naszego zdrowia. :) SKŁADNIKI: 200 g makaronu wstęgi pełnoziarniste 1 cukinia (ok 200 g) 1 średnia cebula 1 szklanka bulionu drobiowego Krakus szczypta szafranu miękki kozi ser - do posypania oliwa - do smażenia Wstawiamy wodę na makaron. Bulion podgrzewamy, ale nie gotujemy. Rozpuszczamy w nim szafran i odstawiamy na ok. 10 minut. Cebulę siekamy w cienkie piórka. Cukinię kroimy w bardzo cienkie(...)przez chwilkę, po czym dorzucamy cukinię i przesmażamy, aż zmięknie. Dolewamy ciepły bulion i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 2 - 3 minuty. Makaron odcedzamy i dodajemy do powstałego sosu. Mieszamy i wykładamy na talerz. Całość posypujemy kozim serem. Proste danie zrobione #smacznieiszybko Smacznego
Kuchnia od dwojgaTofu to taki ser sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego. Według legendy wynaleziony w Chinach. Tofu nie ma smaku i dlatego przyjmuje smak jaki mu nadamy. Wystarczy go dobrze zamarynować. Jest idealny do makaronu czy udawania mięsa dla wegan. Polecam jeśli ktoś nie jadł bo jest wart spróbowania. Chiński makaron z marynowanym tofu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 opakowanie makarony pappardelle Czaniecki, 1 brokuł, 20 g żółtego sera, 3 łyżki kukurydzy, 5 zielonych oliwek bez pestek, 400 ml kremówki 30%, 1 podwójną pierś kurczaka, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, szczypta chilli, sól, biały pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu(...)minut. Następnie odkrawamy łodygę i kroimy go w różyczki. Do kurczaka dodajemy brokuł, kukurydzę, oliwki i żółty ser. Całość zalewamy śmietaną. Przyprawiamy solą i białym pieprzem. Podgrzewamy ok. 5 minut, aż do zgęstnienia kremówki i dodajemy makaron. Mieszamy
Aga w kuchninagrzanego na 180 stopni na około 20 minut. Kiedy brzegi zaczną się rumienić to znaczy, że pizza jest gotowa. Zajadamy koniecznie na ciepło! A we Włoszech stolicy makaronów i pizzy, pizza cztery sery wygląda
Kolizje Smakówprzeze mnie wersję możecie wzbogacić o inne dodatki. Spróbujcie Polecam wam produkty z mleka owczego od Owczej Krainy Składniki: porcja makaronu kokardki 1/4 czerwonej papryki 1/2 małej czerwonej cebuli 3 czubate łyżki pasty warzywnej z pieczonego bakłażana* kawałek sera dojrzewającego Gouda od Owcza Kraina olej do podsmażanie sól i pieprz do smaku natka pietruszki do posypania *użyłam pasty warzywnej Wawrzyniec(...)Chwilę smażymy. Dodajemy ugotowany makaron. Kolejno dodajemy 3 czubate łyżki pasty warzywnej z pieczonego bakłażana, mieszamy wszystko żeby pasta pokryła dokładnie makaron. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i próbujemy. Zdejmujemy patelnię z ognia. Całość posypujemy startym serem, a następnie zieloną natką pietruszki. Smacznego
Słodkie okruszkisera żółtego 200 g ulubionej wędliny, kiełbasy, szynki cebula 4 ogórki konserwowe pół puszki kukurydzy pół puszki groszku Przygotowanie Makaron z zupek rozkruszamy, dosypujemy do niego suchą przyprawę z opakowania. Zalewamy ok 300 ml gorącej wody. Ser żółty ścieramy(...)tarce. Cebulę pokrojoną w piórka i wędlinę pokrojoną w kostkę podsmażamy na patelni. Ogórki kroimy w plasterki, groszek i kukurydzę odsączamy. Kiedy makaron wchłonie całą wodę mieszamy go z resztą składników (zostawiamy jedynie połowę startego sera). Zapiekankę wsypujemy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posypujemy resztą sera i zapiekamy ok 20 min w temp
e-PrzepisyKulinarnemakaronu ugotowanego al dente * kilka plasterków szynki bądź boczku * pomidor * 2 jajka * 5 łyżek ciecierzycy z zalewy * sól, pieprz, bazylia * opcjonalnie tarty żółty ser Przygotowanie : Szynkę przesmażyć, dodać pomidora pokrojonego w kostkę. Wrzucić makaron i jajka. Wymieszać z ciecierzycą. Przyprawić. Przełożyć do kokilek, zapiec posypane serem lub w lżejszej wersji bez sera
Magiczne Życie Martymięsem drobiowym.Bardzo dobra po podgrzaniu jak nam zostanie. Z porem który bardzo lubię. 200 g makaronu tasiemki pełnoziarnisty 50 g makaronu świderek 200 g śmietany ukwaszonej 18 % 1/2 szklanki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku czubrica czerwona 15 dkg sera żółtego tartego bazylia świeża sól, pieprz przyprawa do kurczaka 30 dkg mięsa mielonego drobiowego 1 cebula 1 por biała część olej(...)odstawiam na 30 minut, po tym czasie sól zmywam i smażę bakłażana na patelni, doprawiam pieprzem. Do miseczki przekładam śmietanę, dodaję jogurt, czosnek sprasowany, ser żółty, sól, pieprz, bazylię świeżą,czubricę, dodaję makaron i mieszam.Kilka łyżek makaronu świderki zostawiam do posypania wierzchu. Makaron przekładam do naczynia do zapiekania, układam na nim mięso, dodaję por, układam plastry bakłażana, dodaję pomidorki
wesoła kuchniaJedzonko bardzo dobre zarówno na ciepło, np. jako obiad lub jako sałatka;) Jest to danie banalne, jednakże smakuje świetnie. Składniki: 200g ryżu, 1/2 papryki, 2 ogórki
Kuchnia Pełna Pasjinatki selera korzeniowego (może być pietruszki) 100 ml mleczka kokosowego (może być śmietanka) curry papryka słodka papryka ostra sól, pieprz Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia 100 makaronu (u mnie świderki Lubella ) Opcjonalnie: ser żółty do posypania (najlepiej o charakterystycznym smaku) Pierś umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie mięso natrzeć przyprawami i przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem. Kurczaka chwilkę(...)przykryciem) do miękkości (około 20 minut). W międzyczasie ugotować makaron (al dente, w osolonej wodzie). Odcedzony makaron przełożyć na patelnię, wymieszać z resztą składników i doprawić do smaku. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Każdą porcję można dodatkowo posypać żółtym serem
Di gotujeprzesmażam na oleju aż zmiękną. Doprawiam solą, pieprzem. Mozzarelle kroję na małe kawałki. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie i odcedzam. Na rozbitej polędwicy układam ser mozzarella, dodaję przesmażone łodyżki botwiny, i makaron. Zwijam mięso w roladę ciasno. Obkładam liściem botwiny i spinam wykałaczką. Roladki smażę około 10 minut na oleju na wolnym ogniu. Obracam z każdej strony. Jest
wesoła kuchniaoregano. Piersi kroimy w niedużą kostkę, oprószamy solą, pieprzem i smażymy, aż lekko się zrumienią. Makaron gotujemy al dente, odsączamy. Do gorącego makaronu dodajemy serek topiony i mieszamy, aż ser się roztopi. Dodajemy sos pomidorowy, parmezan i kurczaka. Mieszamy delikatnie, by makaron się nie połamał. Makaron przekładamy do tortownicy, lekko ugniatamy. Zwisające poza brzegi formy paski
Smak mojej kuchnimozzarellą, zrobioną z pysznego pełnoziarnistego makaronu i szpinaku w sosie jogurtowym, dzięki czemu zapiekanka jest przepyszna, ale również znacznie zdrowsza od tradycyjnej wersji, na pszennym makaronie, ze śmietaną i bardzo dużą ilością sera. To co skusicie się ? Składniki : 1 opakowanie mrożonego szpianku 3/4 paczki makaronu razowego lub innego ulubionego jogurt grecki (ewentualnie śmietana wegańska lub zwykła) masło
zdrowa vege kuchniadzisiaj. Patrząc na zawartość mojej lodówki, za bardzo nie mam z czym poszaleć. Pół cukinii, cebula i pół kostki sera sałatkowego typu feta. Nie za bogato. Zaglądam do szafki widzę kotlety sojowe i makaron ryżowy. Hmmm kotlety zostawiam w spokoju. Zrobię sobie kuchnię azjatycką po polsku wręcz po studencku(...)może będzie to początek długiego i szczęśliwego życia, bo przecież makaron sojowy właśnie tego jest symbolem u naszych sąsiadów z Dalekiego Wschodu . Składniki: paczka makaronu pół cukinii 1 biała cebula pół kostki sera typu feta sól, pieprz, szczypta ostrej i słodkiej papryki, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki oleju do smażenia Sposób
pieprzny smaczekkuchni mojej mamy. Mama często przygotowywała obiady z produktów sezonowym, a truskawki królowały na talerzu dobrze ponad miesiąc. W różnej postaci, a to naleśniki, pierogi czy też makaron z truskawkami i białym serem, drożdżówki, kompot, ciasta na ciepło, na zimno, zupy owocowe, deserki z truskawkami, no i oczywiście cała "przetwórnia" dżemy z truskawkami! He he he! Pamiętam też czas
SMYKWKUCHNI