malinowe - 6058 przepisów (strona:291/404)

Ogórki faszerowane na ostro 186

szczypta soli szczypta czosnku szczypta świeżo mielonego pieprzu szczypta tandoori szczypta garam masala 20-30 g tartego żółtego sera- można go zastąpić parmezanem 1 pieczony pomidor- ja użyłam pomidora malinowego- pieczonego, można użyć pomidorów z puszki, bądź upiec go wcześniej w piekarniku w temperaturze 200 stopni aż zmięknie całkowicie, bądź udusić na patelni. mała garstka prażonej cebulki Dekoracja: opcjonalnie odrobina

KreatywnePiny
Delikatne ptysie z malinową śmietanką 152

Składniki:  1 kostka margaryny Kasia 2 szklanki mąki 2 szklanki wody szczypta soli 250ml śmietany 30% 3 łyżki soku malinowego 5 jaj Sposób przygotowania: Kasię rozpuścić w garnuszku wraz z wodą.Dodać szczyptę soli.Gdy masa zacznie bulgotać dodać mąkę i dokładnie wymieszać.Masa będzie gotowa,gdy zacznie odchodzić od łyżki.Do wystudzonej masy dodawać pojedynczo jaja i dokładnie wymieszać

Wielki apetyt
Kasza manna z sosem jagodowym 107

Już jako dziecko bardzo lubiłam kaszę manną na śniadanie.Mama podawała mi ją polaną sosem malinowym własnej roboty.Dziś postanowiłam wykorzystać jagody i przyznam,że moje dzieci były zachwycone. Składniki:  litr mleka 400g jagód 3 łyżki cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka masła 3/4 szklanki kaszy manny Sposób przygotowania: Jagody zmiksować z 2 łyżkami cukru.Mleko zagotować wraz

Wielki apetyt
Sałatka capresse 155

Składniki: Duży pomidor malinowy 100g sera Mozzarella bazylia oliwa z oliwek sól pieprz czarne oliwki grzanki Sposób przygotowania: Pomidora umyć i pokroić w równe plastry.Na wierzchu ułożyć pokrojoną Mozzarellę i oliwki.Skropić całość dobrą oliwą,doprawić solą i pieprzem i udekorować bazylią i grzankami. Schłodzić. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Test produktów Premium Rosa 82

Cudowny aromat,zapach  i smak nie pozwola nam przejść nam obok niej obojętnie. Z bułeczką maślaną smakuje wprost wybornie.   To samo mogę powiedzieć o syropie truskawkowym i malinowym-każdy kto próbował mówi,że na myśl przychodzi mu od razu smak dzieciństwa. Zdecydowanie nie można porównać ich z żadnym produktem dostępnym w  sprzedaży. Jest aromatyczny,ale pachnie prawdziwa

Wielki apetyt
Restauracja Trio- Gdynia 169

gotowanymi na parze i pieczonymi ziemniaczkami. Wielki plus za to, że ziemniaki nie są przygotowane z mrożonych gotowców, są pyszne.   Na deser cudowna, lekka Panna Cotta z sosem malinowym W Trio można zjeść smacznie, szybko i zdrowo- cóż więcej chcieć?  Zdecydowanie Polecam. Restaurację odwiedziłam w ramach programu blogerskiego urodaizdrowie.pl Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Kanapka we włoskim stylu 151

Anią z bloga ( http://pysznoscikrola.blogspot.com/ ) i człowiek zrobił się głodny. Wpadałam do kuchni otworzyłam lodówkę i zmajstrowałam sobie pyszną przekąskę. Składniki: chleb tostowy ( z pobliskiej piekarni lub domowy) pomidory malinowe mozzarella (na 3 kanapki 1 kulka) świeża bazylia olej rydzowy Sposób przygotowania: Na pieczywie układamy  plastry mozzarelli i pomidora i wkładamy na minutkę do piekarnika (kanapka ma być ciepła

Wielki apetyt
Ciepła bułka z boczkiem 138

Zupełnie spontaniczna kolacja a tak wyjątkowo smaczna. Jej przygotowanie zajmie ci dosłownie 2-3 minutki a zadowolisz nią nawet największego łasucha. Składniki: ciabata pomidor malinowy papryka czerwona ulubiona sałata plaster boczku plaster sera 1 łyżeczka majonezu krem balsamiczny Sposób przygotowania: Bułkę przekrój na pół i podgrzej w piekarniku. Następnie plasterek boczku przesmaż na patelni ( nie używając tłuszczu!). Na posmarowanej majonezem

Wielki apetyt
LIDL - kolejny przystanek w podróży po świecie francuskich win 176

Tavel 2014 (24,99 zł), pochodzące z apelacji Tavel z Doliny Rodanu jest naprawdę świetne. Na pewno nie jest mdłe i nijakie. Ma piękny głęboki kolor. Dominują aromaty poziomkowe, malinowe i lekko pieprzne. Za to w ustach bardzo przyjemne taniny i troszkę goryczki. Lekka pieprzność i sporo ciała sprawiają, że wino pije się bardzo przyjemnie. To wino, w odróżnieniu

królestwo garów
Kofta z pitą i hummusem 171

Kofta: 300 gram mielonej wołowiny 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz majeranek Hummus: z tego przepisu Ponadto: 4 pity (można wykonać samodzielnie) 1/3 awokado 1 pomidor malinowy garść oliwek kilka rzodkiewek natka pietruszki tzatziki (1/2 ogórka zielonego, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz, drobno posiekany ząbek czosnku) Zaczynamy od kofty. Mięso mielone mieszamy z posiekanym drobno ząbkiem

Mango Papaja
Masło orzechowe Primavika 220

zrobiłam m.in Kotlety drobiowe z chrzanem i masłem orzechowym. Tosty francuskie z masłem orzechowym i dżemem 4 kromki pieczywa 1 jajko 4 łyżki mleka masło orzechowe dżem truskawkowy lub malinowy olej do smażenia Jajko roztrzepać widelcem z mlekiem, dwie kromki chleba posmarować dżemem i dwie masłem orzechowym. Złożyć kanapki (dżem i masło idą do środka), kanapki zmoczyć z obu stron

Kto ugości moich gości?
Sałatka z grzankami ziołowymi i fetą! 278

kolacja, raz ciach i zrobione, a jakie dobre! Mniaaamiii! Sałatka z grzankami, fetą i żurawiną! Zapraszam! SKŁADNIKI: - roszponka 1 paczka - feta 10 kosteczek - 2 łyżki żurawiny suszonej - 2 pomidory malinowe - kilka kaparów - 1/2 ogórka zielonego - 4 kromki bagietki żytniej - 1/3 czerwonej papryki - kilka oliwek zielonych - oliwa z oliwek + ulubione zioła (np. dalmatyńskie lub włoskie) Sałatę myjemy, osuszamy. Warzywa kroimy

SMYKWKUCHNI
Tydzień w moim telefonie XXXXXXXXV 220

Długi weekend majowy się zakończył. Ja mam jeszcze dzisiaj wolne, ale pogoda za oknem nie nastraja jakoś optymistycznie, dlatego dzień zaczynam od pysznej i aromatycznej herbaty malinowej i zostawiam dla Was podsumowanie tygodnia w zdjęciach : * próbne muffinki dla Agnieszki - w weekend piekę 60 sztuk  * pyszne czekoladowe smoothie  * bardzo polecam Panią Beatę, jeden z najlepszych instruktorów - bez stresu, dokładnie

Magiczne Życie Marty
Torcik malinowo-arbuzowy 211

pestek) 350 ml śmietany kremówki 36% 1 śmietan fix 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny + 100 ml wody 1 gorzka czekolada 0,5 tabliczki białej czekolady 1 galaretka malinowa Przygotowanie: Biszkopt: Maki przesiać z proszkiem do pieczenia. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dodawać cukier, po 1 żółtku i strużką olej. Na koniec łyżka wymieszać

VioletoweKucharzenie
Ciasto ucierane z rabarbarem i owsianą kruszonką 251

warstwą kwaskowatego rabarbaru, oraz delikatnie chrupiącą kruszonką z dodatkiem płatków owsianych. Powiem krótko: poezja! Tej kruszonce trudno się oprzeć, pokochasz ją od pierwszego okruszka. Jeśli jeszcze upolujesz różowy rabarbar malinowy to czeka Cię prawadziwa uczta smaków. Świeże smakuje super, na drugi dzień jeszcze lepsze. Bardzo proste do przygotowania. Polecam! Składniki na blaszkę 24x32 cm: Ciasto: 200 g mąki orkiszowej jasnej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!