owsianka na mleku sojowym z malinami, malinową* ricottą i nutellą~ *ricotta + sok z rozmrożonych malin
breakfast of dreamsgadaniny która...no, trochę trwała :) postanowiłyśmy kontynuować współpracę i dostałam pare pyszności do przetestowania, a mianowicie - konfiturę miętowe jabłuszko , miodową różę , nowość czyli syrop cytrusowy z anyżem oraz miód malinowy . Sama również podarowałam Monice kilka moich domowych przetworów
breakfast of dreamswegański kawowy sernik na zimno z jogurtu sojowego podany z puree malinowym i ziarnem kakao ~ Pierwszy raz udało mi się zrobić coś z agarem :D Coś o stałej konsystencji, co nie rozpłynie się na boki
breakfast of dreamskakaowy sernik gotowany z chia z domowym dżemem malinowo-brzoskwiniowym ~ To dzisiaj...Jakoś dam radę, muszę, Ten najgorszy najcięższy dzień. W poniedziałek otrzymałam pokaźną paczkę od firmy Primavika . Kojarzycie tę firmę? Myślę, że na pewno każdy Was widział w sklepie kiedyś któryś z tych produktów. Sama do tej pory nie wiedziałam, że jest ich aż tyle...nie wiedziałam, że mają
breakfast of dreamskaszka kukurydziana z kakao, tahini naturalnym i domowym dżemem malinowo-brzoskwiniowym ; zielona herbata jaśminowa
breakfast of dreamsplacki z kaszy jaglanej z duszonym jabłkiem i miodem malinowym~ Konkurs zaczyna się o 9.00 - proooooszę o kciuki! Kurcze, denerwuję się
breakfast of dreamskasza gryczana niepalona i kasza jaglana na mleku owsianym z bananem (część w środku), masłem orzechowym i domowym dżemem malinowo-brzoskwiniowym~ Nie dość, że pomysłu na śniadanie brak to jeszcze produkty na wykończeniu i musiałam zmieszać dwa rodzaje kasz :D Jednak powiem Wam, że wyszedł z tego bardzo smaczny misz-masz :) Ostatnio pogoda to po prostu jeden wielki żart. Nigdy
breakfast of dreamsbananowy krem z tofu podany z domową granolą malinowo-różaną~ PRZEPIS /1 porcja/ ~200g tofu naturalnego ~100g jogurtu sojowego ~średni, dojrzały banan ~sok z 1/2 cytryny ~cukier/stevia do smaku Tofu z bananem rozgniatamy widelcem, dodajemy sok z cytryny i jogurt i blendujemy na gładką masę. Dosładzamy do smaku. Schładzamy w lodówce min. 5h, a najlepiej całą noc. Podajemy z ulubionymi
breakfast of dreamsbudyń rabarbarowy na mleku owsianym podany z domową granolą malinowo-różaną~ PRZEPIS /1 porcja/ ~250g rabarbaru ~szklanka mleka owsianego (lub innego) ~30g mąki z tapioki BIO Fresano ~cukier/stevia do smaku + łyzeczka cukru z wanilią Rabarbar kroimy drobno i wrzucamy do garnka małą ilością wody, dusimy do miękkości i do momentu aż rabarbar zacznie się rozpadać (może zostać kilka kawałków
breakfast of dreamsmalin, a ich pestki fajnie chrupią pod zębami. Dżem można przetrzeć przez sito, jeśli nie chcecie pestek, ale dużo z tym roboty, a w pestkach mamy mnóstwo błonnika :) DŻEM MALINOWO-BRZOSKWINIOWY przepis autorski // ok. 10 słoików różnej wielkości ~2kg malin ~730g brzoskwiń ~350-400g cukru (w tym 3 łyżki cukru z wanilią) ~łyżka gumy guar Maliny i brzoskwinie umyć
chili & sugarMASŁEM ORZECHOWYM I DŻEMEM przepis autorski // 1 porcja ~średnie jabłko, ok. 200g ~2 łyżki masła orzechowego z kokosem Primavika ~łyżka jogurtu sojowego ~1-2 łyżki dżemu malinowo-brzoskwiniowego (lub innego ulubionego, dobrze żeby był lekko kwaskowaty) Odcinamy wierzch jabłka i wydrążamy je w środku pozostawiając odstęp ok. 1 cm od ścianek. Masło orzechowe mieszamy z jogurtem
chili & sugarmasła 15 g żelatyny + 60 ml wody 500 g serka mascarpone 100 g cukru 400 ml śmietanki 36% 500 g malin 1 opakowania galaretki truskawkowej lub malinowej 800 ml gorącej wody Ciasteczka kruszymy i dodajemy do nich posiekane migdały. Do tego dodajemy rozpuszczone masło i zostawiamy na 30 minut, żeby masło stężało. Całość przekładamy do tortownicy (o średnicy
Marder&Marder Manufacturezapraszamy na burgera. bułki z kurkumą do hamburgerów (z TEGO przepisu) mielony antrykot (150 g na osobę) suszona szynka ser owczy Ossau-Iraty (plasterek na osobę) pomidor malinowy sałata lodowa pieprz kajeński majonez (z TEGO przepisu) sól Mięso w misce mieszamy ze szczyptą soli i pieprzem kajeńskim (1/4 łyżeczki na osobę). Formujemy burgery nieco większe
Marder&Marder Manufactureśrodku kciukiem robimy wgłębienie na dżem. Wkładamy w zrobione wgłębienie odrobinę dżemu. My daliśmy nasz ulubiony- figowy. Ale równie dobrze może być to marmolada pomarańczowa, wiśniowa, cytrynowa, dżem malinowy, porzeczkowy i jakikolwiek sobie wymarzycie :) Pieczemy 18-20 minut w 180 stopniach. Uff, koniec gadania, bierzcie się do roboty :) Smacznego! Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz
Marder&Marder Manufactureszklanki cukru 25 dag margaryny PALMY BIELMAR 32 g cukru waniliowego aromat migdałowy DODATKOWO: Mały słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 paczka delicji o dowolnym smaku 2 galaretki malinowe lub truskawkowe Sposób przygotowania Ciasto: Białka jaj ubijamy na sztywną pianę z cukrem dodajemy cukier waniliowy i nie przerywając ucierania dodajemy po jednym żółtku, wlewamy sok z pomarańczy dodajemy
Wanilia i Kardamon