szklanka, jajka 7 sztuk "L", cukier wanilinowy 1 opakowanie, mleko letnie 1,5 szklanki, masło stopione 100 gram, mąka tortowa 50 dag, sól 1 szczypta, śliwki 50 dag, maliny 250 gram, puder cukier - ile potrzeba Świeże drożdże pokruszyć do miski, od razu dodać jajka, cukier, cukier wanilinowy i mikserem dokładnie ubić składniki do białości z 3 minuty. Dodać do drożdży(...)wyrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto parę razy łyżką wyrobić i nałożyć do trzech keksówek silikonowych (lub 1 forma 35x25 cm), na wierzch ciasta dodać połówki śliwek i maliny. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 45 minut, w foremkach ciasto wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - drożdżówka jest bardzo łatwa, bardzo smaczna i jest idealną bazą
W Mojej Kuchni Lubięschłodzonej śmietanki kremówki 30 % 400 g zimnego gęstego jogurtu typy greckiego 40 g cukru pudru 4 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej PONADTO 1 opakowanie biszkoptów świeże owoce: truskawki, maliny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Każdą galaretkę rozpuść w miseczkach z 300 ml świeżo zagotowanej gorącej wody. Przestudź i przelej do prostokątnych, plastikowych pojemniczków do przechowywania żywności. Wstaw do lodówki, aż całkowicie(...)u00f3wki 30 %","400 g zimnego g\u0119stego jogurtu typy greckiego","40 g cukru pudru","4 \u0142y\u017cki \u017celatyny spo\u017cywczej uniwersalnej","1 opakowanie biszkopt\u00f3w","\u015bwie\u017ce owoce: truskawki, maliny"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","name":"Ka\u017cd\u0105 galaretk\u0119 rozpu\u015b\u0107 w miseczkach z 300 ml \u015bwie\u017co zagotowanej gor\u0105cej wody. Przestud\u017a i przelej do prostok\u0105tnych
ProstePesto.pllodówki. Upieczone ciasto studzimy na kratce, a wystudzone polewamy kremem i dekorujemy bratkami. Kolorowa czekolada ze stokrotkami 100 g białej czekolady 50 g rubinowej czekolady Łyżka liofilizowanych malin Stokrotki Obie czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Wykładamy je na papier do pieczenia i delikatnie mieszamy, tworząc zawijasy. Całość posypujemy pokruszonymi malinami i ozdabiamy stokrotkami. Przekładamy do lodówki, a gdy czekolada się
Mienta blogSkładniki 3 jajka 1,5 szklanki mąki tortowej orkiszowej 3/4 szklanki ksylitolu 3/4 szklanki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ksylitolu do białek owoce – jeżyny, borówki, maliny Przygotowanie Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z ksylitolem, dodać śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać. Wylać na blaszkę i piec około 30 min. w piekarniku nagrzanym(...)temp. 180 stopni. Ciasto wyjąć z piekarnika nakłuć, poukładać owoce ja dałam jeżyny, borówki i maliny na górę. Ułożyć ubite wcześniej z ksylitolem białka. Włożyć do piekarnika i piec jeszcze około 10 min. Posypałam górę kakao. Autor przepisu: Agnieszka Artykuł Ciasto owocowe z pianką pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyskomponowany na bazie opiekanych płatków owsianych, otrąb, suszonych i liofilizowanych owoców, mielonych daktyli, orzechów, ziaren i pestek. Bez dodatku cukru. Wypiekany w niskiej temperaturze. Smacznie! 3. Musli orzechy i maliny na odporność: Mały pojemniczek 60 g to doskonała porcja zdrowia którą możemy sobie zabrać do pracy i na miejscu przygotować pełnowartościowy posiłek. Śniadanie w 5 minut! W skład dania wchodzą(...)malina, porzeczki, orzechy nerkowca, biała morwa. Produkt wegański bez datku cukru. Danie zawiera tylko naturalne składniki. 4. Pora detoksu Musli migdały i truskawki: Tak jak poprzednie musli , malutki pojemniczek do zabrania ze sobą wszędzie, zmieści się nawet do damskiej torebki. Produkt szczególnie bogaty w błonnik i mnie najbardziej przypadł do gustu. Ta pozycja zawiera w sobie m.in. ostropest plamisty
Wanilia i Kardamonśmietanowym sosie z suszonymi pomidorami Ziemniaki zapiekane z serem Udka kurczaka w sosie z powidłami i cebulą Kaczka pieczona z ziemniakami i figami Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Tarta cytrynowa z pistacjami Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Podwójnie czekoladowe brownie z truskawkami Mazurek różano(...)śmietanowym sosie z suszonymi pomidorami Ziemniaki zapiekane z serem Udka kurczaka w sosie z powidłami i cebulą Kaczka pieczona z ziemniakami i figami Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Tarta cytrynowa z pistacjami Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Podwójnie czekoladowe brownie z truskawkami Mazurek różano
karmelowyowocowy, pyszny tort w Małej Cukierence. Pięknie wygląda i jest bardzo smaczny. Przygotowałam go z kremem budyniowym z dodatkiem borówki i z kremem serowo – brzoskwiniowym. Zamiast borówki można użyć malin, też będzie pysznie. Tort jest wilgotny, waniliowy i śmietankowy. Przepis powstał przy współpracy z marką Wart – Milk. Bardzo polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka Wiosenny(...)ziemniaczanej 1 łyżeczka mąki pszennej 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 90g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 200g masła w temperaturze pokojowej 150g umytej, osuszonej borówki lub malin Dodatkowo: około 70g kakaowych herbatników lub ciastek Krem serowy: 200g schłodzonego, gotowego sera jak na sernik (można użyć serka kanapkowego, śmietankowego, tylko żeby nie był słony) 200ml schłodzonej śmietanki kremówki
Mała Cukierenkacukru wanilinowego 2 szklanki maki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju 250 g świeżego szpinaku SKŁADNIKI NA WARSTWĘ MALINOWĄ: 2 galaretki malinowe 700 ml wody 400 g malin świeżych lub mrożonych SKŁADNIKI NA KREM MASCARPONE: 500 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 ½ łyżeczki żelatyny 60 ml wody Wykonanie Szpinak zmiksować(...)śmietance małymi porcjami dodajemy serek mascarpone i na koniec dodajemy upłynnioną (nie gorącą ) żelatyną. Ciasto wkładamy do tortownicy lub rantu, i smarujemy cienką warstwą kremu. Na kremie układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Na galaretkę dajemy drugą warstwę kremu. Oprószamy kawałeczkami ze ściętego wcześniej ciasta. Gotowe ciasto zostawiamy w lodówce na kilak godzin lub całą noc. Artykuł Leśny mech pochodzi
Pomysłowa kuchniaporcje): kilka kromek dobrej chałki lub innego maślanego pieczywa 1 jajko masło do smażenia szczypta cynamonu i cukru trzcinowego 4 łyżki mleka syrop klonowy maliny marakuja Roztrzep jajko z mlekiem, cynamonem i cukrem trzcinowym. Cukier trzcinowy potrzebny jest Ci, ponieważ Twoje tosty staną się jednocześnie złote i chrupiące, cukier pod wpływem temperatury pięknie(...)maśle po minucie lub dwie z każdej strony aż tościk będzie pięknie złoty. Usmażone tosty przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Obowiązkowo polej tosty solidną ilością syropu klonowego, posyp malinami i dodaj marakui dla równowagi. Możesz oczywiście posypać wierzch cynamonem, jeśli bardzo lubisz. Zjedz od razu! Zresztą gwarantuję Ci - nie wytrzymasz dłużej. Smacznego, Klaudia
Mango Papajakompotu z wiśni i 100 ml rumu Składniki na dekorację: pokruszony blat biszkoptowy 1/2 szklanki śmietany 30% schłodzonej 1 łyżka cukru pudru kilka wiśni kandyzowanych lub malin Przygotować biszkopt. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować. Mąkę i kakao, sodę, przesiać, odłożyć. Piekarnik nagrzać do 165 st. (bez termoobiegu). Białka oddzielić od żółtek, bardzo dokładnie(...)ozdobić rozetkami. Aby rozetki były symetryczne wyciskam je zgodnie z kierunkami świata, tj. najpierw północ i południe, później zachód i wschód, później pozostałe :). Na każdą rozetkę położyć wiśnię czy malinę. Tort schłodzić 2 godziny w lodówce. Kroić ostrym nożem. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Tort Szwardzwaldzki Tort Szwardzwardzki Tort Szwardzwaldzki Tort Szwardzwaldzki Tort Szwardzwaldzki
moj przepis nałyżki żelatyny 1/3 szklanki wrzątku 1/3 szklanki cukru 2 łyżki domowego cukru waniliowego (lub 1,5 opakowania cukru wanilinowego) 250 gr truskawek odszypułkowanych i umytych (mogą być jagody, poziomki, maliny, porzeczki) Śmietanę ubić na sztywno. We wrzątku rozpuścić żelatynę, wymieszać, żeby nie było grudek, dodać do niej 3 łyżeczki ubitej śmietany. Mikser włączyć na max obroty i wlewać ciurkiem żelatynę(...)będzie kwaśna. Zmiksować do połączenia składników. Wylać na masę serową. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Sos jagodowy: 100 gr jagód (mogą być mrożone, lub inne owoce np. maliny lub truskawki, porzeczki) 1-2 łyżki cukru 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki wrzątku Do wysokiego naczynia wrzucić jagody, cukier, jogurt zblendować. Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać
moj przepis nanastępnie posmarować boki. U mnie dekoracja zrobiona jest z masy cukrowej, ale można krem posypać z zewnątrz pokruszonymi biszkoptami lub bezikami. W oryginalnym przepisie do masy dodatkowo dodane były maliny, myślę, że to bardzo dobry pomysł i następnym razem też dodam maliny. Smacznego! Tort cytrynowy Tort cytrynowy Tort cytrynowy Tort cytrynowy
moj przepis naKrem śmietanowy: 500 g serka mascarpone 750-800 g śmietany 30 % 1-2 łyżki ekstraktu waniliowego 2-3 łyżki cukru pudru 8 listków szpinaku 9 malin Śmietanę i serek mascarpone umieścić w misie miksera, ubić na sztywny krem, pod koniec ubijania dodać cukier i ekstrakt z wanilii. Wykonanie: Na paterze umieścić pierwszy blat ciasta, wyłożyć 1/3 kremu, następnie umieścić(...)gwiazdką 1 M (Wilton). Ciasto nakroić na 8 porcji, na każdej ułożyć listek szpinaku, u mnie z braku szpinaku jarmuż, następnie wycisnąć rozetkę z kremu, a na to ułożyć malinę lub na przykład kandyzowaną wiśnię (jakiś czerwony owoc). Ciasto przechowywać w lodówce, najlepiej pod kloszem, aby nie przechodziło obcymi zapachami. Ciasto kroić nożem zanurzonym we wrzątku. Smacznego! Leśny mech Leśny
moj przepis najajka, 150 ml mleka, 2 łyżki cukru, masło (do smażenia). Mus z białej czekolady: 250 g serka mascarpone, 100 g białej czekolady, 2 łyżki mleka. Sos malinowy: 300 g malin (mogą być mrożone), 100 g cukru, 1 opak. cukru waniliowego (8 g), 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Zaczynamy od przygotowania sosu malinowego. Maliny, cukier i cukier waniliowy przełożyć do rondelka
Świat Domowej Kuchniczas nachodzi nas apetyt na ten przysmak. I choć wykończyłam już ubiegłoroczny zapas owoców, wykombinowałam ostatnio z gotową mrożonką z Lidla- owoce leśne (jeżyny, porzeczki czarne i czerwone oraz maliny). Wychodzi równie pyszne, jak pierwowzór, najważniejsze, że jest odpowiednio kwaskowe. Polecam, tego ciasta nigdy dość...😋😋😋 Piekłam w ciemnej blaszce, o wym. 33x22cm Składniki: kruche ciasto: - 170g (kiedyś dawałam 150g(...)nagrzanego do 140*C i pieczemy przez 60 minut, na termoobiegu. Bez powinna być wypieczona i chrupka. Odstawiamy do wystudzenia. Masa owocowa: - 600g owoców mrożonych, u mnie: jeżyny, wiśnie, maliny i porzeczka (lub mrożonka owoców leśnych) - 3 galaretki na 500ml wody każda (nasz ulubiony zestaw to: malinowa, wiśniowa i owoce leśne) - 750ml (g) gorącej wody Galaretki rozpuszczamy
Smaczne Zdrowe