śniadanie Składniki 1 opakowanie grzybowego tortellini 2 pomidory 1 puszka groszku 3 jajka 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Makaron … Czytaj dalej Sałatka z tortellini i pomidorami
czarrna od kuchniMakaronowe muszle z delikatnym farszem Składniki 250 g makaronu muszle 1/2 brokuła 3 jajka 20 dkg łososia 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób przygotowania Makaron ugotować w … Czytaj dalej Muszle z brokułem i łososiem
czarrna od kuchnikoktajlowe czarne oliwki świeża bazylia masło sałata do dekoracji Jeśli Wasze dziecko nie jada oliwek, zamiast biedronek na kanapkach mogą pojawić się małe grzybki muchomorki – kropki można namalować majonezem. Pieczywo kroimy na krążki, ja wykorzystałam małe bagietki – tak żeby każda biedronka miała swoją własną kanapkę, ale można posadzić ich kilka na jednej większej. Talerz dekorujemy sałatą. Kanapki smarujemy
Ciastkozercyząbki czosnku 1 cebula szalotka 1 mała papryka lub garść rukoli bądź roszponki 1 łyżka soku z cytryny pieprz sól sos musztardowo-majonezowy: 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu ryżowego lub jabłkowego 1/2 łyżeczki miodu lub cukru 1 łyżeczka startego świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku Przygotowanie: Ogórki umyć
Kuchcik gotujeDodatek do obiadu Składniki marchewka 1 szt seler korzeniowy 1/4 szt por 1/2 szt jogurt naturalny 3 łyżki sól i pieprz opcjonalnie: majonez 1 łyżka Sposób przygotowania Marchewkę i selera … Czytaj dalej Surówka z marchewki i selera
czarrna od kuchniłyżki śmietany 12% 3 łyżki mąki 2 ząbki czosnku 1 mała cebulka 2 gałązki natki 1/2 opakowania fety sól, pieprz do smaku sos pół opakowania serka naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz zioła prowansalskie Wykonanie Cukinię myjemy i ścieramy na tarce. Lekko solimy i odstawiamy na 20 min do puszczenia soku. Cukinię dobrze odciskamy. Dodajemy startą marchew
Mieszam w Garnkuwypełniłam pastą z soczewicy i ćwikły. Składniki 10 jajek 1 puszka Soczewicy Gotowanej na Parze firmy Bonduelle 2-3 łyżeczki Ćwikły z Piekła Rodem 1 łyżka oleju 1 łyżka majonezu 1 łyżka … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyfareast-language:EN-US;} 200g makaronu (serduszka, pióra itp.) 200g polędwicy sopockiej (dwa grube plastry) 100g sera żółego 1 długi ogórek zielony 8 rzodkiewek 2 łyżki szczypiorku 2 łyżki majonezu pieprz - opcjonalnie Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, zostawiamy to wystudzenia. Ogórek obieramy, kroimy w kostkę. Rzodkiewki myjemy, odcinamy końce, kroimy na cztery części. Szynkę i ser kroimy w kostkę. Wszystkie
Gotowanie i blogowaniefrytkami. Zdarza się też, że w przypadku nagłego ataku głodu, ratują mojego syna przed "zagładą" w wersji solo ;) Spróbujcie, bo warto! Składniki: 300 g piersi z kurczaka 1 łyżka majonezu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki startego żółtego sera jajko pieprz sól oliwa (do smażenia) Wykonanie: Mięso pokroić w drobną kostkę. Dodać pozostałe składniki, wymieszać. Doprawić do smaku. Smażyć
zadanie-gotowaniepszennej pół płaskiej łyżeczki soli 2 łyżki oleju 170 ml gorącej wody Składniki na sos: 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego (o pojemności około 200 g) 2 czubate duże łyżki majonezu 3 czubate duże łyżki keczupu 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku 1 czubata mała łyżeczka siekanego koperku (świeżego lub mrożonego) 1/4 płaskiej łyżeczki soli Składniki na gyros z kurczaka: nieduża
Smak mojego domumleka 1 i 1/2 łyżeczki cukru 1 i 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki masła (roztopionego) sezam (dałam siemię lniane) jajko do posmarowania wierzchu bułek Pozostałe: mix sałat pomidory sos (majonez, keczup, jogurt naturalny) Wykonanie: Wszystkie składniki na kotlety dobrze wymieszać. Smażyć na patelni niezbyt grube kotlety. Z podgrzanego mleka cukru i drożdży przygotować rozczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Do miski
zadanie-gotowaniepotraktować tarką jabłko. Składniki: 2 słoiczki (po 350 g) całych marynowanych buraczków 1 mała czerwona cebula 1 duże lub 2 małe jabłka 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon 1/2 łyżeczki soli Wykonanie: Buraczki odsączyć i pokroić w ósemki (proponuję użyć przy tym lateksowych rękawiczek!). Jabłko obrać i pokroić w kostkę o wielkości podobnej
zadanie-gotowaniebułki tartej. Składniki zblendować. Jeśli pasta będzie zbyt rzadka - dodać bułkę. Pasta żółta: 3 żółtka 2 łyżki startego cheddara (lub innego żółtego sera) 1 łyżka majonezu 1/4 łyżeczki kurkumy kilka kropli soku z cytryny Składniki mocno ugnieść i wymieszać widelcem. Pasta biała: 3 łyżki serka philadelphia (lub innego białego serka) 1/2 łyżeczki
zadanie-gotowaniemące, jajku i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju 8 - 10 minut. Na średnim ogniu. Podawać na ciepło lub bardziej tradycyjnie na zimno. Przekrojone na pół, z dobrej jakości majonezem wymieszanym z ostrą musztardą
zadanie-gotowanie