ząbki czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki sól morska pieprz kolorowy Składniki na sos: 250 ml śmietany 30% 250 ml wody 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka majonezu 1 płaska łyżka mąki pszennej 1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego Primo Gusto Do smaku: sól morska pieprz kolorowy bazylia czosnek granulowany Do posypania: sezam złoty 150 g mozzarelli natka pietruszki
Ala piecze i gotujetakże kebaba lub hod-doga. Składniki: 2 małe sałaty rzymskie 1 mała marchewka 1 średnia cebula 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz Sałatę pokroić w paski, cebulę pokroić w kostkę, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać resztę składników
talerz przyjemnościPieczone mięso indycze Filet z udźca indyka w ziołach – soczysty i aromatyczny. Składniki 1 filet z udźca indyka (ok. 0,5 kg) 3 łyżki majonezu 2 suszone pomidory 2 ząbki … Czytaj dalej Pieczone mięso indycze
czarrna od kuchniŁosoś na makaronie z pesto Lekki i aromatyczny obiadek :) Składniki 200 g fileta z łososia 1 łyżka majonezu 1 łyżka miodu przyprawa do ryb pieprz cytrynowy sól 100 … Czytaj dalej Łosoś na makaronie z pesto
czarrna od kuchniUżywacie majonezu????Ja już od dawna przygotowuje go sama,robi się go błyskawicznie i jest na prawdę pyszny.Ważne jest żeby dodać dobry olej,taki delikatny,o neutralnym smaku i zapachu,ja używam POLSKI-Olej Rzepakowy bo nadaje się nie tylko na zimno ale również do smażenia duszenia-bo ma wysoką temperaturę dymienia, zapraszam do obejrzenia filmiku-Zobaczcie sami
Swojskie jedzonkoSurówka "Colesław" Składniki: pół główki białej kapusty 3 marchewki 1 cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki mleka 1 łyżka cukru pudru 1,5 łyżeczki octu winnego/jabłkowego albo soku z cytryny pół łyżeczki soli pół łyżeczki świeżo mielonego pieprzu Kapustę szatkujemy i dodatkowo siekamy nożem. Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy pozostałe składniki. Odstawiamy
Pelusiowa Kuchniatortilla, 6 sztuk pół papryki czerwonej 1 ogórek pół czerwonej cebuli sałata pekińska lub lodowa 1 pomidor sól, pieprz do smaku Sos czosnkowy: 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie: Pierś kurczaka kroimy w paseczki, posypujemy pieprzem, solą, słodką papryką i przyprawą do kebab. Mięsko smażymy na rozgrzanej patelni. Do miski wkładamy porwaną sałatę
Podróż w kulinariamarchew 1 ogórek kawałek korzenia imbiru szczypiorek lub natka cebuli dymki 2 male papryczki chilli sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy Składniki na sos czosnkowy : 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego ząbek czosnku sok z połowy limonki szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie : Filet z kurczaka oczyść, natnij głęboko w połowie i ugotuj razem z 2 plasterkami imbiru, chilli
Mechanik w kuchnibardzo prosty i robię go często, bo jadamy go też z kanapkami. Tym razem przydał mi się do Pizzy Cazone w stylu Reuben . Mówię Wam, pyszności! Składniki: 3 łyżki majonezu 3 łyżeczki ketchupu 3 łyżeczki chrzanu 2 łyżeczki sosu Worcestershire 1 nieduża cebula świeżo zmielony pieprz szczypta mielonego chili Wykonanie: Wszystkie składniki umieściłam w pojemniku blendera i zmiksowałam na gładką
Blondynka Gotujepuszysto z dodatkiem soku z cytryny, soli i pieprzu (można ubijać na parze). Stopniowo dodajemy rozpuszczone, gorące masło, cały czas mieszając. Sos powinien być gęsty i puszysty o konsystencji majonezu. Tosty zapiekamy w piekarniku, tak aby były lekko przyrumienione. W tym czasie na patelni z łyżką masła obsmażamy szpinak. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz
KuchcikoweLoveblogu jest już przepis na czerwoną kapustę duszoną bez tłuszczu, przepis na modrą kapustę o słodko-kwaśnej nucie, oraz surówkę z modrej kapusty z majonezem . Dzisiaj proponuję przygotować kolejne nasze danie, to kapusta czerwona zasmażana na maśle o słodkim smaku rodzynek to idealny dodatek do drugiego dania. Tak przygotowana kapusta może rywalizować z zasmażanymi buraczkami. Czerwona kapusta zasmażana to doskonały
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępieczonej piersi z kurczaka ( warto wykorzystać pieczonego kurczaka z obiadu ) Papryka konserwowa Pikle z ogórków ( musztardowe ) Kiełki 1 łyżka czerwonej fasoli z puszki Sos: 1 łyżka ketchupu 1 łyżeczka majonezu light 1 łyżeczka musztardy Mała cebulka ( drobno pokrojona ) Sól Pieprz Wykonanie: Z podanych składników przygotowujemy sos, doprawiamy go solą i pieprzem. Placek tortilli smarujemy sosem, dodajemy kawałki sałaty i kolejno
Smaki Ewyopisie składu słowa „uwodorniony”, „utwardzony” lub „częściowo utwardzony” ,możecie być pewni że to tłuszcz trans. Szczególną uwagę zwróćcie na chipsy, paluszki, ciastka i inne wyroby cukiernicze, mrożone frytki, majonezy, sosy – warto czytać etykiety i wiedzieć co jemy. Masło jest łatwostrawne, jest najlepiej przyswajalnym dla nas tłuszczem zwierzęcym, w organizmie masło szybko zmieniane jest w energię, nie odkłada się
Karo in the Kitchenmarynowane...tak było i w tym przypadku..w sumie można użyć i płatów solonych, ale wcześniej trzeba je wymoczyć. płaty śledziowe marynowane cebula suszona natka pietruszki pieprz, sól majonez Płaty śledziowe pokroić na kawałki, cebulę obrać i pokroić wedle własnego uznania.Majonez wymieszać z natką pietruszki i pieprzem , solą.Dodać śledzia i delikatnie wymieszać
Moje domowe kucharzeniegrubo mielony WYKONANIE: ugotowane jajka i ogórki pokroić w kostkę, ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem vegety, łososia pokroić w kostkę lub paski, wszystko dokładnie wymieszać, dodać majonez, posiekany koperek, wymieszać i gotowe
Kuchnia Beaty