malinowe - 6058 przepisów (strona:289/404)

Przepisy na domowe przetwory 270

cukrze Gruszki w słodkiej zalewie Czarne porzeczki w cukrze na przeziębienie Brzoskwinie w syropie Morele w syropie Wiśnie w syropie Wiśnie z nalewki Śliwki w słodkiej zalewie Soki Sok malinowy Sok wiśniowy Sok winogronowy Sok z czarnej porzeczki Sok z czerwonej porzeczki Sok truskawkowy PRZETWORY Z WARZYW Sałatki: Buraczki z papryką Buraczki z chrzanem Sałatka z czerwonej kapusty Sałatka

Kuchnia domowa Ani
Tarta cytrynowa z kremem czekoladowym,różowym kajmakiem i rabarbarem 167

czekoladowy i rabarbar 3. Dekorować wiórkami czekoladowymi, bitą śmietaną oraz gałązkami świeżej mięty Smacznego :) Zobacz także: Tarta z kremem czekoladowym z gruszkami         Tarta z kremem malinowym z bezikami

KreatywnePiny
3xM : marchewkowe muffiny z kremem marchewkowym 153

cukru 1 duży banan (ja miał 2 maleńkie) pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczycczonej 50 g cukru duża łyżka masła orzechowego 1 duża łyżka dżemu (malinowego, truskawkowego-obojętnie) łyżeczka cynamonu opcjonalnie: kawałek startego imbiru (1 cm) Przygotowanie: mąkę, proszek i sodę przesiać do miski, dodać cukier, cynamon- wymieszać. Dodać połowę startej marchewki, olej, zmiażdżone na gładką masę

greenscarf
Czekoladki z malinami, truskawkami i wiśniami ze spirytusu 230

Dzisiaj zapraszam na małe co nieco - czekoladki własnej produkcji. Postanowiłam wykorzystać owoce, które zostały mi od przygotowania nalewek: malinowej, wiśniowej i truskawkowej. Dziś w wersji z czekoladą gorzką. trzy tabliczki gorzkiej czekolady pół łyżeczki oleju po 5 łyżeczek wiśni, truskawek i malin ze spirytusu Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać olej. Czekoladę cienką warstwą rozsmarować na sylikonową foremkę. Włożyć

Humanistka w kuchni
Bakalie, herbaty, kawy, przyprawy - z całego świata! 197

kolejnej nazwie - znów ślinotok ;) Ponadto znajdziemy tam wiele przypraw z całego świata - solo i w mieszankach (o niektórych słyszałam pierwszy raz w życiu). Dla łakomczuchów ciekawostki takie jak cukier malinowy , cynamonowy czy marcepanowy . I jeszcze warto wspomnieć o ciekawej kompozycji,która zdobyła nagrodę na XXIV Targach „Bliżej zdrowia bliżej natury”- mowa tu o Ziołach Małgorzat y , czyli mieszance ziół

Kto ugości moich gości?
Caprese 237

Kampanii, w południowych Włoszech. Do tej pory powstało już wiele różnych wariantów tej sałatki. W tamtym roku prezentowałam Wam Caprese po polsku.     Składniki: 1 duży pomidor malinowy 1 mozzarella 9-10 listków bazylii świeżo mielony pieprz oliwa z oliwek   Wykonanie: Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry. Układać na talerzu na przemian Czytaj dalej... Artykuł Caprese pochodzi

Pasja Smaku
Tort Red Velvet 211

czasach kryzysu dodawano do ciast sok z buraka, który sprawiał, że wypiek był słodszy (cukru brakowało) i bardziej wilgotny (co nadawało aksamitną konsystencję). Skutkiem ubocznym było barwienie na malinowy kolor, dlatego aby przyciemnić barwę dodawano do ciasta kakao. Kakao, reagujące z octem i maślanką, jeszcze wzmacniało barwę – choć dopiero w czasach chemicznych barwników uzyskano naprawdę wyrazistą czerwień. Czerwony tort

Poezja smaku
Tradycyjny hamburger 278

mielonej wołowiny 1 mała cebulka 1 jajko 4 łyżki bułki tartej sól i pieprz 4 bułki do hamburgerów (najlepiej domowe) 4 plasterki boczku wędzonego mała główka sałaty 2 pomidory malinowe kilka plastrów cebuli ogórek konserwowy lub kiszony 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu ketchup Przygotowanie: W dużej misce wymieszać mięso, drobno posiekaną cebulkę, jajko i bułkę tartą. Doprawić solą

Piąty grzech główny
Sałatka z kaszy jaglanej z ziołowym dressingiem 195

pomidorem, ogórkiem zielonym i rzodkiewką w ziołowym dressingu Składniki: dla 1 osoby 5 łyżek ugotowanej wcześniej, zgodnie z opisem na opakowaniu, kaszy jaglanej 1/4 zielonego ogórka, małego 1 pomidor malinowy, obrany ze skóry 3 rzodkiewki 1 łyżeczka suszonego oregano 2 łyżeczki oliwy z oliwek extra virgin Vitacorn sól do smaku Przygotowanie: Kaszę jaglaną przekładamy do miski sałatkowej, rozprowadzamy widelcem

Moja smaczna kuchnia
Bułeczki bezglutenowe z gotowego mixu domowego mąki od Balviten 158

bezglutenowe pieczywo ma to do siebie, że bardzo szybko wysycha. Bułeczki po upieczeniu od razu przeniosłam na kratkę, aby wystygły. Smakują wyśmienicie z samym masłem, a także z musem malinowym, który znajdziecie TUTAJ . Skomentuj

MamaOskarka
Makaron ze szparagami, pomidorem i piersią kurczaka w sosie śmietanowym 172

przygotowania poniższego dania, ponieważ szparagi w tym wydaniu pysznie smakują.  Składniki na 3-4 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka pęczek zielonych szparagów 1 pomidor, np. malinowy 1 duża śmietana 30% sól, pieprz olej do smażenia pół pęczka koperku Pierś umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Od razu mięso przyprawić solą, pieprzem, a na sam koniec zalać 2 łyżkami

Ugotować
Szarlotka na kakaowym spodzie z różową pianką 208

Murzynkiem) 3 łyżki oleju 3 łyżki kakao (DecoMorreno) 2 łyżeczki proszku do pieczenia (Gellwe) 1 łyżka gęstej śmietany 18% (Piątnica) Krem: 6 białek 1 kisiel truskawkowy lub wiśniowy, malinowy (Dr. Oetker) Nadzienie: 1 kg jabłek 1/2 szkl. cukru (Diamant) 1 cukier wanilinowy (Gellwe) 1 mały kisiel jabłkowo-gruszkowy Słodki Kubek opcjonalnie: 3-4 łyżki wody Sposób przygotowania: Z podanych składników

Kolorowy Przepisownik
Lekki deser z malinami 123

Prosty, zdrowy, szybki pomysł na przekąskę w sezonie malinowym. Sprawdzi się zarówno jako dodające energii drugie śniadanie jak i poobiedni deser

Milion Smaków
Czekoladowe babeczki z malinową konfiturą 223

mleka  10 szt. daktyli/ suszonych śliwek 2 dojrzałe banany 1 szklanka roślinnego mleka (np. z orzechów nerkowca ) ½ szklanki posiekanej ciemnej czekolady (u mnie 85%) ¼ szklanki posiekanych orzechów włoskich malinowa konfitura lub dżem Piekarnik rozgrzej do 200 °C. Formę do babeczek wyłóż papilotkami. Przygotuj dwie średniej wielkości miski.  Do jednej wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i kakao

Roślinna - blog wegański
Odwrócone ciasto rabarbarowe z marchewką i ziołowym majonezem 239

Lekko przestudzone ciasto przekręcić do góry dnem na talerz lub paterę, odstawić do ostygnięcia. Zimne ciasto można posypać cukrem pudrem, polać polewą z czekolady, podać z domowym sosem np. malinowym lub bez dodatków

SzczyptaSmaQ