makaron z serem - 5662 przepisów (strona:128/378)

Makaron ze szpinakiem i białym twarogiem 156

Składniki: 250g makaronu cellentani garść świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 1/2 kostki chudego twarogu 10g żółtego sera 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki 3 łyżki kwaśnej śmietany 250ml wody przyprawy Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowanie. Odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą. 2. Na rozgrzanej, głębokiej patelni przysmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę(...)dodajemy szpinak. Dusimy chwile pod przykryciem. 3. Dodajemy twaróg i przyprawiamy do smaku. 4. Śmietanę łączymy z wodą i mąką. Zalewamy zawartość patelni. 5. Dodajemy makaron i delikatnie łączymy z sosem. 6. Posypujemy startym serem i odstawiamy z ognia,  do momentu roztopienia. 7.Posypujemy świeżym szpinakiem. Smacznego

FITBUuK
Włoskie farfalle z kurczakiem i sałatą rzymską 126

czosnku, 1 sałata rzymska mini, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 płaska łyżeczka ziół śródziemnomorskich, suszone chili świeżo mielone do smaku, płatki sera regio piatto, listki świeżej bazylii. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. Opłukanego i osuszonego papierowym ręcznikiem kurczaka, kroimy w drobną kostkę.  Czosnek kroimy w bardzo drobną kostkę(...)doprawiamy solą do smaku. Następnie dodajemy sałatę i mieszając podsmażamy ją 2-3 min. Dodajemy makaron, doprawiamy pieprzem i chili do smaku, mieszamy. Makaron z kurczakiem, posypujemy dużą ilością pokrojonych listków bazylii i podajemy z płatkami sera regio piatto. Rada: płatki z sera robimy za pomocą nożyka do warzyw

Moniki Smakołyki
Castellane z grzybami w sosie gorgonzola 147

być pieczarki, które podsmażymy razem z cebulą. Smak gorgonzoli jest lekko zredukowany przez śmietanę. Wspaniale komponuje się z grzybami i makaronem.   Składniki 400 g makaronu castellane 200 g mrożonych grzybów 100 g sera gorgonzola 150 g śmietany kremówki 1 cebula 1 łyżeczka masła klarowanego 500 ml bulionu warzywnego natka pietruszki     Przygotowanie   Normal 0 21 false false(...)rozgrzanym tłuszczu, zalewamy gorącym bulionem i wrzucamy zamrożone grzyby. Gotujemy 15 min, po czym dodajemy pokrojony w kostkę ser, rozpuszczamy. Do całości dodajemy śmietanę, cały czas mieszając by nie powstały grudki, redukujemy sos do ulubionej konsystencji. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy z powstałym sosem, mieszamy z posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

R'n'G Kitchen
Spaghetti z dorszem 134

jego znienawidzona rybka ;) Źródło : czasopismo dla kobiet Składniki na 4 porcje: 50 dag filetów z dorsza sok wyciśnięty z cytryny 15 dag makaronu spaghetti 1 duży brokuł 3 średnie pomidory 15 dag żółtego sera  30 dag mielonego twarogu 4 jajka 1/2 szkl. mleka sól mielony czarny pieprz Sposób wykonania: Filety z dorsza czyścimy, moczymy , osuszamy i skrapiamy sokiem(...)myjemy i wkładamy do gotującej się wody na ok. 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy i osączamy. Pomidory kroimy na cząstki. Ser ścieramy na tarce. Twaróg mieszamy z 2 jajkami oraz mlekiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z makaronem. Wykładamy na spód formy posmarowanej lekko tłuszczem. Rybę siekamy, mieszamy z pozostałymi jajkami. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy makaron

Różne smaki w kuchni
Spaghetti z dorszem 131

jego znienawidzona rybka ;) Źródło : czasopismo dla kobiet Składniki na 4 porcje: 50 dag filetów z dorsza sok wyciśnięty z cytryny 15 dag makaronu spaghetti 1 duży brokuł 3 średnie pomidory 15 dag żółtego sera  30 dag mielonego twarogu 4 jajka 1/2 szkl. mleka sól mielony czarny pieprz Sposób wykonania: Filety z dorsza czyścimy, moczymy , osuszamy i skrapiamy sokiem(...)myjemy i wkładamy do gotującej się wody na ok. 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy i osączamy. Pomidory kroimy na cząstki. Ser ścieramy na tarce. Twaróg mieszamy z 2 jajkami oraz mlekiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z makaronem. Wykładamy na spód formy posmarowanej lekko tłuszczem. Rybę siekamy, mieszamy z pozostałymi jajkami. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy makaron

Słodkości i nie tylko
Spaghetti carbonara – Włochy 141

smakowo najbardziej odpowiedni. Po prostu pyszny. Składniki: - 15 dag boczku wędzonego; - 30 dag makaronu spaghetti; - 1 cebula; - 1 ząbek czosnku; - 2 jajka; - 150 g śmietany 30% - ser do posypania - sól, kolorowy pieprz Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie. Boczek pokroić w małą kostkę, przesmażyć na rumiano, pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula będzie(...)złota dodać makaron. Wszystko chwilę smażyć. W tym czasie rozbełtać jajka ze śmietaną. Patelnię zdjąć z ognia dodać jajka ze śmietaną i mieszać aż do uzyskania konsystencji sosu, nie za długo, żeby nie zrobiła się jajecznica. Posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i tartym serem. Można dodatkowo dosolić. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined

dom-agi.pl
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, papryką, kukurydzą 6504

Składniki: 200 g makaronu Czaniecki , 1 podwójną pierś kurczaka, 1 papryka, 1 puszka kukurydzy Develey , 400 ml kremówki, 2 jajka, 20 g żółtego sera, sól, pieprz, zioła prowansalskie,.   Przygotowanie:    Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 minut i odcedzamy. Pierś kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy nie niewielkiej ilości tłusczu. Do ostudzonego(...)makaronu dodajemy podsmażoną  pierś kurczaka, pokrojoną w kostkę paprykę i odcedzoną kukurydzę. Wszytko mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Jajka roztrzepujemy i wlewamy do nich kremówkę. Dodajemy szczyptę soli i pierzu. Zalewamy zapiekankę sosem i posypujemy startym żółtym serem i ziołami prowansalskimi. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Prawdziwe włoskie klopsy – pulpety w sosie pomidorowym 296

spaghetti, na porcje gorącego makaronu nakładamy klopsy i sos. Szybko posypujemy porwaną na drobne kawałki mozarellą i świeżą bazylią. Podajemy od razu, gorące, z rozkosznie ciągnącym się serem. Chcecie zjeść klopsy bez makaronu? Kupcie lub upieczcie bułki ciabatta, przekrójcie je wzdłuż, nie do końca. Włóżcie w bułkę łyżkę piernikowej marinary i po 2-3 przekrojone na pół klopsy, do tego

Karo in the Kitchen
Lazania ze szpinakiem 161

wersją ze szpinakiem też była zachwycona. Bardzo pyszne i pożywne dnie choć bez mięsa. składniki: 700 g świeżego szpinaku 200 g sera typu feta pieprz 1 ząbek czosnku olej do smażenia 8 płatów makaronu do lazanii 1 opakowanie mozzarelli małe kulki słodka papryka beszamel 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2 szklanki mleka sól,pieprz gałka muszkatołowa Szpinak dokładnie(...)dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i pokruszony ser. Dokładnie wymieszać aż składniki się połączą, do smaku doprawić tylko pieprzem bo soli już nie trzeba bo ser jest słony. Gotowy farsz odstawić. Płaty makaronu ugotować al'dente i rozłożyć na dużych talerzach aby się nie posklejały. Przygotować sos beszamelowy. Rozpuścić masło, następnie dodać mąkę. Dokładnie wymieszać aby nie było grudek

Monia miesza i gotuje
Makaron z pesto z rukoli i gorgonzoli (Pasta al pesto di rucola e gorgonzola) 135

intensywny smak i silny aromat ma swoich zagorzałych zwolenników jak i przeciwników. Ja należę do pierwszej grupy. Uwielbiam ten ser. Najlepiej w połączeniu z owocami, zwłaszcza gruszk ą , ale tez jabłkiem, winogronami, figami a do tego kieliszek czerwonego wina. I czego chcieć(...)kuchni włoskiej, zwłaszcza w Lombardii. Produkowana jest w mieście Gorgonzola, oddalonym 20 km od Mediolanu. Gorgonzola jest idealna do makaron ó w, warzyw ale również  do dan rybnych czy mięsnych.   Dzi ś  wykorzystałam słodko-pikantny smak gorgonzoli do pesto, które podałam

La grande e la piccola cuoca
Tagliatelle z kurkami i camembert 162

tagliatelle   ze szpinakiem , 200 g kurek, 100 ml śmietanki 30%, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, ½ małej papryczki chili,   1 łyżeczka soku z limonki, 50 g sera camembert, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, 1 łyżka masła lub 2 oleju rzepakowego. Przygotowanie:  Na patelni rozgrzewamy tłuszcz,  podsmażamy cebulę i czosnek pokrojoną(...)smażymy często mieszając, aż wyparuje z nich woda. Dolewamy śmietanę, posiekaną papryczkę chili i mieszamy, aż sos zgęstnieje, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al. dente. Ser camembert kroimy w kostkę, dodajemy do kurek, dokładamy odcedzony makaron i całość mieszamy.  Ozdabiamy zielona pietruszką, doprawiamy pieprzem i możemy podać z ogórkami np. małosolnymi

Moniki Smakołyki
Spaghetti pomidorowe z pietruszką i żurawiną 94

Kolejny obiad makaronowy z serii moich wymysłów. Bardzo fajny, ciekawy i delikatny smak sosu. Do tego dodatki: tarty ser i natka pietruszki. Jakby to powiedziała moja Mama – pyszoooota !:) Składniki: 300 g makaronu spaghetti puszka krojonych pomidorów 1 średnia cebula 1 pietruszka 2 ząbki czosnku 1 suszony pomidor łyżeczka żurawiny przyprawy: sól, pieprz, bazylia, lubczyk, łyżeczka cukru, ostra papryka tarty(...)tarce o większych oczkach, dodaj do warzyw na patelni, mieszaj, przypraw; na końcu dodaj pomidory z puszki, dodaj łyżeczkę żurawiny, wymieszaj, chwilę duś; makaron ugotuj w osolonej wodzie, wyłóż na talerz, polej sosem oraz posyp serem i natką – smacznego

Zasmakuj Kuchni
Serowy makaron 85

2001r. Od tamtej pory często wspominałam scenę, gdy bohater filmu odgrzewa w rondelku serowy makaron z puszki. Pewnego dnia trafiłam na przepis na opakowaniu sera. Ser żółty Cheddar Mature – […] The post Serowy makaron appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Makaron ze szpinakiem 110

robi się w tzw. międzyczasie ;-) i smakuje rewelacyjnie... SKŁADNIKI 150 g świeżego szpinaku 150 g sera mascarpone 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz 150 g sera feta 1/2 czerwonej papryki makaron Szpinak myjemy, usuwamy ogonki, a listki kroimy w cienkie paski, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek, a po chwili szpinak, lekko solimy

Czary - gary w kuchni
Zapiekane muszle z pieczarkami 393

jarzynowa czy bigos. Muszle z pieczarkami to idealne danie na przełamanie świątecznych smaków :) Potrzebujemy: 300 g piecza rek (mogą być też inne grzyby) makaron muszle (w moim naczyniu żaroodpornym zmieściło się 15 szt) 150 g sera feta 1/2 pęczka natki pietruszki 300 ml przecieru pomidorowego (nie koncentrat) 1 mała cebula 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 1 ząbek czosnku gałka

Kolejny blog o gotowaniu