makaron z serem - 5662 przepisów (strona:134/378)

Szybki makaron z cukinia 137

naszego zdrowia. :) SKŁADNIKI: 200 g makaronu wstęgi pełnoziarniste 1 cukinia (ok 200 g) 1 średnia cebula 1 szklanka bulionu drobiowego Krakus szczypta szafranu miękki kozi ser - do posypania oliwa - do smażenia Wstawiamy wodę na makaron. Bulion podgrzewamy, ale nie gotujemy. Rozpuszczamy w nim szafran i odstawiamy na ok. 10 minut. Cebulę siekamy w cienkie piórka. Cukinię kroimy w bardzo cienkie(...)przez chwilkę, po czym dorzucamy cukinię i przesmażamy, aż zmięknie. Dolewamy ciepły bulion i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 2 - 3 minuty. Makaron odcedzamy i dodajemy do powstałego sosu. Mieszamy i wykładamy na talerz. Całość posypujemy kozim serem. Proste danie   zrobione #smacznieiszybko Smacznego

Kuchnia od dwojga
Chiński makaron z marynowanym tofu 126

Tofu to taki ser sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego. Według legendy wynaleziony w Chinach. Tofu nie ma smaku i dlatego przyjmuje smak jaki mu nadamy. Wystarczy go dobrze zamarynować. Jest idealny do makaronu czy udawania mięsa dla wegan. Polecam jeśli ktoś nie jadł bo jest wart spróbowania. Chiński makaron z marynowanym tofu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pappardelle z brokułami 137

Składniki: 1 opakowanie makarony pappardelle Czaniecki, 1 brokuł, 20 g żółtego sera, 3 łyżki kukurydzy, 5 zielonych oliwek bez pestek, 400 ml kremówki 30%, 1 podwójną pierś kurczaka, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, szczypta chilli, sól, biały pieprz. Przygotowanie:         Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu(...)minut. Następnie odkrawamy łodygę i kroimy go w różyczki. Do kurczaka dodajemy brokuł, kukurydzę, oliwki i żółty ser. Całość zalewamy śmietaną. Przyprawiamy solą i białym pieprzem. Podgrzewamy ok. 5 minut, aż do zgęstnienia kremówki i dodajemy makaron. Mieszamy

Aga w kuchni
Pizza cztery sery 186

nagrzanego na 180 stopni na około 20 minut. Kiedy brzegi zaczną się rumienić to znaczy, że pizza jest gotowa. Zajadamy koniecznie na ciepło! A we Włoszech stolicy makaronów i pizzy, pizza cztery sery wygląda

Kolizje Smaków
Makaronowe kokardki z pastą z bakłażana, papryką i serem dojrzewającym od Owcza Kraina 186

przeze mnie wersję możecie wzbogacić o inne dodatki. Spróbujcie Polecam wam produkty z mleka owczego od Owczej Krainy Składniki: porcja makaronu kokardki 1/4 czerwonej papryki 1/2 małej czerwonej cebuli 3 czubate łyżki pasty warzywnej z pieczonego bakłażana* kawałek sera dojrzewającego Gouda od Owcza Kraina olej do podsmażanie sól i pieprz do smaku natka pietruszki do posypania *użyłam pasty warzywnej Wawrzyniec(...)Chwilę smażymy. Dodajemy ugotowany makaron. Kolejno dodajemy 3 czubate łyżki pasty warzywnej z pieczonego bakłażana, mieszamy wszystko żeby pasta pokryła dokładnie makaron. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i próbujemy. Zdejmujemy patelnię z ognia. Całość posypujemy startym serem, a następnie zieloną natką pietruszki. Smacznego

Słodkie okruszki
Zapiekanka z makaronu z zupek chińskich 239

sera żółtego 200 g ulubionej wędliny, kiełbasy, szynki cebula 4 ogórki konserwowe pół puszki kukurydzy pół puszki groszku Przygotowanie Makaron z zupek rozkruszamy, dosypujemy do niego suchą przyprawę z opakowania. Zalewamy ok 300 ml gorącej wody. Ser żółty ścieramy(...)tarce. Cebulę pokrojoną w piórka i wędlinę pokrojoną w kostkę podsmażamy na patelni. Ogórki kroimy w plasterki, groszek i kukurydzę odsączamy. Kiedy makaron wchłonie całą wodę mieszamy go z resztą składników (zostawiamy jedynie połowę startego sera). Zapiekankę wsypujemy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posypujemy resztą sera i zapiekamy ok 20 min w temp

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z jajkiem i ciecierzycą 142

makaronu ugotowanego al dente  * kilka plasterków szynki bądź boczku * pomidor * 2 jajka * 5 łyżek ciecierzycy z zalewy * sól, pieprz, bazylia * opcjonalnie tarty żółty ser Przygotowanie : Szynkę przesmażyć, dodać pomidora pokrojonego w kostkę. Wrzucić makaron i jajka. Wymieszać z ciecierzycą. Przyprawić. Przełożyć do kokilek, zapiec posypane serem lub w lżejszej wersji bez sera

Magiczne Życie Marty
Zapiekanka makaronowa z bakłażanem 157

mięsem drobiowym.Bardzo dobra po podgrzaniu jak nam zostanie. Z porem który bardzo lubię. 200 g makaronu tasiemki pełnoziarnisty 50 g makaronu świderek 200 g śmietany ukwaszonej 18 % 1/2 szklanki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku czubrica czerwona 15 dkg sera żółtego tartego bazylia świeża sól, pieprz przyprawa do kurczaka 30 dkg mięsa mielonego drobiowego 1 cebula 1 por biała część olej(...)odstawiam na 30 minut, po tym czasie sól zmywam i smażę bakłażana na patelni,  doprawiam pieprzem. Do miseczki przekładam śmietanę, dodaję jogurt, czosnek sprasowany, ser żółty, sól, pieprz, bazylię świeżą,czubricę, dodaję makaron i mieszam.Kilka łyżek makaronu świderki zostawiam do posypania wierzchu. Makaron przekładam do naczynia do zapiekania, układam na nim mięso, dodaję por, układam plastry bakłażana, dodaję pomidorki

wesoła kuchnia
Mięso z ryżem, warzywami i serem żółtym 351

Jedzonko bardzo dobre zarówno na ciepło, np. jako obiad lub jako sałatka;) Jest to danie banalne, jednakże smakuje świetnie. Składniki: 200g ryżu, 1/2 papryki, 2 ogórki

Kuchnia Pełna Pasji
Egzotyczny kurczak z dynią i makaronem 110

natki selera korzeniowego (może być pietruszki) 100 ml mleczka kokosowego (może być śmietanka) curry papryka słodka papryka ostra sól, pieprz Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia 100 makaronu (u mnie świderki Lubella ) Opcjonalnie: ser żółty do posypania (najlepiej o charakterystycznym smaku) Pierś umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie mięso natrzeć przyprawami i przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem. Kurczaka chwilkę(...)przykryciem) do miękkości (około 20 minut).  W międzyczasie ugotować makaron (al dente, w osolonej wodzie). Odcedzony makaron przełożyć na patelnię, wymieszać z resztą składników i doprawić do smaku. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Każdą porcję można dodatkowo posypać żółtym serem

Di gotuje
Roladki z polędwicy z makaronem i botwinką 128

przesmażam na oleju aż zmiękną. Doprawiam solą, pieprzem. Mozzarelle kroję na małe kawałki. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie i odcedzam. Na rozbitej polędwicy układam ser mozzarella, dodaję przesmażone łodyżki botwiny, i makaron. Zwijam mięso w roladę ciasno. Obkładam liściem botwiny i spinam wykałaczką. Roladki smażę około 10 minut na oleju na wolnym ogniu. Obracam z każdej strony. Jest

wesoła kuchnia
Ciasto makaronowe z cukinią 146

oregano.   Piersi kroimy w niedużą kostkę, oprószamy solą, pieprzem i smażymy, aż lekko się zrumienią.   Makaron gotujemy al dente, odsączamy. Do gorącego makaronu dodajemy serek topiony i mieszamy, aż ser się roztopi. Dodajemy sos pomidorowy, parmezan i kurczaka. Mieszamy delikatnie, by makaron się nie połamał. Makaron przekładamy do tortownicy, lekko ugniatamy. Zwisające poza brzegi formy paski

Smak mojej kuchni
Zapiekanka makaronowa z szpinakiem, pomidorami i mozzarellą w wersji fit 98

mozzarellą, zrobioną z pysznego pełnoziarnistego makaronu i szpinaku w sosie jogurtowym, dzięki czemu zapiekanka jest przepyszna, ale również znacznie zdrowsza od tradycyjnej wersji, na pszennym makaronie, ze śmietaną i bardzo dużą ilością sera. To co skusicie się ?  Składniki :  1 opakowanie mrożonego szpianku  3/4 paczki makaronu razowego lub innego ulubionego jogurt grecki (ewentualnie śmietana wegańska lub zwykła) masło

zdrowa vege kuchnia
MAKARON SOJOWY Z CUKINIĄ I FETĄ 168

dzisiaj. Patrząc na zawartość mojej lodówki, za bardzo nie mam z czym poszaleć. Pół cukinii, cebula i pół kostki sera sałatkowego typu feta. Nie za bogato. Zaglądam do szafki widzę kotlety sojowe i makaron ryżowy. Hmmm kotlety zostawiam w spokoju. Zrobię sobie kuchnię azjatycką po polsku wręcz po studencku(...)może będzie to początek długiego i szczęśliwego życia, bo przecież makaron sojowy właśnie tego jest symbolem u naszych sąsiadów z Dalekiego Wschodu . Składniki: paczka makaronu pół cukinii  1 biała cebula pół kostki sera typu feta  sól, pieprz, szczypta ostrej i słodkiej papryki, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka ziół prowansalskich  2 łyżki oleju do smażenia  Sposób

pieprzny smaczek
Pierogi z truskawkami! Najlepsze na dzień dziecka! 152

kuchni mojej mamy. Mama często przygotowywała obiady z produktów sezonowym, a truskawki królowały na talerzu dobrze ponad miesiąc. W różnej postaci, a to naleśniki, pierogi czy też makaron z truskawkami i białym serem, drożdżówki, kompot, ciasta na ciepło, na zimno, zupy owocowe, deserki z truskawkami, no i oczywiście cała "przetwórnia" dżemy z truskawkami! He he he! Pamiętam też czas

SMYKWKUCHNI