Włoska kuchnia Benedetty: Makaron z krewetkami i kremem z cukinii (odc. 26)
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Włoska kuchnia Benedetty: Makaron z krewetkami i kremem z cukinii (odc. 26)
Ilość porcji: dla 4 osób Składniki: 200 g cukinii pół cebuli mięta (wedle uznania) starta skórka z cytryny oliwa z oliwek 100 ml śmietany 6 dużych krewetek 4 kwiaty cukinii 350 g makaronu typu tagliatelle sól Sposób przygotowania: Podsmaż na oliwie do zrumienienia pokrojoną w plasterki cukinię, posiekaną cebulę, posiekaną miętę i startą skórkę z cytryny. Na drugiej patelni krótko obsmaż obrane wcześniej krewetki i kwiaty cukinii. Zmiksuj w blenderze usmażoną cukinię ze śmietaną i solą. Ugotuj makaron zgodnie...
Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.plAutor
wojnanasmaki.pl
Pasjonaci kuchni z całego świata.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
krewetki, cukinia, makarony, makaron, tagliatelle, sosy, ryby, dania z makaronem, makaron tagliatelle, owoce morza, pasty, ryba, pasta, sos do makaronu, makaron z patelni, drugie danie
Inne przepisy z WojnaNaSmaki.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję