smaku i mocno kremowe.Polecam! Skladniki: 1 owoc mango ( u mnie 250 g purre) 200 g smietanki kremowki 1 lyzka soku z limonki 3 lyzki cukru pudru 1 lyzka likieru pomaranczowego Wykonanie: Mango obrac.Odzielony miazsz,przetarty przez sitko razem z cukrem pudrem zblendowac na gladka mase. Polaczyc puree z mango ze smietanka,sokiem z limonki i likierem.Przed umieszczeniem masy w maszynce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!prostu blyskawiczny. Skladniki na 2 duze pucharki: 300 ml jogurtu greckiego 3 duze lyzki kremu kokosowego,smietanki kokosowej 3 lyzki cukru pudru (lub miodu) 1 lyzka malibu ( lub innego likieru kokosowego) 4 biszkopty i ewentualnie wiorki kokosowe kulki arbuza,melona Gala i Cantalupa Wykonanie: Jogurt wymieszac z kremem kokosowym.Zrobic to zwyczajnie lyzka lub mala trzepaczka balonowa.Nie ma potrzeby uzycia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!masla 60-70 g cukru 1 jajko 1/2 lyzeczki soli 1 paczuszka suchych drozdzy Skladniki na mase orzechowa: 120g mielonych orzechow laskowych 2-3 lyzki mleka 2 lyzki likieru Ameretto 2 lyzki miodu lub cukru pudru Doadatkowo: 1 zoltko+1 lyzka mleka Wykonanie: Uzylam puree z dyni Hokkaido.Dyni nie obierac ze skory.Usunac pestki i pokroic w 2-cm szpalty.Uklozyc
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ciezkostrawnych potraw,jak np.grochowka,zupa fasolowa,zurku czy tlustych mies:baraniny,gesiny,kaczki.Jest konieczny przy wyrobie kielbas. Swietnie komponuje sie z szalwia,rozmarynem i tymiankie.Znajduje zastosowanie w przemysle spozywczym (likiery,nalewki) i kosmetycznym (mydla,perfumy). To malutkie,niepozorne,pachnace ziolko ma rowniez wlasciwosci lecznicze. Wlasciwosci przeciwzapalne majeranku mozna uzyc w leczeniu chorob skory,a nawet oczu (np.zapalenie spojowek),wlacznie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!prowansalskich. Doskonale nadaje sie do przyprawiania ryb i miesa,Dobrze komponuje sie z baranina,dziczyzna,jagniecina,wieprzowina i cielecina.Mozna nim przyprawiac takze salatki,makaron,pizze i ziemniaki.Nadaje niezwykly aromat likierom,winom i wodkom. U P R A W A W polskich,takze i niemieckich warunkach pogodowych rozmaryn jest niestety roslina jednoroczna.Poradniki ogrodnicze podaja co prawda ,iz mozna go chodowac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kcal,20 g weglowodanow,9 g bialka i 17 g tluszczu Przepis pochodzi z magazynu"Meine Familie&Ich"Heft2/2014 z modyfikacja glazury.W orginale ciasto jest z przygotowane z lukrem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!make ziemniaczana ( gdy uzywasz maki ziemniaczanej dodaj cukier lub extrakt waniliowy ).Wymieszac .Caly czas mieszajac dodawac po jednym jajku.Mieszac krotko,tylko do polaczenia skladnikow.Na koncu wmieszac do masy serowej likier kokosowy mase serowa wylozyc na podpieczony spod i piec w 160°C 15 minut,nastepnie zmniejszyc temperature do 140°C i piec 1 godzine w miedzyczasie przygotowac mase kokosowa.Pozostale resztki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!proszku do pieczenia Skladniki na krem: 1 paczuszka platkow zelatyny-10 g 375 ml soku z pomaranczy 100 g drobnego cukru 400-500 ml smietany kremowki 5 lyzek likieru pomaranczowego Polewa pomaranczowa-Tortenguss 250 ml soku z pomaranczy 2 lyzki drobnego cukru 1 op.Tprtenguss lub 2 lyzki maczki ziemniaczanej PRZYGOTOWANIE BISZKOPTU: wlaczyc piekarnik na 180°C ( z termoobiegiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!minut.Studzic w formie,az do calkowitego stezenia masy biala czekolade z 1 lyzka mleka rozpuscic w kapieli wodnej.Lekko przestudzic.Polac w esy-floresy przestudzone ciasto drozdzowe.Zamiennie mozesz uzyc jesli wolisz lukru
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!studzić na kratce wykonać krem z przepisu tutaj przygotować poncz.Do 3/4 szklanki zaparzonej,osłodzonej i ostudzonej herbaty dodać 2-3 łyżki rumu ,bądź innego alkoholu np. amaretto lub likieru pomarańczowego wystudzone ciasto przekroić na pół.Pierwszy blat ułożyć na paterze ,napączować i posmarować cienka warstwą dżemu.Wyłożyć krem i równomiernie rozsmarować,zostawiając część do ozdobienia góry tortu.Nałożyć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!oleju rzepakowego 3/4 szk cukru brązowego 1/2 szk maku mielonego 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 szk mąki pszennej typ 500 100 g mieszanki kandyzowanych skórek Lukier : 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny kolorowa posypka do ciast Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniniezbyt cienko ) Wykrawać wybrane kształty . Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 10 min w temp . 170'C Upieczone pierniki polać czekolada , lukrem lub udekorować wg własnego pomysłu. Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenkaminut. Po przestudzeniu robią się twarde i trzeba je przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, żeby zmiękły i dlatego można zrobić je dużo wcześniej. Pierniczki można dekorować czekoladą lub lukrem w zależności od upodobań. Smacznego Post Pierniczki pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plksiążkę ze 100 przepisami na ciasteczka… i teraz trzeba – koniecznie – zacząć je testować! :))))) Zaczęłam testowanie od przepisu na ciasteczka kokosowo-kawowe. Słodki, chrupiący kokos z kawowym lukrem… na pewno znajdzie wielu wielbicieli. Ciasteczka kokosowo-kawowe – składniki: 1.5 szklanki mąki (190g) 1/4 szklanki kakao (30g) 1 szklanka cukru (225g) 1.5 szklanki wiórków kokosowych (135g) 1 kostka
UgotujmyTo.plsprawdzając przed wyjęciem patyczkiem czy jest suche. Po wyjęciu trzymać w formie około 15 minut a następnie wyjąć z formy i zostawić na kratce do całkowitego ostygnięcia. Udekorować lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Smacznego Post Babka wielkanocna pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.pl