Pomidorowa pasta z makreli – to moja kolejna propozycja na pyszna pastę kanapkową (zobacz również przepis: Pasta z makreli wędzonej i jajek). Uwielbiam ją zwłaszcza ze świeżym pieczywem oraz drobno posiekanym szczypiorkiem. Pomido The post Pomidorowa pasta z makreli appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojekanapki? Są one świetnym urozmaiceniem do pieczywa od tradycyjnych wędlin, Na bułeczce, na chlebie, na grzance, na krakersach- na czymkolwiek nie podamy zawsze będzie bardzo smacznie Składniki: 1 tuszka makreli wędzonej 2 ogórki kiszone 4 jajka ugotowane na twardo 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Makrelę obieramy z ości, rozdrabniamy. Jajka przekrawamy na połowę. Żółtka rozgniatamy
Z Majeczką w kuchnipołączeniu – część ich smaku podbić, a część przytłumić i podać wędzoną rybę z dodatkami które temperują jej moc, czyniąc szprotki bardziej przystępnym smakołykiem. Pokazywałam już na blogu pastę z makreli wędzonej z odrobiną chrzanu, świeżą i lekką sałatko-pastę z tuńczyka , portugalską pastę z sardynek , mocno doprawioną szalotkami, oliwkami i wędzoną papryką – wszystkie nadają się zarówno na kanapki, tartinki, krakersy
Karo in the KitchenSkładniki: makrela wędzona 2 sztuki, kurki marynowane 1/2 szklanki, majonez 3 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, szczypiorek 1 pęczek z makreli dokładnie usunąć wszystkie ości i samo mięsko dac do miski kurki marynowane wylać na sitko, kilka zostawić w całości do przybrania a resztę posiekać nożem i wsypać do makreli dodać majonez, pieprz mielony, posiekany szczypiorek i wszystko łyzką
W Mojej Kuchni LubięGrillowane warzywa uwielbiam pasjami. To one były głównym powodem do zakupu patelni grillowej. A połączenie z dzisiejszego przepisu jest genialne. Lekko słona i tłusta wędzona ryba świetnie pasuje do jeszcze chrupiących, zielonych warzyw, a zgrillowany pomidor spełnia się w roli sosu. Bakłażana, cukinię, szpinak i szparagi myjemy i osuszamy. Bakłażana i cukinię kroimy wzdłuż na pół, następnie wzdłuż na ćwiartki(...)porcja była odpowiednia na lunch dla dwóch dorosłych osób. Zielone warzywa bogate w antyoksydanty i błonnik, zdrowa morska ryba. Pyszne, kolorowe i lekkie jedzonko. SKŁADNIKI 1 średnia wędzona makrela garść młodego szpinaku lub rukoli 1 średni bakłażan 1 średnia cukinia ½ pęczka szparagów 3 średnie cebule czosnkowe (lub inne) duży pomidor malinowy sól pieprz zioła dalmatyńskie lub mieszanka ziół śródziemnomorskich
Karo in the KitchenPasta z makreli to błyskawiczna propozycja na urozmaicenie śniadania, albo kolacji. Przygtoujemy ja w kilka chwil. Będzie szybko i smacznnie. Makrela ma dość spore ości, więc nie będzie problemu aby je wydbyć z mięsa, jeśli jednak się tego obawiacie, możecie mięso przepuścić przez maszynkę do mięsa. Sprawdź przepis na: Klasyczna pasta jajeczna Składniki średniej wielkości makrela wędzona 3 ogórki konserwowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!można do niej dodać np. jajka ugotowane na twardo, biały ser czy korniszonego ogórka. Taka pasta jest pyszna i najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem - posmarowanym masłem. 1 makrela wędzona 70g masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego pieprz Wszystkie składniki zmiksować blenderem i doprawić pieprzem. Nie trzeba dodawać soli, ponieważ makrela sama w sobie jest w słona. Oprócz masła
Di gotujeSkładniki: 1 większa makrela wędzona, 1 większa cebula czerwona, - ile potrzeba pieprz kolorowy ziarnisty, 150 gram serek typu mascarpone, 2 sztuki papryczka chilli marynowanamakrelę dokładnie obrać ości i włożyć do miseczki do makreli dodać serek typu mascarpone, pół cebuli drobno pokrojonej, pokrojona marynowaną ostrą papryczkę chilli razem z pestkami, do smaku dać pieprz kolorowy wszystko widelcem pognieść i odstawić
W Mojej Kuchni Lubiępiątkowe śniadanie poleca się pasta serowa z makrelą :) Składniki: - 500 g twarogu półtłustego - 6 jajek ugotowanych na twardo - 1 duża makrela wędzona - 1 średnia cebula - 2 łyżki majonezu - 1 mały jogurt naturalny - sól i pieprz Przygotowanie: Cebulę i jajka kroimy w kostkę. Makrelę obieramy z ości i drobno kroimy. Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy pokrojoną cebulę, jajka oraz makrelę. Do masy
Zainspirowana w kuchnikanapki z zimnym kotletem w środku, ta opcja jest znacznie lepsza z użyciem kotleta z tofu :) Blendując kostkę tofu wędzonego można zrobić świetną pastę a'la pasta z wędzonej makreli. Takie tofu jest zresztą super smaczne samo w sobie, wystarczy pokroić je w plasterki i objadać się podobnie, jak serem wędzonym, z chlebem i towarzystwem równie dobrze
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEpiątkowe śniadanie lub kolację. Robię taką z jajkiem i ogórkiem lub z twarogiem. Ta z twarogiem jest szybsza w przygotowaniu. Ale zapewniam, że obydwie są smaczne. Składniki: 1 większa makrela wędzona 250 g twarogu półtłustego pęczek zielonej cebulki 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól pieprz kolorowy ale-raj Przygotowanie: Makrele obrać z ości i przełożyć do naczynia. Dodać
Ala piecze i gotujemłodych wiosennych ziemniaków ;) Tym razem połączyłam makrelę z quinoą, jajkiem i twarogiem, doprawiłam posypałam rzeżuchą, polałam olejem konopnym i wyszło pysznie. Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 wędzona makrela około 250 gram 1 jajko ugotowane na twardo 60 - 70 gram półtłustego twarogu 2-3 łyżki oleju konopnego świeżo mielonu kolorowy pieprz sól rzeżucha i olej konopny (jako dodatek
Quinoa Raz!Klasyczny przepis na pastę z makreli odmieniłam odrobiną chrzanu, soku z cytryny i dodatkiem suszonych pomidorów. Taka wersja jest ciekawa w smaku i równie pyszna. Składniki: 2 wędzone makrele sok z połowy cytryny łyżeczka chrzanu/wasabi 200g serka kremowego np. Philadelfia pęczek szczypiorku 8-10 kawałków suszonych pomidorów w oleju sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Makrele obieramy z skóry i ości
Pyry na Gazpochmurny i zimny dzień mam dla Was kolorową sałatkę, która napewno przypomni nam słoneczne dni. Składniki: - 1 średnia makrela wędzona - 1 brokuł - 1 papryka czerwona - 2 ogórki kiszone - 1 puszka kukurydzy - sól, pieprz - papryka słodka - delikat czerwony - majonez - jogurt naturalny Przygotowanie: Makrelę obieramy z ości i drobno rwiemy. Brokuła obgotowujemy na półtwardo, studzimy i kroimy na drobne kawałki
Zainspirowana w kuchniGrecku - 110 gram - 129 kcal Dorsz Wędzony - 100 gram - 56 kcal Pulpety Rybne z Dorsza , 2 sztuki - 120 gram - 134.5 kcal Łosoś z Rusztu - 100 gram - 283 kcal Makrela Wędzona - 100 gram - 152 kcal Pstrąg Wędzony - 100 gram - 130 kcal MLEKO I JEGO PRZETWORY : ***************************************** Ser Żółty , plasterek - 30 gram - 105 kcal Ser Żółty Laight , plasterek 30 gram - 83 kcal SerTopiony
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: Makrela wędzona 1 sztuka Ogórek kiszony 3 Jajka 2 Koperek posiekany łyżka Majonez płaska łyżka Pieprz Opcjonalnie łyżeczka ketchupu Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Makrele obrać ze skóry i rozdrobnić bez ości. Zetrzeć ogórki ze skórą oraz jajka na tarce jarzynowej. Dodać posiekany koperek, majonez. Na koniec doprawić pieprzem Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku
Kulinarne przygodyŚRODA<CZWARTEK FAZA II Śniadanie 4 plastry filetu z indyka (120 g) posmarowane musztardą na 4 liściach sałaty rzymskiej ogórek kiszony II śniadanie 80 g wędzonej makreli 1 szklanka kiszonej kapusty Obiad Dorsz w porach z pieczarkami lub Pstrąg cytrtnowo-tymiankowy 1 szklanka ugotowanego brokuła Podwieczorek plastry łososia wędzonego (80 g) z 2 selerami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jajecznica na maśle z dużą ilością posiekanego szczypiorku - wypróbowany i łatwy przepis. Czytaj dalej>>> Jajecznica z wędzoną rybą. Jajecznica z wędzoną rybą Prosta i szybka jajecznica z wędzoną makrelą, smażona na maśle. Pulchna jajecznica, w dużych kawałkach, z dodatkiem słodkiej śmietanki i posiekanego szczypiorku, doprawiona świeżo zmielonym pieprzem. Idealna jajecznica
Moja Książka KucharskaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z kaszą kuskus, wędzoną makrelą, oliwkami, suszonymi pomidorami i serem feta. Całość polana zdrowym olejem rydzowym i posypana prażonymi pestkami dyni. Do sałatki możecie użyć również oleju lnianego lub zwykłej oliwy. Taka sałatka to doskonały pomysł na zdrową kolację lub drugie śniadanie do pracy. Smakuje pysznie. Post Sałatka
Marta Gotujeprzypadku poniższego przepisu na makrelę w sosie z czerwonego curry z warzywami. Punktem wyjścia był przepis na dorsza z warzywną potrawką i rodzynkami znaleziony na blogu Paleta smaku.pl . Wędzoną makrelę kupuję dość często. Pierwszy raz jednak kupiła świeżą makrelę. I pierwszy raz użyłam jej właśnie do przygotowania tego dania. I niestety się trochę sparzyłam. Izka miała 100% rację. Biała ryba
blog.moje-pasje.infoSKŁADNIKI : 1 duża, wędzona makrela 250 g twarogu 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1 cebula, pokrojona w kostkę 4 suszone pomidory z zalewy olejowej 1 łyżka oleju z pomidorów sól, pieprz do smaku kilka pokrojonych oliwek natka pietruszki do posypania
Kulinarne Fantazje MarioliUwielbiam różne ciekawe pasty do pieczywa. Na tą natrafiłam u Basi. Zapraszam!Składniki:1 wędzona makrela1 cebulka2 ogórki korniszone1-2 łyżki pikantnego keczupuSposób przygotowania:1. Makrelę dokładnie oczyszczamy z ości.2. Cebulkę drobno siekamy.3. Ogórki kroimy w kosteczkę.4. Dodajemy keczup i wszystko mieszamy.I gotowa pasta może wylądować na kanapce!Smacznego!!!Źródło: Matka, żona i kucharka
Kuchnia domowa Ani