listków świeżej bazylii (aby mogła wydobyć swój aromat na początku potrawy jak i na końcu). Doprawiamy do smaku. Gotowy sos podajemy z makaronem jakim lubimy, posypujemy startym serem lub mozzarella oraz dodatkiem kaparów. Smacznego
Zainspiruj się kuchniąWitajcie! Dziś mam dla Was sałatkę makaronową według przepisu Marzeny . Składniki: Makaron Pomidorki koktajlowe Suszone pomidory Ser feta Świeża bazylia Zmieniłam trochę sos i dodałam tylko: 2 łyżki oleju z zalewy z suszonych pomidorów Siemię Lniane Słonecznik Sałatkę robi się bardzo szybko. Jest bardzo smaczna. Pozdrawiam Serdecznie
Chocolate Stop Temptingemiliane lub po prostu lasagne bolognese. Lasagne , które jadłam setki razy w różnych regionach i..każde było inne i cudownie pyszne i soczyste! Lasagne to – prostokatne płaty makaronu + ragu bolognese + sos beszamelowy + ser tarty Na Sycylii wzbogacane dodatkowo szynką i groszkiem oraz jajem na twardo. W Rzymie serwowane na zielono- ze szpinakiem... Można spotkać słodkie wersje. Najpierw przygotowujemy ragu- czyli
Z Kuchni Do Kuchniskóry. Wykroić twarde części, resztę pokroić w kostkę - wrzucić do warzyw. Smażyć aż się rozpadną. Wlać wodę - zagotować i gotować 10 minut. Dodać kostkę rosołową, przyprawy i ser - gotować chwilę. Podawać z makaronem, udekorowaną pomidorkami koktajlowymi i gałązką tymianku lub bazylii. Smacznego
kolorowotorcikowodrobno pokrojoną cebulę i czosnek. Po upływie paru minut dodajemy pomidory. Całość dusimy jeszcze jakieś 10 minut (do miękkości warzyw) i przyprawiamy. Podajemy z dowolnym rodzajem makaronu. Całość posypujemy świeżo startym serem najlepiej parmezanem. Smacznego
cookplSkładniki: makaron conchiglione oliwa z oliwek extra vergine (u mnie Monini) fix do spaghetti bolognese szpinak mrożony ze śmietaną (można użyć tradycyjny i dodać samemu 2 łyżki śmietany) czosnek ricotta feta boczek wędzony w plastrach sól pieprz odrobina masła Sposób przygotowania: Fix bolognese(...)mieszamy ze szklanką wody.Wylewamy na dno(nasmarowanego masłem) naczynia żaroodpornego.Następnie na patelni smażymy rozdrobniony szpinak ze śmietaną, czosnkiem,serem feta .Do tego dodajemy ser ricotta i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Nadziewamy podgotowany makaron ( z dodatkiem oliwy i soli) i układamy go w naczyniu.Posypujemy żółtym serem i parmezanem.Zapiekamy ok.15 minut w temperaturze 180 stopni.Podajemy z podpieczonym boczkiem. Smacznego
Wielki apetytłyżki pecorino romano (można zastąpić parmezanem) - 2 żółtka - pęczek natki pietruszki - łyżka masła - łyżka oliwy - sól i pieprz do smaku - łyżka soku z cytryny - 8-10 gniazd makaronu tagliatelle Makaron gotuję al'dente w dużej ilości osolonej wody z odrobiną oliwy. Cebulę i czosnek siekam. Na patelni rozgrzewam łyżkę masła i oliwy. Na rozgrzany tłuszcz wrzucam cebulę i czosnek. Smażę(...)grzyby się zarumienią. Dodaję śmietankę, zmniejszam ogień i gotuję, aż sos zgęstnieje. Dodaję natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Uważamy z solą, ponieważ ser też jest słony. Do sosu dodaję makaron dokładnie mieszam. Jeżeli po ugotowaniu zdążył już ostygnąć, podgrzewamy aż stanie się gorący. Zestawiamy patelnie z ognia, dodajemy żółtka i ser. Dokładnie mieszamy i wykładamy
Cook&LoveSkładniki: -500 g makaronu penne -2 puszki łososia w oleju -150 g sera feta -1 mała cebula -3 łyżki przecieru pomidorowego -3 ząbki czosnku -olej -świeży tymianek -pieprz i sól Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i razem z przeciśniętym czosnkiem podsmażamy na oleju. Dodajemy łososia, przecier i podsmażamy. Do łososia dajemy pokruszony
KasiekGotujepodwójny filet z kurczaka bez skóry 1 duża czerwona cebula 1 duża papryka lub 2 małe 2 ząbki czosnku w łupince 400 g makaronu wstęgi 4 łyżki zielonego pesto 200 g niedużych pomidorów 50 g koziego sera 3 łyżki oliwy z oliwek Piekarnik włączamy na 200 stopni - góra / dół. Kurczaka kroimy na małe kawałki, cebulę na ósemki, paprykę(...)minutach z brytfanki wyciągamy czosnek i ostrożnie obieramy go z łupinek. Rozgniatamy, mieszamy z pesto i mieszamy z upieczonymi warzywami i kurczakiem. Dodajemy ugotowany makaron i pomidory. Wykładamy na talerz i posypujemy obficie kozim serem. Smacznego
Kuchnia od dwojgaboczniaki pieprz sól ser Wykonanie: Pokrojone boczniaki smażymy jak w tym przypisie tylko pokrojone w paski. Na patelnię wrzucamy pomidorki koktailowe, makaron i całość podsmażamy. Dodajemy boczniaki i rukolę. pieprzymy i solimy, dodając utarty ser. Gotowe. Można jeść! UWAGA: Ważne jest aby dodać rukolę na samym końcu
Lubczyk i WaniliaSpaghetti to całkiem proste danie, w pełni zadowoli i nasyci każdego mięsożercę.Wystarczy mięso makaron i sos, dobra kompozycja smakowa zachęca do ucztowania. Składniki: karkówka 500 g ser z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem 300 g czosnek 4 ząbki pomidory z puszki ( cała puszka) keczup woda parmezan 200 g sól i pieprz do smaku makaron 300 g Krok(...)dodajemy do mięsa. Całość dusimy do momentu rozpuszczenia sera. Pomidory z puszki dodajemy do mięsa i sera, dusimy dalej doprawiając solą i pieprzem. Czosnek posiekać drobno lub przez praskę przepuścić,dodać do mięsa. Dusimy koło 40 minut. Krok 2 Gotujemy makaron w osolonej wodzie, przepłukujemy wodą i nakładamy na talerze. Gotowy farsz nakładamy na makaron, posypujemy parmezanem i podajemy
Różowa kuchniataka niespodzianka! Jedli wszyscy i pytali czy zostało coś na jutro :) Składniki: na 4 porcje większe lub 6 mniejszych ok. 200 g makaronu penne (waga makaronu suchego) ok. 100 g startego żółtego sera 500 g mielonego mięso wieprzowo-wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 350 g passaty pomidorowej (1 kartonik) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 150 g startego sera pecorino(...)powstały grudki) doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy gałką muszkatołową i solą. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu tak, aby był al dente. Odcedzamy i mieszamy z sosem pomidorowo-mięsnym. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, wygładzamy, na wierzch wykładamy beszamel i posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 30 minut, aż wierzch
bistro mamabędzie miękki doprawiamy go jeszcze gałką muszkatałową. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Makaron, pieczarki i szpinak wymieszać dokładnie ze sobą. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzch zetrzeć na tarce mozzarellę. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut, aż ser ładnie się roztopi
My simple kitchenpyszności gotować 🍴, zjadać ich do woli, niczego sobie nie żałować. Kalorii mało mają, bo dużą ilość wody w sobie zawierają. Polecam makaron 🍝 z podsmażonymi warzywami, doprawiony fajnymi przyprawami 🌿🍀. Zmieszany z bazylią, szczypiorkiem z ogródka świeżo zerwanym i serem posypanym. Danie dla całej rodzinki 👨 👦👧👩, żeby miały zdrowie 💪 i uśmiechnięte minki 😂. Składniki: 250 g rigatoni Barilla, ½ dużej kalarepy, 1 biała(...)ugotowany makaron, doprawiamy pieprzem, papryką wędzoną, suszonymi pomidorami z chili i mieszamy. Szczypiorek siekamy, bazylię kroimy na mniejsze kawałki (jeśli listki są duże). Do makaronu z warzywami dodajemy szczypiorek, bazylię i podajemy z świeżo startym serem, kto ile lubi. Smacznego
Moniki SmakołykiPołączenie makaronu z orzechami sprawdziło się. Składniki opakowanie makaronu spaghetti sól 100 g wędzonego czosnku 1 ząbek czosnku 2 dojrzałe awokado garść orzechów włoskich 100 g sera z niebieską pleśnią garść rukoli kilka gałązek natki pietruszki starty parmezan sól, pieprz Przygotowanie(...)Boczek pokroiłem w kostkę, wytopiłem na chrupiąco na suchej patelni, pod koniec dodałem drobniutko posiekany czosnek. Wydrążony miąższ z awokado rozgniotłem widelcem z pokruszonymi orzechami i serem. Posiekałem rukolę i natkę pietruszki. Ugotowałem makaron al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzony gorący makaron wymieszałem w garnku ustawionym na minimalnym ogniu najpierw z boczkiem z czosnkiem i wytopionym z niego
R'n'G Kitchen