lodówce, jest delikatna w smaku, z chęcią zjedzą ją też najmłodsi, doskonale zastąpi dwudaniowy obiad. Polecam! Składniki: 25 dag ugotowanego makaronu 1 podwójny filet z kurczaka 1/2 pora 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku 1 pomidor 15 dag sera żółtego 15 dag dowolnej wędliny 1 krążek sera camembert sól morska do smaku ulubione zioła do smaku- u mnie suszona pietruszka(...)smaku solą, białym pieprzem oraz gałką muszkatołową. Ugotowany makaron , mieszamy z niewielką ilością przygotowanego sosu, układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, następnie dodajemy warstwę mięsną a na koniec posypujemy zapiekankę pokrojonym pomidorem, zalewamy resztą sosu beszamelowego-należy pamiętać aby sos był ciepły. Wierzch posypujemy pokrojonym w kostkę serem żółtym i camembertem , wkładamy na nagrzanego do 180*c piekarnika
Wanilia i Kardamonpage`u na portalu Facebook. Jeśli zbiorę więcej zdjęć - galerię tą umieszczę na blogu. Składniki 2 porcje: 2/3 opakowania makaronu muszelki (ja użyłam Czanieckie Makarony La Italia Muszla ) 200 g sera białego półtłustego cukier puder - do smaku truskawki cukier drobny płatki migdałów Skworcu kilka listków świeżej mięty Wykonanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą
Blondynka Gotujestronie Bio-Fabjańscy możecie znaleźć duży wybór rodzai i kształtów - zdrowych i smacznych makaronów. 1 opakowanie mieszanki sałat (u mnie z burakiem) 100g makaronu gryczanego (u mnie muszelki ) 50g salami (u mnie w plastrach) 50g żółtego sera (użyłam(...)plastrach) 2 ogórki gruntowe (może być szklarniowy, aby świeży) 1 żółta papryka 1 czerwona cebula Dodatkowo: 3-4 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Makaron ugotować (al dente) wg przepisu z opakowania i pozostawić o ostudzenia. Ser, salami, ogórki i paprykę pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać. W dużej misce umieścić mix sałat, makaron i resztę składników. Całość połączyć
Di gotujeCukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie(...)Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Zielona soczewica w pomidorach pelati Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Ratatuja z soczewicą
Moja smaczna kuchniamieszając, do chrupkości boczku. Do całości dodajemy poszatkowaną kapustę, ½ część pokrojonego w drobną kostkę sera, dolewamy szklankę bulionu, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie dodajemy osączony makaron, dokładnie łączymy, dosypujemy posiekany koperek, pozostały ser. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenrozgrzej olej, podsmaż na nim kiełki. Dodaj niewielką ilość pokrojonej drobno papryczki chili, dopraw solą i pieprzem. Makaron zalej wrzątkiem, poczekaj ok. 6 min. i odcedź. Ser pokrój w kosteczkę, dodaj do gorącego makaronu, następnie przełóż do kiełków i wymieszaj. Makaron przełóż na talerz, dodaj oliwki i świeże oregano
Moniki Smakołykiprzygotowaniu, oraz najpyszniejszy. W czasie kiedy gotuje się makaron, zdążymy przygotować sos z śmietanowy ze szpinakiem i kurczakiem. Składniki: 250 g makaronu 0,5 kg szpinaku (może być mrożony) podwójna pierś z kurczaka 500 ml śmietany 200 g sera 100 g serka topionego 3 ząbki czosnku gałka muszkatołowa sól i pieprz do smaku olej do smażenia Makaron ze szpinakiem(...)pieprzem. Smażyć aby się zrumienił. Dodać śmietanę i dusić około 5 minut. Dodać szpinak i dalej dusić, aż szpinak będzie miękki. Na koniec dodać sery oraz gałkę muszkatołową. Do gotowego sosu wyłożyć makaron, wymieszać delikatnie. Wyłożyć na talerze
Pani domowaosób: śmietanka 30% kilka sztuk zielonych szparagów pół garści świeżej bazylii pół garści świeżego oregano garść orzechów nerkowca około 100 g sera z niebieską pleśnią sól i pieprz do smaku świeża bazylia i oregano do ozdoby makaron listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='śmietanka 30% kilka sztuk zielonych szparagów pół garści świeżej bazylii pół garści świeżego oregano garść(...)orzechów nerkowca około 100 g sera z niebieską pleśnią sól i pieprz do smaku świeża bazylia i oregano do ozdoby makaron'; document.write(" "); Krok 1 Myjemy szparagi i odrywamy zdrewniałe końce. Każdego szparaga kroimy na 3 kawałki. W małym rondelku rozgrzewamy śmietankę i dodajemy do niej szparagi. Gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Krok 2 W międzyczasie przygotowujemy zioła oraz
Kuchnia Bazyliibrokuły 1 kubek słodkiej śmietany 2 łyżeczki słodkiej papryki 3 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz 1 kubek tartego żółtego sera garść ziół prowansalskich 1 op makarony typu Chow Mein Przygotowanie: Porcję gotujemy ok 45 minut, dorzucamy kostki rosołowe, po czym wyjmujemy mięso. Brokuły myjemy dzielimy na mniejsze różyczki i wrzucamy(...)rosołu, gotujemy do miękkości. Blendujemy. Wrzucamy starty ser i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami i papryką, Do śmietany dolewamy dwie łyżki ciepłej zupy, mieszamy po czym całą zawartość przelewamy do garnka. Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 3 minuty i serwujemy z zupą. Smacznego
Luźna Kuchniacebyla 2 ząbki czosnku zielona część selera 3 łyżki przecieru pomidorowego oliwa 1,5 litra rosołku warzywnego 2 łyżeczki suszonego tymianku 200 g wędzonej szynki 200 g sera typu feta 500 g makaronu (my użyliśmy makaronu typu Kirtharaki – jest to makaron w kształcie ryżu, ale można użyć dowolnego makaronu) Przygotowanie: Dynię obieramy i usuwamy pestki. Kroimy w kostkę(...)będziemy naszą zapiekankę zapiekać. Nie bójmy się, że nasze warzywa mają bardzo dużo wody, zostanie ona wciągnięta przez makaron, więc śmiało wlewamy wszystko. Rozgrzewamy piec do temperatury 170’C (termoobieg 150’C) i pieczemy 30-40 minut. Szynkę i ser feta kroimy w kostkę, posypujemy naszą zapiekankę i ponownie zapiekamy około 10 minut. Gotowe, życzymy smacznego
KasiaiKrzysiu.plSkładniki: 300 g makaronu kokardki Czaniecki, 1 brokuł, 100 g serka topionego gouda, 20 g sera camembert, 400 ml kremówki, 2 piersi kurczaka, sól morska, pieprz czarny. Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. W oddzielnym garnku gotujemy brokuła. Piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na patelni. Usmażonego kurczaka zalewamy kremówką(...)podgrzewamy. Następnie dodajemy sery i mieszamy, aż do roztopienia. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy różyczki brokuła i makaron. Mieszamy
Aga w kuchnipuszki 1 łyżka oleju pół łyżeczki soli, pieprzu, ziół prowansalskich i oregano 50 g żółtego sera Beszamel: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 szkl mleka ¼ łyżeczki soli, białego pieprzu i gałki muszkatołowej Sól, oliwa i woda do gotowania makaronu Masło do formy Przygotowanie: Makaron obgotowujemy w dużej ilości wody z dodatkiem soli i oliwy przez 2 minuty(...)żółty kroimy w cienkie plasterki. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Układamy na przemian w naczyniu: makaron, sos pomidorowy, makaron, sos pomidorowy, makaron, sos pomidorowy, makaron i na wierzchu sos beszamelowy. Na wierzchu układamy ser żółty. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni
słodkie i nie tylko historie kulinarneobracać frittaty. Prosta w przygotowaniu tarta, która obłędnie smakuje, jednym słowem - polecam! Składniki: ciasto na tartę wytrawną (na jogurcie, bez masła) - przepis tutaj 200g ugotowanego makaronu spaghetti 250g śmietanki kremówki 30% 100g żółtego sera gouda 2 jajka 1 średnia czerwona cebula 1 łyżeczka rozmarynu 0,5 łyżeczki pieprz kajeńskiego 0,5 łyżeczki soli Ciasto na tartę przygotowujemy wg przepisu, podpiekamy(...)Makaron mieszamy ze startym (jeśli macie plasterki to pociętym na paski) serem gouda, wbijamy dwa jajka, wlewamy śmietankę i dodajemy przyprawy. Całość starannie mieszamy, by całkowicie rozbić jajka. Przygotowaną masę wlewamy na podpieczoną tartę. Cebulę kroimy w półplasterki, wykładamy nią wierzch tarty. Przygotowaną tartę wkładamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 190*C - termoobieg, środkowa półka. Kroimy
Gotowanie i blogowaniejego ulubionych kompozycji. Na obiad czy na kolację świetnie pasuje i jest bardzo szybki w przygotowaniu. Spaghetti z boczkiem w sosie pomidorowym SKŁADNIKI: makaron spaghetti 300 g boczku surowego bądź parzonego 150 g żółtego ser 1 biała cebula 1 ząbek czosnku 300 ml sosu pomidorowego 1 łyżeczka bazylii papryka słodka do smaku papryka ostra do smaku olej rzepakowy natka pietruszki(...)dodajemy sos pomidorowy oraz bazylię. Dokładnie mieszamy i dusimy przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami mielonymi. Na talerz nakładamy makaron, następnie ciepły sos i posypujemy startym żółtym serem Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkistartego, twardego żółtego sera sól, pieprz 3 łyżki posiekanej natki pietruszki opcjonalnie: kilka posiekanych suszonych pomidorów 1-2 łyżki marynowanych kaparów Ugotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu. W garnku rozgrzej masło, dodaj śmietanę i ser. Gotuj ok. 5-10 minut na małym ogniu, aż ser lekko się roztopi. Zestaw z ognia, dopraw solą, pieprzem, dodaj natkę pietruszki, pomidory i kapary
Qlinarnie i Qlinarnie