Ciastko francuskie z kremem malinowym

Ciastko francuskie z kremem malinowym

Ciastko francuskie z kremem malinowym

Lekkie, smaczne, do kawki na jeden kęs:) Składniki na ciasto: 2 opakowania ciasta francuskiego; białko z 1 jaja; Ciasto rozmrozić (jeżeli używasz mrożonego), nakłuć widelcem po całej powierzchni i pokroić na kwadraty o boku długości foremki do rurek. Foremki do rurek delikatnie posmarować masłem lub margaryną. Foremkę ułożyć na kwadracie ciasta po przekątnej, następnie zlepić ze sobą dwa przeciwległe rogi ciasta. Rogi te wcześniej posmarować białkiem, by się zlepiły. Tak przygotowane ciastka włożyć do nagrzanego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu In my kitchen

Autor

AlinaW

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , ciasteczka, ciasto, krem, galaretka, mascarpone, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, malinowe, francuskie, ciasto z białek , krem mascarpone, ciastka z ciasta francuskiego, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z galaretka

Inne przepisy z In my kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.