majonez - 14247 przepisów (strona:672/950)

Pasta z twarożku i czosnku niedźwiedziego 128

Świetnie smakuje też do mięs w formie gęstego sosu. Do przygotowania pasty potrzebujemy: – 1 opakowanie czosnku niedźwiedziego – 1 opakowanie twarożku – sól, pieprz do smaku – opcjonalnie majonez (ja dodałam jedną łyżeczkę) Liście czosnku opłukać, osuszyć i odciąć końcówki. Posiekać, zblendować razem z serkiem i doprawić do smaku. Całość najlepsza jest następnego dnia, chociaż powinna ok 2h przegryźć

Szybko Tanio Smacznie
Sałatka z czerwonej kapusty a'la colesław 170

Składniki: 1/2 główki małej kapusty czerwonej 1 marchewka 1 mała cebula 1 jabłko (szara reneta) 20 dag kukurydzy z puszki sól Sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki ostrej musztardy (sarepskiej lub dijon) 2 łyżki soku z cytryny pieprz Sposób wykonania: Kapustę szatkujemy na cienkie paski i oprószamy solą. Dokładnie mieszamy i pozostawiamy na ok. 20 minut aby zmiękła. Marchew

Qchnia po prostu
Hot dog z resztek 185

pokroić w plasterki. Ulubiony ser, taki co ładnie się topi, pokroić w plastry. Można dodać wszystkie warzywa jakie macie w lodówce. Wybór należy do Was :0 Sos – majonez i ketchup wymieszać razem w takich samych proporcjach. Bułki przekroić na pół i podgrzać w mocno nagrzanym piekarniku. Mięso podgrzać w mikrofalówce lub w inny sposób. Na bułkę rozłożyć rozdrobione mięso

Kuchnia Pokoleń
Ryżowa sałatka z piersią kurczaka i ananasem 576

Składniki: torebka ryżu ( 125g ), 1 pojedyncza pierś kurczaka ( ok. 280g ), 1 czerwona cebula, puszka ananasa ( 340g po odsączeniu ), 200g sera feta, puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu ), 4 ząbki czosnku, majonez, sól, pieprz, papryka słodka mielona, papryka ostra mielona, olej, natka pietruszki ( opcjonalnie ). Przygotowanie:                         Smacznego

W kuchni u Moniki
Warstwowa sałatka ukraińska 1901

Bardzo smaczna i nieskomplikowana sałatka. Do przygotowania potrzebujemy tylko kilku warzyw i majonez, żadnych przypraw ani zbędnych dodatków.   Składniki … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Błyskawiczna pasta z kurczaka alla dip, do chleba lub słonych przekąsek. 176

sezamem,słonecznikiem i czarnuszką. Przepis dodaję do akcji  Błyskawiczny Piątek . Zapraszam :)   Składniki : 2 upieczone udka z kurczaka 1 duży ogórek kiszony 1 cebula 1, 2 łyżki majonezu sól, pieprz, szczypta chili do smaku Jako dodatek słomki ptysiowe firmy  Brześć Wykonanie: Do blendera przekładamy pokrojonego kurczaka, cebulę i ogórka, następnie blendujemy z majonezem.Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka śledziowa z burakiem - fit 263

naprawdę ma mało kalorii, w 100 g 160 kcal. Przyspiesza proces przemiany materii, podobnie jak proces spalania tłuszczu, poprawi pamięć i wzmocni serce. Proponuję wersję dietetyczną, bez dodatku majonezu. Składniki: 200 g śledzi 2 ugotowane czerwone buraczki 1 łyżka chrzanu ze słoiczka 70 g serka (0,2% tłuszczu) 100 g jogurtu greckiego/kwaśnej śmietany 2-3 ogórki konserwowe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Warstwowa sałatka z tuńczykiem 337

Składniki: 6 jaj, 1/2 cebuli, 2 puszki tuńczyka ( 2x200g, a po odsączeniu 2x150g), 8-9 łyżek majonezu ( podzielić na dwie warstwy ), puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu ), 200g startego sera żółtego, szczypiorek, sól, pieprz. Przygotowanie:                                 Smacznego

W kuchni u Moniki
Langosze 315

płaskie łyżki ), 14g suszonych drożdży ( 2 saszetki ), 200g obranych ziemniaków ( 2 średnie ziemniaki ), 1 łyżeczka soli, 2 łyżki oleju, 400ml ciepłego mleka. Sos majonezowo czosnkowy: 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka ketchupu pikantnego, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz. Ponadto: starty ser żółty ( ilość wedle uznania ), posiekana natka pietruszki, olej. Przygotowanie

W kuchni u Moniki
HALLOWEEN - Nie takie straszne oczy 158

Kolejną propozycją będą niebanalnie podane jajka. Zamiast z majonezem, możemy przygotować takie nie straszne oczy. Ciekawie podane będą dodatkowo ozdobą stołu. Polecam! Składniki: * jajka ugotowane na twardo * pomidorki koktajlowe * czarne oliwki * krakersy * sól, pieprz Przygotowanie : Jajka i pomidory przekroić na pół. Oliwki pokroić w plasterki. Nabić na wykałaczkę jajko, pomidor i oliwkę. Przyprawić. Dodatkowo posypać szczypiorkiem. Podawać na krakersach

Magiczne Życie Marty
Pieczone udka kurczaka 241

Składniki: 5 udek kurczaka, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki ketchupu pikantnego, bułka tarta, sól, pieprz, mielona słodka papryka, mielona ostra papryka, świeża natka pietruszki. Przygotowanie:                           Smacznego

W kuchni u Moniki
Surówka z kapusty na długo 218

dużego słoika lub kilku mniejszych. Zakręcamy i odstawiamy w zimne miejsce.  Surówkę po wyciśnięciu z wody  podajemy do obiadu. Jeśli lubimy możemy dodać do niej jogurt lub majonez. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Placuszki z kaszy jaglnej z twarogiem i pietruszką. 228

twarogu - łyżka słonecznika łuskanego - pęczek natki pietruszki - jajko - 2 łyżki mąki kukurydzianej ( w razie potrzeby można dać więcej) - 2 marchewki - 1 czerwona cebula - sól, pieprz Sos czosnkowy: - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 2 ząbki czosnku - pół łyżeczki ziół prowansalskich Sposób przygotowania: Zanim rozpoczniemy gotowanie kaszy musimy ją opłukać w zimnej a następnie w gorącej wodzie. Można także wrzucić

Pan i Pani Smith w kuchni
Surówka z kapusty – czerwona czy modra 294

kapusta zawsze była czerwona. Moja mama zawsze robiła surówkę z kapusty. Prosta tradycyjna surówka z jabłkiem, cebulą, marchewką i oczywiście czerwoną kapustą. Polewana dressingiem z oliwy lub wymieszana z majonezem. Zawsze pyszna! Duża miska wypełniona po brzegi drogocennymi warzywami. Podobnie jest u mnie w domu. Obiad zaczynam od przygotowania surówki. Kapusta koniecznie musi być drobno pokrojona, najlepiej przy pomocy kuchennego

codojedzenia
Tosty francuskie 136

moim stole dość często je robiłem. Wystarczył czerstwy chleb i masa jajeczna do obtoczenia go. Potem już tylko smażenie, ułożenie plastrów sera i mogłem pałaszować w towarzystwie keczupu lub majonezu. Obecnie wcale nie jest to dużo bardziej skomplikowane. Składniki potrzebne są tylko mniej popularne, ale za sprawą coraz większej ilości osób jedzących bezglutenowo lub po prostu próbujących nowych smaków

Blendman