Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na pyszny i łatwy do zrobienia deser w pucharkach. Jest to deser warstwowy z malinami w galaretce, budyniem czekoladowym, granolą oraz śmietanką. Deser bardzo ładnie wygląda i super smakuje. Zapraszam i polecam gorąco. Zapraszam Was też na film na moim kanale z przygotowaniem tego deseru SKŁADNIKI *z tych proporcji wyszło mi 8 pucharków WARSTWA MALINOWA(...)250g malin -750ml wrzątku -2 galaretki malinowe WARSTWA CZEKOLADOWA -800ml mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -100g masła -0,5 szkl cukru -100g czekolady -łyżka kakao WARSTWA ŚMIETANKOWA -500ml śmietanki 30 lub 36% -0,5 szkl cukru pudru -1 łyżka żelatyny -100ml wrzątku DODATKOWO -granola lub pokruszone kruche ciasteczka -czekolada
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumojej córki, która też go uwielbia. Modyfikuję jednak przepis dodając różne owoce a tym razem również serek. W tej wersji wyszedł wspaniały, wilgotny, mocno czekoladowy, przełamany kwaskowatymi malinami :) Ciasto: 250 g margaryny 1/2 szkl wody 2 szkl cukru 3 łyżki kakao 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 2 szkl mąki pszennej Masa serowa: 220 g serka homogenizowanego waniliowego(...)łyżki budyniu waniliowego jajko 2 łyżki cukru 2 spore garści malin (mogą być mrożone) Margarynę, wodę, kakao i cukier zagotować do rozpuszczenia, ostudzić. Odlać 1/2 szkl, to będzie polewa. Do masy kakaowej dodać żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać rózgą lub łyżką. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodawać partiami do ciasta
Smakołyki AsiDziś zapraszam na ekspresowe, pyszne muffinki czekoladowe, miękkie i wilgotne z dużą ilością malin. Zrobione z połączenia mąki orkiszowej i pszennej pełnoziarnistej, bez dodatku cukru. Idealne na przekąskę lub deser. Składniki (ok. 12 sztuk): 1 szklanka mąki pełnoziarnistej* 1 szklanka mąki orkiszowej 1/2 szklanki ksylitol/erytrytolu/cukru 3 łyżki ciemnego kakao szczypta soli 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)szklanka mleka roślinnego 100 g oleju płynnego oleju roślinnego ok. 250 g świeżych malin Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. W jednej misce połączyć suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, kakao, sól oraz ksylitol. Do drugiej miski wrzucić składniki mokre i wymieszać (np. za pomocą trzepaczki). Przesypać suche składniki do mokrych i dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Następne dodać maliny
Healthy food explorerdorosłego i dziecka BLW. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 20 sztuk dużych dojrzałych czereśni 100 ml napoju migdałowego 50 g płatków owsianych pełnoziarnistych 2 łyżki nasion chia porzeczki i maliny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Czereśnie odpestkuj i zblenduj je razem z napojem migdałowym na smoothie. Wsyp płatki owsiane pełnoziarniste oraz 1 łyżkę nasion chia. Wymieszaj i wstaw do lodówki(...)czere\u015bniowa, bez s\u0142odzid\u0142a. \u015aniadanie kt\u00f3re przygotujesz wieczorem, a rano mo\u017cesz od razu je\u015b\u0107. Dla doros\u0142ego i dziecka BLW.","keywords":["czere\u015bnie","maliny","nasiona chia","p\u0142atki owsiane","porzeczki","owsianka nocna","owsianka nocna z owocami","owsianka dla dziecka","owsianka przepis blw","owsianka dla niemowlaka","p\u0142atki owsiane dla niemowlaka"],"author":{"@type":"Person","name
ProstePesto.plKolejne słodkości z owocami. Tym razem proponuje pyszny, kremowy i delikatny sernik na kruchym spodzie z malinami oraz kruszonką. W lecie taki sernik z owocami smakuje najlepiej. Składniki: Ciasto: 230 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub orkiszowej 70 g ksylitolu 140 g masła (zimnego) 1 małe jajko Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 50 g ksylitolu 3 łyżki budyniu waniliowego(...)serka waniliowego 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 1 jajko około 300 g malin Wykonanie: Ciasto i kruszonka : Mąkę wsypać do miski, dodać cukier oraz pokrojone na kawałeczki zimne masło. Miksować mieszadłem miksera aż powstanie drobna kruszonka. Dodać jajko i zagnieść ciasto łącząc składniki w gładką kulę. Rozpłaszczyć je i zawinąć w folię, włożyć do lodówki na godzinę. Formę na tartę
Healthy food explorerCiasto warstwowe, bez pieczenia z malinami, na herbatnikach, masą budyniową i masą krówkową. Nie za słodkie, wysokie i proste w wykonaniu. ciasto na formę 25 x 35 cm Składniki: 2 opakowania po 200 g herbatników 2 budynie malinowe, 1 budyń śmietankowy, 1 150 ml mleka, 375 g masła, 6 łyżek cukru, 4 łyżki syropu malinowego, 3/4 dużego słoika dżemu porzeczkowego(...)masy krówkowej kajmak, 520 g malin świeżych Przygotowanie: Galaretkę malinową rozrabiamy w 750 ml wody - ostawiamy do całkowitego wystudzenia. Budyń malinowy rozrabiamy w szklance zimnego mleka, 500 ml zagotowujemy - dodajemy rozrobiony budyń, zagotowujemy aż masa będzie gęsta bez grudek - mieszając, aby się nie przypalił. Przykrywamy folią spożywczą, odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Budyń śmietankowy rozrabiamy w 100 ml mleka, pozostałe
Lena Gotujeklasyczne ciasto sezonowe, które można wykonać z różnymi owocami. Moja mama najczęściej robiła takie z truskawkami, a tutaj jest akurat z malinami. Można użyć także mrożonych owoców. Kiedyś robiłam podobne ciasto, ale był to tort z kremem z mascarpone ( KLIK ). Tutaj jest tradycyjny krem budyniowy. Polecam wszystkim! Składniki (blacha 36x24cm): Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej(...)łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy (40g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 kostka masła Dodatkowo: 0,5 kg malin lub truskawek (truskawki można przepołowić jeśli są za duże) 2 galaretki malinowe lub truskawkowe rozpuszczone w 650 ml gorącej wody Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić ze szczyptą soli, porcjami dodawać cukier, następnie
Kuchnia domowa AniIdealnie nadają się do takich przekładańców. Kawowo malinowa delicja to warstwowe ciasto składające się z kokosowego spodu bez mąki , warstwy kremu na bazie śmietanki i naturalnej kawy, malin zatopionych w galaretce i kawowej pianki. Idealnie smakuje mocno schłodzone, ma niebanalny mocno kawowy smak. Ten kawowo malinowy duet świetnie się w tym cieście uzupełnia. Obiecuję, że nie poprzestaniecie(...)mascarpone 6 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki kawy naturalnej mielonej 50 ml wrzątku 2 listki żelatyny Malinowa galaretka: 2 galaretki malinowe 700 ml gorącej wody 500 g mrożonych malin Kawowa pianka: 400 ml śmietanki kremówki 36% 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy 3 listki żelatyny 100 ml wrzątku Gorzkie kakao do oprószenia Sposób przygotowania
Wanilia i Kardamonszczypta soli MASA ŚMIETANKOWA 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 100 g białej czekolady śmietan fix MUS MALINOWY 2 galaretki malinowe 400 g malin 500 ml gorącej wody Wykonanie Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Ciągle ubijając stopniowo dodajemy cukier, całość ubijamy na szklistą masę. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dodajemy(...)Pieczemy przez 20 minut, grzanie góra-dół. Gotowy biszkopt odstawiamy do przestygnięcia a następnie dzielimy na dwa blaty. Galaretki malinowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Maliny blendujemy na mus. Jeśli są to mrożone maliny, należy je wcześniej wyciągnąć z zamrażarki, by nieco odmarzły. Do przygotowanego musu dodajemy przestygniętą galaretkę, całość mieszamy do połączenia składników i odstawiamy
Alle Dobre!łyżki cukru pudru 1 kg twarogu z wiaderka (polecam Mój Ulubiony z Wielunia) 300 ml śmietanki kremówki 30 % 3 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej GALARETKA Z OWOCAMI 150 g słodkich malin 150 g borówek amerykańskich 300 g truskawek 1 opakowanie galaretki wiśniowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: BISZKOPT Jajka koniecznie muszą mieć temperaturę pokojową. Starannie oddziel białka od żółtek. Na początku(...)/wp-content\/uploads\/2022\/02\/sernik-na-zimno-na-biszkopcie-480x270.jpg"],"description":"Sernik z wiaderka na biszkoptowym spodzie, z galaretk\u0105 i \u015bwie\u017cymi owocami. Tym przepisem przywo\u0142ujemy lato.","keywords":["biszkopt","bor\u00f3wki","galaretka","maliny","mas\u0142o","\u015bmietanka krem\u00f3wka","truskawki","twar\u00f3g"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2022-02-23T13:24:43+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT50M","recipeCategory
ProstePesto.plGinu, jeśli robicie go na więcej osób, proponuje zrobić go w mniejszych szklaneczkach lub słoiczkach. Szczęśliwego Nowego Roku! Składniki: 500 ml wrzątku jedna czerwona galaretka 300 g mrożonych malin 600 ml śmietanki kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli 4 gniazdka bezowe garść prażonych płatków migdałów Zapraszam również na film z instrukcja krok po kroku(...)Wykonanie: Galaretkę rozpuścić we wrzątku i do rozpuszczonej dodać mrożone maliny. Galaretkę z malinami rozlać w równych porcjach do kieliszków lub słoiczków i odstawić do lodówki do stężenia. Śmietanę ubić z cukrem, szczyptą soli i ekstraktem waniliowym. Na stężałą galaretkę pokruszyć po jednym gniazdku bezowym i na bezę, za pomoca rękawa cukierniczego wycisnąć porcję ubitej śmietany. Na śmietance rozsypać prażone
Pani M - kuchnia smakowitalodówce, by stężało. Do przygotowania ciasta Balladyna potrzebować będziemy biszkopta kakaowego, herbatników maślanych, masy kajmakowej, sera twarogowego oraz śmietanki kremówki. Słodki smak ciasta przełamuje galaretka malinowa z dodatkiem malin. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie. Ciasto Balladyna to idealny wypiek na każdą nadarzającą się okazję. Możemy przygotować je na urodziny, imieniny, a nawet na święta. Jest dosyć wysokie, więc śmiało(...)MASA 700 g sera twarogowego z wiaderka 250 ml śmietany kremówki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 60 ml gorącej wody DODATKOWO 2 galaretki malinowe 400 g malin 700 ml gorącej wody 3/4 puszki masy kajmakowej ok. 40 sztuk herbatników maślanych (w zależności od wielkości) Przygotowanie BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Kolejno białka umieścić w misce i ubić
Przepiski.pldań będą zachwyceni! Sycący omlet z serkiem wiejskim poleca się szczególnie na leniwe i weekendowe śniadanie. Oczywiście dobór dodatków jest dowolny. Mi świetnie smakował w połączeniu z masłem orzechowym, malinami i płatkami migdałowymi. Zapraszam do skorzystania z przepisu i życzę smacznego! Składniki (1 porcja): 200g serka wiejskiego, 2 jajka ( tutaj przeczytacie o tym, dlaczego warto je jeść), łyżeczka oleju kokosowego(...)szczypta cynamonu cejlońskiego, 2 łyżki otrębów owsianych, garść malin, łyżeczka masła orzechowego 100%, łyżeczka płatków migdałowych. Sposób przygotowania Najpierw zblenduj jajka z połową serka wiejskiego, cynamonem i otrębami. Następnie wylej gotową masę jajeczną na natłuszczoną olejem i rozgrzaną patelnię. Smaż omlet z obu stron do zarumienienia. Później gotowy omlet wyłóż na talerz. Do środka włóż pozostałą część serka ziarnistego
Natka Pietruszki