zrobienie samodzielnie paprykarza podrzuciła mi koleżanka Asia :) Roboty przy nim nie ma zbyt wiele, a za to wiadomo co się je :) PAPRYKARZ 3 średnie marchewki 1 spora cebula makrela wędzona ok. 1/2 szkl. ryżu koncentrat pomidorowy sól, pieprz, papryka słodka i ostra Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Marchewkę trzemy na gęstej tarce, a cebulkę drobno siekamy. Następnie marchewkę
Co w głowie piszczydomowników zielony lepszy niż ten czerwony 😉 z bułeczką, wódeczką i chyba to z tyłu to rzodkieweczka 😉 … Ale po wódeczce, wszystko jakoś lepiej smakuje. Przede wszystkim musimy przygotować składniki Makrela wędzona 400-500 gram Ryż 200 gram ugotowany wcześniej Młody szpinak 200-300 gram Ogórki konserwowe pikle kilka sztuk do smaku Papryka zielona 3 sztuki Tajskie zielone curry
RafalCookskorzystam. Z tym, że przepis na pastę trochę wzbogaciłam w stosunku do pierwowzoru: dodałam jajko na twardo, majonez, cebulę i czosnek. Wyszło pysznie! Składniki na 2 porcje: * 4 ziemniaki * makrela wędzona * ugotowane na twardo jajko * mała cebulka lub 1/2 większej * 2 ząbki czosnku * 2 - 3 łyżki majonezu kieleckiego * 1 łyżka oliwy * przyprawy: po sporej szczypcie kurkumy, bazylii, oregano, pieprzu, papryki
Zdrowa Kuchnia Sowydzięki dodaniu ziół, koziego sera i ketchupu (oczywiście tego bardzo dobrego jakościowo). Pamiętajcie o tym, gdyż jakość składników ma znaczenie i zawsze wpływa na jakość smaku. Składniki: 1 średnia wędzona makrela 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki startego twardego koziego sera 3 łyżki dobrego jakościowo ketchupu pikantnego przyprawy: wedle uznania – sól, świeżo zmielony pieprz, lubczyk, słodka papryka trochę
Zasmakuj Kuchnikanapki na śniadanie, ale ta pasta idealnie pasuję do ciemnego pieczywa i przepysznie smakuje w towarzystwie z kiełkami i rzodkiewką. Spróbujcie Składniki: – 150g białej części pora – 1 makrela wędzona ( u mnie 300g po obraniu) – 2 jajka ugotowane na twardo – 75g twardego sera żółtego ( u mnie gouda) – 200g ogórka zielonego – 80g twarożku delikatnego (u mnie(...)smaku – 1 łyżka ulubionego tłuszczu ( u mnie masło klarowane) Por umyć, pokroić w cienkie paski i podsmażyć na ulubionym tłuszczu, wystudzić. Smażyć do gotowości, aż por całkowicie zmięknie. Makrelę obrać, pozbyć się ości i rozdrobnić. Jajka i ogórka pokroić w bardzo drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, przyprawić wg smaku
Smaki Arminedodatkowych zdobień i wykonany z chleba prostokątnego. Wybieramy chleb, taki jaki najbardziej lubimy, ja użyłam chleb słonecznikowy. Użyłam pastę serową , jajeczną z sardynkami (1/2 porcji), oraz rybną z wędzonej makreli . Do przygotowanai kanapek tortowych można użyć dowolne pasty. Sposób wykonania: ściąć twardy spód chleba, pociąć chleb na podłużne kromki odciąć skórkę ze wszystkich kromek, posmarować kromkę pastą (u mnie(...)paście ułożyć drugą kromkę i ją docisnąć, posmarować pastą (u mnie serową, z sera żółtego twardego ), na paście położyć trzecią kromkę, docisnąć, posmarować pastą (u mnie z rybą wędzoną ), na paście ułożyć czwartą kromkę, docisnąć, posmarować pastą (u mnie serową, z sera żółtego twardego ), na paście ułożyć piątą kromkę, docisnąć, całość zawinąć w folię spożywczą, odstawić do lodówki na około
królestwo garównadaje się do tego idealnie. Proporcje są spore, więc obiad na dwa dni mam gotowy :) Składniki: - 1 kg makaronu nitki - 1 brokuł - 1 mały słoiczek zielonych oliwek - 2 średnie makrele wędzone - 250 g sera żółtego sos - 1 mały jogurt naturalny - 2 łyżki majonezu - 1 łyżeczka curry - 1 łyżeczka czosnku granulowanego - 1 łyżeczka pieprzu białego - 1 łyżeczka papryki słodkiej - 1 łyżeczka(...)soli - 1 łyżeczka musztardy - sok z 1/2 cytryny Przygotowanie: Wszystkie podane składniki na sos mieszamy. Makaron i brokuła podgotowujemy na półtwardo. Oliwki kroimy w plasterki a makrele pozbawiamy ości i rwiemy na mniejsze kawałki. Brokuły dzielimy na różyczki i kroimy na mniejsze kawałki. Ser ścieramy na grubych oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną, wkładamy do niego makaron, oliwki
Zainspirowana w kuchniMłode ziemniaki, pesto szparagi, szpinak, jajka i wędzony łosoś to uniwersalne danie na obiad , pyszna kolacja. Uwielbiam takie jedzenie, zdrowe i smaczne. Można je jeść na zimno lub na gorąco. Wędzony na ciepło łosoś nie jest niezastąpiony i jeśli wolicie inną rybę to go ahead! Sama przyrządzam to danie z wędzoną makrelą czy halibutem. Do młodych ziemniaków pasuje każda ryba(...)młody szpinak idealnie pasują do sałatki na ciepło. Taka letnia kolacja często gości na moim stole. Kolacja na 4 osoby Składniki: 600 g młodych ziemniaków 3 jajka 200 g wędzonego na ciepło fileta z łososia 250 g szparagów 200 g świeżego szpinaku 2 łyżki pesto sól i pieprz do smaku Ziemniaki umyj i pozbądź nadmiar skórki ocierając je o siebie
codojedzeniaurzeknie każdego. Idealny do podjadania z chlebem jak i na chlebie. A do tego bardzo prosty! Spróbujcie! Kupiec na każdą porę dnia! Dla mnie: kolacja Co nam trzeba? 1 wędzona makrela 1 średnia cebula 2 średnie marchewki po poł łyżeczki: soli, pieprzu czarnego, słodkiej papryki i cukru. Koncentrat pomidorowy 200ml 100g ryżu (Kupiec) – gotujemy go do miękkości olej rzepakowy
Latosiowydomsmażenia nie przywierają do patelni i szybko się robią. Danie jako całość prezentuje się elegancko, a zarazem skromnie, co lubię w swojej kuchni. ~~SKŁADNIKI~~ PASTA Z MAKRELI makrela wędzona 1 sztuka serek, twarożek naturalny 3 łyżki majonez 2 łyżki koper świeży 1/2 pęczka natka pietruszki świeża posiekana 2 łyżki pieprz do smaku jaja ugotowane na twardo 2 sztuki(...)szklanka pojemność 250 ml. mleko 3.2% 1 szklanka pojemność 250 ml. jajko 1 sztuka olej rzepakowy 2 łyżki sól 1 szczypta proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki ~~METODA~~ PASTA Z MAKRELI: Makrelę oskubać z ości. Umieścić w malakserze lub w wysokiej miseczce, jeśli używamy blendera. Dodać serek, majonez i zmiksować na gładką masę. Jaja, cebulę , koper posiekać w kosteczkę. Dodać
Kuchnia Paulettessałatki rybne w różnych wariantach. 1. Sałatka z tuńczykiem, marchewką i jajkiem przepis na: Przepiski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Sałatka z łososiem przepis na: Moja Kuchnia 3. Sałatka z makreli wędzonej przepis na: Pieprzyć z Fantazją 4. Sałatka z paluszkami krabowymi i ananasem przepis na: Wszystko Smaczne 5. Sałatka sushi przepis na: Daktyle w Czekoladzie 6. Sałatka ze śledziem(...)Przepisy Kulinarne 8. Sałatka z sardynkami przepis na: Czereśniowa Kuchnia 9. Sałatka z pieczonym dorszem i jabłkiem przepis na: Palce Lizać 10. Makaronowe muszle z sałatką z makreli na rukoli przepis na: Przepisy.pl Artykuł 10 najlepszych przepisów na sałatki z rybą pochodzi z serwisu Babskie Porady
BabskiePorady.pl - Przepisysię do czego przyczepić. Tutaj nasze kubki smakowe odpoczęły od (nie)winnych rozpust Makrela / risotto z groszkiem / Pesto z pietruszki – danie to mnie bardzo miło zaskoczyło. Zwykle znamy makrelę wędzoną, do śniadaniowego twarożku albo nawet i solo. Przyznam szczerze i bez bicia, że zwyczajnie nie miałam okazji jeść tej akurat ryby przyrządzony w inny sposób. A tu bach! Smażona(...)skórką. Na samo wspomnienie tego odgłosu idealnego chrupania idealnie przypieczonej skóreczki żołądek przykleja mi się do kręgosłupa, a kubki smakowe wrzeszczą: CHCEMY WIĘCEJ!!! Strzał w dziesiątkę i z pewnością makrela w tej postaci będzie się w mojej kuchni pojawiała. Co do risotto – smaczne, jednak jak sam Pan kelner przyznał, to takie „nie do końca risotto”, gdyż wina ten ryż
Kate's Kitchenrzepakowy 1/2 szklanki, papryka słodka mielona 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, groszek konserwowy 3/4 puszki, marchewka ugotowana 2 sztuki, przecier pomidorowy 3 łyżki, woda 1,5 szklanki, makrela wędzona 1 większa ryż ugotować na "al dente" w wodzie z kostką rosołową warzywną, ugotowany wylać na durszlak i przelać zimną wodą, w rondlu na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę(...)minuty mieszając wlać wodę, dodać przecier pomidorowy, pieprz mielony, paprykę słodką, ryż ugotowany i mieszając połączyć składniki, dusić z 3 minuty mieszając do ryżu dodać obraną dokładnie z ości makrelę i mieszająć na średnim ogniu połączyć składniki paprykarz przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić, w garnku wyłożonym ściereczką postawić na zakrętkach i pasteryzować z 15 minut, schować do lodówki
W Mojej Kuchni Lubięminor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kasza gryczana z makrelą, cukinią tahini z siemienia lnianego i werbeną Składniki – 2 porcje: Cukinia żółta – 1 sztuka Kasza gryczana – 1 szklanka Makrela wędzona – 1 sztuka Pieczarki – 5 sztuk Suszone pomidory – 6 sztuk Tahini z siemienia lnianego (przepis tutaj ) – 3-4 łyżki Werbena cytrynowa – kilka listków Marchew – 1 sztuka Orzechy ziemne – ½ szklanki Świeży(...)skórki. Obrane orzechy zmiażdżyć w moździerzu lub zmiksować w blenderze na „puder”. Następnie ugotować kaszę gryczaną w lekko osolonej wodzie. Gdy kasza będzie już gotowa wymieszać ją z makrelą, suszonymi pomidorami i pieczarkami podsmażonymi razem z rozmarynem. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Cukinię umyć i pokroić w plastry 2mm. Następnie rozgrzać patelnię grillową lub grilla i ugrillować plasterki
Kuchnia Bon Appetit