ugotowanych ziemniaków sałatkowych (można kupić gotowe) 200 g wędzonego łososia (może być sałatkowy) 3-4 ogórki kiszone pęczek kopru sól pieprz (najlepiej świeżo zmielony) sos: 1 łyżka majonezu, 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy , sól Wykonanie: Ugotowane ziemniaki pokroić na mniejsze kawałki. Łososia pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w równą kostkę. Koper posiekać. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, doprawić solą
zadanie-gotowaniemiarę równych młodych ziemniaków - 2 łyżki oleju rzepakowego - 2 łyżeczki cukru brązowego (jeżeli nie mamy brązowego- może być biały) - 1,5 łyżeczki soli (u mnie himalajska) Sos: - dwie łyżki majonezu light - dwie łyżki ketchupu - sól (do smaku) - łyżka bardzo drobno posiekanej natki pietruszki Składniki sosu mieszamy ze sobą, przyprawiamy solą wg uznania. Ziemniaki dokładnie szoruję pod bieżącą wodą (nie obieram
Cook&Lovewiększych głodomorów ryż i obiad w zapracowany dzień gotowy. Składniki: - 2 ćwiartki z kurczaka - 4 gałązki rozmarynu Marynata: - 2 łyżki ulubionej musztardy - 5 posiekanych gałązek rozmarynu - łyżka majonezu - 3 posiekane ząbki czosnku - sól, pieprz do smaku Kurczaka płuczemy. Ostrym nożem rozdzielamy każde udko w chrząstce na dwie części. Nacinamy skórkę w kratkę (jak w grze kółko i krzyżyk). Składniki
Cook&Loveananasem (8 porcji) Składniki: 1/2 średniej kapusty (300 g),posiekanej 1×580 g puszka ananasa, odcedzonego i posiekanego na kawałki (zachowaj 2 łyżki płynu) ½ szklanki jogurtu greckiego ½ szklanki majonezu 2 łyżki octu z białego wina 2 łyżki cukru sól i pieprz Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj majnez, jogurt, ocet, 2 łyżki soku z ananasa, cukier i dopraw solą
karmelowymożecie wykorzystywać w innych przepisach lub odwzorować tę potrawę w zupełności, krok po kroku i mile zaskoczyć siebie, rodzinę, gości. Na szczególną uwagę zasługuje migdałowo - słonecznikowy sos a'la majonez, który cudownie wzbogacił smak potrawy. Świetnie sprawdzi się również jako dressing do sałatki lub sos do burgera, kanapki, tortilli, chapati, itp. Najważniejsze w tym daniu są jednak walory odżywcze
Jeść, by żyć w zdrowiupokroić drono. Papryki umyć, wyciąć nasionka i błonki, pokroić na małe kawałki. Kukurydzę odcedzić, chwilkę poczekać żeby się wysuszyła. Do miski wrzucić paprykę, kukurydzę, jajka, porwać plasterki szynki parmeńskiej. Majonez pomieszać razem z keczupem i dodać do sałatki. Wymieszać dokładnie i doprawić solą i pieprzem. Bardzo dobra i prosta, smacznego
Kuchnia Pokoleńświeża czerwona papryka, 5 kawałków suszonych pomidorów, 1/2 szklanki mrożonej kukurydzy, 1 szklanka mrożonego groszku, 200g startego sera żółtego, Sos majonezowo-czosnkowy: 200ml jogurtu naturalnego, 4 czubate łyżki majonezu, 1 czubata łyżka pikantnego ketchupu, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikipapryką. Taki farsz (lekko przestudzony) przekładamy na placki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 12-15 minut. Sos czosnkowy: 3 łyżki śmietany 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka posiekanego koperku 2 ząbki czosnku (zmiażdżone lub posiekane) szczypta soli i cukru Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu łączymy. Podajemy do gorących placków (pizzy). Smacznego
bistro mamaSkładniki: 4 jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebuli 1 łyżka majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. … Czytaj dalej Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem
czarrna od kuchnidrobną kostkę, przełożyć do miseczki. Jajka ugotować na twardo, obrać, kapary odcedzić z zalewy. Jajka oraz kapary pokroić w kostkę, szczypior poszatkować, wszystko dodać do łososia. Na koniec dodajemy majonez z jogurtem 1:1, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, Smacznego
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 1 szklanka zielonej soczewicy 3 jajka 1 puszka tuńczyka 4 ogórki konserwowe 1 mały por 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Soczewicę ugotować w … Czytaj dalej Sałatka z soczewicą i tuńczykiem
czarrna od kuchniPolskiego Oleju Rzepakowego 250 g Białego Chudego Sera 5 plastrów boczku wędzonego 1 Biała Cebula 4 Ziemniaki sól i pieprz do smaku SOS: 5 Łyżek Jogurtu Naturalnego 1 Łyżka Majonezu 2 Ząbki Czosnku przeciśniętego przez praskę sól i pieprz 1 Łyżeczka Posiekanej Natki Pietruszki DODATKOWO: 500 ml Polski Olej Rzepakowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie łączę
Gotowanie Patkiinteresuje mnie szczególnie oryginalny przepis, bo on też zmieniał się kilka razy (np. pierwotnie nie było w nim orzechów, bez których nie wyobrażam sobie tej sałatki, za to był majonez, którego nie chce mi się kręcić. Uwielbiam tę sałatkę ze względu na smak selera. Ponieważ mam jabłka i orzechy z działki, to nie potrzebuje zbyt wiele dodatkowych składników, żeby
Ugotowane pozamiataneMakrelę zmiksuj z suszonym pomidorem, dodaj do sałatki, dobrze i delikatnie wymieszaj. 3. Przypraw sałatkę świeżo zmielonym pieprzem i solą. Moje rady: jeśli chcecie dodajcie do sałatki łyżkę - dwie majonezu i/lub pokrojone w kostkę ugotowane na twardo dwa jajka. Ja również i takie wersje robię w domu, także smakują wyśmienicie a wiele więcej pracy nie ma:) Smacznego rybnego
Zasmakuj KuchniSkładniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 2 ugotowane na twardo jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 2 liście sałaty lodowej 2 łyżki majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: … Czytaj dalej Tortille z wędzonym pstrągiem
czarrna od kuchni