zostawiamy na kilka dni (3-4 dni ) w lodówce. Codziennie odwracamy. Po wyznaczonych dniach, wyjmujemy mięso z zalewy i robimy nową . Na 2 litry wody dodajemy 2 łyżki majonezu, ziele angielskie, pieprz, kilka ząbków czosnku, majeranek, listek laurowy i 1.5 – 2 łyżek soli. Mięso sznurujemy , wkładamy do wody. Mięso musi być zakryte. Wstawiamy
Pysznosci Babci Basijajek dużych ( najlepiej wiejskich ) 2 buraczki duże, 2 szklanki wody, 1 szklanka octu 10 %, 2 listki laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżka cukru, Do dekoracji majonez, sałata itp. Sposób wykonania : Buraczki obieramy i kroimy w plastry, wkładamy do garnka, dodajemy wodę, ocet i wszystkie przyprawy. Gotujemy przez 10 min od zagotowania. Wywar odcedzamy o odstawiamy
Pysznosci Babci Basimoim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Zbliżają się święta Wielkiej Nocy, więc ten przepis na babkę warzywną może się przydać. Jest bardzo dekoracyjna. Możemy ja dekorować majonezem ! Potrzebna nam będzie forma do babki , najlepiej silikonowa, którą możemy bardzo łatwo ściągnąć, albo blaszana, którą zapełniamy 3 cm od górnej krawędzi. Formę blaszaną przed wyjęciem galarety musimy na chwilę zanurzyć
Pysznosci Babci BasiZniknęła w oka mgnieniu🙂 Składniki 1 filet z kurczaka 1 puszka groszku 5 ogórków kiszonych 1 średni por 3 jajka majonez 3-4 łyżki ketchupu Jamar chili, czubryca czerwona, pieprz olej … Czytaj dalej Sałatka z kurczakiem
czarrna od kuchniprzygotowania sałatki potrzebujemy: 1 drobno posiekaną szalotkę 1/2 pęczek pietruszki 6 łyżek wegańskiego twarogu (jeżeli nie macie problemów po „mlecznych” produktach możecie użyć gęstego jogurtu i majonezu) sól, pieprz sok z cytryny (do smaku) 2 ogórki gruntowe lub 1/2 wężowego (usunęłam środek z nasionami) 80 g krabów (krewetek, łososia lub innej ryby ale możecie też dodać np grillowanego
Szybko Tanio Smacznieteż idealnie nadają się do przygotowywania różnych potraw. Moim zdecydowanym faworytem są musztardy, które wręcz uwielbiam. Stosuję je jako marynaty do mięs, składniki sosów, a w święta do domowego majonezu i jajek (musztarda chrzanowa). Jeśli chodzi o ketchup, to nigdy nie byłam jego fanką, więc ciężko jest mi się wypowiedzieć w tej kwestii, ale zapewniam, że bardzo dobrze nadaje
Kuchnia Bon Appetitprzygotowaniu, a przede wszystkim smaczna sałatka, możemy użyć ziemniaków, które zostały nam z obiadu SKŁADNIKI 3 ugotowane ziemniaki, 3 jajka, ćwiartka cebuli, 1 łyżka posiekanej pietruszki, sól, pieprz, majonez WYKONANIE Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Ziemniaki, jajka i cebulę kroimy w kostkę, dodajemy pietruszkę, sól i pieprz. Wkładamy do lodówki na 30 min aby składniki się przegryzły
słodki bratekjakimiś dodatkami. Przepis na tą babkę znalazłam na blogu Mniam Mniam Składniki: 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 4 jajka 1/2 szkl majonezu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do miski i miksujemy mikserem aby cukier się rozpuścił choć niekoniecznie do końca. Ciasto wylewamy do natłuszczonej foremki keksowej i pieczemy
Motylkowa KuchniaSkładniki: 1 puszka mieszkanki groszek z kukurydzą Jamar 120 g kaszy kuskus 3 duże pomidory kawałek pora 1 słoik marynowanych pieczarek jarzynka 2 łyżki majonezu pieprz Przygotowanie: Kuskus posypać jarzynką i … Czytaj dalej Sałatka z kuskusem i pomidorami
czarrna od kuchnismak jest zdecydowanie inny:D składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 6 paluszków krabowych surimi 1 łyżka kukurydzy z puszki 1/4 cebuli 1/2 ogórka szklarniowego łyżka jogurtu greckiego łyżeczka majonezu sól, pieprz do smaku Cebulę i obranego ogórka pokroić w kosteczkę, paluszki w plasterki. Jaja przeciąć wzdłuż na pół, żółtka delikatnie wyjąć, wrzucić do miseczki blendera. Dodać pozostałe składniki. Zblendować
6niebofeta drobno rwę albo kroję. Następnie drobno kroję pora. Dodaję rukolę. Ogórki kroję w kostkę. Kurczaka dodaję. Na samym końcu. W osobnym naczyniu robię sos tzatziki. Do jogurtu dodaję majonez, sól i pieprz. Świeżego ogórka trę na tarce.Czosnek wyciskam do sosu.wszystko mieszam. Polewam sałatkę. Całość mieszam. Wkładam do lodówki. Przed podaniem
Gotowanie Patkibrzmi całkiem przyjemnie Nie pozostaje mi nic innego, jak zaprosić Was na sosik. Drukuj Sos tysiąca wysp – sos do mięsa, sałatek, dip window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 8 łyżek majonezu szczypta soli i pieprzu łyżeczka soku z cytryny 4 łyżki ketchupu (ja daję 2 łyżki domowego + 2 łyżeczki tabasco) 1/2 łyżeczki musztardy 1-1,5 łyżki octu winnego 1 łyżeczka
Mieszam w Garnkuktórych są zrobione, więc dobre szparagi, ser, szynka to jedyny klucz do sukcesu. U mnie znikają w wersji solo, ale pasują też do lekkiego sosu na bazie jogurtu - bądź majonezu. To kolejny dowód na to, że "w prostocie siła". Sami spróbujcie! 1 słoiczek szparagów marynowanych (użyłam z Dagomy ) plastry sera plastry szynki Dodatkowo: szczypiorek do związywania Szparagi należy odcedzić
Di gotujeSkładniki: 20 dkg wędzonej ryby maślanej 1 szalotka 2 ogórki marynowane 1 łyżka majonezu sól i pieprz do podania: świeże pieczywo, jajka gotowane na twardo, pomidory Przygotowanie: Ogórka i szalotkę … Czytaj dalej Pasta z ryby maślanej
czarrna od kuchni