maliny - 13477 przepisów (strona:164/899)

Tarta sernikowa z malinami 99

Kolejne słodkości z owocami. Tym razem proponuje pyszny, kremowy i delikatny sernik na kruchym spodzie z malinami oraz kruszonką. W lecie taki sernik z owocami smakuje najlepiej. Składniki: Ciasto: 230 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub orkiszowej 70 g ksylitolu 140 g masła (zimnego) 1 małe jajko Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 50 g ksylitolu 3 łyżki budyniu waniliowego(...)serka waniliowego 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 1 jajko około 300 g malin Wykonanie: Ciasto i kruszonka : Mąkę wsypać do miski, dodać cukier oraz pokrojone na kawałeczki zimne masło. Miksować mieszadłem miksera aż powstanie drobna kruszonka. Dodać jajko i zagnieść ciasto łącząc składniki w gładką kulę. Rozpłaszczyć je i zawinąć w folię, włożyć do lodówki na godzinę. Formę na tartę

Healthy food explorer
Ciasto malinowy raj 315

Ciasto warstwowe, bez pieczenia z malinami, na herbatnikach, masą budyniową i masą krówkową. Nie za słodkie, wysokie i proste w wykonaniu. ciasto na formę 25 x 35 cm Składniki: 2 opakowania po 200 g herbatników 2 budynie malinowe, 1 budyń śmietankowy, 1 150 ml mleka, 375 g masła, 6 łyżek cukru, 4 łyżki syropu malinowego, 3/4 dużego słoika dżemu porzeczkowego(...)masy krówkowej kajmak, 520 g malin świeżych   Przygotowanie: Galaretkę malinową rozrabiamy w 750 ml wody - ostawiamy do całkowitego wystudzenia. Budyń malinowy rozrabiamy w szklance zimnego mleka, 500 ml zagotowujemy - dodajemy rozrobiony budyń, zagotowujemy aż masa będzie gęsta bez grudek - mieszając, aby się nie przypalił. Przykrywamy folią spożywczą, odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Budyń śmietankowy rozrabiamy w 100 ml mleka, pozostałe

Lena Gotuje
Biszkopt z truskawkami lub malinami, galaretką i kremem budyniowym 64

klasyczne ciasto sezonowe, które można wykonać z różnymi owocami. Moja mama najczęściej robiła takie z truskawkami, a tutaj jest akurat z malinami. Można użyć także mrożonych owoców. Kiedyś robiłam podobne ciasto, ale był to tort z kremem z mascarpone ( KLIK ). Tutaj jest tradycyjny krem budyniowy. Polecam wszystkim! Składniki (blacha 36x24cm): Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej(...)łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy (40g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 kostka masła Dodatkowo: 0,5 kg malin lub truskawek (truskawki można przepołowić jeśli są za duże) 2 galaretki malinowe lub truskawkowe rozpuszczone w 650 ml gorącej wody Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić ze szczyptą soli, porcjami dodawać cukier, następnie

Kuchnia domowa Ani
Kawowo-malinowa delicja 55

Idealnie nadają się do takich przekładańców. Kawowo malinowa delicja to warstwowe ciasto składające się z kokosowego spodu bez mąki , warstwy kremu   na bazie śmietanki i   naturalnej kawy, malin zatopionych w galaretce i kawowej pianki. Idealnie smakuje mocno schłodzone, ma niebanalny mocno kawowy smak. Ten kawowo malinowy duet świetnie się w tym cieście uzupełnia.   Obiecuję, że nie poprzestaniecie(...)mascarpone 6 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki kawy naturalnej mielonej 50 ml wrzątku 2 listki żelatyny   Malinowa galaretka: 2 galaretki malinowe 700 ml gorącej wody 500 g mrożonych malin   Kawowa pianka: 400 ml śmietanki kremówki 36% 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy 3 listki żelatyny 100 ml wrzątku Gorzkie kakao do oprószenia     Sposób przygotowania

Wanilia i Kardamon
Ciasto malinowa rozkosz 64

szczypta soli MASA ŚMIETANKOWA 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 100 g białej czekolady śmietan fix MUS MALINOWY 2 galaretki malinowe 400 g malin 500 ml gorącej wody Wykonanie Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Ciągle ubijając stopniowo dodajemy cukier, całość ubijamy na szklistą masę. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dodajemy(...)Pieczemy przez 20 minut, grzanie góra-dół. Gotowy biszkopt odstawiamy do przestygnięcia a następnie dzielimy na dwa blaty. Galaretki malinowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Maliny blendujemy na mus. Jeśli są to mrożone maliny, należy je wcześniej wyciągnąć z zamrażarki, by nieco odmarzły. Do przygotowanego musu dodajemy przestygniętą galaretkę, całość mieszamy do połączenia składników i odstawiamy

Alle Dobre!
Sernik na zimno z galaretką 87

łyżki cukru pudru 1 kg twarogu z wiaderka (polecam Mój Ulubiony z Wielunia) 300 ml śmietanki kremówki 30 % 3 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej GALARETKA Z OWOCAMI 150 g słodkich malin 150 g borówek amerykańskich 300 g truskawek 1 opakowanie galaretki wiśniowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: BISZKOPT Jajka koniecznie muszą mieć temperaturę pokojową. Starannie oddziel białka od żółtek. Na początku(...)/wp-content\/uploads\/2022\/02\/sernik-na-zimno-na-biszkopcie-480x270.jpg"],"description":"Sernik z wiaderka na biszkoptowym spodzie, z galaretk\u0105 i \u015bwie\u017cymi owocami. Tym przepisem przywo\u0142ujemy lato.","keywords":["biszkopt","bor\u00f3wki","galaretka","maliny","mas\u0142o","\u015bmietanka krem\u00f3wka","truskawki","twar\u00f3g"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2022-02-23T13:24:43+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT50M","recipeCategory

ProstePesto.pl
Deser „malinowa chmurka”. 70

Ginu, jeśli robicie go na więcej osób, proponuje zrobić go w mniejszych szklaneczkach lub słoiczkach. Szczęśliwego Nowego Roku! Składniki: 500 ml wrzątku jedna czerwona galaretka 300 g mrożonych malin 600 ml śmietanki kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli 4 gniazdka bezowe garść prażonych płatków migdałów Zapraszam również na film z instrukcja krok po kroku(...)Wykonanie: Galaretkę rozpuścić we wrzątku i do rozpuszczonej dodać mrożone maliny. Galaretkę z malinami rozlać w równych porcjach do kieliszków lub słoiczków i odstawić do lodówki do stężenia. Śmietanę ubić z cukrem, szczyptą soli i ekstraktem waniliowym. Na stężałą galaretkę pokruszyć po jednym gniazdku bezowym i na bezę, za pomoca rękawa cukierniczego wycisnąć porcję ubitej śmietany. Na śmietance rozsypać prażone

Pani M - kuchnia smakowita
Ciasto Balladyna 4398

lodówce, by stężało. Do przygotowania ciasta Balladyna potrzebować będziemy biszkopta kakaowego, herbatników maślanych, masy kajmakowej, sera twarogowego oraz śmietanki kremówki. Słodki smak ciasta przełamuje galaretka malinowa z dodatkiem malin. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie. Ciasto Balladyna to idealny wypiek na każdą nadarzającą się okazję. Możemy przygotować je na urodziny, imieniny, a nawet na święta. Jest dosyć wysokie, więc śmiało(...)MASA 700 g sera twarogowego z wiaderka 250 ml śmietany kremówki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 60 ml gorącej wody DODATKOWO 2 galaretki malinowe 400 g malin 700 ml gorącej wody 3/4 puszki masy kajmakowej ok. 40 sztuk herbatników maślanych (w zależności od wielkości) Przygotowanie BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Kolejno białka umieścić w misce i ubić

Przepiski.pl
Sycący omlet z serkiem wiejskim 58

dań będą zachwyceni! Sycący omlet z serkiem wiejskim poleca się szczególnie na leniwe i weekendowe śniadanie. Oczywiście dobór dodatków jest dowolny. Mi świetnie smakował w połączeniu z masłem orzechowym, malinami i płatkami migdałowymi. Zapraszam do skorzystania z przepisu i życzę smacznego! Składniki (1 porcja): 200g serka wiejskiego, 2 jajka ( tutaj przeczytacie o tym, dlaczego warto je jeść), łyżeczka oleju kokosowego(...)szczypta cynamonu cejlońskiego, 2 łyżki otrębów owsianych, garść malin, łyżeczka masła orzechowego 100%, łyżeczka płatków migdałowych. Sposób przygotowania Najpierw zblenduj jajka z połową serka wiejskiego, cynamonem i otrębami. Następnie wylej gotową masę jajeczną na natłuszczoną olejem i rozgrzaną patelnię. Smaż omlet z obu stron do zarumienienia. Później gotowy omlet wyłóż na talerz. Do środka włóż pozostałą część serka ziarnistego

Natka Pietruszki
Sycący omlet z serkiem wiejskim 54

dań będą zachwyceni! Sycący omlet z serkiem wiejskim poleca się szczególnie na leniwe i weekendowe śniadanie. Oczywiście dobór dodatków jest dowolny. Mi świetnie smakował w połączeniu z masłem orzechowym, malinami i płatkami migdałowymi. Zapraszam do skorzystania z przepisu i życzę smacznego! Składniki (1 porcja): 200g serka wiejskiego, 2 jajka ( tutaj przeczytacie o tym, dlaczego warto je jeść), łyżeczka oleju kokosowego(...)szczypta cynamonu cejlońskiego, 2 łyżki otrębów owsianych, garść malin, łyżeczka masła orzechowego 100%, łyżeczka płatków migdałowych. Sposób przygotowania Najpierw zblenduj jajka z połową serka wiejskiego, cynamonem i otrębami. Następnie wylej gotową masę jajeczną na natłuszczoną olejem i rozgrzaną patelnię. Smaż omlet z obu stron do zarumienienia. Później gotowy omlet wyłóż na talerz. Do środka włóż pozostałą część serka ziarnistego

Natka Pietruszki
Malinowa góra lodowa 125

dlatego postanowiłam ją nieco orzeźwić warstwą galaretki z owocami. Pierwotny plan zakładał, że będzie to mieszanka różnych letnich owoców, ale zanim przystąpiłam do jego realizacji na krzakach zostały tylko maliny. Postanowiłam spróbować z ich dodatkiem i wyszło całkiem fajnie.  Biszkopt:   6  jaj 3/4 szkl. cukru 1 szkl. mąki pszennej  2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku(...)Studzimy.  Miękkie masło miksujemy na puch (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera), po czym dodajemy po 1 łyżce budyniu.  Galaretka malinowa: 2 malinowe galaretki 500 g malin  Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wody i odstawiamy do lekkiego stężenia   Dodatkowo:   opakowanie okrągłych biszkoptów do nasączenia: niepełna szklanka wody z sokiem cytrynowym Biszkopt przekrawamy

Cynamonowe szczęście
Tort z balonami 70

gorzkiej 300 ml śmietanki 30% Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijam i dodaję na 3 raty do przestudzonej czekolady. Dokładnie, ale delikatnie mieszam. Składniki na krem śmietankowy z malinami: 200 ml śmietanki 30% 125 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 250 g malin Zimną śmietankę ubijam, dodaję mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy i delikatnie miksuję(...)złożyć tort. Pierwszy blat kładę na paterze (lub talerzu) i nasączam, wykładam mus czekoladowy. Na mus kładę drugi blat biszkoptu, który nasączam. Następnie wykładam krem śmietankowy i na krem maliny, które delikatnie wciskam w krem. Całość przykrywam trzecim blatem biszkoptowym. Ostatni blat również nasączam. Tort wstawiam do lodówki do schłodzenia na 2-3 godziny. Tynk i ozdoby wykonałam z kremu

Słodki sentyment
Ciasto leśny mech z malinami i galaretką 202

sumie każda pora jest dobra, bo to ciasto idealnie sprawdza się w połączeniu z sezonowymi owocami. Dziś mam dla was więc taką bardziej wyszukaną i owocową wersje, wzbogaconą o maliny i galaretkę. To ciasto na talerzu prezentuje się rewelacyjnie i zapewniam, że tak samo smakuje. Przepis podpatrzyłam na stronie ilovebake.pl., ale nieco pozmieniałam proporcje i składniki. Bardzo polecam wypróbować ciasto(...)szklanki roztopionego oleju kokosowego 3/4 szklanki erytrytolu/ksylitolu/cukru 3 jajka 2 szklanki mąki orkiszowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa malinowa: 3 galaretki malinowe 700 ml wody 400 g malin świeżych lub mrożonych Krem: 400 g śmietanki kokosowej (można zastąpić śmietaną kremówką 30%) 250 g serka mascarpone 4 łyżki eytrytolu/ksylitolu/cukru* 1 łyżka żeatyny 1/4 szklanki wody Wykonanie: Ciasto:  Rozmrozić szpinak

Healthy food explorer

Proponowane wyszukiwania