takie ) wyciskamy przez rękaw cukierniczy lub worek duże kółko z czekoladowego kremu ( tu przepis ). Babeczki Rudolf Przyczepiamy na środek okrągłe ciasteczko lub pierniczek jako pyszczek. Kremem lub lukrem doczepiamy nos z czerwonego M&Msa, Lentilki lub innego cukierka. Oczy możemy zrobić z masy cukrowej, czekoladowych dropsów lub rodzynek w czekoladzie. Na koniec wbijamy w krem rogi ze słonych
Ciastkozercydecydujemy się na duży kształt piernika, z którego przy przenoszeniu łatwo mogą odpaść cieńsze elementy, warto rozwałkować ciasto już na papierze do pieczenia. Do dekoracji pierników świetnie nadaje się lukier z białek ( przepis znajdziecie tu ). Możecie wykorzystać także bakalie, cukrowe ozdoby, cukiereczki, a nawet żelki. Do wykonania opakowania potrzebny będzie celofan (pojedyncze arkusze można dostać w kwiaciarni), kolorowe tekturki, taśma
CiastkozercyPrzekładamy rogaliki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na około 15 min. Cukier puder rozrabiamy w łyżce wody, orzechy kroimy na drobne kawałki. Przestudzone rogaliki dekorujemy lukrem i przyklejamy na niego orzechy. Rogaliki z masłem orzechowym Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercydelikatne krawędzie. Płatki sklejamy od najmniejszych do największych. Spód różyczki odcinamy czystymi nożyczkami. Gotowe ozdoby z masy cukrowej możemy od razu przyczepić na babeczkę (za pomocą czekolady, kremu lub lukru) lub też zostawić, żeby wyschły i wykorzystać przy innej okazji. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyjest banalnie prosty: na specjalne patyczki lub całkiem zwyczajne patyczki do szaszłyków nabijamy kulki zrobione z ciasta - skrawków biszkoptu, babki lub babeczek. Całość maczamy w czekoladzie, kuwerturze czekoladowej lub lukrze, ozdabiamy koralikami, lentilkami, kokosem, bakaliami. Realizacja pomysłu okazała się jednak nieco trudniejsza. Poniżej kilka lizakowych zdjęć (także tych mniej udanych ;) ) Składniki: babeczki czekoladowe ( przepis tu ) patyczki do szaszłyków biała kuwertura
Ciastkozercyczasie sprawdzamy, czy na pewno jest jest upieczone drewnianym patyczkiem - nie powinno być na nim surowego ciasta. Gotowe ciasto można podawać posypane cukrem pudrem lub z dodatkiem lukru (np. takiego ). Ja udekorowałam swoje marchewkami z masy cukrowej. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercytaki jak jej. Postanowiłam więc nie gonić niedoścignionego wzoru i zrobić go po swojemu. Z połowy składników potrzebnych na dużą blachę ciasta zrobiłam babeczki, a na górę zamiast cytrynowego lukru przygotowałam cytrynową wersję kremu budyniowego. Składniki na babeczki: 0,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 kostki margaryny 1 duża cytryna 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Ciastkozercyłyżeczki sody 1/2 opakowania przyprawy do piernika 1 łyżka oleju kokosowego 1 jajo około 1/3 szklanki ciepłego mleka 1/2 łyżeczki kakao do koloru 1/4 laski wanilii lukier do ozdoby: kilka łyżek cukru pudru mieszamy z łyżeczką wody, kilkoma kroplami aromatu waniliowego oraz sokiem z 1/4 cytryny- całość dokładnie mieszamy kolorowe groszki polewa czekoladowa, migdały Mąkę przesiewamy, mieszamy z podgrzanym miodem
Mango Papajastołu w oka mgnieniu. Będą doskonale nadawać się na prezenty dla rodziny i znajomych. Na Święta nie musi przecież za każdym razem pachnieć piernikami Piernikowe serca Pierniczki z lukrem Świąteczne pierniczki Pachnące pomarańczami najlepsze w smaku Ciasteczka maślane z karmelem i migdałami: Składniki na około 30 ciasteczek: 100 g masła 1,5 szklanki mąki ½ szklanki śmietany 18% 2 torebki cukru
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminut. ( zaznaczam jednak że każdy piekarnik piecze inaczej więc czas pieczenia może być troszkę krótszy lub dłuższy , ) Po upieczeniu sernik można polać polewą lub polukrować tak jak ja , lukrem czekoladowym Dr. Oetkera
Sama słodycz i szczypta chilipatelnie dokładamy marmoladę i szybko mieszamy. Gotowe. /pieczenie: Piekarnik nagrzany do 165 stopni, góra - dół, termoobieg. około 10-15 minut. - Cały proces wykonania uwieczniony jest na zdjęciach :))) /pseudo lukier: odrobina wody ugotowana z cukrem trzcinowym i małą ilością cukru żelującego lub (nada wkaskowości). Żelujący można zastąpić większą ilością trzcinowego i odrobiną soku z cytryny. /posypka: owoce kandyzowane - u nas ananas
Wypisz Wymalujmasła 1 czubata łyżka cukru szczypta soli Farsz: 50 g marcepanu 1,5 łyżki siekanych rodzynek 1,5 łyżki siekanych orzechów włoskich 1,5 łyżki siekanych migdałów lukier: cukier puder i sok z limonki siekane migdały do posypania Masło kroimy w kostkę. Mąkę wsypujemy do misy robota, dodajemy szczyptę soli, pokrojoną w kostkę masło i gęsty jogurt grecki, wyrabiamy hakiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękolejny pyszny jabłecznik już upieczony a nawet prawie zjedzony. Tym razem z dużymi kawałkami jabłek, w których schowała się słodka niespodzianka a także z zielonym ciastem i aromatycznym lukrem. Niby prosty a jednocześnie dość niezwykły. Nam bardzo smakował więc mam nadzieję, że także Wam przypadnie do gustu. Mam nadzieję, że tak i polecam. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzakwestii smaku, kreatywnie wykorzystanego i dopasowanego do osobistych upodobań. Po drugie - przez ich własnoręczne przygotowanie. Zyskują na mocy, płyną bowiem prosto z serca, nigdy nie są przyrządzane z przymusu. LIKIER A'LA MALIBU /własny;/ 300g wiórków kokosowych 0,4-0,5 litra wódki 0,1 litra spirytusu 96% 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 puszka mleka zagęszczonego niesłodzonego Wiórki
W kuchni Karmel-itkisuszonych fig 70 g suszonych daktyli 100 g płatków migdałowych 85 g masła 200 g cukru 150 g miodu 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 100 herbatników 3 jajka Lukier: sok z 1/2 cytryny cukier puder (tu już każdy decyduje sam jaką chce mieć konsystencję) Dodatkowo: 1 jajko 2 łyżki mleka garść drobno posiekanych orzechów i migdałów Wykonanie: Ciasto
Pasja Smaku