Uwielbiam pasty do kanapek - a jajeczne w szczególności :) Pyszna pasta jajeczna wbrew pozorom doskonale smakować może bez majonezu - którego 1 łyżka ma aż 166 kcal! Fit pasta jajeczna, którą Wam dzisiaj proponuję ma w jednej porcji (na 1 kanapkę - 2 łyżki) - tylko 45 kcal :) Czyli jedna kromka chleba z pastą to około 100 kcal! A jaka pycha :) Pasta wystarcza
Moje Kuchenne RewelacjeLekka przymiarka do zbliżających się świąt. Jajka z łososiem, rzeżuchą i rungią. Smak podkręca sos czosnkowy i odrobina majonezu. Smaczna i szybka propozycja na świąteczne ale nie tylko śniadanie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniodcedzić,ostudzić i obrać.Pokroić na plasterki i włożyć do miski.posypać solą i pieprzem,dodać ogórki,cebulę,rzodkiewkę i resztę koperku.Wymieszać,odstawić na godzinę,połączyć z majonezem i przyprawić solą i pieprzem.Przed podaniem dekorujemy małymi rzodkiewkami.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirozbijamy ich i nie odcinamy żadnego tłuszczu – nie ma potrzeby. Nie solimy i nie pieprzymy – wszystkie przyprawy są już w marynacie. Marynatę do mięsa szykujemy tak samo jak majonez lub sos włoski – ma być gęsta i jednorodna. Do wysokiego naczynia wlewamy ocet balsamiczny, wsypujemy cukier i zioła, dodajemy musztardę, sól i pieprz. Wszystko miksujemy razem – ja zrobiłam to końcówką
Karo in the Kitchengyrosa. Składniki: 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon pieprz sól do smaku Składniki marynaty do kurczaka: 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka oregano
Smak mojego domugyrosa. Składniki: 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon pieprz sól do smaku Składniki marynaty do kurczaka: 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka oregano
Smak mojego domupatelni tak, aby wytopił sie tłuszcz. W misce łączymy wszystkie składniki sałatki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Do całości możemy opcjonalnie dodać jogurt naturalny lub łyżkę majonezu (według uznania
Bon appetit mon amiepapierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni, termoobieg, ok 50 minut, aż góra będzie złocista. Pasztet odstawić do całkowitego wystudzenia. Podawać na zimno np. z sosem chrzanowym, tatarskim, majonezem, lub jak u mnie z jogurtem ze szczypiorkiem i rzodkiewką. P.S. Zamiast brokuła możesz użyć innych zielonych warzyw mrożonych: groszku lub fasolki szparagowej. Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki Pyszny
Mój pomysł naSkładniki: 100 g makaronu ryżowego 250 g paluszków surimi 1/2 pęczka koperku 1 mały jogurt 1 łyżka majonezu 200 g kukurydzy z puszki 2 łyżki soku z cytryny pieprz, sól Sposób przygotowania: Makaron łamiemy na mniejsze kawałki, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut. Gdy zmięknie odcedzamy go i studzimy. Paluszki surimi kroimy na małe kawałki. Wszystkie składniki ze sobą
Qchnia po prostuskładniki: 500 g białej kapusty 1/2 puszki fasolki czerwonej 1 czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy 1 marchewka 1/2 słoiczka pieczarek konserwowych 3 – 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek lub natka pietruszki wykonanie: Kapustę raz marchewkę oczyszczamy a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy, pieczarki odsączamy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy
Domowy Smak Jedzeniasię z lubczykiem, więc dziś będzie właśnie taka kompozycja. Składniki: 150 g raków w zalewie – odsączone groszek z puszki – odsączony 3 czubate łyżki jogurtu greckiego lub majonezu ząbek czosnku przetarty przez praskę świeżo mielony pieprz szczypta suszonego lubczyku Jak przygotować sałatkę z raków i groszku? Z jogurtu, czosnku i przypraw kręcimy sos. Nie trzeba solić
Ugotowane pozamiataneszklanka łuskanego słonecznika 4-5 sporych pomidorów suszonych w oleju 1/3 szklanki wody 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/3 łyżeczki mielonej ostrej papryki 4-5 łyżeczek majonezu sól Słonecznik namoczyć na noc w wodzie. Następnego dnia odsączyć słonecznik z nadmiaru wody, wrzucić do blendera wraz z pozostałymi składnikami i miksować, aż powstanie pasta. Przechowywać w zamkniętym
Simply Foodszczególności polecam. Są rewelacyjne w smaku!Bardzo dobrze się komponują z delikatnym burgerem. Sprawdź jak upiec buraki . Następnym razem burger z ciecierzycy będzie skąpany w sosie orzechowym lub wegańskim majonezie. Jestem przekonany, że te smaki również świetnie będą się uzupełniały. Artykuł Burger z ciecierzycy na wypasie pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanDąbrowskiej to uczta dla podniebienia. Można w tym samym czasie zrobić i rosołek warzywny, i sałatkę. Dodatek czarnej soli nadaje sałatce jajecznego smaku, a majonez zastępuje mus kalafiorowy z chrzanem. Składniki: – 3 marchewki – 2 pietruszki – 1/2 selera, 1 cebula – 2 jabłka – 4 ogórki kiszone Sos – 1/4 kalafiora
To co kocham