Składniki: 2 tortille 4 jajka 1 łyżka chrzanu Proeco 1 łyżka majonezu sól i pieprz 100 g łososia wędzonego w plasterkach kilka liści sałaty Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo i zetrzeć … Czytaj dalej Tortille z pastą jajeczną
czarrna od kuchnipiekarniku. Gotowe ziemniaczki smakują najlepiej posypane gruboziarnistą solą morską i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Najczęściej podaję je do pieczonych lub smażonych mięs. Dobrze komponują się także z majonezem i ulubioną sałatką. Pasują niemal do wszystkiego. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 1,5 kg ziemniaków 125 ml oliwy lub dobrego oleju roślinnego listki z 4 gałązek rozmarynu 4 ząbki czosnku
cool and mintyLubicie zabierać ze sobą sałatkę do pracy? Taka sałatka ze świeżych warzyw, makaronu i szynki to idealne drugie śniadanie. Żeby ograniczyć kalorie zamiast majonezu dodałam serek wiejski, który idealnie pasuje do tej sałatki. Składniki: 200g szynki z indyka 200g drobnego makaronu 2 pomidory 1 ogórek szklarniowy długi 100g serka wiejskiego pół pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: Makaron ugotować według
Cukiernia PychotkiAmbasador Chile w Polsce Pan Alfredo Garcia Castelblanco W jego trakcie chilijski szef kuchni Alejo Torreblanca przygotował, korzystając oczywiście z chilijskich produktów, drobne szybkie przekąski, między innymi: - abalone z majonezem (chilijskim oczywiście) – abalone czyli suchotki, uchowce - ślimaki morskie. Bytują przytwierdzone do skalistego podłoża nogą i właśnie ta noga jest cenionym przysmakiem. Jest to bardzo ceniona i niestety bardzo droga
królestwo garówketchup/majonez/musztarda Ketchup tylko z wysoką zawartością pomidorów i bez sztucznych dodatków i cukru dodajemy niemal do wszystkiego, zawiera sporo likopenu i jest idealnym dodatkiem do kanapek, zapiekanek czy pizzy, majonez stanowi bazę sosów jogurtowych, których jemy bardzo dużo, musztarda to składnik wielu marynat i dressingów jogurt naturalny/grecki Używam go zamiast śmietany, której mój organizm nie trawi, do sosów, do zabielania
Cooking Monsterprzesmażyć, gdy mięso będzie ścięte, przykryć i dusić minutę, wystudzić. Ananasa pokroić w kostkę. W misce wymieszać wszystkie składniki wraz z pozostałą łyżeczką carry. Schłodzić w lodówce. Sałatkę z majonezem wymieszać tuż przed podaniem bo makaron lubi go wchłonąć
Delicious Titbitsłyżki pokrojonej w drobną kostkę czerwonej cebuli 4-5 kromek chleba 4-5 plastrów sera cheddar/ementaler/gouda 8-10 cienkich plasterków pomidora DIP MAJONEZOWO-CZOSNKOWY 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka syropu klonowego lub miodu lub cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub zmiażdżony i drobno posiekany 1/4 łyżeczki suszonego oregano sól morska
cool and mintytarce lub rozdrobnionego (mozzarella, cheddar, gouda, gruyere) sos pomidorowy do podania np. połowa ilości sosu z TEGO PRZEPISU dip jogurtowo-czosnkowy (3 łyżki jogurtu mieszamy z 1 łyżką majonezu, dodajemy starty na tarce ząbek czosnku i szczyptę soli, mieszamy) 2-3 łyżki oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku / do posypania WYKONANIE Przygotowujemy CIASTO NA PIZZĘ , odstawiamy
cool and mintyłyżki oliwy sól morska, pieprz DRESSING 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy 1 łyżka musztardy francuskiej (ziarnistej) / np. TAKIEJ 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18% lub majonezu sól morska WYKONANIE DRESSING : W miseczce mieszamy miód z musztardą ziarnistą i szczyptą soli. Dodajemy oliwę i jogurt naturalny. Mieszamy do połączenia składników. SAŁATKA : Poszatkowaną sałatę lodową i pokrojoną szalotkę wkładamy
cool and mintyoczywiście, aby były to ziemniaki młode. SKŁADNIKI / 2 porcje ¹⧸₂ małego brokuła 2 jajka 2 ziemniaki 2 łyżki płatków migdałowych 100 g cienko pokrojonego boczku oliwa SOS 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżeczka musztardy ziarnistej/ polecam taką 1 łyżka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny sól morska pieprz 1-2 łyżki oliwy/ opcjonalnie WYKONANIE
cool and mintyprzepłukać zimną wodą. Ananasa odcedzić, pokroić w kostkę. Do miski wrzucić brokuł, ananasa, fasolkę i delikatnie wymieszać. Jajka przekroić na cztery części i dodać do warzyw. Osolić, posypać pieprzem. Majonez zamieszać razem z gęstym jogurtem, w proporcjach pół na pół. Dodać do sałatki i delikatnie zamieszać. Odstawić na chwilę, żeby wszystkie aromaty się ze sobą połączyły. Sałatka jest super, smacznego
Kuchnia Pokoleńpodwójne płaty śledziowe, z zalewy octowej 1 winne jabłko 1 czerwona cebula 3 ugotowane ziemniaki w mundurku 3 jajka ugotowane na twardo pieprz do smaku 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 1 puszka groszku natka pietruszki, cytryna, owoc granatu do ozdoby
Kulinarne Fantazje Mariolikokosa, maślanki i ryby zupełnie do mnie nie przemówił. Ok, a co z dodatkami? A no pojawiła się kontynuacja kokosa - mus + wiórki, pojawiła się mocno pomidorowa galaretka oraz trzy majonezy - ze szczawiu i czerwonej kapusty oraz zagadkowy - jak na mój smak chyba z wędzonej cebuli. O ile talerz nie zachwycał - sytuacje ratował sommelier i dobrane włoskie wino z regionu
Spektrum Smakuplastrów Szynki Chłopa Hańderek 1 puszka groszku 3 łyżki majonezu pół pęczka szczypiorku 2 ząbki czosnku sól pieprz do smaku 1 łyżeczka soku z cytryny do dekoracji sałata, papryka, kwiaty ziół. Groszek osączamy z zalewy, wkładamy do kubka blentera, razem z innymi produktami i porządnie miksujemy. Przekładamy do dekoratora cukierniczego z większym otworem. Na plastrach szynki lekko smarujemy masę
Gotowanie jest łatwemakaron muszelki, 200g brokuł, 1/2 szt fasolka czerwona, 1 puszka kukurydza, 1/2 puszki jajka, 4 szt przyprawa gyros, 1/2 opak sól olej Składniki na sos jogurt naturalny, 400g majonez, 200g sos do sałatek Knorr paprykowo-ziołowy, 1 opak sól, pieprz Przygotowanie Mięso kroimy na cienkie paseczki lub w 1cm kosteczkę, dodajemy przyprawę gyros i kilka łyżek oleju. Mieszamy dokładnie, odstawiamy
Gotowanie moimi oczami