Uwielbiam maliny i nic na to nie poradzę. Latem zjadam je garściami, a zimą delektuję się ich zapachem w deserach i nie tylko:) Sernik kokosowo-malinowy to czysta poezja smakowa. Polecam Wam bardzo. Przepis znalazłam w bardzo starym wydaniu "Świat Kobiety". Składniki na formę o średnicy 26 cm: Ciasto: 250 g mąki pszennej; 150 g masła; 100 g cukru pudru
In my kitchenmocnego brązu. Po upieczeniu lekko przestudzić, zdjąć delikatnie z foremek i odstawić do całkowitego ostudzenia. Składniki na krem: 330 ml śmietany 30%; 250 g serka mascarpone; 2 galaretki malinowe; 1 łyżka cukru pudru; 1 cukier waniliowy; Galaretki rozrobić w 3/4 szklanki gorącej wody i odstawić do ostudzenia. Schłodzoną śmietanę ubić razem z serkiem mascarpone, cukrem pudrem i cukrem waniliowym
In my kitchenSkładniki: (na 2 sztuki) 2 duże jabłka 2 małe garstki świeżych malin- bądź mrożonych- muszą być jednak przed pieczeniem uprzednio całkowicie odmrożone 2 łyżki frużeliny bądź konfitury malinowej 2 białka 120 g cukru pudru pół łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki octu winnego Dekoracja: suszone maliny, rozdrobnione na czerwony puder cukier puder opcjonalnie frużelina Potrzebne również będą: kokilki sufletowe
KreatywnePinyfalse false false PL X-NONE X-NONE 250 ml mleka 3 jaja 30 g drobno posiekanego masła 5 łyżek miodu 3 łyżki konfitur lub powideł (śliwkowe, wiśniowe, malinowe lub tak jak u nas jeżynowe, bo w całym Al-Khobar innych nie było) opcjonalnie 1 łyżeczka carob molasses (melasa z drzewa świętojańskiego - nie jest konieczna, ale my lubimy
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawymieszać dokładnie, pozostaw je tak jeszcze przez moment- 2-3 minuty. 4. W dużej misie zmieszać ze sobą przy pomocy miksera: ser, cukier puder, śmietanę, oraz syrop malinowy z żelatyną. Miksować do otrzymania gładkiej różowej masy. 5. Nakładać masę serową na schłodzony spód. 6. Włożyć do zamrażalnika bądź lodówki by masa stężała (30 minut do 2 godzin
KreatywnePinypowierzchnie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok.90 minut na programie góra-dół. Rewelacyjnie smakuje z sosem tatarskim , sosem aioli , chrzanem lub chrzanem z konfiturą malinową lub żurawiną. Smacznego
Smaczne Zdrowecała moja rodzina uwielbiamy w wypiekach malutkie, pyszne ziarenka maku. Ciasto jest superowe, pulchne, smaczne, a jego wygląd jest jeszcze lepszy. Ciasto smakuje najlepiej podane z dżemem malinowym. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 100 g masła 4 jaja Szklanka cukru Łyżeczka cukru wanilinowego Szklanka mleka 6 kopiastych łyżek maku
Kuchnia Łukaszateż szybkość ich przygotowania, oraz to, że bez obróbki termicznej zachowują wszystkie witaminy i minerały zawarte w składnikach wykorzystywanych do ich przygotowania. Polecam też mój koktajl Shrek lub koktajl malinowy.. Prosty przepis na koktajl marchwiowo-owocowy: Składniki: 1 średnie jabłko 1 średnia pomarańcza 1 średnia marchewka 1 actimel (100 ml) Owoce i warzywa myjemy, obieramy i kroimy na kawałki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOwsianka budyniowa czy budyń owsiany? Nieważne jak ją nazwiemy, ważne jaka jest pyszna! Chyba każdy uwielbiał w dzieciństwie gorący, słodki budyń waniliowy, polany sokiem malinowym domowej roboty lub posypany kakao. Niestety mało kto przygotowywał go w domu. Częściej korzystaliśmy z gotowego, słodzonego proszku budyniowego, gdzie ilość cukru była stanowczo za wysoka. Zatęskniłam za pełną miseczką, ciepłego budyniu
Chocolate Muffin Blogporcji wyjdą co najmniej 2 spody) 1,5 szklanki mąki pszennej 125 g masła 4 łyżki cukru pudru 1 jajko (m) cukier z wanilią nadzienie: marcepan dżem malinowy czekolada, np. mleczna lub figurki czekoladowe orzechy Piekarnik rozgrzać do 195º C. W misce połączyć ze sobą mąkę, cukier puder i ziarenka wanilii. Następnie sypkie składniki przesypać na blat
UgotowaćResztę składników zagotować. Żelatynę dokładnie wymieszać z zagotowaną lecz zdjętą z ognia masą. Polewę pozostawić do lekkiego zgęstnienia. Ponadto: słoiczek dżemu z owoców leśnych 2 galaretki (ja użyłam malinowej) 3- 4 banany Wykonanie ciasta: Biszkopt przekrawamy na dwie części. Dolną część ciasta smarujemy dżemem, na to wykładamy banany i krem. W drugiej części biszkoptu wykrawamy dziurki kieliszkiem. Blat
Krakowskie smaki Anikrem. Aż w końcu odważyłam się zrobić, po tym jak dzień wcześniej wieczorem, zobaczyłam, że mąż kupił trochę cytryn-pewnie z myślą o herbacie z cytryną i sokiem malinowym ;) Ale co tam, mam nadzieję, że mi wybaczy podkradzenie kilku, a dokładnie 4, sztuk cytryn. Krem ten można wykorzystać do wielu potraw, zaczynając od najprostszej - naleśniki, gofry, ciasta, ciasteczka, serniki, bezy
CookYourselfMoje pierwsze w życiu ciabaty. Uwielbiam tego rodzaju pieczywo. Najlepiej smakuje mi z masłem i ze świeżym malinowym pomidorem! Ahhhh rozmarzyłam się ;) Miały być na niedzielne śniadanie, niestety wyszły na kolację. Podczas zagniatania ciasta, powiedziałam Mężow i, że gdybym wiedziała, że robi się je tak długo - nie wiem czy zdecydowałabym się na ich pieczenie. Ale nie żałuję! W smaku
CookYourselfwniosku, że niebawem przepis ponownie wykorzystam, tym razem z normalną ilością składników. Konfitura bardziej przypomina mus bananowy. Nie jest za słodki ani konsystencji jak np dżem truskawkowy czy malinowy. Plusem tego przepisu jest to, że można go zrobić niezależnie od pory roku, ponieważ banany są dostępne cały rok. Do przepisu najlepsze będą dojrzałe banany, najlepiej z czarnymi plamkami. 'konfitura / krem
CookYourselfsmażymy jeszcze chwilę. Twarożek, miód, serek kremowy i jogurt zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Maliny zmiksować. Gotowe placuszki przekładamy na talerz, podajemy z przygotowanym twarożkiem, polane sosem malinowym i posypane migdałami. Smacznego
Chocolate Muffin Blog