Składniki: 4 jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebuli 1 łyżka majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. … Czytaj dalej Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem
czarrna od kuchnidrobną kostkę, przełożyć do miseczki. Jajka ugotować na twardo, obrać, kapary odcedzić z zalewy. Jajka oraz kapary pokroić w kostkę, szczypior poszatkować, wszystko dodać do łososia. Na koniec dodajemy majonez z jogurtem 1:1, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, Smacznego
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 1 szklanka zielonej soczewicy 3 jajka 1 puszka tuńczyka 4 ogórki konserwowe 1 mały por 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Soczewicę ugotować w … Czytaj dalej Sałatka z soczewicą i tuńczykiem
czarrna od kuchniPolskiego Oleju Rzepakowego 250 g Białego Chudego Sera 5 plastrów boczku wędzonego 1 Biała Cebula 4 Ziemniaki sól i pieprz do smaku SOS: 5 Łyżek Jogurtu Naturalnego 1 Łyżka Majonezu 2 Ząbki Czosnku przeciśniętego przez praskę sól i pieprz 1 Łyżeczka Posiekanej Natki Pietruszki DODATKOWO: 500 ml Polski Olej Rzepakowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie łączę
Gotowanie Patkiinteresuje mnie szczególnie oryginalny przepis, bo on też zmieniał się kilka razy (np. pierwotnie nie było w nim orzechów, bez których nie wyobrażam sobie tej sałatki, za to był majonez, którego nie chce mi się kręcić. Uwielbiam tę sałatkę ze względu na smak selera. Ponieważ mam jabłka i orzechy z działki, to nie potrzebuje zbyt wiele dodatkowych składników, żeby
Ugotowane pozamiataneSkładniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 2 ugotowane na twardo jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 2 liście sałaty lodowej 2 łyżki majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: … Czytaj dalej Tortille z wędzonym pstrągiem
czarrna od kuchniNajpierw odrobina przechwałek. Przed chwilą dowiedziałam się, że zajęłam III miejsce w konkursie jaki zorganizował Majonez Kielecki pt ,, Przepis na sławę''. Czy jestem zaskoczona? Tak, była masa ciekawych przepisów, liczyłam że może jakieś wyróżnienie... A tu proszę, moja pasta sezamowa zdołała się załapać na przysłowiowe pudło, a z nią i ja. ;) I tak zyskałam komplet garnków Tefal. Sam przepis zaprezentuję
Dieta moja pasjajajka 100 ml mleka (można zastąpić piwem, wtedy nie dodawać wody) mąka woda gazowana sól pieprz ostra papryka w proszku olej Sos: 3 łyżki śmietany 18% 1-2 łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka chrzanu 1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej sól pieprz cukier Dodatkowo: mix sałat pomidorki koktajlowe 150 g mini mozzarelli 2 pomarańcze oliwki płatki migdałowe grzanki Przygotowanie: Kurczak
Malinowo w kuchnipójdziesz ubrać buty i szybko pogalopujesz na zakupy do sklepu obok. Nie ma wymówek. Jakie sosy polecam? U mnie burger z ciecierzycy był dopieszczony przez sos orzechowy , keczup i majonez z płatków ryżowych oraz kilka podstawowych warzyw, jakimi są pomidor, ogórek i czerwona cebula. Rewelacyjne połączenie, wszystko ze sobą świetnie grało. Przy okazji wizyty w Kauflandzie natrafiłem na bułkę tartą
Blendmanładnych kilka tygodni temu. Co z dodatkami? Jako dodatki do burgerów polecam, standardowo, świeżego pomidora, a ponad to suszonego, świeżą zieloną cebulkę i jakieś delikatne sosy, takie jak wegański majonez , sos orzechowy lub łagodny keczup. Burgery same w sobie są dosyć mocne w smaku i ostre, dlatego nie ma sensu dobijać jeszcze swojego podniebienia ostrymi sosami. Obecnie przymierzam się jeszcze
BlendmanSkładniki: 500g mięsa mielonego, 1 czerwona cebula, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu ), puszka czerwonej fasoli ( 240g po odsączeniu ), 5 czubatych łyżek majonezu, 10 łyżek śmietany 12%, 2 łyżki ketchupu pikantnego, kapusta pekińska, 200g startego sera żółtego, sól, pieprz, doritos lub inne twarde trójkątne chipsy - smak dowolny, 4 ząbki czosnku, papryka słodka mielona i papryka ostra mielona
W kuchni u Monikipokazać i podzielić się z Wami pysznym przepisem na śledzia! Zazwyczaj śledzie podajemy albo w zalewie z oliwy, oleju bądź octowej, bądź w formie sałatki czy to z majonezem czy ze śmietaną. Ja dzisiaj jednak chciałabym Was zachęcić do odkrywania nowych i ciekawych połączeń smakowych. I tak o to przygotowałam sałatkę teksturą przypominającą troszkę karpachio, ze względu na cieniusieńkie plasterki
SMYKWKUCHNIprezentuję przepis na moją ulubioną wersję, mocno tuńczykową i mocno cebulową:). 2 puszki tuńczyka w oleju 7 jajek 1 pęczek drobnego szczypiorku 1 cebula czerwona 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. 2. Tuńczyka odsądzamy z oleju. Szczypiorek i cebulę drobno siekamy. 3. Wszystkie składniki
Szefowa kuchnikotlety Burgery 100 %mięsa mielonego wołowego 20 dag ser żółty 2 ogórki konserwowe ok 4-6 plasterków papryczki jalapeno 1 szalotka sos 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Burgery wkładam do piekarnika na ok 20 min w 180 stopniach. Następnie wszystkie składniki sosu łączę ze sobą. Między czasie ogórka kroję
Gotowanie Patkijajka, gotowane, ale czemu nie przygotować jajek faszerowanych, które sprawdzą się nie tylko na świątecznym stole, ale na każdym rodzinnym spotkaniu. Do przygotowania potrawy potrzebujemy: – kilka jajek – majonez lub/i jogurt – szczypiorek/koperek/pietruszkę – 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym Ugotowane jajka przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka do osobnej miseczki i dodajemy majonez/jogurt , tuńczyka i kapary. Wszystko mieszamy
Szybko Tanio Smacznie