zostałam ugoszczona u Kasi i Kamila:). Bardzo spodobał mi się aromatyczny sos i pomysł podania makaronu z mozarellą (co jak twierdzi Kamil było dziełem przypadku:). W mojej wersji kilka zmian: nie ma bulionu, jest kilka dodatkowych składników (cebula, koncentrat, lubczyk, liście laurowe, ziele angielskie, ser żółty i oliwki). Wychodzą 2 porcje obłędnie pomidorowego dania. Udanego gotowania! Normal 0 21 false(...)osolonej wodzie. Rozgrzej oliwę. Podsmaż drobno pokrojone cebulę i czosnek. Dodaj pozostałe składniki i duś około 10 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Makaron wyłóż na talerze, polej sosem, posyp serami i oliwkami. Ewentualnie udekoruj listkami bazylii lub pietruszką. Natychmiast podawaj. (Tuż przed podaniem wstawiam talerz na chwilę do mikrofali, aby sery stopiły się jeszcze bardziej – taka wersję
Qlinarnie i QlinarnieSmaczna i szybka sałatka na zimowe wieczory :) Jeśli szybko potrzebujecie coś zjeść i nie macie ochoty na jakieś super gotowanie i rozkładanie całego warsztatu robót, wystarczy
Kuchnia Pełna Pasjiopakowanie makaronu muszle, ½ pora, 25 dag pieczarek, 25 dag mięsa mielonego, sól, pieprz, czosnek, 2 łyżki koncentratu Sos: ½ szkl. śmietany, 2 łyżki majonezu, ser żółty, przyprawy: sól, pieprz, bazylia WYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pora kroimy w plastry, pieczarki na małe części. Podsmażamy mięso, następnie dodajemy pora i pieczarki, dusimy do miękkości, podlewamy wodą
słodki bratekniej dwóch różnych makaronów – zwykłego i orkiszowego. Do tego moje ulubione brokuły i kurczak. Polecam!!! Składniki: 0,5 kg makaronu, 0,3 kg piersi z kurczaka, 1 brokuł (ok. 0,5 kg), 250 g żółtego sera, 200 g serka topionego, 5 łyżek śmietany 18%, 125 ml zimnej wody, Sól, Pieprz, Przyprawa gyros. Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem(...)topiony kroimy w kostkę. Dodajemy do niego wodę i śmietanę. Podgrzewamy na małym ogniu, do momentu aż serek się roztopi. Przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron, kurczaka i brokuł dokładnie polewamy sosem. Na to sypiemy startym serem. Pieczemy 20 min w 180 stopniach
Passion of CookingSkładniki: - opakowanie dowolnego makaronu - 5 pieczarek - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - pół szklanki wody - puszka pomidorów - olej do smażenia - starty żółty ser do posypania - jarzynka albo inna vegeta - sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka Na początek gotujemy makaron, u mnie spaghetti, bo to mój ulubiony, u Was może być jakikolwiek chcecie. Pamiętajcie, żeby do wody nie wlewać oleju(...)dalej, ok. 10 - 15 minut, aż zgęstnieje do porządku. Przyprawiamy do smaku. Odcedzamy ugotowany makaron i dodajemy go do sosu. Gdy sos ładnie obklei makaron, całość wykładamy na talerze. Na koniec jeszcze tylko trochę żółtego sera i można wcinać :) Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosaskładniki dodajemy takie jak lubimy, ja przygotowałam ją z szynką,warzywami i bardzo smaczna. Idealna na przyjęcia, piknik itp. SKŁADNIKI : 250 g makaronu świderki 200 g szynki wędzonej w kawałku 200 g żółtego sera 1 puszka czerwonej fasolki 1 mały słoik papryki konserwowej 1 zielony ogórek 1 pomidor 1 czerwona cebula mały pęczek szczypiorku sól, pieprz(...)PRZYGOTOWANIE : Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Fasolkę odcedzamy. Warzywa, ser i szynkę, kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy, dodajemy majonez i mieszamy. Sałatkę przekładamy do pojemnika, chłodzimy i podajemy. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Mariolitych dodatków i tak jest pyszna. Zapraszam! Makaron w kremowym sosie z porem porcja dla 1 osoby Składniki: około 100 g makaronu orkiszowego 1/2 szklanki mleka 1 łyżka mąki orkiszowej/jaglanej 1/3 pora żółtko z jaja 1/3 szklanki tartego sera ( polecam półtwardy lub twardy np. parmezan) 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1/2 małej cebuli 3 łyżki oleju(...)powstał gęsty sos. Dodać sól, pieprz, natkę pietruszki i ser. Wymieszać i odstawić z ognia. Lekko przestudzić po czym dodać żółtko z jaja. Ponownie wymieszać. Czosnek, cebulę i por drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić warzywa i smażyć około 2 minuty. Na patelnię dodać wcześniej ugotowany makaron i sos. Wszystko razem wymieszać i podawać. Smacznego
Jaglusiamięso w temperaturze pokojowej, które również podsmażamy. Dodajemy dwie puszki pomidorów bez skórki. Gotujemy przez chwilę i doprawiamy ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Podajemy z makaronem (przygotowanie zgodne z przepisem na opakowaniu) i startym serem. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakudodatków ten przepis sprawdzi się równie dobrze. Połączenie makaronu z pistacjami znalazłam tutaj: klik! Składniki (3,4 porcje): - 400g makaronu spaghetti (u mnie pełnoziarnisty) - 1 szklanka obranych pistacji - 2 ząbki czosnku - oliwki, suszone pomidory w dowolnej ilości (opcjonalnie) - twardy ser - sok z jednej cytryny - 1/3 szklanki oliwy z oliwek/oleju - 2 suszone papryczki peperoncino bez pestek (tylko, jeśli lubicie ostre(...)sól do smaku, suszona bazylia - niewielka ilość Makaron ugotować al dente. Zmielone pistacje wrzucić na patelnię z oliwą (niezbyt ciepłą). Dodać pokrojone lub wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Chwilę podsmażyć i dodać pokrojone na pół oliwki, pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz pokruszone papryczki.Wyłączyć gaz, polać sokiem z cytryny, dodać ser w drobnych paskach, sól i bazylię, dokładnie wymieszać
Corner With Recipestrawienny. Składniki (około 2 porcji): pęczek białych szparagów pęczek koperku ząbek czosnku 2-4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego żółtko z jajka 3 plastry sera żółtego 5% tłuszczu dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki 2 "gniazdka" makaronu proteinowego 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki sól, pieprz wg. smaku łyżeczka oleju rzepakowego firmy Oleofarm Sposób przygotowania: Szparagi(...)odstawiamy z ognia patelnię ze szparagami i ciągle mieszając dodajemy sos ponownie wstawiamy patelnię na ogień (mały), mieszamy, aż zgęstnieje na koniec dodajemy pokrojony ser, koperek i ugotowany (zgodnie z instrukcjom na opakowaniu) proteinowy makaron jeszcze chwilkę smażymy, aż sos oblepi makaron doprawiamy solą i pieprzem SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćnaprawdę z różnyli serami, których jestem fanką :) Szybciutki- jak praktycznie kazdy makaron zawierający wszystko co uwielbiam- rukola, bazylia, szynka parmenska, czosnek ii seryyy! :) Czytaj więcej
Pasja tworzenianaprawdę z różnyli serami, których jestem fanką :) Szybciutki- jak praktycznie kazdy makaron zawierający wszystko co uwielbiam- rukola, bazylia, szynka parmenska, czosnek ii seryyy! :) Czytaj więcej
Pasja tworzeniaSkładniki: 100 dag drobnego makaronu 4 jajka 1 mała puszka kukurydzy duża garść posiekanego szczypiorku 150 dag sera żółtego mały słoiczek majonezu 4 łyżki keczupu pikantnego Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu, jajka gotujemy na twardo. Kukurydzę odcedzamy na sitku. Do szklanej miski wkładamy przestudzony makaron, smarujemy 2 łyżkami keczupu, dodajemy dużą garść posiekanego szczypiorku, smarujemy szczypiorek majonezem. Posypujemy osączoną
kgwjanczeworesztę czasu w ciągu dnia mogę poświęcić ćwiczeniom nogi i lekturze. Składniki (na 2 porcje): 200 g makaronu typu spaghetti 5 pieczarek 4 ząbki czosnku kilka kawałków suszonych pomidorów (wzięłam taką ilość, by odpowiadała 3 ususzonym pomidorom) ok. 80 g sera z niebieską pleśnią pół łyżeczki mielonego kminku pół łyżeczki mielonej ostrej papryki suszone oregano sól Pieczarki pokroić i wrzucić(...)patelnię ok. 150 ml wody. Dorzucić pokrojony w kostkę ser pleśniowy i pomidory połamane na mniejsze kawałki. Dusić ok. 5 minut - ser musi stopnieć, a pomidory zmięknąć. Doprawić sos kminkiem, ostrą papryką, solą, ewentualnie pieprzem. Makaron odcedzić i wrzucić na patelnię. Wymieszać, by sos pokrył makaron. Ewentualnie dolać wodę z gotowania makaronu. Podawać posypany suszonym oregano. ----- Podobne: Spaghetti z jarmużem
Weekendy w domu i ogrodzieświeżego szpinaku 4 ząbki czosnku 1/2 cebuli 400 g śmietany 18% 200 g serka śmietankowego 100 g sera pleśniowego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej świeżo zmielony pieprz olej do smażenia ok. 300 g suchego makaronu Wykonanie: Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekany czosnek i pokrojoną w piórka cebulę. Szpinak myjemy, listki kroimy na mniejsze kawałki i dorzucamy do czosnku. Delikatnie(...)blanszujemy przez około 5 minut. Szpinak powinien być al dente. W międzyczasie gotujemy makaron, zgodnie z przepisem na opakowaniu. W garnku na małym ogniu podgrzewamy śmietanę, serek i ser pleśniowy. Dodajemy szpinak, przyprawiamy i delikatnie mieszamy. Do składników nie dodałam soli, ponieważ mój ser pleśniowy był dość słony i sos nie wymagał już solenia
Kulinarne przygody Gatity