makaron tagliatelle - 960 przepisów (strona:22/64)

Makaron z kurczakiem, pieczarkami i serkiem philadelphia 506

się w tym daniu natychmiast po jego spróbowaniu. Dajcie znać w komentarzach jak smakowało. Makaron z kurczakiem, pieczarkami i serkiem philadelphia porcja dla 2 osób Składniki: około 150 g makaronu tagliatelle ( z mąki durum lub bezglutenowego ) 125 serka philadelphia 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 pieczarki 2 ząbki czosnkuC 1/3 cukinii 1 pierś z kurczaka 1/3 łyżeczki oregano 1/3 łyżeczki

Jaglusia
Makaron ze szparagami, indykiem i ricottą 184

czegoś co samo w sobie jest przepełnione idealną kompozycją smaków. Idealnie komponuje się z nimi makaron z ricottą, a dodatek indyka zapewnia nam pełnowartościowe białko.  Składniki: -ok. 50g makaronu tagliatelle -duża łyżka ricotty  -ok. 250g szparagów -ok. 100g piersi z indyka -przyprawy do mięsa: czosnek granulowany, kurkuma, curry, oregano, papryka słodka, chili, sól, pieprz Wykonanie: Indyka kroimy

Gawron w rosole
TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY 223

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 350 g makaronu tagliatelle, duża pierś z kurczaka, opakowanie serka mascarpone (250 g), 200 ml bulionu, 3 łyżeczki curry, sól, pieprz, szczypta pieprzu cayenne, 2 łyżki oleju, garść posiekanej natki pietruszki, łyżeczka mąki + odrobina zimnej wody do zagęszczenia sosu. Przygotowanie: Olej mieszam

JejKuchnia
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem carry 148

powtórki, a czyja to zasługa? jak myślicie?, może makaronu Malma, a może kurczaka w carry lub kurek?. Tak czy siak zjedzone i prosi się o więcej.... Składniki: 40 dag makaronu tagliatelle, u mnie Malma 20 dag świeżych kurek 50 dag fileta drobiowego 300 ml słodkiej śmietany, u mnie 18% ojej rzepakowy zielona natka pietruszki 2 średnie cebule ser salami

Apetyczna babeczka
Tagliatelle z tuńczykiem w pomidorach. 191

jestem mistrzem w przygotowywaniu jedzenia w kilkanaście, a nawet kilka minut. Grunt to mieć dobrą bazę. Tym razem tą bazą był dla nas domowy makaron. Czego nam potrzeba? -makaron tagliatelle -puszka tuńczyka w sosie własnym, lub wodzie -pół puszki kukurydzy -cebula -puszka pomidorów krojonych -parmezan -oliwa -sól, pieprz -tymianek -muscat biały półsłodki Cebulę posiekaną szklimy na oleju, solimy i pieprzymy

BaRepas
Jesienny przepis na owoce morza z makaronem, dynią i rukolą 273

przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Polecam makaron barwiony sephią, który świetnie komponuje się z owocami morza, jednak jest on stosunkowo drogi i z powodzeniem można go zastąpić np. makaronem tagliatelle :) Wszystkie składniki pod przykryciem podgrzewamy na patelni na wolnym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy. Gdy na patelni pojawi się płyn z frutti di mare oraz z warzyw

Taste Of My Day
Makaron z domowym pesto pietruszkowym 189

czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki pestek dyni 3 łyżki słonecznika łuskanego 2 łyżki startego parmezanu na małych oczkach ¼ szklanki zimnej wody pieprz sól + ok. 200 g makaronu tagliatelle ( ja użyłam pełnoziarnistego) WYKONANIE: Natkę pietruszki umyć, osuszyć i usunąć twarde łodyżki. Posiekać niezbyt dokładnie. Czosnek obrać i pokroić na grube plastry. Pestki dyni i słonecznika uprażyć na patelni

Calzonella.com
Makaron z kurczakiem i szpinakiem 144

spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami MAKARON Z kurczakiem i szpinakiem Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 15-20 minut Składniki: – 250 g makaronu tagliatelle lub innego – 1 pierś z kurczaka – 5 ząbków czosnku – 2 garści świeżych liści szpinaku (najlepsze będą małe listki baby) – 6 łyżek śmietany(...)oliwek bez pestek (zielone lub czarne, obydwa rodzaje będą pyszne) – parmezan lub inny dojrzewający ser do posypania – 1 łyżka oliwy do smażenia – sól, pieprz Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, powinien być al dente. W czasie gotowania makaronu posiekaj czosnek w cienkie plasterki, oliwki w plasterki, a kurczaka w cienkie paski. Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj

nietylkopasta.pl
Chrupiący i miękki makaron z ciecierzycą, czosnkiem i migdałami 208

Blasi poleca świeży makaron jajeczny, pocięty na 2,5-centymetrowe paski lub makaron z mąki razowej ( mugnaia ). Ale oczywiście świeży makaron ze sklepu też się sprawdzi. Ja wykorzystałam świeży makaron tagliatelle z Lidla. Ciecierzycy nie trzeba namaczać przez noc. Wystarczy ją zagotować i odstawić na godzinę, co jest równoznaczne z 8 godzinami moczenia ziaren w zimnej wodzie. Przydatny trik

Chilli Czosnek i Oliwa
Domowe tagiatelle ze szpinakiem kremowym 210

śmietanie i z serkiem topionym. Smak podkreśliłam czosnkiem, tymiankiem i kapary. Sezam czarny nie tylko nadał ciekawego wyglądu, ale delikatnie chrupał podczas jedzenia. Polecam :) Składniki: na 4 porcje makaron tagliatelle: 200 g mąki pszennej, 2 całe jajka, szczypta soli, 50 ml wody, pozostałe: 200 g szpinaku, 2 ząbki czosnku, 180 g serka topionego śmietankowego, 100 ml śmietanki 30%, 3 łyżki

Moniki Smakołyki
Makaron z cukinią i marchewką 262

Makaron z cukinią i marchewką Na dwie porcje:     160 g pełnoziarnistego makaronu tagliatelle     1 spora cukinia (ok. 500g)     1 duża marchew     1 średnia cebula     1 ząbek czosnku     posiekana gałązka mięty (ok. 10 listków)     1/2 łyżeczki oregano(...)oleju rzepakowego Cukinię i marchew myjemy. Marchew obieramy i oba warzywa kroimy w długie cienkie plastry - przy pomocy obieraczki do jarzyn. Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w piórka. Makaron gotujemy wg przepisu z opakowania - u mnie al dente. Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy cukinię, marchewkę i zioła, doprawiamy solą i pieprzem - smażymy

peggiwkuchni
… i jadłam tam najlepszego łososia na świecie! BOSKO! 157

sercu! ). A gdzie? Już mówię! Zostałam zaproszona do restauracji BOSK O w Przemyślu ( od znajomych słyszałam same pozytywy, no ale postanowiłam, że sama to sprawdzę! ). W menu: czarny makaron tagliatelle w śmietanowym sosie z pieczonym łososiem, jabłkami i pomidorkami. Już od samego patrzenia ciekła mi ślinka tak, że tylko spoglądałam czy sukienkę aby na pewno nie trzeba wycierać! ;) Po kilkunastu

Ostra na Słodko
Makaron z sosem pieczarkowo kalafiorowym 137

jest sycący i dobry. 30 dkg pieczarek 1/2 kalafiora 1 por biała część 200 g śmietany 18 % ukwaszonej 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka mąki krupczatki sól, pieprz 150 g makaronu tagliatelle masło klarowane natka pietruszki Por kroję w krążki i przesmażam na maśle klarowanym. Wykładam na talerz. Pieczarki myję, kroję i przesmażam na patelni, dodaję por, doprawiam sola, pieprzem. Kalafior

wesoła kuchnia
Makaron z ricottą na ostro i groszkiem cukrowym 176

tylko na ostro przygotowujemy, makaron i groszek gotujemy. Gdy je razem zmieszamy to gotowy obiad mamy. Czas przygotowania to czas makaronu gotowania . Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu   tagliatelle, 100 g (ok. 4 pełne łyżki) serka ricotta, ½ papryczki chili, sól himalajska do smaku, pieprz świeżo mielony do smaku, 1 łyżka oliwy z oliwek, ok. 12 szt. groszku cukrowego(...)kwasku cytrynowego. Przygotowanie: Serek risotta rozdrabniamy z pomocą widelca i mieszamy z papryczką chili przeciśniętą przez praskę do czosnku i oliwą z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al. dente. Groszek cukrowy gotujemy ok. 5 min w wodzie z odrobiną octu lub kwasku cytrynowego, wówczas zachowamy ładny kolor warzywa. Solimy pod koniec

Moniki Smakołyki