrobiną kwasku. 3. Posmarować delikatnie blat kilkoma łyżkami kremu, ułożyć maliny po okręgu i przykryć je resztą kremu. 4. Następnie na krem nałożyć delikatnie drugi blat i lekko poodciskać do kremu. Również go nasączyć. 5. Całość szczelnie przykryć i włożyć
Candy Pandas