zwycięstwa wycieczki do Parmy i warsztatów w Akademia Barilla. Przyznam szczerze, że zastanowię się czy nie spróbować swoich sił w kolejnej edycji zabawy Zobacz też: Makaron z suszonymi pomidorami, kurczakiem i serem pleśniowym Tagliatelle z łososiem i brokułami w sosie śmietanowym Makaron z pieczarkami i szynką Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania: 20 minut Składniki makaron Capellini Barilla
Kuchnia Bazyliitrzeba całości lekko dosolić. Rozkładamy porcje na talerze, posypujemy dodatkowo startym parmezanem. Podajemy od razu, póki gorące. Soczyste, słodko-kwaśne koktajlowe pomidorki będą pasowały idealnie. SKŁADNIKI porcja makaronu bavette lub cienkiego tagliatelle dla dwóch osób 1 puszka tuńczyka w oleju/oliwie 4 średnie ząbki czosnku 1 pełna (z lekkim czubem) łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka kaparów drobnych z zalewy
Karo in the Kitchenkromki pszennej bułki 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula – biała lub czerwona 3 łyżki oliwy z oliwek ser Grana Padano albo Parmezan kilka listków świeżej bazylii porcja makaronu spaghetti, bucatini lub tagliatelle dla dwóch osób sól pieprz ½ łyżeczki granulowanego czosnku
Karo in the Kitchendostosowujemy zależnie od tego na ile dobrze nam się wszystkie składniki blendują. Możemy najpierw wlać mniej a potem dodawać wedle uznania. Tak przygotowany sos najlepiej smakuje z makaronem spaghetti lub wstążkami (tagliatelle). Możemy też wyłożyć go na rybę i zapiekać w piekarniku. Domowe zielone pesto (alla genovese) Smacznego :) Domowe zielone pesto (alla genovese
Pyza i Surówkafood. Do carbonary ja osobiście najbardziej lubię makaron bucatini (długi, okrągły w przekroju, z dziurką w środku) albo bavette (takie trochę spłaszczone spaghetti) albo płaskie wstążki – wąskie tagliatelle i szersze papardelle. Wybrany makaron gotujemy al dente, według przepisu na opakowaniu, w osolonej wodzie. Kiedy makaron będzie prawie gotowy, zaczynamy robić sos. Cebulę i czosnek siekamy drobno. Boczek kroimy w drobną
Karo in the KitchenMakaron na obiad mogłabym jeść codziennie. Stąd też na blogu pojawia się tagliatelle w kolejnej odsłonie. Do zestawu: makaron + sos śmietanowy pasuje naprawdę wiele dodatków. Ograniczać nas może tylko własna wyobraźnia lub brak jakichkolwiek produktów w lodówce ;) Czytaj więcej
bistro mamaJako , że zrobiłam więcej Strogonowa, zostało mi trochę, to postanowiłam go spożytkować nieco inaczej .Zrobiłam pyszny makaron ze Strogonowem ! Składniki - Strogonow tagliatelle Arrighi glassa di soia Ponti ser grana padano bądz parmezan listki bazylii do dekoracji Przygotujcie Strogonowa z powyższego przepisu .Warto zrobić go nieco więcej. Super z chlebem, super z tasiemkami. Ugotujcie tagliatelle według przepisu
Z Kuchni Do Kuchnidoprawiamy odrobiną gałki i białym pieprzem. W dużej misce lub dużym garnku łączymy z makaronem i delektujemy się smakiem ;). Do takiego sosu doskonale nadają się i inne makarony np. spaghetti czy też tagliatelle. Czytałam, że również nadaje się do gnocchi. Kategoria: Danie główne , Mięsne Tagged: białe wytrawne wino , boczek wędzony , bulion warzywny , majeranek , makaron cztery sery , makaron penne , pieprz biały
Mam apetyt na ...długo, gdyż miałam obiekcje co do sosu śmietanowego. Wydawało mi się, że to jakoś nie mój smak… no ale jak się okazało, byłam w błędzie. Teraz to nasze ulubiony makaron. Przebija smakiem nawet tradycyjne spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem mielonym, które uwielbia chyba każdy. Jedynym problemem jest to, że zawsze wychodzi mi go za mało. Chyba muszę zwiększyć proporcje(...)usatysfakcjonowany. W moim odczuciu porcja jest jednak w sam raz. Mój minus to zdecydowanie kaloryczność. No ale Carbonarę trzeba koniecznie spróbować! Tagliatelle Carbonara Składniki na 2 porcje: · 250-300 g makaronu · 200 g chudego wędzonego boczku · 80 g szynki surowej
Mania GotowaniaNormal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Ostatnio pojawiła się na rynku botwinka, więc bez wahania kupiłam ją! Wymyśliłam danie obiadowe dość oryginalne - zapraszam na Tagliatelle w kremowym sosie
Ana Mari's worldsię na niej nie zawiodłam ( przynajmniej w kuchni ;) ) Tak było i wczoraj , kiedy to na obiad przygotowałam ” Tagliatelle z kurczakiem w śmietanowo – orzechowym sosie „. Soczyste mięso , kremowy sos … Efekt nieziemski! Zdecydowanie do powtórzenia! SKŁADNIKI: ( na 2 porcje ) - makaron tagiatelle – 150 g – filet z kurczaka – 200 g – orzechy ( włoskie i laskowe
Ostra na SłodkoSkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 ząbek czosnku Chili – do smaku 2 średnie cebule 1 marchewka makaron chiński (ew. spaghetti lub tagliatelle) odrobina oleju do smażenia sezam sos: 6 łyżek sosu sojowego jasnego 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki sosu hoisin 2 łyżki keczupu 2 łyżeczki cukru 250 ml wody pieprz do smaku
Kocham CzekoladęNormal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Ostatnio pojawiła się na rynku botwinka, więc bez wahania kupiłam ją! Wymyśliłam danie obiadowe dość oryginalne - zapraszam na Tagliatelle w kremowym sosie
Ana Mari's worlddzisiejszego przepisu zrobicie w czasie czekania na wodę do gotowania i podczas samego gotowania makaronu. Naprawdę – ‘nie mam czasu’ w tym momencie nie jest żadną wymówką. Makaron – najlepiej któryś z długich, czyli tagliatelle, bavette, fettuccine, bucatini albo spaghetti – gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie, do stanu al dente. Gdy makaron się gotuje, przygotowujemy całą resztę. Krewetki szybko odmrażamy
Karo in the Kitchensamo, tylko inaczej :) Ostatnio pokazywałam Wam klasyczne aglio e olio , dziś będzie mała modyfikacja w postaci papryczki jalapeno i suszonych pomidorów w oleju. Składniki: - 200 g makaronu(u mnie tym razem tagliatelle) - ok. 50 ml oleju z pomidorów - dwa ząbki czosnku - 4 suszone pomidory - papryczka jalapeno (ilość według uznania) - tarty ser do posypania - bazylia, oregano Zasadniczo przygotowanie tej wersji aglio(...)jest użycie oleju, w którym siedziały wcześniej suszone pomidory - u mnie oryginalnie ten olej był z ziołami - bo daje to mnóstwo smaku, a przecież to o niego tu chodzi :) Makaron gotujemy al dente, a w tym czasie na patelni ląduje nasz pomidorowy olej wraz ze szczyptą bazylii i oregano. Gdy się zagrzeje, wrzucamy na patelnię przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz
Kulinarne zapędy Kokosa