lukier - 7892 przepisów (strona:412/527)

Bardzo puszysty sernik z rodzynkami 162

temperaturze 160ºC  Jeśli wierzch sernika zbyt szybko się rumieni przykryć go folią aluminiową. Po upieczeniu pozostawić sernik w lekko uchylonym piekarniku do ostygnięcia Przestudzony sernik można ozdobić lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przed podaniem schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Ciasto na kruchy spód  (opcjonalnie) 350 g mąki pszennej 180 g zimnego masła lub margaryny

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
120. Trafiony, zatopiony czyli: drożdżowy topielec. 296

samym wzrasta porowatość jego struktury. Wpływa to bardzo korzystnie na smakowitość - na pewno różnicę zauważyliby wszyscy faworyci ciasta drożdżowego.  My jedną część naszego zatapianego ciasta polałyśmy lukrem na bazie cukru pudru i cytryn oraz posypałyśmy skórką z cytryny, z drugiej zaś sporządziłyśmy wyśmienitą chałkę, którą podjadałyśmy w trakcie przygotowań w Wielką Sobotę. Zatem z topielca drożdżowego można zrobić niemal

Symfonia Smaków
Kruche ciasteczka 150

użyłam miksera). Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Ciasto wałkujemy cieniutko i wykrawamy różne kształty. Pieczemy 5-6 minut w 170 stopniach. Można udekorować lukrem ( ja użyłam pisaków ). Mmm Pycha! Mój

NA MOIM TALERZU
Czekoladki z Advocatem, czyli Pijane Myszki z Kwiatkiem 193

minutach kiedy advocat stężał, wyciągnęłam foremki i zalałam ostatnią warstwą czekolady, wyrównałam i wstawiłam do lodówki. Teraz wkroczyłam w nieznane i zabrałam się za stworzenie czegoś w stylu lukru plastycznego? Do miseczki wlałam śmietankę kremówkę,jedną łyżkę, trochę barwnika i partiami dosypywałam przesiany cukier puder. Miksowałam mikserem na wolnych obrotach, spiralnymi końcówkami. Kiedy z masy utworzyło się coś na kształt

Blondynka Gotuje
Babka cytrynowa 200

płynną masę. Polać nią babkę, Tak by babka mogła wchłonąć lukrową polewę od spodu. Podawać gdy polewa troszkę zgęstnieje. Naturalnie możecie dodać więcej cukru pudru i powstanie Wam gęsty lukier zamiast polewy, osadzi on się na babce a nie wsiąknie w nią delikatnie. Babka jest puszysta i wilgotna w środku Smacznego

KreatywnePiny
933. Słodka strona Wielkanocy. 192

robić nic - prawa świąt xd  sernik cappucino z czekoladą, na spodzie browni z polewą z nutelli   I. babka marmurkowa z kawałkami czekolady II. babka jogurtowa z lukrem ( dla cioci ^^) domowy "kopiec kreta" (biszkopt, banany, krem z mascarpone z kawałkami bananów i czekolady) długo wyczekiwany mój pierwszy w życiu blok czekoladowy, pierwsza próba wykonana z powodzeniem ^^ (z herbatnikami

More food, love and dreams
Krem maślany do dekoracji 142

Krem maślany – jak już wspomniałam – nadaje się idealnie do dekoracji tortów, muffinek, przekładania ciasteczek a także jako gładki podkład pod lukier plastyczny. Prosty przepis a jak wiele zastosowań! Dla wszystkich, którzy lubią słodkości Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić

Za drzwiami kuchni
Babka jogurtowa z borówkami i bananem 238

Banana kroimy w kostkę i wraz z borówkami przekładamy do miski Włączamy piecyk na 180 stopni C Masę przelewamy do formy na babkę i pieczemy pół godziny Można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem Smacznego :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Babka na piwie cytrynowym 135

Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec do "suchego patyczka" (ok. 50-60 min.) w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.  Po ostygnięciu można polać ją lukrem

Pasja Smaku
Wielkanocny tulipan 261

czasie sprawdzamy patyczkiem i w razie potrzeby dopiekamy jeszcze ok. 5 min. Studzimy i dopiero wyjmujemy z formy. Podajemy posypaną cukrem pudrem lub polukrowaną (np. lukrem ukręconym z cukru pudru i soku wiśniowego). Doskonałym dodatkiem do babki będzie wiśniowa konfitura i pyszna, owocowa herbata :) Wesołych świąt Wielkiejnocy życzy Ratunku... Obiad

Ratunku obiad
Babka Wielkanocna! 190

minut - po tym czasie ciasto przekładamy do formy, - odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 - 20 minut - wstawiamy do nagrzanego pieca na 50 -60 minut w temp. 190 stopni C Lukier: - 1 białko - 5 kropel olejku migdałowego - 1 łyżeczka śmietanki - 3/4 szklanki cukru pudru Smacznego

SMYKWKUCHNI
babka drożdżowa z rodzynkami 151

Idealna nie tylko na Wielkanoc! SKŁADNIKI 2,5 szkl. mąki 3 dag drożdży 4 żółtka 1 jajko 2/3 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 100 g masła 100 g rodzynek Lukier cytrynowy 1 szkl. cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki wody PRZYGOTOWANIE Zaczynamy od przygotowania zaczynu. Drożdże wymieszać z łyżką cukru, dwiema łyżkami mąki pszennej

zabawa smakiem
Rolada makowa idealna na Wielkanoc, jak i do codziennej kawy lub herbaty 210

czasu makowiec przełożony jest gotową masą makową. Ale oczywiście jeśli wolicie możecie wykorzystać swój przepis na mak. Życzę smacznego. Z podanego przepisu wychodzą dwie duże rolady makowe. Polana delikatnym lukrem... rozpływa się w ustach Składniki: 3 1/2 szklanki mąki pszennej (do wypieków drożdżowych) 25 g świeżych drożdży + 1/4 szklanki ciepłej wody do rozrobienia + łyżeczka cukru 1/2 szklanki drobnego cukru

Słodkie okruszki
Ciastka- pisanki migdałowo pomarańczowe 174

radości.  Składniki: 200 g mąki pszennej, 100 g tartych migdałów, 50 g cukru pudru, 1 żółtko, 150 g masła,   szczypta soli, starta skórka z 1 pomarańczy, ponadto: lukier, barwniki, perełki dekoracyjne, pisaki kolorowe, cukier puder. Przygotowanie: Mąkę mieszamy z migdałami, cukrem i solą. Dodajemy pokrojone zimne masło, żółtko, skórkę z pomarańczy i zagniatamy ciasto. Ma być jednolite

Moniki Smakołyki
Keks | PapilArt - papierowe formy do pieczenia 125

boku. Keks piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 1 godziny. W razie konieczności wydłużyć czas pieczenia, do tzw. "suchego patyczka".  Ciasto wystudzić na kratce. Przed podaniem polać lukrem lub zostawić bez niczego*. Smacznego! * keks najlepszy jest na 2-3 dzień, trzymany w szczelnym pojemniku lub owinięty w folię * przepis pochodzi z bloga 'Na miotle' ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu

CookYourself