likier - 5379 przepisów (strona:272/359)

PINACOLADA drink! 227

Babskie spotkanie?  Polecam pyszne drinki z sokiem ananasowym i mlekiem kokosowym, gdzie w roli głównej prym wiedzie likier pinacolada! Pysznie! Drinka łatwo przyozdobisz, liściem ananasa i plasterkami jabłek! W shakerze wymieszaj : - 50 ml soku ananasowego mocno schłodzonego - 100 ml pinacolady -  60 ml mleka kokosowego Możesz podawać z kostkami lodu i kawałkami świeżego ananasa! Pamiętaj alkohol szkodzi zdrowiu! Cmoook

SMYKWKUCHNI
Jaglane kluseczki z sosem malinowym i migdałami 261

różanego , mąka do posypania deski,  1/2 prażonych płatków migdałów do posypania. Sos malinowy z crema di limoncello : 300 g mrożonych malin, 80 ml crema di limoncello lub innego likieru na bazie mleka, 5-7 łyżek syropu z agawy lub miodu, 1 łyżka posiekanego estragonu. Przygotowanie: Połowę kaszy zmiksować z jajami, mąką gryczaną, cukrem i solą. Dodać pozostałą kaszę

SzczyptaSmaQ
Tort Chanel 2.55 240

również ^^). Postanowiłam zrobić dla bratowej tort właśnie w kształcie tego małego cuda ;) . Torcik składa się z biszkoptu ( przepis ) w kwadratowej formie 18x18 nasączonego ponczem z mocnego espresso i likieru kawowego, z kremu kawowo- śmietankowego ( przepis z mojewypieki.com ), standardowego kremu maślanego oraz masy cukrowej. Mam nadzieję, że Wam się podoba? Składniki na krem kawowy ( wszystkie składniki powinny być dobrze schłodzone): 250g

Pudełko rozmaitości
Likier a'la Baileys 137

łyżeczki kawy rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody    Wszystko miksujemy razem do połączenia się składników.  Wkładamy do lodówki na 3-4 dni wtedy likier będzie smakował najlepiej

noteskulinarnyfiga
LUTY: KULINARNA BIBLIOTECZKA - Gogo's kitchen Smaki Republiki Południowej Afryki 132

nabyć często niedostępne składniki. Dowiemy się jak przygotować m.in.: sałatkę z trzech rodzajów fasoli, sałatkę z bananów, morelowy chutney, curry z homara, chakalaka, curry z ryżem, mus czekoladowy z likierem Amarula Cream i inne. Zapomniałam napisać, że książka zawiera także tłumaczenie wszystkich przepisów i informacji na język angielski. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

noteskulinarnyfiga
Wzmacniająca nalewka z soku brzozowego. 136

przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Sok brzozowy możemy kupić np. na Allegro lub samemu upuścić z drzewa brzozy.   Tutaj znajdziesz wiele innych przepisów na zdrowotne nalewki i likiery domowe                                             Na Zdrowie

Przepisy i porady kulinarne
Babka piaskowa - jak uzyskać wspaniały smak i aromat. 136

Jeżeli do ciasta przeznaczonego na babkę piaskową dodamy pod koniec trochę rumu, likieru lub koniaku po upieczeniu nasze ciasto będzie miało wspaniały smak, aromat, a także będzie bardziej wilgotne. Ciasto nie będzie tak szybko wysychać podczas przechowywania

Przepisy i porady kulinarne
Nalewka z owoców jarzębiny. 135

także dużo witaminy C, oraz ułatwiającej jej przyswajanie witaminy P, a także prowitaminy A  Owoce jarzębiny zawierają dwa razy więcej karotenu niż marchewka. http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/lecznicza-nalewka-z-jarzebiny-przepis_41806.html  Wszystkie likiery czy nalewki sporządzone z owoców wysokiej jakości czy ziół są zdrowe i lecznicze.   Uważajmy tylko, aby od nich nie zakręciło nam się w głowie

Przepisy i porady kulinarne
Likier czekoladowy. 188

HandmadePictures - Fotolia.com Poniżej znajdziesz przepis na likier czekoladowy.                                                                 Życzę zdrowia

Przepisy i porady kulinarne
Kawa rozpuszczalna Advocat. DMG HERBATY. 92

Wyśmienita kawa rozpuszczalna o smaku znanego likieru przygotowywanego z miodu, wanilii i żółtek jajecznych. Kliknij w obrazek

ClauditteMissCooking
Tort śmietankowo- czekoladowy z malinami 197

serek mascarpone, wymieszać. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć czekoladę i dodać do masy, wymieszać.  Wykonanie tortu: Wystudzony biszkopt przekroić na 3 blaty. Każdy z nich delikatnie nasączyć likierem śmietankowym bądź sokiem malinowym. Na pierwszy biszkopt położyć 1/4 przygotowanego kremu a na to ściśle ułożyć maliny, nałożyć kolejną 1/4 porcję kremu i przykryć drugim biszkoptem. Na drugi biszkopt wyłożyć

Krakowskie smaki Ani
Deser truskawkowy a'la tiramisu 482

mrożonych truskawek ( w sezonie świeżych owoców ) 200 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30% 150 g podłużnych biszkoptów 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru ewentualnie 2-3 łyżki likieru truskawkowego lub innego alkoholu Do dekoracji: bita śmietana rozpuszczona czekolada perełki i posypka cukrowa Wykonanie: Truskawki rozmrozić i odsączyć na sicie. Odsączone truskawki zmiksować z łyżką cukru, na gładki

kolorowotorcikowo
Karmel, pomarańcze i jak nie robić gościom ambarasu 160

momentu, aż cukier się nie rozpuści. Po zdjęciu z ognia dodać masło i dokładne połączyć z resztą. Na tym etapie sos można podzielić na dwie części. Do jednej dodać likier, a do drugiej sól morską i dobrze wymieszać. Początkowo sos jest dość rzadki, jednak w miarę stygnięcia gęstnieje, a po kilkugodzinnym pobycie w lodówce staje się naprawdę bardzo gęsty

KUCHARNIA