makaron tagliatelle - 960 przepisów (strona:30/64)

Tagliatelle w sosie z suszonych grzybów 160

Pyszny, delikatny sos z suszonych grzybów w towarzystwie makaronu. Oczywiście latem można zastąpić świeżymi grzybami.. Smacznego! :)   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat(...)Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Tagliatelle w sosie z suszonych grzybów   Składniki: makaron typu tagliatelle (ilość wedle uznania) 1 szklanka suszonych grzybów 0,5 kg mięsa wieprzowego 1 cebula 2 łyżki śmietany 1-2 łyżki mąki woda sól, pieprz, zioła prowansalskie przyprawa do mięsa

Smaki Natalii
Pappardelle z pesto i rozmarynowym kurczakiem 191

zapowiada się na zielono. Wczoraj zrobiłam pesto z jarmużu , a dzisiaj już je wykorzystałam na obiad . Przyrządziłam pappardelle z rozmarynowym kurczakiem. Pappardelle…podoba mi się nazwa tego makaronu, który przypomina tagliatelle. Szerokie wstążki makaronu ładnie się prezentują na talerzu i pasują do grubo pokrojonych smażonych piersi z kurczaka . Niedzielny obiad przygotowany. Pappardelle z pesto i rozmarynowym kurczakiem Składniki

codojedzenia
Makaron z cukinią 288

350g makaronu  (u mnie tagliatelle) 2 małe cukinie 3 ząbki czosnku sól chili w proszku  oliwa z oliwek 50g tartego twardego sera (u mnie Dziugas) PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinie bez obierania kroimy wzdłuż w cienkie plasterki.  Posiekany czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy plastry cukinii, które solimy i delikatnie oprószamy chili(...)Smażymy na złoto. Zdejmujemy cukinię z patelni.    Kiedy już usmażymy wszystkie plastry, kładziemy na pozostały tłuszcz makaron i dokładamy cukinię. Mieszamy razem i podsmażamy przez 2-3 minuty. Przekładamy na talerze i posypujemy obficie serem. Pyszne tagliatelle z cukinią gotowe

Moje Kuchenne Rewelacje
Mały wielki świat. Hania, Pierre Herme i czekoladowe tagliatelle z tonką. 158

Razem z Hanią nasze czekoladowe tagliatelle dołączamy do akcji Czekoladowy Weekend , którą w tym roku prowadzi Anita.      CZEKOLADOWE TAGLIATELLE Z  TONKĄ  * przepis Pierre Herme, znaleziony na tej stronie - klik  Do ciasta na makaron dodałam od siebie płatki chili - efekt był wspaniały. Czekolada przełamana ostrością chili i złagodzona aromatem tonki to smak, do którego będę(...)się z sobą i  pozostawić do wyschnięcia na ok. 30 minut. Nastawić duży garnek wody do zagotowania. Kiedy woda będzie wrząca wrzucić tagliatelle i gotować 5-7 minut aż bedzie al dente. W czasie, gdy makaron się gotuje, wszystkie składniki sosu wymieszać do całkowitego rozpuszczenia w garnuszku. Podawać makaron natychmiast po ugotowaniu z sosem. Podawane tradycyjnie do makaronu płatki

KUCHARNIA
Menu na tydzień: Gotowanie match&mix 138

czyli przesmażony z cebulką, a potem ugotowany z dodatkiem tymianku i liścia laurowego – 20 minut 7. Przygotowujemy makaron ryżowy – zalewamy zwykłą wodą i odstawiamy na 10 minut 8. Z garnka parowego wyciągamy warzywa, do wody po kukurydzy wrzucamy tagliatelle – 10 minut 9. Z patelni ściągamy pomidorki, wlewamy oliwę, wrzucamy czosnek, a potem krewetki – 5 minut(...)rozgrzaną wkładamy polędwiczki z oregano i smażymy na ostrym ogniu – 3 minuty 11. Ściągamy polędwiczki i smażymy drugą partię – z papryką wędzoną 12. Odlewamy wodę z makaronu ryżowego. Odcedzamy tagliatelle prosto do garnka z makaronem ryżowym, który dzięki temu zabiegowi jest po chwili gotowy. 13. Wyłączamy ogień pod ryżem. 14. Studzimy składniki i pakujemy do pojemników. 15. Gotowe

Niedzielny kucharz
Tagliatelle z cukinią w sosie śmietanowo-musztardowym 166

dania! Nam taki kolorowy obiad bardzo przypadł do gustu, nie tylko smakiem, także wyglądem. Mam nadzieję, że Wam też zasmakuje. Już dziś życzę Wam smacznego:) Składniki: 400 g makaronu kolorowego tagliatelle (barwiony szpinakiem i pomidorami, możecie zastąpić go makaronem spaghetti lub świderkami) 2 cukinie 200 ml śmietanki 30% 1,5 łyżki musztardy 3 łyżki tartego żółtego sera

Zasmakuj Kuchni
Tagliatelle pomodoro 124

SKŁADNIKI: 200 g makaronu tasiemka Tagliatelle, 2 świeże pomidory, 1 puszka pomidorów, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka parmezanu, 2 łyżki masła, sól, pieprz. Przygotowanie: Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulkę i czosnek. Następnie wlewamy pomidory, miksujemy je blenderem i przyprawiamy solą i pieprzem. W osobnym rondelku gotujemy makaron al dente. Odcedzony makaron dodajemy do sosu. Na koniec dodajemy pokrojone

Aga w kuchni
Tagliatelle w sosie ze świeżych pomidorów z krewetkami 166

pomidorowego 2 ząbki czosnku 1/4 papryczki chilli natka pietruszki łyżka masła łyżka oliwy z oliwek 1/2 szkl śmietanki 30% (temperatura pokojowa) 1/2 szkl białego półwytrawnego wina sól pieprz makaron brązowy tagliatelle garść startego sera typu parmezan Wykonanie: Krewetki oczyścić, umyć i osuszyć. Makaron ugotować al'dente. Pomidory wraz z koncentratem i połową natki pietruszki zmiksować za pomocą blendera. Na patelni

Trufelkowo
Ziołowe tagliatelle z indykiem i papryką (Tagliatelle con tacchino, peperoni e erbe aromatiche) 138

danie makaronowe do przygotowania w niecałe 30 minut:  ż ó lto-zielone tagliatelle paglia e fieno  z indykiem, kolorow ą  papryk ą i czerwon ą  cebul ą.  Dodatek z i ó ł prowansalskich i czosnku urozmaica danie, podkreślając smak makaronu i nadaj ąc  mu wyrazistości oraz  charakteru. Wystarczy t ylko kilka składników(...)deciso che mai non guasta. Si avrà così modo di ottenere qualcosa di speciale, facendo però uso di pochissimi ingredienti. Buon appetito :) SKŁADNIKI  (4 porcje) 300 g makaronu typu tagliatelle paglia e fieno 300 g piersi z indyka 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka  2 ząbki czosnku 2 łyżki m ą ki  2 łyżeczki

La grande e la piccola cuoca
Makaron ze szpinakiem, botwiną, kurczakiem, suszonymi pomidorami i fetą 154

botwiny i młodym szpinakiem, zerwanym wprost z babcinego ogródka. Całość solidnie doprawiona solą, pieprzem oraz fetą, czyli tak jak lubię najbardziej.  Składniki na dwie porcje: 100 gram makaronu szpinakowego tagliatelle  garść liści botwiny  200 gram piersi kurczaka  1 szalotka 1 ząbek czosnku  garść młodego szpinaku  4-5 suszonych pomidorów  1 łyżka oleju

Mango Papaja
Makaron z łososiem i groszkiem 173

Pyszny i co najważniejsze szybki pomysł na makaron :) Dobry sposób na wprowadzenie większej ilości ryb do jadłospisu :) SKŁADNIKI (dla 4 osób) 350 g makaronu - u nas tagliatelle (najlepiej razowy - akurat nie dostałam w sklepie) 1/2 cebuli 2-3 ząbki czosnku 400 g świeżego łososia 200 g mrożonego groszku 150 g jogurtu naturalnego 100 g serka ricotta (ewentualnie mascarpone) 1 łyżka

Moje Kuchenne Rewelacje
Makaron ze szpinakiem 203

sokiem z pomarańczy i gałką muszkatołową jest bezcenny. Smak wyrazisty, a zarazem lekki. Zdrowe, szybkie, smaczne i syte danie. Możecie zrobić takie danie praktycznie z każdym makaronem (spaghetti, tagliatelle, penne, muszelki, itp.) na jaki macie ochotę. Ja dziś użyłam makaronu bezglutenowego. Składniki: 250 g makaronu bezglutenowego świderki - użyłam makaronu firmy "Bezgluten s.c.": Al Dente, Gluten Free Pasta

Zasmakuj Kuchni
Smażona kaczka z malinami i makaronem 215

sól czarny pieprz świeżo mielony 1 łyżka soku z cytryny 5 łyżek syropu klonowego lub płynnego miodu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 180g makaronu wąskie wstążki (tagliatelle, wąskie fettuccine) Instrukcje Szalotki obieramy i drobno siekamy. Marchewkę obieramy i tniemy na niewielką kostkę. Na niedużej patelni na dość silnym ogniu rozgrzewamy masło. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszamy(...)rozgrzanego do 180 stopni (termoobieg) piekarnika i trzymamy w nim przez 15-20 minut (zależnie od wielkości mięsa). Gotową kaczkę kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odsączony makaron mieszamy z 1 łyżką oliwy. Plastry kaczki układamy na makaronie. Polewamy sosem malinowym. Dekorujemy np. natką pietruszki i niezwłocznie podajemy Uwagi Potrawa

Kulinarna Pokusa
Tagliatelle ze szpinakiem i czerwoną fasolą 286

się strzałem w dziesiątkę! Przepis urozmaiciłam dodając kurczaka, jednak z perspektywy zjedzonego obiadu, uważam, że był to dodatek zbędny. Przepis obrania się w podstawowej formie. Składniki: 400 g makaronu pełnoziarnistego Tagliatelle  3 łyżki oliwy z oliwek 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 250 g pieczarek pierś kurczak 500 g mrożonego szpinaku 2 łyżki śmietany

Pasja Smaku
Makaron ze smażonym kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami 318

obiad lub lekką kolację o każdej porze roku. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 1 filet z kurczaka (250g) 200g młodego szpinaku 120g pomidorków koktajlowych 180g wąskiego makaronu wstążki (tagliatelle, wąskie fettuccine) 1-2 ząbki czosnku 50ml słodkiej śmietany 18% 1 łyżka masła 3 łyżki oliwy sól pieprz czarny świeżo mielony Instrukcje Filet z kurczaka oczyszczamy z ewentualnych błoniastych(...)łyżki oliwy i wrzucamy kawałki kurczaka. Lekko solimy i intensywnie smażymy przez 2 minuty mieszając. Dodajemy pomidorki, również je solimy i smażymy z mięsem przez kolejne 2 minuty. Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta w lekko osolonej wodzie. Odsączony mieszamy z 1 łyżką oliwy. Na talerze nakładamy kolejno makaron, szpinak oraz mięso z pomidorkami. Natychmiast podajemy. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div

Kulinarna Pokusa