maliny - 13977 przepisów (strona:166/932)

Figówki 83

jesiennych barwach. Jednym z takich owoców są figi. Oczywiście nie są to nasze rodzime owoce, ale pojawiają się w sklepach właśnie w tym okresie.  Próbowaliście już połączenia malin z figami? Jeśli nie, to koniecznie musicie to zrobić , smak obłędny. W dzisiejszym deserze to właśnie żelka malinowo-figowa i dodatek świeżych owoców robi całą robotę. Spróbujcie! TARTALETKI FIGÓWKI Składniki(...)skórki) 1 jajko krem: 220 ml śmietany 30% 110 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki wódki figowej żelka malinowo-figowa: 160 g świeżych fig 110 g malin 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru dodatkowo : 3-4 figi do dekoracji   Przygotowanie: żelka malinowo-figowa: Zaczynamy od zrobienia żelki malinowo-figowej.  Maliny oraz umyte drobno pokrojone figi

Bon appetit mon amie
Jesienny camembert w cieście francuskim 189

przygotować sos winegret. SKŁADNIKI 2 okrągłe sery camembert 2 opakowania ciasta francuskiego 1 gałązka rozmarynu 1 figa 1 jajko Sałatka: 1 małe opakowane miksu sałat 10 pomidorków koktajlowych kilkanaście malin 1 figa 1/2 czerwonej papryki Dip: 1 płaska łyżka miodu pszczelego 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki oliwy WYKONANIE Camembert: Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Blaszkę z wyposażenia piekarnika(...)camembert. Oba sery przełożyć na blaszkę i posmarować rozbełtanym jajkiem. Następnie na wierzchu ułożyć liście z ciasta francuskiego i ponownie posmarować je jajkiem. Dodatkowo na wierzchu można położyć malinę. Blaszkę włożyć do piekarnika i piec 20-25 minut. Sałatka + dip: Do miseczki wlać oliwę i ocet balsamiczny. Dodać miód i dobrze wymieszać. Wymieszać ze sobą (lub ułożyć na talerzach) miks

Passions hobbies life
Pyszny deser w pucharkach Malinowy Obłok +FILM 192

Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na pyszny i łatwy do zrobienia deser w pucharkach. Jest to deser warstwowy z malinami w galaretce, budyniem czekoladowym, granolą oraz śmietanką. Deser bardzo ładnie wygląda i super smakuje. Zapraszam i polecam gorąco. Zapraszam Was też na film na moim kanale z przygotowaniem tego deseru SKŁADNIKI *z tych proporcji wyszło mi 8 pucharków WARSTWA MALINOWA(...)250g malin  -750ml wrzątku -2 galaretki malinowe WARSTWA CZEKOLADOWA -800ml mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -100g masła -0,5 szkl cukru -100g czekolady -łyżka kakao WARSTWA ŚMIETANKOWA -500ml śmietanki 30 lub 36% -0,5 szkl cukru pudru -1 łyżka żelatyny -100ml wrzątku DODATKOWO  -granola lub pokruszone kruche ciasteczka -czekolada

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Murzynek z serkiem i malinami 95

mojej córki, która też go uwielbia. Modyfikuję jednak przepis dodając różne owoce a tym razem również serek. W tej wersji wyszedł wspaniały, wilgotny, mocno czekoladowy, przełamany kwaskowatymi malinami :) Ciasto: 250 g margaryny 1/2 szkl wody 2 szkl cukru 3 łyżki kakao 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 2 szkl mąki pszennej Masa serowa:  220 g serka homogenizowanego waniliowego(...)łyżki budyniu waniliowego jajko 2 łyżki cukru 2 spore garści malin (mogą być mrożone) Margarynę, wodę, kakao i cukier zagotować do rozpuszczenia, ostudzić. Odlać 1/2 szkl, to będzie polewa. Do masy kakaowej dodać żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać rózgą lub łyżką.  Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodawać partiami do ciasta

Smakołyki Asi
Muffinki czekoladowe z malinami 90

Dziś zapraszam na ekspresowe, pyszne muffinki czekoladowe, miękkie i wilgotne z dużą ilością malin. Zrobione z połączenia mąki orkiszowej i pszennej pełnoziarnistej, bez dodatku cukru.  Idealne na przekąskę lub deser.  Składniki (ok. 12 sztuk): 1 szklanka mąki pełnoziarnistej* 1 szklanka mąki orkiszowej 1/2 szklanki ksylitol/erytrytolu/cukru 3 łyżki ciemnego kakao szczypta soli 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)szklanka mleka roślinnego 100 g oleju płynnego oleju roślinnego ok. 250 g świeżych malin Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. W jednej misce połączyć suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, kakao, sól oraz ksylitol. Do drugiej miski wrzucić składniki mokre i wymieszać (np. za pomocą trzepaczki). Przesypać suche składniki do mokrych i dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Następne dodać maliny

Healthy food explorer
Czereśniowa owsianka nocna z chia 87

dorosłego i dziecka BLW. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 20 sztuk dużych dojrzałych czereśni 100 ml napoju migdałowego 50 g płatków owsianych pełnoziarnistych 2 łyżki nasion chia porzeczki i maliny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Czereśnie odpestkuj i zblenduj je razem z napojem migdałowym na smoothie. Wsyp płatki owsiane pełnoziarniste oraz 1 łyżkę nasion chia. Wymieszaj i wstaw do lodówki(...)czere\u015bniowa, bez s\u0142odzid\u0142a. \u015aniadanie kt\u00f3re przygotujesz wieczorem, a rano mo\u017cesz od razu je\u015b\u0107. Dla doros\u0142ego i dziecka BLW.","keywords":["czere\u015bnie","maliny","nasiona chia","p\u0142atki owsiane","porzeczki","owsianka nocna","owsianka nocna z owocami","owsianka dla dziecka","owsianka przepis blw","owsianka dla niemowlaka","p\u0142atki owsiane dla niemowlaka"],"author":{"@type":"Person","name

ProstePesto.pl
Tarta sernikowa z malinami 126

Kolejne słodkości z owocami. Tym razem proponuje pyszny, kremowy i delikatny sernik na kruchym spodzie z malinami oraz kruszonką. W lecie taki sernik z owocami smakuje najlepiej. Składniki: Ciasto: 230 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub orkiszowej 70 g ksylitolu 140 g masła (zimnego) 1 małe jajko Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 50 g ksylitolu 3 łyżki budyniu waniliowego(...)serka waniliowego 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 1 jajko około 300 g malin Wykonanie: Ciasto i kruszonka : Mąkę wsypać do miski, dodać cukier oraz pokrojone na kawałeczki zimne masło. Miksować mieszadłem miksera aż powstanie drobna kruszonka. Dodać jajko i zagnieść ciasto łącząc składniki w gładką kulę. Rozpłaszczyć je i zawinąć w folię, włożyć do lodówki na godzinę. Formę na tartę

Healthy food explorer
Ciasto malinowy raj 345

Ciasto warstwowe, bez pieczenia z malinami, na herbatnikach, masą budyniową i masą krówkową. Nie za słodkie, wysokie i proste w wykonaniu. ciasto na formę 25 x 35 cm Składniki: 2 opakowania po 200 g herbatników 2 budynie malinowe, 1 budyń śmietankowy, 1 150 ml mleka, 375 g masła, 6 łyżek cukru, 4 łyżki syropu malinowego, 3/4 dużego słoika dżemu porzeczkowego(...)masy krówkowej kajmak, 520 g malin świeżych   Przygotowanie: Galaretkę malinową rozrabiamy w 750 ml wody - ostawiamy do całkowitego wystudzenia. Budyń malinowy rozrabiamy w szklance zimnego mleka, 500 ml zagotowujemy - dodajemy rozrobiony budyń, zagotowujemy aż masa będzie gęsta bez grudek - mieszając, aby się nie przypalił. Przykrywamy folią spożywczą, odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Budyń śmietankowy rozrabiamy w 100 ml mleka, pozostałe

Lena Gotuje
Biszkopt z truskawkami lub malinami, galaretką i kremem budyniowym 93

klasyczne ciasto sezonowe, które można wykonać z różnymi owocami. Moja mama najczęściej robiła takie z truskawkami, a tutaj jest akurat z malinami. Można użyć także mrożonych owoców. Kiedyś robiłam podobne ciasto, ale był to tort z kremem z mascarpone ( KLIK ). Tutaj jest tradycyjny krem budyniowy. Polecam wszystkim! Składniki (blacha 36x24cm): Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej(...)łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy (40g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 kostka masła Dodatkowo: 0,5 kg malin lub truskawek (truskawki można przepołowić jeśli są za duże) 2 galaretki malinowe lub truskawkowe rozpuszczone w 650 ml gorącej wody Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić ze szczyptą soli, porcjami dodawać cukier, następnie

Kuchnia domowa Ani
Kawowo-malinowa delicja 87

Idealnie nadają się do takich przekładańców. Kawowo malinowa delicja to warstwowe ciasto składające się z kokosowego spodu bez mąki , warstwy kremu   na bazie śmietanki i   naturalnej kawy, malin zatopionych w galaretce i kawowej pianki. Idealnie smakuje mocno schłodzone, ma niebanalny mocno kawowy smak. Ten kawowo malinowy duet świetnie się w tym cieście uzupełnia.   Obiecuję, że nie poprzestaniecie(...)mascarpone 6 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki kawy naturalnej mielonej 50 ml wrzątku 2 listki żelatyny   Malinowa galaretka: 2 galaretki malinowe 700 ml gorącej wody 500 g mrożonych malin   Kawowa pianka: 400 ml śmietanki kremówki 36% 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy 3 listki żelatyny 100 ml wrzątku Gorzkie kakao do oprószenia     Sposób przygotowania

Wanilia i Kardamon
Ciasto malinowa rozkosz 99

szczypta soli MASA ŚMIETANKOWA 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 100 g białej czekolady śmietan fix MUS MALINOWY 2 galaretki malinowe 400 g malin 500 ml gorącej wody Wykonanie Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Ciągle ubijając stopniowo dodajemy cukier, całość ubijamy na szklistą masę. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dodajemy(...)Pieczemy przez 20 minut, grzanie góra-dół. Gotowy biszkopt odstawiamy do przestygnięcia a następnie dzielimy na dwa blaty. Galaretki malinowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Maliny blendujemy na mus. Jeśli są to mrożone maliny, należy je wcześniej wyciągnąć z zamrażarki, by nieco odmarzły. Do przygotowanego musu dodajemy przestygniętą galaretkę, całość mieszamy do połączenia składników i odstawiamy

Alle Dobre!
Sernik na zimno z galaretką 116

łyżki cukru pudru 1 kg twarogu z wiaderka (polecam Mój Ulubiony z Wielunia) 300 ml śmietanki kremówki 30 % 3 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej GALARETKA Z OWOCAMI 150 g słodkich malin 150 g borówek amerykańskich 300 g truskawek 1 opakowanie galaretki wiśniowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: BISZKOPT Jajka koniecznie muszą mieć temperaturę pokojową. Starannie oddziel białka od żółtek. Na początku(...)/wp-content\/uploads\/2022\/02\/sernik-na-zimno-na-biszkopcie-480x270.jpg"],"description":"Sernik z wiaderka na biszkoptowym spodzie, z galaretk\u0105 i \u015bwie\u017cymi owocami. Tym przepisem przywo\u0142ujemy lato.","keywords":["biszkopt","bor\u00f3wki","galaretka","maliny","mas\u0142o","\u015bmietanka krem\u00f3wka","truskawki","twar\u00f3g"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2022-02-23T13:24:43+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT50M","recipeCategory

ProstePesto.pl
Ciasto Balladyna 5208

lodówce, by stężało. Do przygotowania ciasta Balladyna potrzebować będziemy biszkopta kakaowego, herbatników maślanych, masy kajmakowej, sera twarogowego oraz śmietanki kremówki. Słodki smak ciasta przełamuje galaretka malinowa z dodatkiem malin. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie. Ciasto Balladyna to idealny wypiek na każdą nadarzającą się okazję. Możemy przygotować je na urodziny, imieniny, a nawet na święta. Jest dosyć wysokie, więc śmiało(...)MASA 700 g sera twarogowego z wiaderka 250 ml śmietany kremówki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 60 ml gorącej wody DODATKOWO 2 galaretki malinowe 400 g malin 700 ml gorącej wody 3/4 puszki masy kajmakowej ok. 40 sztuk herbatników maślanych (w zależności od wielkości) Przygotowanie BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Kolejno białka umieścić w misce i ubić

Przepiski.pl