malinowe - 6058 przepisów (strona:284/404)

Camembert w sosie malinowym z salsą pomidorową 189

czasem... Niemniej przygotowałam camembert, bez panierki co prawda, ale w sosie ze świeżych malin. Rukoli jeszcze nie mam (dopiero posiana na jesienny zbiór), ale mam pomidory. Do sosu malinowego postanowiłam wykorzystać najsłodszą odmianę, jaką mam, czyli Virginia Sweets. Składniki : camembert naturalny dwie garści malin łyżka oleju do smażenia łyżeczka cukru dwie gałązki tymianku cytrynowego słodkie pomidory czerwona cebula liście bazylii

Weekendy w domu i ogrodzie
Top 7 lipca - najpopularniejsze przepisy 197

najbardziej podobało. Top 7 lipca - najpopularniejsze przepisy: 7. Ciasteczka słonecznikowo-żurawinowe 6. Domowe pierogi jagodowe 5. Letni poranek, czyli pyszny i zdrowy deser wieloowocowy 4. Delikatne i kremowe lody malinowe - bez maszynki, bez jajek A teraz czas na podium: 3. Drożdżowy wieniec z serowo-kokosowym nadzieniem i owocami lata 2. Trójwarstwowy deser kawowo-bananowy 1. Mleczne ciasto z brzoskwiniami

Słodkie okruszki
Letnia wariacja czyli Kakaowe Love z malinami i nutką mięty 158

Malinowy zawrót głowy :), pyszne te maliny i zdrowe, a jak robię ciasto to dzieciaki ciągle podkradają....fantastyczna pora roku, tyle sezonowych rarytasów!. Moje pyszne puszyste ciasto wysyłam na konkurs do  Wielkiego apetytu  , bo kto wie, może ktoś się nim zauroczy?. Składniki: 15 dag masła 1 szklanka cukru 125 ml mleka 125 ml słodkiej śmietanki, 30-36% 3 jaja

Apetyczna babeczka
Sok z malin na zimę 117

Prosty, sprawdzony przepis na pyszny sok malinowy. Składniki: 1 kg malin 40-75 dag cukru Wykonanie: Wybrać dojrzałe maliny, umyć, oczyścić z szypułek, osączyć, przesypać cukrem i zostawić na kilkanaście godzin. Następnie podgrzać do zagotowania i odcedzić. Sok jeszcze raz dobrze rozgrzać, wlać do wyparzonych butelek. Zamknąć zawinąć w koc i pozostawić do wystudzenia

Tradycyjna Kuchnia
Piernik staropolski 159

świąteczny stół. I oczywiście oczekiwać pochwał. Wieeelu pochwał.  Przepis znaleziony w starej książce kucharskiej Babci Julki. Składniki na dwa trzywarstwowe pierniki: 500 g miodu naturalnego, u mnie malinowy 1,5 szklanki cukru, dałam 1 szklankę 250 g masła 1 kg mąki pszennej, typ 500 3 jajka 3 łyżeczki sody oczyszczonej pół szklanki mleka (125 ml) pół łyżeczki soli

Cakes By Kejt
Chwalę się! 147

mamy jasny biszkopt, nasączony sokiem z cytryny z odrobiną cukru, przekładany kremem typu ganache z mascarpone o smaku czekoladowym z nutką pomarańczy, z dodatkiem własnoręcznie zrobionego w sezonie dżemu malinowego dla kontrastu smakowego

Cakes By Kejt
Pieczone jabłuszka, czyli pochwała prostoty 114

dwóch jabłkożernych Malwinek ;) Składniki: 4 średnie, twarde jabłka 4 łyżki rodzynek (może być pół na pół z żurawiną) kilka posiekanych orzechów włoskich 4 łyżki miodu (u mnie malinowy) Przygotowanie: Jabłka umyć, osuszyć, wydrążyć w środku zostawiając około 1 cm od spodu. Można zrobić poziome nacięcie aby jabłko pękło w kontrolowany sposób, ja jednak tego nie zrobiłam. Napełnić rodzynkami wymieszanymi

Cakes By Kejt
Smerfowe deserki borówkowe 196

niebiesko - białe połączenie tak mi się spodobało, że musiałam je odtworzyć w swojej kuchni. Już niedługo na blogu inne borówkowe "wytwory mojej wyobraźni", np. borówczanki, jaglany deser borówkowy (i malinowy też!) i na pewno coś jeszcze, zaglądajcie! Składniki: NIEBIESKA WARSTWA: 1 galaretka Niebieska http://www.agro-wodzislaw.pl/foto/fgyx5fy0umwtwmax.jpg 1 galaretka pastelowa "Blue Ocean" http://www.agro-wodzislaw.pl/foto/j8epdi3rj67dlmax.jpg 500ml wrzątku 250g borówek amerykańskich JASNA

Cakes By Kejt
Ciasto Strzępiec 198

szklanki mąki pszennej - 1 szklanka cukru pudru - 4 żółtka - 20 dag masła - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao dodatki: - 4 białka - 30dag orzechów włoskich - 1 opakowanie kisielu malinowego z cukrem - słoiczek powideł śliwkowych - tabliczka gorzkiej czekolady na polewę - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy Forma: tortownica o średnicy 27 cm, zalecana mniejsza Przygotowanie: Mąkę wymieszaną z proszkiem

Kuchnia co dnia
Miodowe bułeczki z jabłkami 146

blasze wyścielonej papierem do pieczenia i wkładam do uprzednio nagrzanego piekarnika.   Temperatura piekarnika : 190 °C Czas pieczenia: około 15 minut Dobrze smakują z dodatkiem dżemu. U mnie z malinowym

Kuchnia co dnia
Gorace maliny z placuszkami gryczanymi 162

malin. Zacznij przygotowywać placuszki (uwaga ja smażę na patelni, na której nie trzeba tłuszczu). Kiedy maliny się lekko rozgotują, rozpuszczam w małej ilości łyżeczkę skrobi ziemniaczanej i zagęszczam sok malinowy. Podawaj gorące na wcześniej usmażonych gryczanych placuszkach! Składniki: 250 gram mąki gryczanej 1 szklanka mleka sojowego 1 jajko pudełko malin 3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej

AZgotuj!
Babeczki z razowego orkiszu 151

drugie śniadanie. Razowa mąka orkiszowa , miód i suszone maliny. Składniki: 500 gram razowej mąki 250 ml mleka sojowego lub zwykłego 2 łyżki cukry trzcinowego 2 łyżki miodu malinowego 1 i 1/2 proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu pół łyżeczki utłuczonych w moździerzu goździków 4 łyżki oliwy z oliwek 1 jajko suszone maliny 1/2 opakowania Mąkę wsyp do naczynia, dodaj proszek

AZgotuj!
Pajda wiejskiego chleba z serem korycińskim kontra bruscetta 153

Polacy nie gęsi i swoją... pajdę mają. W menu dobrych restauracji można znaleźć bruscetta la la la . Brzmi dumnie. A ja mówię : pajda wiejskiego chleba z polskim malinowym pomidorem i serem korycińskim. Z natką pietruszki. Składniki: Wersja polska

AZgotuj!
Tarta malinowa z kremem karpatka 183

leniwe popołudnie. zbliżają się upały. pewnie lody będą w użyciu. tarta malinowa z kremem karpatka. zrobiony z domowych składników Ciasto: szklanka krupczatki ćwierć kostki masła 3 łyżki cukru cukier waniliowy żółtko Zagnieć ciasto z podanych składników i włóż do lodówki na pół godziny. Wyjmij i rozwałkuj. Upiecz ok 20 minut w 180 stopniach. Krem karpatka: szklanka mleka 1 łyżka skrobi

AZgotuj!
Bezglutenowe biszkoptowe gryczane babeczki z figą bez tłuszczu 168

niego po połówce fig.   Piekłam ok 20 minut w 190 stopniach. Wyrosły pięknie i nie opadły. Wierzch posypałam cukrem pudrem, ale sosy toffi lub czekoladowy , nie wspominając malinowego będzie wspaniały

AZgotuj!