maliny - 13477 przepisów (strona:311/899)

Mazurek kokosowy z mango curd 64

roku i tym razem przygotowałam dla Was całkowicie nowe, wypasionego mazurka wielkanocnego! Rok temu był mazurek z matchą i malinami, dwa lata temu z malinami, lemon curd i bezami, trzy lata temu zachwycił Was mazurek różany z białą czekoladą, a dzisiaj – wskakuje  … Artykuł Mazurek kokosowy z mango curd pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Liofilizowane owoce – moc wartości odżywczych czy chwyt marketingowy? 73

formie mrożonek. Przechowywane są głównie po to, by zimą dostarczyć zarówno walorów smakowych, jak i dobroczynnych właściwości. Alternatywą dla tradycyjnego przechowywania produktów spożywczych jest liofilizacja. Owoce takie jak maliny liofilizowane czy truskawki są coraz bardziej dostępne na sklepowych półkach. Na czym polega liofilizacja?  Liofilizacja uznawana jest za najbardziej sprawdzony proces konserwacji żywności. Najważniejszym założeniem tego procesu jest usunięcie wody(...)stwierdzić, że to metoda wręcz idealna. Ciężko dopatrzeć się więcej wad, poza kosztem przeprowadzenia całego procesu suszenia.  Wśród zalet należy przede wszystkim wymienić dużą zawartość wartości odżywczych. Liofilizowana malina czy truskawka zawiera w sobie o wiele więcej składników niż owoc przechowywany w słoiku, czy też zamrożony. W trakcie tradycyjnego suszenie następuje duży ubytek witamin, w szczególności witaminy C. Owoce

Słodkie okruszki
Deser jabłkowy z granolą 100

czekoladową. Jabłka podprażone z dodatkiem cynamonu i miodu, które pachną obłędnie. Składniki: granola czekoladowa 3 jabłka cynamon 1 łyżka miód lipowy Bolimowski 150 ml kremówki 1 łyżeczka cukru pudru maliny, borówki Przygotowanie: Jabłka obrać pokroić w kostkę. Podsmażyć z niewielką ilością wody by pozostały al dente. Zdjąć z ognia dodać miód cynamon do smaku i wymieszać. Odłożyć do schłodzenia(...)szklanek wsypać po dwie łyżki granoli dodać jabłka. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem nałożyć na jabłka i udekorować malinami i borówkami

Ala piecze i gotuje
Delikatne Ciasteczka Miodowe 58

kolejny raz współpracować. Składniki na 1 blachę: 75 g mąki pszennej 35 g kaszki owsianej lub jaglano owsianej 60 g masła 1 żółtko klasy L 2 łyżki miodu z maliną (jeśli nie macie dajcie zwykły miód lub z innymi dodatkami) 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto które chowamy do lodówki na 30 minut lub dłużej. 2. Po tym czasie wałkujemy(...)wykrawamy ciasteczka. Pieczemy w 180 stop przez około 10-12 minut . Ciasteczka po upieczeniu są bardzo mięciutkie, potem lekko twardnieją ale nie mocno. Dzięki użyciu miodu z maliną ciasteczka mają przepiękny aromat oraz smak, a taki miód oraz inne tego typu miody możecie dostać w sklepie internetowym "Bee.pl" Sklep ten posiada szeroki asortyment artykułów żywnościowych oraz kosmetyków z naturalnym składem

Gotowanie...to proste !
Top 10 najlepszych ciast na Wielkanoc 87

pewnością Wam zasmakuje. Sernik krówka Przepis tutaj (KLIK) Delikatny, lekki i kremowy sernik z rozpływającą się w ustach masą kajmakową i płatkami migdałowymi. Niebo w gębie! Sernik z malinami i kruszonką Przepis tutaj (KLIK) Bardzo prosty w przygotowaniu, a zarazem pyszny sernik. Nie wymaga wcześniejszego podpiekania spodu, wykładamy wszystkie warstwy i całość pieczemy razem. Smak, aromat i wygląd pierwsza klasa(...)zewnątrz oraz delikatna i piankowa w środku. Wykonanie wcale nie jest trudne, należy tylko ściśle trzymać się przepisu, a efekt WOW murowany.   5. Mazurki   Mazurki z malinami Przepis tutaj (KLIK) Proste, pyszne i piękne mazurki z musem malinowo-czekoladowym, na delikatnym kruchym spodzie. Są bardzo proste w wykonaniu. Mazurki pomarańczowe z białą czekoladą Przepis tutaj (KLIK) Kruche mazurki

Blog z Apetytem
Ciasto drożdżowe z mrożonymi malinami, czerwoną porzeczką i serkiem ricotta 36

mąki pszennej 60 g masła 100 ml ciepłego mleka 50 g cukru 20 g świeżych drożdży 2 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii wierzch garść czerwonych porzeczek, malin, jeżyn kilka łyżeczek sera ricotta cukier puder do posypania   Wykonanie W miseczce przygotowujemy zaczyn: rozkruszamy drożdże, zasypujemy cukrem, dodajemy mąkę. Dodajemy mleko i mieszamy. Miseczkę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe(...)oraz mrożone owoce letnie. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 200 C piekarnika. Zmniejszamy temp do 180 C i pieczemy ciasto przez ok. 1h. Smacznego! Artykuł Ciasto drożdżowe z mrożonymi malinami, czerwoną porzeczką i serkiem ricotta pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Mini gofry z miodem 90

śniadanie, deser, a nawet kolację. Można je podać z dowolnymi dodatkami, np. owocami, kleksem bitej śmietany lub domowym dżemem. Nasze mini gofry dziś zajadaliśmy z pysznym miodem z maliną. I jak zawsze… gofry znikły w mgnieniu oka. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżka cukru 2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka M do podania(...)miód z maliną lub inne ulubione dodatki, np. owoce, bita śmietana lub dżem Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sodę, cukier, wlewamy mleko, olej i wbijamy 2 jajka. Wszystko dokładnie mieszamy tak, by masa nie miała grudek. Rozgrzewamy gofrownicę. Na środek każdej płyty wlewamy 1,5 łyżki masy i pieczemy mini gofry. Chrupiące mini gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Słodkie okruszki
Deser z galaretką, kremem i puree z truskawek 63

czubate łyżki mascarpone 2 pełne łyżki cukru pudru lub do smaku kilka kropli soki z cytryny ekstrakt waniliowy na czubku łyżeczki Do dekoracji: u mnie borówki, liofilizowane maliny w białej czekoladzie, odrobina kakao i żelki Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wody. Wlewamy do szklanek. Dodajemy borówki. Szklanki układamy pod kątem np. w foremkach na babeczki. Wkładamy do lodówki(...)dodajemy według upodobań. Miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy do szklanek. Mi pomagały dzieci Każdy deser dekorujemy według uznania. U mnie kawałki liofilizowanych malin w białej czekoladzie, kakao, borówki i żeli (życzenie dzieci). S macznego *współpraca The post Deser z galaretką, kremem i puree z truskawek first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Mus czekoladowy 80

śmietany kremówki, cukru oraz gorzkiej czekolady. Jego konsystencja jest niezwykle lekka i puszysta, a smak obłędny. Mus czekoladowy podaję udekorowany owocami. Mogą to być dowolne miękkie owoce takie jak maliny, truskawki, borówki. Piękny efekt wizualny daje również owoc physalis, którym często dekoruję mój mus. Polecam przygotowanie poniższego musu na nadchodzące Walentynki , a jeśli jeszcze nie robiłeś musu czekoladowego, to koniecznie(...)Facebook:  MeCooks Mus z czekolady Składniki na mus czekoladowy. 4 duże jajka 20 dkg gorzkiej czekolady 300 ml śmietanki kremówki (36%) 5 dkg cukru pudru szczypta soli Dodatkowo : maliny oraz physalis do dekoracji Jak zrobić mus czekoladowy. Czekoladę włożyć do miski, rozpuścić w mikrofali i wystudzić. Śmietanę kremówkę ubić na pół-sztywno. Białka jajek oddzielić od żółtek. Żółtka włożyć

MeCooks
Kolorowy sernik – naturalne barwniki 80

Dodajcie do masy twarogowej 1 łyżkę soku z buraka. Burak jest słodki, a jego barwnik intensywny. Jeżeli zależy Wam także na walorach smakowych, możecie dodać 2 łyżki soku z malin. Im więcej łyżek, tym kolor i smak zyska na intensywności. Pozostałe maliny możecie wykorzystać do dekoracji. Zielony Zielona masa sernikowa jest prosta w uzyskaniu. Wystarczy dodać sok ze szpinaku. Podczas

codojedzenia