makrela wędzona - 1041 przepisów (strona:45/70)

Pasta makrelowo-jajeczna 182

Osobiście nie przepadam za sklepowymi pastami rybnymi. Dlatego też często robimy takie sami. Makrelowo-jajeczna dość często króluje w weekendy.  Składniki -duża wędzona makrela (ok 250-300g) -3 jajka -cebula -2 łyżki majonezu -sól i pieprz Przygotowanie Jajka ugotować i ostudzić. Cebulę obrać i posiekać. Jajka pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. Makrelę dokładnie obrać z ośći

Zielona Kuchnia
Pasta kanapkowa z tuńczyka i ciecierzycy 125

Ciecierzycę oraz tuńczyka odsączamy i blendujemy na gładką masę. 2. Dodajemy majonez, ketchup oraz przyprawy,  całość mieszamy i gotowe! Jeśli lubicie rybne pasty, koniecznie wypróbujcie również tej z wędzonej makreli (przepis  tutaj ). SMACZNEGO

Bez Cebuli
Pasta jajeczna z makrelą, rzodkiewką i serem feta 150

kilka minut. Jest idealna na kanapki jak i do podjadania prosto z miseczki. Polecam na wielkanocny stół. Z chrupiącą rzodkiewką i serem feta jest wyśmienita! 4 jajka 1 mała wędzona makrela 1 pęczek rzodkiewek 2 łyżki majonezu 100 g sera feta Pieprz świeżo mielony Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, bardzo drobno siekamy. Ser feta rozcieramy widelcem na gładką

VioletoweKucharzenie
Spaghetti z koktajlowymi pomidorkami 101

Czyż proste dania nie są smaczne ?  Składniki 1 wędzona makrela 10 szt pomidorków koktajlowych oliwa sól morska pieprz szczypta płatków chili duża garść posiekanej natki pietruszki 250 g makaronu spaghetti     Przygotowanie   Pomidorki umyłem, osuszyłem, pokroiłem na połówki. Na posmarowanym oliwą, żaroodpornym naczyniu rozłożyłem pomidorki, oprószyłem je sola i pieprzem oraz płatkami chili, skropiłem oliwą. Wstawiłem

R'n'G Kitchen
PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM 120

już jest inny smak. Świetnie sprawdzi się również na śniadanie wielkanocne. Na blogu znajdziecie również przepis na pastę jajeczną z serem i ogórkiem kiszonym  oraz na pastę z makreli wędzonej . Składniki: * 8 jajek ugotowanych na twardo * sól i pieprz do smaku * 1 łyżka majonezu * pół łyżeczki musztardy sarepskiej * szczypiorek drobno posiekany Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek

Zrób to smacznie
Pasta z wędzonej makreli 146

Składniki: -1 wędzona makrela    -100 g masła -2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku -2 łyżki gęstej śmietany -papryka słodka  Makrelę obrać ze skóry, oczyścić z ości i drobno posiekać. Miękkie masło rozetrzeć w misce ze śmietaną ( powinny mieć temperaturę pokojową ). Dodać posiekaną makrelę i szczypiorek, utrzeć na jednolitą masę. Dodać łyżeczkę słodkiej papryki, odrobinę pieprzu. Podawać do kanapek

Kulinarne przemyslenia
Krokiety z chleba tostowego 419

Bardzo smaczne, a pracy mało. Przepis, a raczej pomysł, który możecie wypróbować. Parówki w przepisie można zastąpić kabanosem. Na blogu znajdziecie przepisy również na inne krokiety np. takie z makrelą wędzoną , pyszne krokiety z pieczarkami  czy krokiety z ziemniakami serem i boczkiem . Składniki na 10 szt 10 kromek chleba tostowego 5 długich cienkie parówki 2 jajka 2 łyżki śmietany

O kuchni z uczuciem
Pasta z makreli, jajek i sosu tatarskiego 147

siebie, to co akurat macie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli... Smacznego:) Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana ze skóry i ości 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę 2,5 łyżki sosu tatarskiego z konserwowymi ogórkami - jest na moim blogu 1 łyżeczka musztardy

Zasmakuj Kuchni
Dlaczego ryby powinny być obecne w naszej diecie? Czy szkodzą? Które wybrać? 157

oczywiście bez smażenia w panierce i w głębokim tłuszczu). Nawet te najbardziej tłuste zawierają mniej kcal od chudego mięsa. Dla porównania: 100g dorsza to 70 kcal, śledzia solonego - 219, makreli wędzonej 228, natomiast szynki - to już aż 340 kcal. Widać różnicę, prawda? Pamiętajcie: Udowodniono, że osoby jedzące dużo ryb rzadziej zapadają na choroby związane z układem krążenia, miażdżycę, różne alergie

Di gotuje
PASTA Z MAKRELI I SUSZONYCH POMIDORÓW 114

Najlepsza rekomendacja? Moje łobuzy zmiotły ją w kilka minut. Składniki 1 średnia wędzona makrela 1 ząbek czosnku 5-6 suszonych pomidorów 2-3 łyżki serka śmietankowego 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki posiekanych ulubionych ziół (u mnie natka pietruszki) sól, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie Z makreli ściągnijcie skórę i wyciągnijcie ości. Kawałki mięsa ryby wrzućcie do blendera razem z pozostałymi

OliveandThyme
Sałatka w słoiku do pracy 178

inne ryby, ugotowane na twardo jajko, makaron, ryż, kuskus, kasza, prażone pestki... Do tego lekki dressing lub ulubiony sos. Możliwości jest całe mnóstwo. Mój słoik zawierał makaron risini, kawałki wędzonej makreli, marchewkę po koreańsku , suszone pomidory, awokado, rukolę i pestki dyni. W najbliższym czasie postaram się pokazać jeszcze kilka smakowitych pomysłów na sałatkę w słoiku. A u Was co dziś

Obiad gotowy
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 09.12.2016r. 128

Magdalena  Szybkie pomarańczowe ciasto z kisiele m   Marta Moskole     Aga Makowe muffinki z serem   Agnieszka  Wigilijne babeczki   Danuta Tatar z makreli wędzonej i awokado    Joanna  Błyskawiczne ciasteczka migdałowe   Andruty biszkoptowo - kokosowe    Magdalena  Świąteczne ciasteczka z orzechami i czekoladą     Sabina  Stroik na stół Małgorzata

Magiczne Życie Marty
WITAMINA D 136

witaminy D (200 IU) zawiera około: Źródło: www.spirulina.pl 3 duże jajka 500 g dorsza 40 g łososia 20 g śledzia w oleju 60 g wędzonej makreli 40 g pstrąga tęczowego 450 g wątróbki wieprzowej/wołowej 100 g tuńczyka z puszki 20 000 g mleka krowiego 2 000 g sera żółtego Źródłem witaminy D w organizmie jest przede wszystkim synteza

Vroblewska-fitlife
Placki ziemniaczane 171

moich ulubionych dań przyrządzanych z ziemniaków. Czasem, gdy twórczość idzie za daleko smaruję je twarożkiem ze świeżo skrojonym szczypiorkiem, sypię świeżo zmielonym pieprzem lub serwuję z pastą z wędzonej makreli (taką pastę znajdziecie na moim blogu w zakładce Sosy, dipy, pasty). Składniki: 1 kg ziemniaków 2 średnie cebule 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej / kukurydzianej sól i pieprz

Zasmakuj Kuchni