pomidorkami malinowymi i kalarepką 400g pomidorów, 2 kalarepki, 250g tagliatelle z czosnkiem niedźwiedzim "ciao bella", 75ml klarowanego masła, kolendra, sól, pieprz, wyciśnięty ząbek czosnku Kalarepkę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, wyciśnięty ząbek czosnku, dusić 10 minut. Doprawić sola i pieprzem. Ugotować makaron al dente. Makaron połączyć z sosem i posypać kolendrą
królestwo garówparmezan i orzechy włoskie w pojemniku blendera i zmiksuj, dolewając co jakiś czas wody z gotowania makaronu, aż powstanie gęsty sos. Dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku. Wymieszaj makaron z pesto z buraków i podawaj natychmiast, posypane orzechami, tartym parmezanem i listkami buraka. Smacznego! English version Pasta with beetroot pesto (4 servings) Ingredients: 4 medium unpeeled beetroots 4 unpeeled(...)creamy adding pasta cooking water to thin the sauce if necessary. Season with salt, pepper and sugar to taste. Mix the tagliatelle with beetroot pesto and serve immediately sprinkled with some walnuts and grated Parmesan. Enjoy! Artykuł Makaron z pesto buraczkowym / Pasta with beetroot pesto pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowydobra oliwa. Tak niewiele trzeba dla smaku. A całość przygotowania zajmie Wam około 20-30 minut. Do podania proponuję świeży domowy makaron z TEGO przepisu, ale możecie również użyć każdego innego, najlepiej długich i płaskich wstążek – wąskich tagliatelle czy fettuccine lub szerokich pappardelle. Bakłażany myjemy. Kroimy je na plastry grubości 1,5cm. Solimy je i układamy na sicie. Możecie przycisnąć(...)małym ogniu aż odparuje ¼ płynu, rozgniatamy całe pomidory na mniejsze kawałki, solimy i lekko pieprzymy, doprawiamy suszonym oregano. Do pomidorów wkładamy pokrojonego bakłażana. Podgrzewamy mocno. Mieszamy, dodajemy ugotowany odcedzony makaron. Mieszamy całość. Już na talerzach posypujemy porcje pokrojonymi listkami świeżej bazylii i posypujemy serem. Oryginalnie sycylijczycy ścierają do tego celu ciężko dostępną u nas, twardą ricottę , tzw. ‘ricotta salata’. Jeśli
Karo in the KitchenWołowina to z pewnością moje ulubione mięso. W każdym wydaniu staram się jak najwięcej jej wykorzystywać, od bulionu, przez zapiekanki, po wyszukane pieczenie. Dziś coś szybkiego
BaRepas2 piersi kurczaka, 400 g pieczarek, 400 g makaronu tasiemka Czaniecki, 3 łyżeczki przyprawy do drobiu, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oleju
Aga w kuchniJest prosta, ale ma głęboki smak co jest zasługą pysznego sosu. A do tego pięknie wygląda! Można ją jeść na zimno i na ciepło. Makaron gryczany po japońsku Ten makaron z mąki gryczanej naprawdę jest super szybki! W 15 minut zrobisz doskonałe orientalne danie, które pysznie smakuje zjedzone od razu, jak i następnego dnia, na ciepło i na zimno. Przepis(...)krewetki i rzodkiewki. Jeśli nie lubisz krewetek możesz zastąpić je kurczakiem, albo w ogóle pominąć, też będzie pysznie! Tagliatelle z cukinii z kurczakiem i sosem pomidorowym Trzy składniki plus przyprawy, 15 minut gotowania i powstaje pyszny i zdrowy makaron warzywny. Delikatna cukinia z lekko pikantnym sosem pomidorowym smakuje doskonale. To ogromna przyjemność jedzenia bez wyrzutów sumienia, bo cukinia ma tylko
Niedzielny kucharzSzybko, smacznie i zdrowo. Polecamy książkę Pasta i basta! Składniki 400 g tagliatelle 250 g pomidorów 150 g czarnych oliwek 2 ząbki czosnku 1 łyżka kaparów 3 sardele 2 papryczki peperoncini natka pietruszki 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente. Czosnek obieramy i dobro siekamy. Pomidory sparzamy, obieramy
R'n'G Kitchenmich ulubionych dań obiadowych! Najlepszej jakości łosoś, świeże, soczyste pomidory i ugotowany al dente makaron – takie trio, które sprawia, że nie chcę odrywać się od talerza! Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i romantyczną kolację. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * tagliatelle – 300 g * wędzony łosoś – 100 g * szalotka – 1 szt * pomidory koktajlowe
Ostra na SłodkoSosy do makaronu typu Tagliatella można robić przeróżne. Jednak ja mam swój ulubiony. Sos z podgrzybków z kurczakiem. Bardzo prosty i smaczny. Podaję przepis na sos
W kuchennym oknie EwyW ramach naszych zachęt do spożywania szpinaku przedstawialiśmy już potrawę bazującą na makaronie. Zawierała ona również smażonego kurczaka oraz pomidorki koktajlowe. Poniżej prezentujemy danie teoretycznie podobne
Kulinarna PokusaMarzenie mojego męża, dziś zostało spełnione:) Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowo-pietruszkowym SKŁADNIKI: 400 g Pappardelle lub tagliatelle 250 g świeżych kurek 500ml śmietany pęczek pietruszki 1 cebula sól, pieprz, lubczyk, masło, parmezan Makaron ugotować aldente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na masełku zeszklić cebulę posiekaną w kostkę. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone kurki. Podsmażyć chwilę, około10 minut
MarciochaKucharzytłustym weekendzie na jarmarku Bożonarodzeniowym w Brnie, czas na coś delikatniejszego :) Tagliatelle z krewetkami w sosie śmietanowo-pietruszkowym SKŁADNIKI: 300-400 g dużych krewetek 400 g makaronu 2-3 łyżki masła 1 biała cebula 3 ząbki czosnku kubek śmietany 18% pęczek posiekanej pietruszki sól, pieprz, białe wino, parmezan Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sparzone krewetki
MarciochaKucharzyKiedy nie mam czasu na spędzanie długich godzin w kuchni przyrządzam makaron z jakimkolwiek sosem. Bardzo lubię makaron z sosem serowym. Nie dodaję do niego
Walijskie PichcenieSmak po prostu nie do opisania… Makaron w pięknym zielonym kolorze, kurczak i tuńczyk… Wszystko zatopione w brokułowym beszamalu, posypane serem… Eksplozja smaków… 400 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 200 g tagliatelle o smaku szpinakowym 100 g żółtego sera 130 g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 100 g brokuła 1 szklanka mleka 1 łyżka masła
VioletoweKucharzenieośmiorniczek baby, 200 g kalmarów baby, 12 krewetek, 250 g tagliatelle, 250 g pomidorków koktajlowych, 1 cm imbiru świeżego, 1 chili, 5 cm trawy cytrynowej, sok z cytryny, 1 ząbek czosnku, oliwa, 2 dymki ze szczypiorem, 50 ml białego wytrawnego wina, sól kolendra Ośmiorniczki i kalmary oczyścić. Ośmiorniczki zblanszować we wrzącej wodzie, wyjąć, przełożyć do zimnej wody, osuszyć(...)cytryny, oliwę – wymieszać. Marynatę podzielić. Ośmiorniczki wymieszać z marynatą. Kalmary i ogony krewetek wymieszać z marynatą. Odstawić na 20 minut. Cebulki dymki pokroić w kostkę. Szczypior posiekać. Ugotować makaron. Pomidorki przekroić na pół. Na oliwie przesmażyć cebulę, włożyć ośmiorniczki, kalmary krewetki, smażyć na silnym ogniu 1 minutę. Następnie dodać pomidorki i szczypior, podsmażyć je chwilę, wlać wino. Smażyć 2 minuty
królestwo garów